MSTS očima Trainzáka (a naopak?)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
To Karel, Churchil, T.
Jaj, páni, normálne ste ma všetci dobre rozosmiali. Vyzerá, že máme dobré vychodisko k siahodlhým debatám na nadchádzajúcej slezine, budeme mať o čom baviť.

V súvislosti s Churchilovým vyjadrením mi prichádza na rozum jedna pasáž z knihy Hlava XXII - nebudem ju však citovať, pretože v rýchlosti si na ňu nespomeniem presne od slova do slova 8)

Teď mě ještě napadlo něco legračního (... zase si to někdo může vzít osobně):
Pane T, já jsem cestující a vy jste pokladník. Já jsem tudíž zákazník a vy mi musíte v mých přání vyhovět. Cestující má vždy pravdu, pokladník nee (i kdyby by ji měl) :lol: :lol: :lol: :wink:

Jaj, páni, normálne ste ma všetci dobre rozosmiali. Vyzerá, že máme dobré vychodisko k siahodlhým debatám na nadchádzajúcej slezine, budeme mať o čom baviť.
Škoda, že tam nebudu. Protože většinou to bývá tak, že ten, kdo tam není a nemůže se bránit/hájit přímo na místě, to nakonec všechno "schytá" :)

Joj aby to nebylo právě naopak,pokladník se sekne a cestující bude namydlenej pač s tím nic neudělá.
Když se dva perou třetí se směje :lol:

To Churchill: hele, kdo ti v životě tak ublížil, že ve všem vidíš útok na sebe ? Viz tvé texty: "že vám šlo o to, mě "dostat"., ", nebo "Protože většinou to bývá tak, že ten, kdo tam není a nemůže se bránit/hájit přímo na místě, to nakonec všechno "schytá" ". A opravdu ta "ublíženost" z tvých reakcí čiší, ne jak tvrdíš "Něco je ve vás špatného, je to cítit i na tu dálku z vašeho postu.". Prozatím to vyznívá obráceně :-).
Ale jak jsem již řekl, nevzrušuj se.
Karel
P.S. mimochodem, měli by jsme se setkat, byla by témata z tvých stránek, nad kterými by se dalo polemizovat o pravdivosti či přesnosti napsaného. Ale to patří do jiné misky. Jukni na mé stránky, že taky nemluvíš s negramotným v oboru elektro.

Churchill napsal:
T:
:lol: :lol:
Tak nejdříve, kolego, jste se mě někde ptal na ty caby, a já dobře pochopil, že vám šlo o to, mě "dostat"., nu tož to se vám nepovedlo, tak nervozita stoupla, že, až z toho začínáte, kolego, blábolit nesmysly.
Pan Starý nemusí nic mazat, neboť "nezasí*ám" tento server, ale screene jsou na mém serveru. Stačí se pouze mrknout na adresu ve vlastnostech. :D
Něco je ve vás špatného, je to cítit i na tu dálku z vašeho postu. Ale to chce klid a nebýt nervozní, kolego. :D
... tak mě napadá, že asi někteří jedinci nedovedou strávit, že někdo cizí, mimo okruh tohoto "mikrostátečku", také něco dovede, že kolego. Z vašeho postu to vyloženě čpí i na tu dálku.
Váš problém je ale v tom, že mě je to šuma fuk a takovýmito názory se vyloženě bavím. Doufám kolego, že ještě více neznervozníte. Škodí to zdraví.
Jestli si myslíte, že jsem "neuhodil hřebíček do hlavičky", tak to berte, jako bych nic nenapsal.

Ale pane kolego tady jste se zmýlil Vy sám.Já rozhodně nejsem nervozní.
Vezmu to v bodech jako běžnou výměnu názorů.

1.Nikde jsem nepsal o tom,že prostor zaplňujete screeny,záměrně jsem uvedl příspěvky...

2.Nevím o jakém mikrostátečku píšete?Umět dosadit vozidla do trainsetu a provozovat je na jakékoliv trati včetně tratě od Z.Šemory umí i můj 6-letý synovec a nepotřebuje k tomu žádné velké dovednosti.Naopak u Vás jako člověka pohybujícího se v oblasti IT mne některé Vaše příspěvky velmi překvapují,ale jak jsem napsal v předchozí zprávě.Líbí se mi,že se se svou radostí z úspěchů v msts dělíte s ostatními.

3.Píšete,že je něco na dálku ve mne špatného.V jakém smyslu??Prozradím Vám,že skutečně špatný a zlý jsem.

4.Nešlo mi o to Vás na jiném místě diskuse dostat.Zajímalo mne jaký je rozdíl mezi vhodnou či nevhodnou kabinou.Vysvětlil jste to a tím to končí.

