MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
JCM01 napsal:
Dakujem..nemam vytvoreny ten subor ...rv.cvf. :D

edit// no vytvoril som ho ale ekd prejdem na druhe stanovistetak tam mam chybne textury..vyzera to dost divne,skoro stanoviste ani nevidno..lavy aj pravy pohlad mi ide normalne len normalny blbne...

A upravil sis ten rv soubor podle manuálu k MSTS Bin?

Ano presne,aj som to kontroloval.Ved vravim ze aj pravy,aj lavy mi ide normalne len zakladny mi blbne..pohlad je cely sivy a vidno len brzdic,rajciak na smer + vykon a rucicky od budikov.

V jakém programu se dá otevřít soubor Siglight tak aby se s tím dalo pracovat a upravovat svítivost návěstidel? Díky

bob57_cz napsal:
Co bys tam chtěl měnit, když nevíš, kde a co upravovat ? Raději v tom nešťourej, pokud to funguje.

V Bp mi to funguje v pohodě. Návěstidla mi krásně svítí, ale když si instalnu t321 tak je svítivost jako v původním MSTS. Zkoušel jsem podle návodu překopírovat tady siglight.ace z my route do textur požadované trati, ale výsledek je pořád stejný. :eek:
Ta myšlenka, že když mi to nejde, tak si to nastavím mě napadla, protože jsem tu zaslechl když se svítivost zaváděla do binu tak že to šlo nastavovat ... asi chybný úsudek :roll: :)

Naposled editoval moderátor:
blazo napsal:
bob57_cz napsal:
Co bys tam chtěl měnit, když nevíš, kde a co upravovat ? Raději v tom nešťourej, pokud to funguje.

V Bp mi to funguje v pohodě. Návěstidla mi krásně svítí, ale když si instalnu t321 tak je svítivost jako v původním MSTS. Zkoušel jsem podle návodu překopírovat tady siglight.ace z my route do textur požadované trati, ale výsledek je pořád stejný. :eek:
Ta myšlenka, že když mi to nejde, tak si to nastavím mě napadla, protože jsem tu zaslechl když se svítivost zaváděla do binu tak že to šlo nastavovat ... asi chybný úsudek :roll: :)
A nenapadlo tě, že ten zatr. soubor se může v trati 321 jmenovat jinak?

Ahoj, ace soubor s texturou se pro trať 321 jmenuje SigLight.ace, stačí si vzít ten z trati BP a přejmenovat na SigLight.ace a nakopírovat do příslušného adresáře.

Miran napsal:
blazo napsal:
bob57_cz napsal:

A nenapadlo tě, že ten zatr. soubor se může v trati 321 jmenovat jinak?

tak v tom připadě netušim jak by se měl jmenovat. Snažil jsem se řidit návodem, kde je uvedeno, že jediny jiny soubor je pro bp s rozdilem SightLightN.ace oproti SightLight.ace, ktery jak jsem pochopil je pro ostatni tratě jako je např. 321

Pochopitelně proti snahám uživatelů odzkoušet si něco nového nelze nic namítat, ale v případě malých znalostí bych podobné úpravy asi nechal na tvůrcích tratí. I když jsem texturu světel upravoval několikrát a výsledek trvale ověřoval ve hře, jen autor tratě ví jaká návěstidla použil a jestli nebude nutné opravit i definici v sigcfg.dat
Výměna samotné textury taky nemusí přinést kýžený výsledek. Takže experimentovat ano - ale opatrně a dělat si radši zálohy, jinak zde budeme řešit problémy typu "mně to nejede, poraďte"

no s tim binem si dovolim oponovat protože mám verzi 1.7.021120. Zkusil jsem ho od a znova naistalovat a efekt stejny

Petriik napsal:
Miran napsal:
Petriik napsal:
Jak se ovládá pantograf 2 ???

Přečti si návod k MSTS Bin.

Děkuji za radu, ale tam jsem se dočetl vše o světlech, kabinách, ale jak se zvedá sběrač 2 ne. Bylo to první, co jsem udělal.

klávesa "P" a "SHIFT+P" ti asi nic neříká, že? Abych předešel dalším stížnostem a dotazům typu "To je rada na nic, mě tohle nefunguje!", tak tě upozurňuji, že na tuto funkci musí být upraven i model, a těch je jen několik.

Možná to tady bylo už řešeno ale potřebuju poradit.Když se mi načte lokomotiv tak u ní fungují zvuky jako u postrku(funguji jen vnější zvuky, vkabině je ticho, zetroubí při rozjezdu) Je tomu tak u všech mašin s vyjímkou Regionovy a všech Bardotek.Mám poslední verzi binu
PS:chtěl bych se omlovit jackovy puvodně jsem si myslel žeto dělají jeho zvuky protože je hodně používám ale jak vidno tak tomu tak není.

Back
Nahoře