Strojvedoucí

A nebo to já celý zkomolil. To je pravděpodobnější varianta. Hluchej být přece jako fíra nemůže...;-)

heme napsal:
Alcapone - Zdar! No přeju ti hodně štěstí při vstupní prohlídce. Nechci tě nijak strašit, ale není to žádný med. Bavil jsem se se spoustou mladých fírů a jejich slova nebyla zrovna uklidňující.
Ono to asi záleží kus od kusu. Mě taky všichni strašili jako to je hrozné a nějak mi to až tak hrozné nepřišlo.
heme napsal:
Já sám jsem chtěl být fíra (to jsme si asi v Majlontu říkali...) a nakonec nemohu. Byl jsem u drážní doktory se zeptat (protože už se to nedalo vydržet - pořád váháš jestli můžeš nebo ne) a do dvou minut jsem byl z ordinace pryč. Mám brýle 1,25 a 1,5 dioptrií což mít MŮŽEŠ. Limit je do 2,0.
To nevím kde si na to přišel, ale pokud nastupuješ noávček musíš mít oči na 100%. Někdo toleruje do 0,5 dioptrií, ale pouze na blízko, na dálku musíš oči v pořádku.
heme napsal:
Ti zmiňovaní mladí fírové říkali, že třeba ještě koukáš do takových dlouhých válců a na konci máš nějaký hranoly nebo jak to popsat a ty je máš srovnat tak, aby byly vedle sebe.
Tohle zní hůř než ve skutečnosti je. Horší bylo když si strčil hlavu do takovou velké roury tam rožli a svítili ti 2min žárovkou do ksichtu, pak zhasli a tam se ti ukazovali písemenka a čísla a ty si to musel přečíst.
heme napsal:
Na ušním tě zavřou to absolutně odhlučněné místnosti a pouštějí ti tam nějaký tóny. Samozřejmě TÉMĚŘ neslyšitelné. Musíš se prý hodně soustředit a jeden fíra tam tak seděl, doktorka mu to tam pouštěla a on nic. Po chvilce se ho zeptala "slyšíte něco" a on jí odpověděl, to už mám mačkat to tlačítko? (mačkáš ho, když něco slyšíš).
Trošku to upřesním - jsou tam 2 sady zvuků. Vysoké a hluboké o různých frekvencích. Začíná to úplně potichu a pomalu se přidává hlasitost a jakmile něco uslyšíš tak to tlačítko zmáčkneš.
heme napsal:
Psychotesty - začínáš od hovadin, končíš v extrémech. Jdeš i k Psychiatrovi. Bavíte se o všem možným. Už si nepamatuju příklady. A napadl mě barvocit. Ten musíš mít absolutně v pořádku.
Psychotesty, psychiatr a psycholog to je kapitola sama o sobě, na to se nějak přepravit nedá. Dobrá rada je fakt mluvit pravdu, ať je jaká chcete, on to stejně nakonec pozná jestli to byla lež či pravda. Ono dá se i lhát, ale musíš to mít celou dobu napaměti v čem a jak si lhal a když si tam 4hod, tak za chvíli skoro ani nevíš jak se jmenuješ.:)

A na závěr motto:
Světlo v jednokolejném tunelu ne vždy znamená jeho konec.:D

Kuba napsal:
heme napsal:
Já sám jsem chtěl být fíra (to jsme si asi v Majlontu říkali...) a nakonec nemohu. Byl jsem u drážní doktory se zeptat (protože už se to nedalo vydržet - pořád váháš jestli můžeš nebo ne) a do dvou minut jsem byl z ordinace pryč. Mám brýle 1,25 a 1,5 dioptrií což mít MŮŽEŠ. Limit je do 2,0.

A na závěr motto:
Světlo v jednokolejném tunelu ne vždy znamená jeho konec.:D

Dioptrie do 2,0 s tím, že musíš přečíst poslední řádek na té jejich světelné tabuli. Byl jsem u té drážní doktorky, jak je uvedeno v příspěvku o něco výše. Říkala mi to a na to dám ruku do ohně.

Málem bych zapoměl - ve škole říkal školař, že momentálně jsou v kurzu potažmo jako strojvedoucí v přípravě 2 (slovy=dvě) ženy, prý si zažadaly o výjimku a vyšlo to, takže se může stát, že když pojedete vlakem, bude ho třeba řídit některá z nich.:D

Pokud budou jezdit stejně jako jejich kolegyně na silnicích tak BŮH NÁS OCHRAŇUJ.
heme napsal:
Dioptrie do 2,0 s tím, že musíš přečíst poslední řádek na té jejich světelné tabuli. Byl jsem u té drážní doktorky, jak je uvedeno v příspěvku o něco výše. Říkala mi to a na to dám ruku do ohně.
Tak to asi záleží na doktorovi, já to slyšel o těch 0,5 na blízko, na dálku 0. 2dioptrie mi přijdou až moc.

