Aktivity DH

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Rád bych zde informoval o svých aktivitách pro MSTS a na úvod se "pochlubil" připravovanou aktivitou R 972 /Brno hl.n - Hradec Králové/.Nemám sice moc v oblibě sepisovat něco o něčem,co teprve chystám,ale tentokrát mi to nedalo.A proč :?: Může za to hlavně Jarda Skůra a jeho dokončovaný model či chcete-li skin lokomotivy 363 ... .Ale více uvidíte na přiložených screenech. :D
Upozorňuji jen,že zveřejnění screenů Jarda povolil a model je na nich stále ještě v testovací verzi.Ale i přesto je to podle mne perfektní kousek.
Aktivita R 972 je tvořena na verzi BP 75.1 a BINu 1.61.

PS. http://web.telecom.cz/ldt/msts/msts_aktivity.htm

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/363021_a.JPG [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/363021_c.JPG

Naposled editoval moderátor:
Budeš mít v Brně plnější nádraží? Při MSTS BIN 1.6.1 už simulátor nepadá :lol:

Pokud najdeš zpúsob jak zveřejnovat aktiviti - dej mi vědět.Mělbych taky zájem o zveřejnění pár aktivit z mé tvorby. :cry:

Pavlík napsal:
Budeš mít v Brně plnější nádraží? Při MSTS BIN 1.6.1 už simulátor nepadá :lol:

Zdravím,
tak prozatím mi před odjezdem R 972 do Brna hl.n. přijíždí R 875 od České Třebové /viz.první screen/.Možná bych ještě mohl něco dodat na odstavné koleje nalevo /nevím přesně jak se tato část žst.Brno hl.n. nazývá/,ale určitě to nebudu přehánět.Rád bych totiž bral ohled na "fíry" se slabšími strojovnami.Trafficu ale bude dost /dle reálu plus něco málo navíc/ a stanice rovněž nebudou prázdné.V této dvojdílné aktivitě /Brno-Č.Třebová a Č.Třebová-Hradec Králové/ také poprvé využiji vyčkávací body,tak jsem zvědav,jak to dopadne.Za chvíli vyjedu z Brna a naposledy otestuji první díl ... . :salut:

David

David Hájek: Rád bych totiž bral ohled na "fíry" se slabšími strojovnami.
To určitě ano, ale na druhou stanu, jak k tomu přijdou ti, jejichž stroje by zvládly mnohem více? Přece už udělat z náročné verze méně náročnou není problém. Nelze se přeci omezovat kvůli uživatelům, které mají staré PC. Já když jsem před 5-6 lety na svým starým PC ( dnes již skoro psací stroj ) provozoval MSTS, taky mi vůbec nešly české high-res modely, a tak jsem se musel sám jako absolutní neznalec naučit s programem TGA Tool2 a zkonvertovávat si textury do menšího formátu. Nikdo mi neřekl ani slovo, natož aby se kvůli lidem jako já používaly low-res modely. [/quote]

To nemá, ale má to dost nadupaný.
PC starý 2 roky není vykopávka, ale běžný průměr. Já mám taky sestavu starou dva roky a určitě si kvůli tomu nebudu pořizovat novou. A nehledě k tomu, že příští rok bude i Pájova sestava vlastně zastaralá.

Já mám PC staré 2 roky...a většina her na něm šlape, i když Nvidia GeForce 4i většinu her příjme, ale na stažené detaily(samozřejmě ne kostka vedle kostky)ale MSTS mi na něm šlape normálně...Ach už se těším na aktivitu, úplně slintám!

