Matýsek
Průvodčí
Další podrobnosti zde :
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=467686
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=467686
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Byla to 162 011 a bylo to u Vraňan a zrušená není, prý se teď opravuje.Martens napsal:To Čouda : Pokud mne paměť neklame, tak u elektromechaniky (pokud to není nějaký hybrid) nemáš obvody na kontrolu obsazení staniční koleje a je potřeba to ověřit vizuálně v kolejišti- signalisti si kontrolují svoje obvody a výpravčí svůj úsek. Krátké KO jsou pouze na zhlavích pro vybavení závěrů vlakové cesty.
Nevím, jak je to tam dneska, ale v době (2 roky zpátky), kdy jsem tam fotil 451 na nový model, tak výpravčí volnost opravdu zjišťoval vizuálně v kolejišti.
To Bob57: Tak s tím signalistou nevím, jestli je to ještě aktuální, moje poslední info bylo, že si kvůli korodorizaci dělal zkoušky na výpravčího - vím to od našeho repa, který za ním jezdí jako za doktorem.
Zrušené mašiny: poslední byla ta zrušená 163 nebo 162 nedávno u Kralup - číslo už z hlavy nevím. Taky ji máme v Trainsetu.
Tak to byla moje turnusovka, na které jsem asi 5 let jezdil na Hradcích. Už nám zůstane jen v MSTS.RaCer napsal:451.048Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu). Nevíte číslo toho zrušeného panťáku? (jestli to nebyla nějaká jednotka z mých?)
No jo Bobe, to je ta jejich novinářská neprofesionalita si to po sobě zkontrolovat - ve snaze co nejrychleji přinést senzaci, o které už mluví skoro celá republika celý den.bob57_cz napsal:Ve zprávách na Primě to ti dementi překroutili a řekli, že fíra panťáku narazil do rychlíku.Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu).
bob57_cz napsal:Ve zprávách na Primě to ti dementi překroutili a řekli, že fíra panťáku narazil do rychlíku.Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu).
+E499_2002 napsal:bob57_cz napsal:Ve zprávách na Primě to ti dementi překroutili a řekli, že fíra panťáku narazil do rychlíku.Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu).
Je rozdíl, když se na to dívá nezasvěcený člověk od Primy a nebo někdo od dráhy.
E499_2002 napsal:bob57_cz napsal:Ve zprávách na Primě to ti dementi překroutili a řekli, že fíra panťáku narazil do rychlíku.Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu).
Je rozdíl, když se na to dívá nezasvěcený člověk od Primy a nebo někdo od dráhy.
A budeš se divit, ale docela tyhle restrikce chápu - ikdyž občas i v roli tiskového mluvčího trefíš na pořádné kopyto ......Jacek napsal:Martens,
problém ale je, že ten novinář si pravdu překroutí podle sebe. Příklad (sice mimo téma) - kdysi novinář natočil rozhovor s nějakým závorářem. Ten mimo jiné pronesl větičku, že do konce šichty už mu zbývají jen dva vlaky. A v reportáži to pak sestříhali, takže ten dobrák pak vlastně řekl, že za CELOU šichtu mu tam projedou jen dva vlaky. Od té doby platí přísný zákaz poskytování informací médiím s příslušným postihem.
Nebulusi, Zbyněk už to popisoval dříve- a podle té deformace je to logické vysvětlení - asi by se tak zlomila i za mlada.nebulus napsal:V TV ( Prima ? ) padla informácia že k zrážke došlo v rýchlosti 30km/hod. Poškodenie peršingu by tomu aj zodpovedalo, ale ta 451..... Tá konštrukcia nie je nič moc a pravdepodobne na nej zapracoval aj zub času.
Ano i za mlada. Kdysi za Libní existovala zastávka Praha Hloubětín. Panťák úplně nový stál na zastávce a zezadu rychlostí 20 do něj praštil náklad. A prý to byla jatka. Já to nepamatuji, jen co jsem slyšel ve škole a od fírů. Celá zůstala snad jen první technická jednotka (první motorák a vložák)Martens napsal:Nebulusi, Zbyněk už to popisoval dříve- a podle té deformace je to logické vysvětlení - asi by se tak zlomila i za mlada.nebulus napsal:V TV ( Prima ? ) padla informácia že k zrážke došlo v rýchlosti 30km/hod. Poškodenie peršingu by tomu aj zodpovedalo, ale ta 451..... Tá konštrukcia nie je nič moc a pravdepodobne na nej zapracoval aj zub času.
Martens napsal:To Čouda : Pokud mne paměť neklame, tak u elektromechaniky (pokud to není nějaký hybrid) nemáš obvody na kontrolu obsazení staniční koleje a je potřeba to ověřit vizuálně v kolejišti- signalisti si kontrolují svoje obvody a výpravčí svůj úsek. Krátké KO jsou pouze na zhlavích pro vybavení závěrů vlakové cesty.
Probíhá tam výluka a jezdí se jen po jedné koleji a vjezd rychlíku byl postaven na přivolávačku, to "volno" pak údajně sdělil výpravka fírovi vysílačkou při vjezdu.Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu).
Vrbam napsal:[A zde je trhání soupravy
U jednotek 451/2 jsem se doslechl, že jejich podlahy byly několikrát navařovány plachem, protože hrozilo že se kvůli korozi cestující prolomí podlahou.
Martens napsal:E499_2002 napsal:bob57_cz napsal:Ve zprávách na Primě to ti dementi překroutili a řekli, že fíra panťáku narazil do rychlíku.Zbyněk Šemora napsal:Na ČT24 říkali, že fíra rychlíku jel na volno (návěst dovolující jízdu).
Řeknu Ti to takhle - pochopím, že laický novinář nerozezná CityFrog od CityElefanta nebo nepozná vícesystémovu lokomotivu od stejnosměrné nebo soupravový vlak od jednotky - je to jenom laik - a přesto se najdou na některých forech lidi, kteří daného novináře nazývají všemožnými tituly, jako by to byla samozřejmost.
Ale pokud si ani neověří, co do čeho narazilo, když už chce informovat alespoň takhle, tak to už je opravdu jeho profesní chyba. Pokazil i tu elementární informaci.
No právě a tady to podělal.E499_2002 napsal:Martens napsal:E499_2002 napsal:bob57_cz napsal:Novináře nezajímá odborná terminologie, ale fakta. S tím nic nenaděláme.