MSTS BIN - začiatočnícke otázky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna klimi
  • Datum začátku Datum začátku
prosim ta bob ja sa snazim ale tie funkcie tam neviem najst ani neviem v ktorom je to archive

No já nevím, co je ta tom tak složitýho si stáhnout například archív MSTSPatch1.7.102222.zip, někam ho rozbalit, otevřít si soubor Manual_cz.doc a najet si na 15 stránku....to je to tak těžký????

Zdravím,

udělal jsem několik aktivit pod Binem 1.7.0103. Pak jsem přešel na verzi 1.7.051922 a udělal jednu novou aktivitu a jednu předělal. Při dokončení či při předčasném ukončení (Esc) některé z těchto dvou aktivit však MSTS vždy spadne. Může to být jinou verzí Binu? A dá se někde ta starší verze Binu sehnat? Bohužel jsem si ji neschoval ...

Robert Schindler napsal:
Zdravím,
udělal jsem několik aktivit pod Binem 1.7.0103. Pak jsem přešel na verzi 1.7.051922 a udělal jednu novou aktivitu a jednu předělal. Při dokončení či při předčasném ukončení (Esc) některé z těchto dvou aktivit však MSTS vždy spadne. Může to být jinou verzí Binu? A dá se někde ta starší verze Binu sehnat? Bohužel jsem si ji neschoval ...
Na domovské stránce projektu je vždy jedna stabilní a jedna testovací verze.
Pro aktivity by se měla používat výhradně oficiální verze stabil.
Vývojová verze je pro testování a neměla by se tedy používat pro veřejné aktivity.
Je tedy zbytečné se shánět po kterékoliv starší testovací verzi.
Kdyby autor chtěl, aby byly trvale používané i vývojové verze, určitě by je vystavil sám.
Nejspíš má důvod, proč staré verze nenabízí.

Která verze je stabilní může určit jen člověk, který všechny verze otestuje v aktivitách a má na to čas. Já jsem shodou okolností v období nových verzí BIN vytvářel aktivitu Topírna noc. Délka 12 hodin, změna den/noc a noc/den, přechod z motoru na elektriku a z elektriky na motory. Průjezdy Prahou, kde je náročné prostředí pro velké množství objektů i hodně světelných objektů. Ideální pro testování.
Za všech verzí Bin jako stabilní vyhověl pouze Patch 1.7.081920. U předchozí verze (oficiálně stabilní) často černala obrazovka s následným pádem a nejsem si jistý, jestli fungoval přechod den/noc a svítila všechna návěstidla. Nižší verze měly vliv i na výkon lokomotiv a nedávno poslední měla problém s reverzními body, ale jen některými. Nedávno vydanou verzi jsem ještě netestoval, zatím není kdy, tak nemohu posoudit jak se chová. Ale Topírnu noc máte všichni, tak si zkuste dát repete, jak se chová. V jednoduché a krátké aktivitě plusy a minusy se nemusí projevit.
Za mou osobu je tedy stabilní verze zatím 1.7.081920.

To je přesně jak píše Zbyněk - při ukončení obrazovka zčerná, zůstane na krátký okamžik pouze modrý rámeček z XP a pak simulátor spadne. Jeden člověk mi už poslal verzi, kterou jsem měl jako předchozí, tak se zkusím vrátit k ní. Na nápad jestli není problém v Binu mě přivedl fakt, že jsem od doby, kdy jsem naposled vytvořil funkční aktivitu, neudělal nic jiného než přešel na novější verzi.

Zdravím :? ,

mám správně nainstalovaný MSTS Patch 1.7.051922 . Udělal jsem to kvůli otvírání dveří,které jde až při vyšší verzi Binu,než jsem do té doby měl.
Jenže to právě vyhazuje hlášku "selhalo vytvoření pohledu z kabiny" . Četl jsem v předchozích stránkách,že to může být tím,že jsou kabiny stavěny na nižší verzi Binu. Cesty k *.cvf i *.ace souborům mám dobře.

Chci se tedy zeptat jak to děláte Vy,aby fungovalo otvírání dveří?

Díky,Dominik :salut:

Naposled editoval moderátor:
Chcem sa spytat preco mi vypisuj toto :
Soubor C:/Programe Files/Microsoft Games/Train Simulator/train.exe neodpovida predchozi verzia nelze jej aktualizovat.
ked si to instalujem????

Smigy napsal:
a kde by som ho zohnal?
A odkud jsi stáhnul ten "bin" ?? !!!
Vrať se na tu stránku downloadu a pořádně si přečti ten žlutý rámeček ( http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/cz.html ).
Potom si také pořádně přečti ze staženého archivu s binem ( MSTSPatch1.8.052113cz.zip ) soubor Readme.txt !!! Není tam vložen jen tak pro doplnění velikosti archivu.
A pro předejítí dalších zbytečných dotazů ještě i Manual_cz.doc .

Naposled editoval moderátor:
Měl bych dotaz ohledně používaných verzí Binu. Stáhnul sem si aktivitu R 456 Albert Einstein a při najeti s esem na brejlovce, mi simulator zamrzne a padne do Win, vím že toto už bylo Binem řešeno, ale nevím, ve které verzi, momentálně mám nainstalován poslední pracovní verzi 1.8.052113 a podle návodu by měla tato verze obsahovat vylepšeníí verzí předchozích.....

Prosím napište pod jakým Binem Vám to jede OK

fíííííra napsal:
Měl bych dotaz ohledně používaných verzí Binu. Stáhnul sem si aktivitu R 456 Albert Einstein a při najeti s esem na brejlovce, mi simulator zamrzne a padne do Win, vím že toto už bylo Binem řešeno, ale nevím, ve které verzi, momentálně mám nainstalován poslední pracovní verzi 1.8.052113 a podle návodu by měla tato verze obsahovat vylepšeníí verzí předchozích.....

Já mám současně velmi málo času na testování, ale testovali jiní a problém nastal u animace obou sběračů. Jakmile s takovou najedu na motor, tak MSTS spadne. Ale nevím, jestli tohle už je ošetřeno v poslední verzi BIN (moje doporučená verze tento problém má). Zkus eso vyměnit za jiné, které animaci obou sběračů nemá, je jich ještě dost. Pokud problém přestane, jsme doma.
Pokud tohle zlobí ve všech verzích Binu, budeme muset animaci obou sběračů do vyřešení problému zrušit. Jestli někdo máte čas na testování, napište sem prosím výsledky, ať víme na čem jsme.

fíííííra napsal:

Aktivitu jsem před uveřejněním testoval na BINu 1.7.1022 a vše v pohodě.

Blackwolf napsal:
fíííííra napsal:

Aktivitu jsem před uveřejněním testoval na BINu 1.7.1022 a vše v pohodě.

Díky vyzkousim

Aj ja mam jednu taku vec. Mam nainstalovanu najnovsiu verziu Binu (1.8.052113) a ked dam do trate aktivitu noc v topirne tak akonahle skusim prepnut pohlad ma to vyhodi do win. a takto to robi stale. Chcem sa opytat ci ten problem ma vyriesit tak ze tam dam ten strasi Bin na ktory bola aktivita robena alebo je chyba v niecom inom. Poradte.

Nejlepší je hrát aktivitu na BINu, na kterém byla vytvořena. A ještě ke všemu hrát na nestabilní (pracovní verzi) není také to pravé ořechové :)

radekedar napsal:
Nejlepší je hrát aktivitu na BINu, na kterém byla vytvořena. A ještě ke všemu hrát na nestabilní (pracovní verzi) není také to pravé ořechové :)
Jenže na takové byla aktivita stvořena.

Back
Nahoře