Nakonec jedno.Je mi taktéž fuk co tu píšete a zveřejňujete.Pro čtení zpráv používám RSS a tam lze barevně příspěvky označit.Stejně tak jako jsem kdysi označil zprávy od Jiřího to samé jsem udělal s Vašimi příspěvky,neboť x % procent je pouze prezentace Vašich úspěchů v úrovni instalace tratí a vozidel do trainsetu a to mne příliš nezajímá.Můžete klidně dále psát o tom,že si mám dát klídek,ale já klidný jsem.Jen jsem vyslovil svůj názor....

Nerad se hádám a proto si myslím,že tuto debatu můžeme ukončit.

ok1dnh napsal:
To Churchill: hele, kdo ti v životě tak ublížil, že ve všem vidíš útok na sebe ? Viz tvé texty: "že vám šlo o to, mě "dostat"., ", nebo "Protože většinou to bývá tak, že ten, kdo tam není a nemůže se bránit/hájit přímo na místě, to nakonec všechno "schytá" ". A opravdu ta "ublíženost" z tvých reakcí čiší, ne jak tvrdíš "Něco je ve vás špatného, je to cítit i na tu dálku z vašeho postu.". Prozatím to vyznívá obráceně :-).
Ale jak jsem již řekl, nevzrušuj se.
Karel
P.S. mimochodem, měli by jsme se setkat, byla by témata z tvých stránek, nad kterými by se dalo polemizovat o pravdivosti či přesnosti napsaného. Ale to patří do jiné misky. Jukni na mé stránky, že taky nemluvíš s negramotným v oboru elektro.
Citát na mě z jiné sekce: (psal Miran)
A tuhle "konstruktivní kritiku" od nováčků, kteří s MSTS před týdnem začli a myslí si že vědí úplně vše jak to má ten druhý nejlépe udělat, už jsme tu nedávno měli a skončilo to ošklivou hádanicí. Takže klídek......
Myslím, že psal i za některé ostatní.
Pohrdání novými členy, nadvyšování, zdůraznění toho, jak nováčci jsou blbí a ti, co mají xxx příspěvků jsou velice chytří.
Toto je velmi hnusná vlastnost, já jsem ji i poznal v praktickém životě, jako asi kdokoli z vás.

Umět dosadit vozidla do trainsetu a provozovat je na jakékoliv trati včetně tratě od Z.Šemory umí i můj 6-letý synovec
Tak s tím 6-ti letým synovcem je to přehnaný - co si budeme povídat, že.....

Jinak já vůbec neupravoval vozidlo. To je pořád jedno a to samý se stejnými atributy. Já upravil cab830 a snd830, že je jeden a přesto ho využívá cd380, i M234/264. Což normálně možné není, proto existují dva.
A dva existují proto, protože mají odlišné atributy a ty, co mají stejné, mají pro změnu odlišnou (a to dost hodně) bitovou velikost. Prostě, nejde to ani překopírovat navzájem.

No možná by jste se divil pane kolego čeho jsou tak malé děti schopné.Mnohdy se naučí dříve věci než spousta dospělých.
Umí bez jakýchkoliv problémů číst už od 5 let a struktura trainsetu a consisty mu nedělají žádný problém.
Netvrdím,že ovládá všechny úpravy.Pokud si nové vozidlo stáhne,ví kam ho umístit,taktéž ví,že musí zkontrolovat a porovnat v engu 8 položek-4 xnázev,2x směrování zvuků,1 x směrování kabiny a název.Absolutně mu nedělá problém ani CB a hravě si Martensovým ActMoverem přesunuje aktivity.

Já v jeho věku ještě netušil,že nějaký počítač existuje.Teprve ve 14-ti jsem začínal na IQ151 a Didaktiku Gamma.Ale to je už dávno a patří to jinam.

Problém je přesně tam, kde jsi psal... Ne každý pařil MSTS od jednociferného věku. Navíc, když mi to starší ukáže, je jasné, že si i dovolím víc, než když vše musím objevovat sám...

Já bych jenom dodal, že kdysi byla hra MsTS určena široké laické veřejnosti - prostě hráčům PC her, kteří chtěli změnit tehdy zajetý kurs v herním byznisu, tedy střílet, zabít, přejet, zvítězit., a dát do oběhu také něco jiného.
Tak, jak je dnes MsTS postaveno, tak to v žádném případě není určeno široké hráčské veřejnosti. To je moc škoda. odmyslete sebe, a spočítejte si, kolik lidí aktivně tuto hru hraje. Většinou ta hra skončila na dně sbírky herních CD/DVD titulů.

Churchill napsal:
Já bych jenom dodal, že kdysi byla hra MsTS určena široké laické veřejnosti - prostě hráčům PC her, kteří chtěli změnit tehdy zajetý kurs v herním byznisu, tedy střílet, zabít, přejet, zvítězit., a dát do oběhu také něco jiného.
Tak, jak je dnes MsTS postaveno, tak to v žádném případě není určeno široké hráčské veřejnosti. To je moc škoda. odmyslete sebe, a spočítejte si, kolik lidí aktivně tuto hru hraje. Většinou ta hra skončila na dně sbírky herních CD/DVD titulů.

