Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
To nemusí být v tvých rukou a jízdních schopnostech, ale taky záleží na PC sestavě, bohužel jsem poslední dobou zjistil, že co sestava PC, to rozdíl jako prase, ale někdy to v rujou je.:D Napřiklad v aktivitě historického vlaku Ostrava - Hanušovice, v úseku do Ramzové, kde je kopec opravdu velký, tak tam jsem například musel poradit pár lidem, jak tam nejet pod 10 km/h. Ale ono stačí mít jízdní vlastnosti parniček zmáklé a vše je jednoduhší.

Dan J. napsal:
... Ale ono stačí mít jízdní vlastnosti parniček zmáklé a vše je jednoduhší.

Nedávno jsem zkoušel albatrose 498 022 s 10 vozy z Jeseníku do Lipové a dál. Do Lipové se to jakš takš vyškrábalo, ale za Lipovou konec

Naposled editoval moderátor:
Vrbam napsal:
Nedávno jsem zkoušel albatrose 498 022 s 10 vozy z Jeseníku do Lipové a dál. Do Lipové se to jakš takš vyškrábalo, ale za Lipovou konec
Zkus toto:
řadiš (kl."S, W") 30%
pára (kl-"A, D") při rozjezdu 70% a pak smižuj na 30%, pokud přijde kopec nešahej na řadič a přidávej páru, ale bach a, nesmíš jít do prokluzu.:D

Jenže takhle je to právě úplně špatně :D
Při rozjezdu musí bejt rozvod plně vyloženej (100%) a regulátorem přidávat pomalu páru podle potřeby (tak těch 40%). Se zvyšující se rychlostí stahovat rozvod (ale minimálně tak 30%).

Sorry za OT

Dokud je v kotli plný tlak, mašina se chová poměrně reálně. Totální unreal to je až po tom, co klesne tlak v kotli.

Hynďa napsal:
Jenže takhle je to právě úplně špatně :D
Při rozjezdu musí bejt rozvod plně vyloženej (100%) a regulátorem přidávat pomalu páru podle potřeby (tak těch 40%). Se zvyšující se rychlostí stahovat rozvod (ale minimálně tak 30%).

Sorry za OT

Ano, souhlasím, jenže v MSTS s touto radou nevyjedeš větší kopec ani zaboha, Honza, který mi testoval aktivity k 155. výročí tratě Opava - Olomouc, jel dle tvého správného návodu do Ramzové s 464.202 10 - 15 km/h., dle mého unreal návodu už o hodně rychleji.:D:D:D

Tak sem koukal a co sem viděl lokotky řady 242.oblíbené plecháčky, už teď se nemohu dočkat moje srdcová záležitost paráda.To bude ježděníčko na Zbyňkovo nové aktualizaci a časem až bude i další nádherná trať ke stažení od autora Duusa a Dema trať ŽSR 130.:-P:-P:-P

Dem pre tú trať urobil toľko vecí, že ich ani nemôžem vymenovať, lebo nie je čo....

Ty Plecháčky na Pikkovo webu,které zatím nejsou momentálně ke stažení budou časem veřejné.To je nádhera,už teď slintám jako malej kluk.:P:P:P

Vážení přátelé, jedenáctého září, dvanáct měsíců po mém nápadu udělat i nějakou střídavou lokomotivu ŠKODA jsem si pro vás připravil třináct variant stroje řady 242, přezdívané "plecháč". Dva plecháče mají animovaný světelný ukazatel směru a zásuvky UIC, abyste se mohli svézt se syslem. Neodpovídá to sice realitě, ale co už. Jeden stroj má polopantografy. Myslím si, že všechna zvolená barevná schemata jsou atraktivní, i když nejvíce jistě zaujmou tři soukromé plecháče reimportované z Bulharska. Za textury bych chtěl poděkovat Šmejkimu (TRS)a LujDujHujovi V balíčku jsou i Pegasovy zvuky, kterému děkuji rovněž - nakonec ilustrační screeny:

242203.jpg 242208.jpg 242215.jpg 242220.jpg 242237.jpg 242239.jpg 242240.jpg 242241.jpg 242272.jpg 242273.jpg 242287.jpg 242543.jpg 242555.jpg

Modely jsou prosím určeny zkušeným uživatelům, pokud vám něco nepůjde jak má, udělali jste zřejmě chybu v instalaci.

Pikku, to je nejhezčí dárek, jaký jsem kdy 11. září dostal! Díky mockrát!!

Díky Pikku, já slibotechna a hříšník se s touhle krásou nasadím. Super, díky všem zainteresovaným lidem. ;)

Back
Nahoře