MSTS očima Trainzáka (a naopak?)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Churchill napsal:
Bylo tam: forlŹ.s a forlŹ.sd :roll:
Po opravě již funkční bez chybové hlášky. :)
Já se s tímto souborem setkal v nějaké jiné trati s tím "O", proto jsem psal o něm. Ale jinak je to stejný problém.

Tak mi dnes přišlo DVD s tratí od Zbyňka. Po nainstalování jsem si ještě musel doinstalovat TrainStore, jinak bych to startoval hóóóódně dlouho, ale to nevadí. Po úspěšném rozjetí z Č. Třebové směrem na Prahu, po počátečním: :D , nastalo: :cry: . proč? Tož se podívejte sami:

eaaadfc3dc76db78431d3e1f98ee06c5.jpg

U žádné naší i zahraniční trati toto neznám. Zobrazování textur mám na 100 procent, viditelnost jsem si snížil na 1km.
Projel jsem to několikrát. Chybu vidím v programu, kde se přiřazují textury. Pravidelně se toto stane za Dlouhou Třebovou. A přechod je náhlý. Už z dálky je vidět bílá čára, jak pravítko a pak je vše v loji.

Naposled editoval moderátor:
Churchill napsal:
Tak mi dnes přišlo DVD s tratí od Zbyňka. Po nainstalování jsem si ještě musel doinstalovat TrainStore, jinak bych to startoval hóóóódně dlouho, ale to nevadí. Po úspěšném rozjetí z Č. Třebové směrem na Prahu, po počátečním: :D , nastalo: :cry: . proč?

U žádné naší i zahraniční trati toto neznám. Zobrazování textur mám na 100 procent, viditelnost jsem si snížil na 1km.
Projel jsem to několikrát. Chybu vidím v programu, kde se přiřazují textury. Pravidelně se toto stane za Dlouhou Třebovou. A přechod je náhlý. Už z dálky je vidět bílá čára, jak pravítko a pak je vše v loji.

Bug MSTS, neboli kritická rovnoběžka. Pokud trať vede přes 10, 20, 30, 40, 50, 60.... rovnoběžku tak, při jízdě na sever zmizí textury. Pomáhá v tomto okamžiku SAVE. Po opětném načtení uložené hry je vše OK.

Churchill napsal:
Tak mi dnes přišlo DVD s tratí od Zbyňka. Po nainstalování jsem si ještě musel doinstalovat TrainStore, jinak bych to startoval hóóóódně dlouho, ale to nevadí. Po úspěšném rozjetí z Č. Třebové směrem na Prahu, po počátečním: :D , nastalo: :cry: . proč? Tož se podívejte sami:

eaaadfc3dc76db78431d3e1f98ee06c5.jpg

Opět jeden, který ze zásady nečte návody.
Je to psáno v bodu 9. Cituji:
9. MSTS má vlastnost, kdy po projetí každé desáté rovnoběžky (poledníku), v jednom směru zmizí textury terénu.
Tato trať kritickým místem prochází v oblasti Dlouhé Třebové, kde se tento efekt projeví ve směru do Prahy.
Po projetí kritického místa je nutné hru uložit a znovu načíst. Po té už je vše OK.

Bug MSTS, neboli kritická rovnoběžka. Pokud trať vede přes 10, 20, 30, 40, 50, 60.... rovnoběžku tak, při jízdě na sever zmizí textury.
Tak to by mě nenapadlo ani v tom nejšílenějším snu. (pokud tu původní hru programoval někdo od Microsoftu, tož už se nedivím - celkem se divím tomu, že nevybíhá hláška "došlo k zásadní výjimce", u které vždy rostu). To jsem měl doposud celkem "kliku".

Opět jeden, který ze zásady nečte návody.
Je to psáno v bodu 9. Cituji:
9. MSTS má vlastnost, kdy po projetí každé desáté rovnoběžky (poledníku), v jednom směru zmizí textury terénu.
To bych možná i přehlédl, nebo tomu nevěnoval pozornost, jako velmi "povedenému" humoru.

Tak jsem si pročítal tohle fórum a jsou zde i příznivci TRS, což samozřejmě (podle mě) vůbec nevadí. Srovnávat MSTS a TRS jde, každá skrývá osobní kouzlo. Pár srovnání jsem zde uvedl:
MSTS: realističtější, zvuky
TRS:o reálnosti zatím nejde mluvit, zvuky jsou oproti MSTS hrozné (hlavně, když vlak jede), detailnější (po kabině se lze rozhlížet, volný pohyb po krajině)
Samozřejmě srovnávání je to velmi orientační, neb MSTS má své roky a TRS je novější, má více možností.
Myslím ,že jsou zde takoví, kteří TRS hráli, hrají a jsou jejími příznivci.
Na tom není nic špatného. Jaký na to máte názor Vy?

