Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Tenhle přejezd se už měl dávno zavřít, protože stavebně a dopravně je špatně řešen, ale někteří účastníci řízení s tím nesouhlasili.

dneska ráno cca kolem 8.50 jsem jel přes Mladou Boleslav autem do krkonoš a na výpadovce z Boleslavi na Novou Paku na přejezdu byla velmi dost zdemolována felicie od 810-ky s přívěšákem. Jinak, že to byla felicie se dalo poznat akorát podle přední masky,která zůstala relativně rozeznatelná,jinak zbytek byl doslova "ŠROT". Předpokládám, že se to stalo max. hodinu před, vše bylo ještě velmi čerstvé.

predvcerom (6.7.) sa stretla aj ktorasi 180DB v Usti nad Labem s feldou pick-up. obchadzali sme to EC174, ten naklad bol v nespravnej (smer Decin). dalsie podrobnosti netusim - akurat som vysiel zo zachodu a isiel si sadnut

Zbyněk Šemora napsal:
V Třebáni byl dokonce kontroler až na záchodě.
Takříkajíc v hajzlu .... :lol:
Ale je to tam darda.....prý ten rychlík projel stůj na vjezdu, ale zatím neověřeno..... a teď si vemte, že by tam měl fíra někoho načerno na svezení nebo nedej bože ho nechal načerno řídit ..... tak je to průser jak mraky, ale on už to je průser tak i tak....

Fíra musí doutíkat až do vozu a lehnout si na zem. Ale to je jen teorie.
Na Sluncové byli zamčeni a nemohli najít klíče. Náraz naštěstí nechal za dveřmi vzduchovou bublinu. Tady to vypadá mnohem hůř.
V Třebáni se jednotka přelomila jako když si na svačinu vezmete krajíc chleba se salámem od snídaně a přeložíte vejpůl. V Hostivaři, tam nestihli vůbec nic. Mechanik proletěl čelním oknem na plošiňák nákladního vlaku a fíra propadl někam dolů. Odbočka Záběhlice je do oblouku a tam konec vlaku museli vidět na poslední chvíli a rychlost 80. (uvidíte po aktualizaci v MSTS) Tenkrát jsem měl noční Benešovy a doma si všichni mysleli, když ve zprávách byl ten vrak (vypadal jak otevřená konzerva) , že jsem tam jel já. My jsme jeli proti z Vršovic. Naštěstí nás zastavili.
Víc nebo z jiného pohledu Vám určitě povypráví Bob57, také pamětník některých nehod.

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
V Třebáni byl dokonce kontroler až na záchodě.
Takříkajíc v hajzlu .... :lol:
Ale je to tam darda.....prý ten rychlík projel stůj na vjezdu, ale zatím neověřeno..... a teď si vemte, že by tam měl fíra někoho načerno na svezení nebo nedej bože ho nechal načerno řídit ..... tak je to průser jak mraky, ale on už to je průser tak i tak....

To uz je kriminal, ale pamatuji si, a to bylo jeste za komunistu, byl velky problem aby mne nejaky fira svezl na lokomotive,( mel jsem tehda 14 roku a muj otec se znal s jednim firou ) kazdy mel strach z revizoru. Presto jsem se na lokomotivu nedostal. Aspon jsem mel cenu utechy a povozil jsem se zdarma motorakem rady 810 a byl jsem jako cerny pasazer mezi cestujicimi. Nastesti, to bylo domluveno s pruvodci, ale dneska to musi byt setsakramensky prisne ne-li nebezpecne, tehda se mozna kratili platy ale dnes je to rovnou vyhazov ze zamestnani, nebo rovnou trestny cin.

V tý stanici je releovka ne? Za bezporuchového stavu nejde postavit na obsazenou kolej. Bohužel zde byla ta smůla, že se předtím jelo z/na kolej kde je panťák a po rozpadu cesty zůstaly výměny postaveny do směru cesty - do základu se nevracej. Tady asi mohl fíra pouze projet stůj.