David Hájek, lapo a spol.: kluci, stačí poslat aktivitu na mail ok1dnh@ama-cb.cz a je ihned zveřejněna na http://msts.ama-cb.cz nebo http://zbynek.ama-cb.cz (sem asi spíše, má to jakýsi čumák).
Případně třeba Davide, není problém mít stránku http://aktivity_bp.ama-cb.cz (nebo název místo "aktivity_bp" jaký si vymyslíš), dostaneš přístup k ní přes FTP a dělej si stránky s aktivitami jaké chceš. Třeba sbírej aktivity od druhých (například lapo) a publikuj je ne těch stránkách. Vše je jen na dohodě a zájmu.
Karel

ok1dnh napsal:
David Hájek, lapo a spol.: kluci, stačí poslat aktivitu na mail ok1dnh@ama-cb.cz a je ihned zveřejněna na http://msts.ama-cb.cz nebo http://zbynek.ama-cb.cz (sem asi spíše, má to jakýsi čumák).
Případně třeba Davide, není problém mít stránku http://aktivity_bp.ama-cb.cz (nebo název místo "aktivity_bp" jaký si vymyslíš), dostaneš přístup k ní přes FTP a dělej si stránky s aktivitami jaké chceš. Třeba sbírej aktivity od druhých (například lapo) a publikuj je ne těch stránkách. Vše je jen na dohodě a zájmu.
Karel
Však já jsem Davidovi Hájkovi psal, že u mě není problém. Ale dostal jsem takové neurčité odpovědi. Nevím. Asi autorům aktivit vadí, že jsem moc puntičkář a vyžaduji používat výhradně trainset BP. Pokud se jedná o přidávaná vozidla, nevidím problém, pokud jsou vyladěná. Výborná spolupráce je s Jardou Skůrou a Miranem, s Pikkem máme také perfektní vztahy, Roman mi posílá úpravy starších vozidel, tak nevím, proč by to nešlo i jinde. Já opravdu nestíhám vše sledovat a hodně novinek mi uniká. Však bude slezina a snad nebude problém se domluvit a doplnit do BP, co je třeba. Jen očekávám větší spolupráci, alespoň přidávaný model připravit pěkně do názvů souborů dle norem. Pak se mnohem rychleji pracuje i na naladění.
Proč do aktivit pro BP používat výhradně vozidla obsažená v BP? Většina uživatelů ostatní nekompatibilní aktivity neřeší a jednoduše je vyřadí. Což je škoda, protože se mnohdy jedná o výborné aktivity. A že si to každý může opravit? Na to zapomeňte. Divili by jste se, kolik uživatelů má kolem 70 let. Tito jsou rádi, že MSTS spustí a ne aby si upravovali aktivity nebo po webech sháněli vozidla a přemýšleli, jak je dostat do MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Však já jsem Davidovi Hájkovi psal, že u mě není problém. Ale dostal jsem takové neurčité odpovědi. Nevím. Asi autorům aktivit vadí, že jsem moc puntičkář a vyžaduji používat výhradně trainset BP. Pokud se jedná o přidávaná vozidla, nevidím problém, pokud jsou vyladěná. Výborná spolupráce je s Jardou Skůrou a Miranem, s Pikkem máme také perfektní vztahy, Roman mi posílá úpravy starších vozidel, tak nevím, proč by to nešlo i jinde. Já opravdu nestíhám vše sledovat a hodně novinek mi uniká. Však bude slezina a snad nebude problém se domluvit a doplnit do BP, co je třeba. Jen očekávám větší spolupráci, alespoň přidávaný model připravit pěkně do názvů souborů dle norem. Pak se mnohem rychleji pracuje i na naladění.
...

Zdravím,
jak jsem psal v SZ,děkuji všem,kteří mi nabídli prostor ke zveřejňění mých aktivit.Všem jsem také odpověděl,že zatím řeším ještě jednu možnost a ta se mi jakžtakž vyřešit podařila včera večer.Odkaz na ni máte pod mými příspěvky.Není to sice žádná sláva,ale snad uvedená stránka svůj účel splní a limit 20 MB na serveru bude pro tento účel prozatím stačit.S internetem a tvorbou www-stránek si totiž až tak moc netykám,takže jsem se nakonec rozhodl pro toto řešení.
V žádném případě jsem ale svými odpovědmi nechtěl někoho urazit či naznačit,že se bojím,jak píše p.Šemora,jeho "puntičkářství". :D Vždyť i já se také řadím mezi ony "puntičkáře",kteří mají rádi pořádek a plnou funkčnost svých aktivit podmiňují přítomností vozidel z trainsetu BP.Šlo mi ale jen o jednu jedinou věc.Vzhledem k tomu,že se stále naše MSTS nějak vyvíjí /aktualizace trati BP,nové vrze BINu apod./ mám za to,že i v budoucnu bude stále zapotřebí upravovat starší aktivity tak,aby byly funkční na nových "věcech".No a při představě,že každou chvíli bombarduji p.Šemoru novými a novými verzemi aktivit mi není zrovna nejlépe. Je sice všobecně známo,že p.Šemora aktivity u něj umístěné aktualizuje spolu s verzemi tratě BP,ale nerad bych mu přidával práci,které má už tak určitě až nad hlavu.
Ještě jednou tedy děkuji všem za nabídky.

