Jirko, nevěřící Tomášové tohle dělají automaticky a neznalí, když si to rozbalí někam bokem, stejně z toho moudří nejsou a kopírováním na své místo naopak ještě nadělají chyby.
Měl jsem takový příklad, že mi uživatel hlásil po aktualizaci, že mu tam něco vyhazuje chyby a když jsem kouknul do instalačky, bylo mi hned jasné, že rozbaloval bokem a zapomněl na jeden adresář, který také měl zkopírovat do MSTS.
V případě modelů vozidel není co řešit, mohu instalovat přímo, pokud nemám v adresáři duplicitu jiného vydání, ale co se týká zvuků a kabin, kde by se něco mohlo přepisovat, je obava na místě. Chce to zkontrolovat soubory cfg a sms. Pokud tam najdu odchylky, je nutné tyto soubory přejmenovat například doplnit indexem řady vozidla a samozřejmě přepsat i v engu. Jinak se stane, že si rozhodíte veškerá vozidla v Trainsetu, synchro povelů v kabině a synchro zvuky na jednotlivé povely z kabiny.
Ale od toho je tohle fórum, například, aby se na podobné věci upozorňovalo a kolektiv autorů to řešil. Jinak se dostaneme opět do stadia, že každý bude mít trainset každý pes, jiná ves. Nebo je možné, že se tak děje.
Aby vše chodilo synchro, to byla mimo jiné má práce v TBP, takže vím o čem mluvím. I mistři ladičové v tom kvantu vozidel k ladění dělali chyby. Takže diskuze kolem vazeb na kabiny a zvuky je stále na místě. Zkrátka u vozidel si nikdo nemůže hrát na svém vlastním písečku, ale musí dodržovat veškeré normy. Pokud tak bude, pak nemůže být obav, že když někdo klikne na Setup, že se mu v MSTS něco nežádoucího přepíše.