Asi proto, že už dávno opustil řady běžných her a zařadil se mezi reálné simulátory, kdy už to předpokládá, že o běžném provozu na železnici něco víš.....je to asi totéž, jako by si laik chtěl zalítat ve FS.....a hned se pustí do lítání po síti s tím, že si chce jenom zahrát a nic neví o základní letecké terminologii, letecké angličtině, pravidlech letecké radiokomunikace a navigace a já nevím co ještě......

Asi proto, že už dávno opustil řady běžných her a zařadil se mezi reálné simulátory, kdy už to předpokládá, že o běžném provozu na železnici něco víš.....
Tak to jsem mezi vámi tedy pořádná výjimka. ČSD jsem opustil roku 1983, a to jako sdělovák/telefoňák. :)
... ale přesto nehodlám opustit MsTS, a budu vás tu otravovat a rozčilovat ještě hóóóódně dlouho. :lol:

Churchill napsal:
Asi proto, že už dávno opustil řady běžných her a zařadil se mezi reálné simulátory, kdy už to předpokládá, že o běžném provozu na železnici něco víš.....
Tak to jsem mezi vámi tedy pořádná výjimka. ČSD jsem opustil roku 1983, a to jako sdělovák/telefoňák. :)
... ale přesto nehodlám opustit MsTS, a budu vás tu otravovat a rozčilovat ještě hóóóódně dlouho. :lol:

Však Tě nikdo nevyhazuje....já jenom na vlastní oči viděl, jak si s MSTS hrají malí kluci....stále to berou jako arkádu....pokud ovšem není železnice jejich hobby......a to na takovou arkádu opravdu stačí standardní default instalace......

Churchill napsal:
Chvíli člověk není přítomen a tady se dějí věci. Když jsi takový odborník přes počítače, proč jsi mi nenapsal návrh, jak soubory trati vylepšit, aby instalaci pochopili i profesionálové (když ji zatím chápou jen laici :lol: )
Ale opravdu to myslím vážně. Problém mám s menu DVD v HTM. Pokud dám přímo odkaz na setup, který má 900MB, tak než se něco bude dít, tak uživatel bude mít pocit, že se instalace zasekla. Proto se kliknutím otevře složka s několika instalátory a dle návodu uživatel zjistí, že musí kliknout na setup.

Mě je 13 a rozpučoval sem MSTS už hodně moc lidem...a HRAJOU si s tím jak malý kluci(taky že sou)...MSTS je prostě zábavné pro všechny a třešničkou na dortu je trať Bratislava - Praha a Trainset , ty vozy jsou dokonalé a trať bezvadná

Problém mám s menu DVD v HTM. Pokud dám přímo odkaz na setup, který má 900MB, tak než se něco bude dít, tak uživatel bude mít pocit, že se instalace zasekla. Proto se kliknutím otevře složka s několika instalátory a dle návodu uživatel zjistí, že musí kliknout na setup.
Předesílám, že já osobně nerad slyším, že jsem odborník. V práci sedím u svého stolu, nikdy nevytrubuji, co a na čem dělám, a když to udělám, tak to přehraji do správných automatů, nebo si vydrátuji obvod (záleží na tom, o jakou jednotku se jedná), vyzkouším, napíši krátký zápis a jednou větou předám k užívání. pak jdu domu. Je to možná špatné, ale nejsem ten s těmi lokty. Proto dost nedobře nesu řeči o tom, že každý nový nic neumí.
To, že jsem se neozval také pramení z toho, že je několik programů, a ty jsou dosti od sebe vzdálené. Takže mi chvíli trvalo, než jsem pochopil strukturu herního systému MsTS - a vše mi také ještě není jasné. Je docela možné, že se v tom moc vrtám a pak to tak dopadá. To je ale ta profesionalní deformace. Přemýšlím u toho o věcech, které by laika nenapadli a tak se nic neděje. :)
Jinak si myslím, že na to, že jsem začal před měsícem, jsem tu zase tak moc neotravoval.
Co se týče toho menu, tak by neměl být problém tu "mezeru" doplnit obrázkovým modem, takovým, jaký se používá při nahrávání programu - běžící čtverečky, nebo běžící barevný proužek, jaký se používá u Win98 při najíždění systému (je dole na monitoru), nebo stálým či blikajícím nápisem: Připravuje se instalace ..... atd.
A nebo setup oddělit od ostatního a autorun dát na ten setup, který by spustil zbytek, tak jak to je teď.

Zbyněk: Ja mám za to, že prehliadač by mal zobraziť správu o tom, čo si želáš poriešiť so súborom ... no a potom by to už malo byť jasné ...

Back
Nahoře