David

Prima Davide, nějak takhle jsem si to představoval, jen že by jsi měl víc prostoru. Ale máš to fajn.
Karel

Pavlík napsal:
Davide, je tvoje aktivita EC279 J.Hašek kompatibilní s BINem 1.6.1??
Pokusím se odpovědět za Davida.
Projekt EC 279 je tvořen pod MSTSBin 1.5.7.Ani jeden z autorů svojí část zatím(aspoň myslím)neopravil do 1.6. :wink:

poison napsal:
Pavlík napsal:
Davide, je tvoje aktivita EC279 J.Hašek kompatibilní s BINem 1.6.1??
Pokusím se odpovědět za Davida.
Projekt EC 279 je tvořen pod MSTSBin 1.5.7.Ani jeden z autorů svojí část zatím(aspoň myslím)neopravil do 1.6. :wink:

Zdravím,
jak píše Poison,prozatím jsem /a zřejmě ani Mirec/ svou část "PDM EC 279" pro BIN 1.61 neaktualizoval.Je to sice škoda,ale nebojte,po dokončení "R 972" se do toho pustím.I když pravda,upraveny mám v mé a Mirecově části consisty s novými modely/skiny ř.242,takže už bude zapotřebí jen doladění těch Servisů.Snad to v brzké době zvládnu.

David

Zdravím,
tak je to tady :!: :) Aktivitu "R 972" si již můžete stáhnout z mé stránky.
Přeji Vám příjemné poježdění se strojem 363 021-7 ."Internetové profíky" bych poprosil o shovívavost při stahování souboru s aktivitou.Zanedlouho se v tom určitě polepším. :eek:
Tuto aktivitu berte spíše jako můj první pokus s prací v BINu 1.61 a především s časovými vyčkávacími body.Nečekejte tedy nějaké divoké "dějové zvraty" :D ,ale spíše takovou obyčejnou,poklidnou a naprosto "nudnou" šichtu. :D
Děkuji Jardovi Skůrovi /za model 363 021-7/ a Poisonovi za spolupráci při tvorbě aktivity.

David

Super!Jen tak dál Davide, nechystáš s touto mašinou i osobní vlak?(Nejlépe podle nového GVD)?yD9k za odpověĎ, super aktivita 1*

Peta napsal:
Super!Jen tak dál Davide, nechystáš s touto mašinou i osobní vlak?(Nejlépe podle nového GVD)?yD9k za odpověĎ, super aktivita 1*

Zdravím,
díky za "pochvalu".Zatím jsem o tvorbě další aktivity /jakékoli/ neuvažoval,protože mě čeká spousta práce s úpravami těch starších,které jsou tvořeny pro BIN 1.57 a pro 1.61 jsou tak nepoužitelné. :( Obzvláště mě mrzí nekompatibilita aktivity "PDM_EC279".Dala nám společně s Poisonem a Mirecem dost práce a její "životnost" byla vlastně jen několik dnů. Ten smutek ale vzhledem k možnostem BINu 1.61 stojí za to. :D
Nikdy ale neříkám nikdy,takže až se mi do rukou dostanou nové NJŘ,SJŘ a další materiály pro GVD 2006/2007,neviděl bych v tvorbě nějakého toho "osobáku" problém.Stroj 363 021-7 by pak v takové aktivitě mohl v klidu zaskočit za nějakou porouchanou "kolegyni". :D

David

Back
Nahoře