Naposled editoval moderátor:
Kubo, Kubo - znám dost ženských, které jezdí s kloubovou Karosou či s tramvajemi v městském provozu a jezdí tak bravurně, že strčí kdejakého podobného frajera pod zem .... pokud bys chtěl namítat, že to není vlak, samozřejmě není ..... ale o tom to není ....

Takže pokud budou projdou sítem a budou jezdit stejně bravurně jako výše zmíněné dámy, tak by chlapi fírové měli začít fasovat makeup, aby nebylo vidět, jak se červenají, až si před nimi říznou ostudu :D

Opět názorná ukázka generálního efektu ..... není možné házet je do jednoho pytle, protože potom by se muselo úspěšně pochybovat o odborné výši nejednoho drážního doktora.

Martens napsal:
Kubo, Kubo - znám dost ženských, které jezdí s kloubovou Karosou či s tramvajemi v městském provozu a jezdí tak bravurně, že strčí kdejakého podobného frajera pod zem .... pokud bys chtěl namítat, že to není vlak, samozřejmě není ..... ale o tom to není ....
Tak to Ti gratuluju, já ještě takové štěstí neměl.:D
Tady jde spíš i o to, že prostě jsou profese, které jsou čistě mužské a ženské prostě mají jiné profese, které by zase neměli dělat chlapi. Činnosti jako strojvedoucí, posunovač, vozmistr, horník, fotbalista, hokejista, boxér,... jsou prostě mužské záležitosti a fakt, že to dělají ženy jsou prostě směšné.

Vůbec si nedokáži představit jak to budou dělat se záchodem. Jinak už se těšim až budou jezdit v praze na panťácích, obraty 7 minut a tak podobně.

Kuba napsal:
Martens napsal:
Tak to Ti gratuluju, já ještě takové štěstí neměl.:D
Tady jde spíš i o to, že prostě jsou profese, které jsou čistě mužské a ženské prostě mají jiné profese, které by zase neměli dělat chlapi. Činnosti jako strojvedoucí, posunovač, vozmistr, horník, fotbalista, hokejista, boxér,... jsou prostě mužské záležitosti a fakt, že to dělají ženy jsou prostě směšné.

Proč směšné? Spíš by zasloužily úctu a obdiv, že dokážou dělat to co chlapi a dělají to možná ještě lépe. Nebo si myslíš, že je směšné, že ženská sedí u radaru na APP control a dobře snáší extrémní stresovou zátěž, se kterou je ve srovnání práce fíry dětský čajíček pro věk 0-6 month? Směšné je to, že ženská lítá jako F/O s nějakou A320 nebo s ATR? Směšné je to, že ženská lítá jako vojenská pilotka a že ji chlapi piloti berou zcela normálně jako rovnocenného parťáka?

A nebo je směšné, že tenhle fakt prostě nemůže něčí ego rozdejchat?

Jediná profese, na kterou asi nemají tak to je práce pod zemí - ale pokud se dokáže úspěšně porvat s předsudky, které tady, jak se ukazuje, stále jsou a bude držet krok, tak proč ne.

P.S.: A že to té babě s tou karosou šlo? Couvala jako Bůh a trefila se i tam, kam by měl problém zacouvat leckterý chlap s osobákem - možná je to i tím, že přesně ví, kolik je 20 cm :D:cool:

Nedávno jsem se koukal na seriál o práci na letadlových lodích.To byste tedy nevěřili,kolik tam dělá ženských a jaké práce.Klobouk dolů před nimi,nemají žádné úlevy a jsou kolikrát o mnoho lepší než chlapi.Že lítají jako stíhací piloti,to už Martens napsal.Ruku na srdce - kdo z nás by tohle zvládnul,vylízt z éra po misi mokrý jako by vylezl z vany a poděkovat mechanikům za skvěle připravenou mašinu?Anebo že dělají zbrojířky,pracují s ostrou municí,která váží hezkých pár kilo a nesmí se jim třást ruka?Myslím si,že předsudky vůči ženám nejsou vůbec na místě.Když tu práci zvládne lépe než chlap,tak vo co de? :D

Martens napsal:

U nás jezdí 3 nebo 4 a musím říct, že ty 2 jsou katastrofa.
Ta jedna si vždycky vedle sebe nechá nějaké známé a svoje děti. A pak se s nima vybavuje a nestíhá ostatní provoz. A jezdí jak šnek.
Ta druhá pořád sleduje nějaký kraviny (např. blinkry, časy odjezdů apod.) a zanedbává postatný věci (okolní auta apod.).
Takže po nějakých zkušenostech si raději rozmyslím, jestli vlezt do toho busu, když vidím že jedou oni 2.

Mirku, ale to je všude - za rajčáky najdeš chlapa magora, kterému by jsi na silnici nepůjčil ani kolo a stejně tak jsou i baby, které jezdí hrozně a které jsou zase naopak dost dobré.

Smyslem tohohle bylo ukázat na zcela nesmyslný Kubův systém alá jeden pytel pro všechny.

Martens napsal:
Mirku, ale to je všude - za rajčáky najdeš chlapa magora, kterému by jsi na silnici nepůjčil ani kolo a stejně tak jsou i baby, které jezdí hrozně a které jsou zase naopak dost dobré.

