Strojvedoucí

Takže jako fíra si moc k milionům nepřijdu, a jak je to s časem. Kolik má fíra dělat hodin a kolik má volna?

Vrbam napsal:
Přeci jen turnusák má jistý výhody, letmo nikdy nevíš kam te pošlou a za koho.
Ja som teraz letmo a nesťažujem sa, celkom mi to takto vyhovuje. Má to aj svoje výhody, napríklad, keď potrebujem na určitý deň volno, tak len poviem strojmajstrovi, nech mi vtedy nič nedáva a nemusím si brať dovolenku. A povozím sa na všetkom (okrem certifikovaných IC na Košice), či oddychový osobáčik na 263, či rýchlik do Žiliny na 363, alebo naháňačka s EC do Štúrova na 350. Naopak v niektorých turnusoch, ktoré mi ponúkali, by som nebol ani za nič. Ale každému vyhovuje niečo iné. Teraz ma dali na záskok za trestanca do turnusu na Žilinu a moc som sa tomu nepotešil. Tak som aj začal, po troch týždňoch maródky v robote, prvý vlak 607 na 362 007-7, ktorú máme aj v trainsete a cvičila so mnou tolko, až som zacítil nejaký smrad zo strojovne a musel som ju vymeniť. Pre znalých preskok na oboch nožoch J-B.

Vieš aká je to zábava? Včera som mal osobák zo ŽA do BA, to je 43 zastavení, jazdná doba 5 hodín aj minutka. Ubehlo to ani neviem ako.

Tak každého baví něco jiné.
Fakt je ten, že při Os a N máš pořád co dělat, než s R aj. kde jedeš na maximum.

Dráčik napsal:
Pre znalých preskok na oboch nožoch J-B.
Tak top jsi se teda moc neměl. Nebo jsi spíš ty s ní moc zacvičil :wink:

Já mám nejraději osobáky.Pořád se něco děje.Rozjezdy jsou sranda,ale
stavění do zastávek to mám rád.A když je léto a je se na co koukat tak je to o to lepší.Rychlíky jsou pěkný,když máš nějakou minutu a musíš opravdu jet na doraz a když pak něco stahneš máš i z toho radost.Když ještě jezdily EC na Plzeň,které z Prahy nikde nestavěly byla to i otázka soutěživosti kdo přijede s větším náskokem.

Tak i před EC, IC,R, Sp můžeš šoupnout nějaký náklad, nebo šourající se osobák a pak už to budeš muset pálit na maximum.

Ale s nákladem taky není špatné jezdit. Nezastavujete sice ve stanicích, pořád jedete, ale je to něco jiného, než osobní vlak.

ad Šnek:
28.4.200616:20 Praha hl.n. - osoba čekající na příjezd rychlíku

Na 1. nástupiště 9 kolej přijede rychlík 39805 z Pasova, Železné Rudy a Plzně, pravidelný příjezd 16:56. Vlak zde jízdu končí.

Myslíš, že někdo od Plzně přijel s větším náskokem? A já jim povídal, že průměr 60 km/h je docela málo

Při cestě zpět jsme na trati Praha - Plzeň - Klatovy - Domažlice dosáhli taktéž náskoku 33 minut a to jsem se bohapustě flákal.

Naposled editoval moderátor:
To je nějaký zvláštní vlak né?Myslím podle čísla.
Když jsme tahli odklonový rychlík 454/10854 místo na Domažlice tak přes Klatovy-Kdyni-Domažlice tak podle sešiťáku jsme do Domažlic zkrátili 22 minut.Barča 750-236 se pěkně zapotila a osmej stupeň se taky využil.

To když na hlavním v Praze byly výluky kvůli mostum, tak nějaký vlaky jezdily z Běchovic přes Malešice a Vršovice.No a někdy se stalo, že se nejelo odklonem, ale přes Libeň kde ani nestavělo a tak se stalo, že se na hlavní přijelo s 20ti až 25ti minutama s náskokem.

Také občas kvůli Smíchovu jsme jeli přes Krč a Vršovice, ale to bylo vždy s min +10ti minutama sekery.

Back
Nahoře