LuděkD napsal:
Tak jsem si pročítal tohle fórum a jsou zde i příznivci TRS, což samozřejmě (podle mě) vůbec nevadí. Srovnávat MSTS a TRS jde, každá skrývá osobní kouzlo. Pár srovnání jsem zde uvedl:
MSTS: realističtější, zvuky
TRS:o reálnosti zatím nejde mluvit, zvuky jsou oproti MSTS hrozné (hlavně, když vlak jede), detailnější (po kabině se lze rozhlížet, volný pohyb po krajině)
Samozřejmě srovnávání je to velmi orientační, neb MSTS má své roky a TRS je novější, má více možností.
Myslím ,že jsou zde takoví, kteří TRS hráli, hrají a jsou jejími příznivci.
Na tom není nic špatného. Jaký na to máte názor Vy?

U mňa platí to,že kt. hru mám prvú, tú považujem za lepšiu. Prvý bol MSTS, tak TRS považujem za somarinu.

Tak po dvoudenních peripetiích s tratí Bratislava-Praha to konečně jezdí, tak jak má. :)
Tedy je spokojenost (pouze jsem nepřišel na to, proč se to "chytlo" až po druhé instalaci. Že by na to měla vliv i konfigurace PC? Občas to bývá.)
Pokud se moje kritika někoho dotkla, tak sorry, ale byly to poznatky, nikoli nadávky. Nutno rozlišovat.
:wink:

... a posty o tom, že "začátečník" je nutně defacto blbec, bych si odpustil. Dotyčný ví, o koho se jedná.

Já měl jako první úplně první vydání TRS ale to mě vůbec nic neřeklo,teprve z MSTS jsem poznal železnici i z druhé strany a to počítačové.

To Churchill: No, nechci rýpat, ale když si tak projdu všechny tvé příspěvky, tak je s podivem, že to ostatním počítačově negramotným funguje bez problémů. Nebo že by čirou náhodou byla na obtíž právě ta počítačová gramotnost u tebe ? Já jakožto negramotný (snad jen počítačově) si raději nejdřív přečtu co mám dělat, než kliknu tlačítkem myši. Ale nechci rýpat :-).
Již někdy v pondělí jsem si tady posteskl, že chudák Winston, taková ostuda jeho jménu. To byl jiný kádr a když již používáš jeho jméno, tak pouvažuj.....
Karel

To máš tak. Počítačově negramotní (jak jsi to nazval) pouze vědí, že bedýnka má gombík off/on a jak to funguje - to ani radši nechtějí vědět. Proto si přečtou návod, nepřemýšlí nad nim, jestli to má IT logiku, či nikoli (svým způsobem výhoda) a jedou.
U těch, co nějaký ten pátek dělají do IT, je to trochu odlišné. Říká se tomu "profesionální deformace". Takoví lidé již ve svém oboru (jakýmkoli) vědí, co a jak a chovají se, pro laika, nevyzpytatelně. To je ale zdání.

Již někdy v pondělí jsem si tady posteskl, že chudák Winston, taková ostuda jeho jménu. To byl jiný kádr a když již používáš jeho jméno, tak pouvažuj.....
Je vidět, že W.S.Churchilla vůbec neznáš a i historie je ti zřejmě vzdálená. W.CH. se vždy ozval, nikdy si nenechal s*át na palici, nikdy se nenechal urážet.
Churchill nebyl nikdy "členem stáda ovcí", které mlčelo a mlčky šlo na porážku, tak, jak to od roku 1938 stále předvádí česko-slovenský národ, který pouze "hučí" v hospodách a doma mezi čtyřmi stěnami, a jinak pssstt.
Ono to také v tom našem státě podle toho vypadá. Kdo se ozve, je okamžitě napaden - diskuze se nevede. A to, co děje na nejvyšší úrovni toho našeho státečku, posledních 5 měsíců, to má velkou vypovídací hodnotu. To by W. Churchill určitě na 100 procent nedopustil.

Do Zbyňkovo trati "Blava-Praha" jsem doinstaloval historické motoráky M264 a 234 a 242 + doinstalace vozů "Rybák". Upravil cab830 tak, aby fungoval jak pro cd830, tak i pro M264/234 a zde přikládám screen, kde M264 s Rybáky vyjíždí z HK do Pardubic:

2e0496a60d1a6ccdc56e827d57533145.jpg

Churchill napsal:
Do Zbyňkovo trati "Blava-Praha" jsem doinstaloval historické motoráky M264 a 234 a 242 + doinstalace vozů "Rybák". Upravil cab830 tak, aby fungoval jak pro cd830, tak i pro M264/234 a zde přikládám screen, kde M264 s Rybáky vyjíždí z HK do Pardubic

A co máte v plánu instalovat dále pane kolego a odkud budou další screeny??Nezaložíme nové téma,kde se bude hádat?? :D

Kdybych já měl a nebo kdokoliv jiný každé z vozidel po naistalování do jakékoliv trati prezentovat tady,tak už je to tu zasekané příspěvky a od pana Starého bychom měli červenou kartu. :(