Smyslem tohohle bylo ukázat na zcela nesmyslný Kubův systém alá jeden pytel pro všechny.

V PJ Pardubice jezdí v zácviku jedna "dáma" a patří, co se ovládání hnacího vozidla, k nejlepším.

Pánové s kolegou jsme přivezli do Furth im Waldu rychlík, Herkul už čekal na přepřah a za rajčákem Herkula tak 160 cm. vysoká dlouhovlasá slečna ( možná paní ), vyskočila z mašiny hup mezi vagony, svěsit soupravu a za chvíli odjížděla. Ani nebyla vidět. Bylo to velice příjemný zpestření, že bych s ní pokračoval klidně dál. Na tomhle rameni jsou k vidění dvě slečny. S dvojičkou Ragulinů, je to taky zajímavý pokoukání.

Tak mne to nedá, abych také něco nenapsal na toto téma. Měl jsem možnost poznat 3ženy, jako strojvedoucí tenkrát jezdily v Děčínském depu. Jedna z nich potom odešla jezdit do Lovosic. Pánové, a mohu Vám říci je pravda, že některé muže strojvedoucí strčili do kapsy. :eek:

Páni, bavíte sa tu na tému ženská. Kolko chlapských sa môže pred ženskými hanbiť ? Kdektorý vidiecky šofér gumokola sa môže schovať pred babou, ktorá sedáva za volantom služobného auta a nemá problém, že z prava je auto "len" na 200 m a už sa nepohne z križovatky, pretože to nestíha.
Moja vlastná spolubývajúca si kúpila štvorvalec Kawasaki Z7, má to okolo 80 koní, kto z vás má odvahu osedlať to ? Kto z vás vôbec niekedy sedel na motorke ?
Kopa ženských programuje na PC, kto z vás to zvláda? Veľká časť členov tohoto fóra má problémy so základnými znalosťami ovládania PC, Windows a práce so súbormi.
Mal som v práci kolegyňu, vedúcu oddelenia, prirodzenú svetlú blondýnečku, málokto sa s ňou môže merať čo sa týka intelektu, žiadna hlúpa husička, ani škaredé káčatko, ale kočka jak lusk. Pritom mala za ušami, čo nemá veliké množstvo chlapov ...
Kua, nerobte páni mašinfírovia zo seba niečo extra, ten váš chlebík je povolanie ako ktorékoľvek iné. Šak ten "volant" čo máte na bobine či sergejovi vôbec neslúži k tomu, aby sa mašina udržala na ceste či na kolajaciach, tak prečo si myslíte, že ženská nezvládne nejakú železnú obludu ? Ak sa ženská naučila lietať do vesmíru, prečo si myslíte, že nezvládne tých pár budíkov, rajčákov a prepínačov, čo v mašine je a význam tých zopár svetielok na návestidlách ? Alebo všetky ženské súdite podľa tej vašej ?

Zrovna o víkendu mi kamarád hlásil že na rychlíku z Pardubic na zácviku žena a že příjezd i odjezd ze stanice líp jak někteří fírové. Pokud to zvládne budiž ji to přáno. Ale na druhou stranu si myslím, že musí nějaké vlastnosti kompenzovat jinak. Příklad: přítelkyně jezdí autem dobře, stejně dlouho jako já a poměrně často. Ale zatím co já jezdím uvolněně a v klidu a přitom dokážu předvídat a udržovat pozornost, ona jezdí bezpečně, ale jezdí v křeči. V kritických situácích také jedná jinak a to si dost dobře nedokážu představit na kolejích. Nedávno byla v tv reportáž o holce co se učí automechanikem, když jsem viděl jak drží kladivo a bouchá do náboje kola šel mi mráz po zádech. Sama přiznala, že ji musejí kolegové občas pomáhat, protože na něco nemá sílu. Jak budou tyhle ženy třeba hlásit na dílně poruchu?

Tomas Lee napsal:
Jak budou tyhle ženy třeba hlásit na dílně poruchu?

Normálne - príde, kopne nohou ( obutou v okovanej bakanči ) do dverí u strojmajstra a zareve kur******wa, ten po****jebaný krám zas nefunguje, čo za chuja to opravoval, ktorý zmrd nenahlásil, že to varí vodu ?

PS: Už ťa vidím, ako na trati vytiahneš deku, ľahneš pod mašinu, vezmeš kladivko, kľúč 45 a 60 a jebuškáš sa tam s trakčákom, vylámanými zubami prevodovky alebo plátaš dieru v prerazenej vani olejom chladeného trafa u peršinga či gorily

Vrbam napsal:
Tax napsal:
... plátaš dieru v prerazenej vani olejom chladeného trafa u peršinga ...
Zajímavé, já měl za to, že peršing (163) trafo nemá :-P:cool::D

363 je čo ? Takisto peršing. Alebo je to konštrukčne úplne odlišná mašina ? To by nebol náš Mirda, keby neryl a nevrtal :D

Back
Nahoře