Ještě dodám jednu nehodu ze dne 16.7.1977, kdy u vjezdového návěstidla do Meziměstí došlo ke srážce Os 5135 taženého lokomotivou T478.3191 a lokomotivy T478.3310 stojící "na stůj". Typuju to na náraz v rychlosti 40-50km/h, protože na onom místě je sklon asi 10 promile a místo je v oblouku, Přihlédneme-li, že vlak odjížděl na 40 a volno (z Meziměstí to ani nijak jinak nejde ať jedete kamkoli, dycky pojedete 40 a něco) a poslední výměna je celkem blízko vjezdového klacku. Ještě dodám, že obě lokomotivy byly odsouzeny ke zrušení. Loko T478.3310 posloužila na opravu motoru T478.3205 a motor z T478.3191 byl převázán do loko T478.3038. Toto byly asi jediní brejlovci v Meziměstí zrušené po nehodě. Viníkem byl výpravčí ŽST Meziměstí, který postavil pro osobák a na LV - postrk zapoměl. Tenkrát ještě do Teplic nebyla "blokáda" (poloautoblok)

poznámka: na loko T478.3310 jel táta. ztráty na životech nebyly, poze tátův pomocník utekl do strojovny, kde si po nárazu zlomil ruku. A učitelce jedoucí v os vlaku se také něco stalo (už si nepamatuju co )Obrázky vyfoceny z knížky. originály jsou někde doma, ale hledat se mi to nechce. bůh taky ví, kde jsou...
http://www.loko.boletice.cz/obrazky/obrazky_web/753191.jpg
http://www.loko.boletice.cz/obrazky/obrazky_web/753310.jpg

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
V tý stanici je releovka ne? Za bezporuchového stavu nejde postavit na obsazenou kolej. Bohužel zde byla ta smůla, že se předtím jelo z/na kolej kde je panťák a po rozpadu cesty zůstaly výměny postaveny do směru cesty - do základu se nevracej. Tady asi mohl fíra pouze projet stůj.
Zatím tam je elektromechnika a od Senohrab se momentálně vjíždí z nesprávné na přivolávačku. Modernější SZZ přijde až s kontejnerem a následně definitivním SZZ.

Flying Scotsman napsal:
Čouda napsal:
Zatím tam je elektromechnika a od Senohrab se momentálně vjíždí z nesprávné na přivolávačku. Modernější SZZ přijde až s kontejnerem a následně definitivním SZZ.
Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu). Nevíte číslo toho zrušeného panťáku? (jestli to nebyla nějaká jednotka z mých?)

Zbyněk Šemora napsal:
Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu). Nevíte číslo toho zrušeného panťáku? (jestli to nebyla nějaká jednotka z mých?)
451.048

RaCer napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
451.048
Tak touhle soupravu pustil Miran v původním nátěru do MSTS ještě jako EM před třemi dny.

Flying Scotsman napsal:

Zbyněk Šemora napsal:
Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno

V tom případě mi nezbývá než konstatovat chybu výpravčího. Musel signalistovi "natočit" cestu na obsazenou kolej a ten postavil. Bohužel i on by na celé věci mohl mít vinu, protože na indikační desce mu mohla svítit obsazenost (není všude) a určitě věděl o tom panťáku na té koleji. Když výpravčí hlásí přípravu vlakové cesty, musí poslouchat obě stavědla. Mno jo selhání lidského faktoru...

To Čouda : Pokud mne paměť neklame, tak u elektromechaniky (pokud to není nějaký hybrid) nemáš obvody na kontrolu obsazení staniční koleje a je potřeba to ověřit vizuálně v kolejišti- signalisti si kontrolují svoje obvody a výpravčí svůj úsek. Krátké KO jsou pouze na zhlavích pro vybavení závěrů vlakové cesty.

Nevím, jak je to tam dneska, ale v době (2 roky zpátky), kdy jsem tam fotil 451 na nový model, tak výpravčí volnost opravdu zjišťoval vizuálně v kolejišti.

To Bob57: Tak s tím signalistou nevím, jestli je to ještě aktuální, moje poslední info bylo, že si kvůli korodorizaci dělal zkoušky na výpravčího - vím to od našeho repa, který za ním jezdí jako za doktorem.

Zrušené mašiny: poslední byla ta zrušená 163 nebo 162 nedávno u Kralup - číslo už z hlavy nevím. Taky ji máme v Trainsetu.

Back
Nahoře