Ale líbí se mi Vaše nadšení a to,že se s každým úspěchem pochlubíte tady. :D

To Churchill: To máš tak, ti profesionálně deformovaní (mezi něž ve svém oboru také patřím) mají jednu nevýhodu. Jedou ve svém zaběhlém stylu a dokáže je zaskočit případně vesele přehlédnou něco, co by ve svém názoru na věc neudělali, i když je to funkční.
No a ohledně pana Churchilla to nebylo myšleno, že by ti někdo sral na hlavu, pouze že by pan Winston nepublikoval tak školácké chyby či přehlédnutí jako ty, ovšem to jsi udělal právě díky té deformaci viz výše. Toť vše. Nemá cenu se hádat, jen jsem konstatoval, že u tebe byl či je problém kolem MSTS kam jsi se podíval. Já je nevidím, ale to bude asi zaviněno tou negramotností (u mne opravdu silná nadsázka, v životě jsem nekoupil PC jako kompletní celek ať co se týká hardware, tak i software).
Také jsi napsal "Kdo se ozve, je okamžitě napaden - diskuze se nevede.". Naprosto ne, pokud dotyčný nepřekrucuje napsané. Zbyněk popsal jak vyvolá tvé chybové hlášky když není nainstalována část instalace. Aby to dokázal a nemusel dělat instalaci znova, odinstaloval MSTS BIN. Tím jen dokázal, že to je důvod hlášek. Ale ty jsi hned reagoval slovy "Já nic neodinstalovával" s podtextem: nejsem tak blbej. Tak to potom rozumně diskutuj s takovým protějškem.
Již se nevzrušuj, rád se s tebou potkám na setkání v sobotu a bez jakýchkoliv emocí. Prostě jako s člověkem praštěným stejnou cihlou, jako jsem já.
Karel

T:
:lol: :lol:
Tak nejdříve, kolego, jste se mě někde ptal na ty caby, a já dobře pochopil, že vám šlo o to, mě "dostat"., nu tož to se vám nepovedlo, tak nervozita stoupla, že, až z toho začínáte, kolego, blábolit nesmysly.
Pan Starý nemusí nic mazat, neboť "nezasí*ám" tento server, ale screene jsou na mém serveru. Stačí se pouze mrknout na adresu ve vlastnostech. :D
Něco je ve vás špatného, je to cítit i na tu dálku z vašeho postu. Ale to chce klid a nebýt nervozní, kolego. :D
... tak mě napadá, že asi někteří jedinci nedovedou strávit, že někdo cizí, mimo okruh tohoto "mikrostátečku", také něco dovede, že kolego. Z vašeho postu to vyloženě čpí i na tu dálku.
Váš problém je ale v tom, že mě je to šuma fuk a takovýmito názory se vyloženě bavím. Doufám kolego, že ještě více neznervozníte. Škodí to zdraví.
Jestli si myslíte, že jsem "neuhodil hřebíček do hlavičky", tak to berte, jako bych nic nenapsal.

ok1dnh napsal:
To Churchill: To máš tak, ti profesionálně deformovaní (mezi něž ve svém oboru také patřím) mají jednu nevýhodu. Jedou ve svém zaběhlém stylu a dokáže je zaskočit případně vesele přehlédnou něco, co by ve svém názoru na věc neudělali, i když je to funkční.
No a ohledně pana Churchilla to nebylo myšleno, že by ti někdo sral na hlavu, pouze že by pan Winston nepublikoval tak školácké chyby či přehlédnutí jako ty, ovšem to jsi udělal právě díky té deformaci viz výše. Toť vše. Nemá cenu se hádat, jen jsem konstatoval, že u tebe byl či je problém kolem MSTS kam jsi se podíval. Já je nevidím, ale to bude asi zaviněno tou negramotností (u mne opravdu silná nadsázka, v životě jsem nekoupil PC jako kompletní celek ať co se týká hardware, tak i software).
Již se nevzrušuj, rád se s tebou potkám na setkání v sobotu a bez jakýchkoliv emocí. Prostě jako s člověkem praštěným stejnou cihlou, jako jsem já.
Karel
Ale já se přeci nechci hádat. To jen někteří mi to slovíčko pořád cpou do úst.
Prostě výměna názorů. A je úplně normální, že se zdvihne hlas. Ale potom je vše dobré a klidně s "dotyčnými" půjdu na pivo. :)
(u mne opravdu silná nadsázka, v životě jsem nekoupil PC jako kompletní celek ať co se týká hardware, tak i software).
Tak to jsme na tom úplně stejně. PC zásadně nekupuji, vždy si je stavím. Minulý týden jsem dostavěl další PC, teď dětem k vánocům.

Jinak když se podíváte na moje web stránky, čím se zabývám, tak asi takový blbec, jak zde někdo jinými slovy napsal, asi nejsem. :wink:

Aby to dokázal a nemusel dělat instalaci znova, odinstaloval MSTS BIN. Tím jen dokázal, že to je důvod hlášek.
To jo, ale u tohoto případu to hlásí chyby na řádku 60. U mě to byly řádky 300 a výše. Tak já nevím.
Ale už se v tom nikdo nebabrejte, funguje to, je to dobrý.

Back
Nahoře