Modely parních lokomotiv ČSD

Dobrý den, chtěl bych se zeptat Pikka, proč už není na jeho webu ke stažení Albatros 498.1? Díky

Parofot napsal:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat Pikka, proč už není na jeho webu ke stažení Albatros 498.1? Díky
Protože se Pikkovi nechce zveřejňovat pět let starý model. Všechno má svůj čas. Tak jak jsem předělal mikádo, antona a bábu s nůší tak SNAD časem předělám i jedničkového albatrose. Problém je v tom, že na mikádo jsem dostal náladu až poté, co mi Šmejki poskytl 300 MB fotografií mikáda. Na albatrose mám deset fotografií od Ondry Janiše z roku 2005. Takže asi tak :)

Pikku napsal:
Parofot napsal:
Protože se Pikkovi nechce zveřejňovat pět let starý model. Všechno má svůj čas. Tak jak jsem předělal mikádo, antona a bábu s nůší tak SNAD časem předělám i jedničkového albatrose. Problém je v tom, že na mikádo jsem dostal náladu až poté, co mi Šmejki poskytl 300 MB fotografií mikáda. Na albatrose mám deset fotografií od Ondry Janiše z roku 2005. Takže asi tak :)
Škoda,že tohle jsem nevěděl dřív,nebyl problém v Chomutově něco nafotit.:(

Petr Novák napsal:
On byl albatros 498.1 vytažen z remízy ? Pokud ano je to škoda, ale pod střechou a ve stísněném prostoru nemá fotografování na textury moc smysl, dneska jsou zapotřebí opravdu kvalitní podklady na fotografie. Přesto děkuji všem za snahu :)

Pikku napsal:
Petr Novák napsal:
On byl albatros 498.1 vytažen z remízy ? Pokud ano je to škoda, ale pod střechou a ve stísněném prostoru nemá fotografování na textury moc smysl, dneska jsou zapotřebí opravdu kvalitní podklady na fotografie. Přesto děkuji všem za snahu :)

Nebyl vytažen z remízy,ale byl na samostatné koleji,kde bylo hodně volného místa.Ale na fotky by to asi nebylo,některé armatury byly demontovány jako ojnice.

Včera 29. srpna proběhlo v tichosti jedno výročí. Militaristé jistě vědí, kolegové ze Slovenska doufám tuší a vy ostatní pochopíte ze screenů. Pokud by vás zajímalo, co se skrývá za lokomotivu pod pancéřováním, tak je to řada 320.2, původně maďarská řada 376. Tankové vagony mají otočné věže a celkově působí souprava v kolejišti poměrně imposantně, i když je to odpočinkový LowPoly model. Pokud vše vyjde jak má, tak si této soupravy budou moci vláčkoví militaristé užívat již brzy.

66bb04b06072cb5d93ca88a2e34dcbdc.jpg

9a0a36470625cf4ba333f3e52a9be6f1.jpg

be29c5685e3195079bf35063775ba67b.jpg

60c54934d5142974a3164a100520f57e.jpg

Ještě bych rád dodal, že screeny mi nasnímal Pan Modelář Mates za což mu děkuji. Fotografie zvolenského pancéřového vlaku poskytl Pán Staviteľ Jene, za což mu děkuji rovněž.

Naposled editoval moderátor:
Srdečne zdravím, veľmi by som chcel poprosiť o radu. Chcel by som tankovať vodu na mikáde 387.016 v Bratislave, avšak nedokážem ani za svet zastaviť tak, aby som tankoval... :eek: Vie mi niekto poradiť, ako s mikádami zastaviť pri vodnom žeriave tak, aby som mohol tankovať vodu? Ďakujem veľmi pekne....

Michailus napsal:
Srdečne zdravím, veľmi by som chcel poprosiť o radu. Chcel by som tankovať vodu na mikáde 387.016 v Bratislave, avšak nedokážem ani za svet zastaviť tak, aby som tankoval... :eek: Vie mi niekto poradiť, ako s mikádami zastaviť pri vodnom žeriave tak, aby som mohol tankovať vodu? Ďakujem veľmi pekne....
Ahoj.
Zastavit se musí ne mašinkou, ale tendrem, spíše zadní části tendru u vodního jeřábu. Nutno vyzkoušet a bacha, ve volné jízdě to asi nepůjde, na tankovacím bodě musí být zadáno kolik vody je k dispozici, to se zadává v aktivity editoru.
S pozdravem Dan.

Toš je jasné, že tendrom :-P Viem, že vo Vlkove u Tišnova (myslím, že tam to bolo) som vo voľnej jízde s Antonom tankoval vodu, takže vo voľnej jazde by to malo fungovať (by the way - Bratislava-Vlkov u Tišnova na jeden tender vody sa mi podarilo, samozrejme vypnutý automatický topič. Uhlie ale mi nevystačilo do Prahy, v Kolíne som mal už iba 10%) Takže klasicky zadnou časťou tendru sa snažiť trafiť... oukej, pokúsim sa...díky za odpoveď

Zbyněk Šemora napsal:
Uhlí je například v Brně, Tišnově a v Kolíně. Jen si pro něj zajet. :D

O tom kolínskom som nevedel, wow... a ešte som si hovoril, že jak by sa mi hodilo aspoň poltendra uhlia a vzal by som to do Prahy cez Nymburk... prevetrať Antona trochu :-D Zbyňku, ako je to teda s tou vodou vo volnej jízde - sú jeřáby funkčné? pretože v Bratislave fakt ani za pána nedokážem nabrať tú vodu... :(

Tahle otázka by zajímala i mě. Jel jsem s Mikádem 387.030, chtěl jsem nabrat vodu v Třebové a ani ťuk. Přitom v eng to definováno je. Nikdy jsem s tím problém neměl. Díky

Ahoj. V té České to vyzkouším, jen co dotestuji aktivitu. Jinak s Antonem, Jaroměř - Pardubice - Č. Třebová - Svitavy - Brno (doplňování uhlí) a stav po příjezdu k nástupišti: Voda 2486,4 galónů a uhlí 51%.
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj. V té České to vyzkouším, jen co dotestuji aktivitu. Jinak s Antonem, Jaroměř - Pardubice - Č. Třebová - Svitavy - Brno (doplňování uhlí) a stav po příjezdu k nástupišti: Voda 2486,4 galónů a uhlí 51%.
Příjezd do Kůtů po doplnění uhlí v Brně:
Voda 424,4 galonů a uhlí 76%, samozřejmě v Kůtech se zbrojí vodou. Jinak jsem zapoměl vypsat soupravu, takže složení:
Jaroměř - Pardubice:
ČSD 486.008 + 2x Bai 4 dv. + Aa 1120 + Da Ringhoffer + 2x Ba 3390
Pardubice - Brno:
ČSD 486.008 + 2x Bai 4 dv. + Aa 1120 + Da Ringhoffer + 2x Ba 3390 + 2x Ca Ringhoffer
Brno - Bratislava:
ČSD 486.008 + BRam + 2x Bai 4 dv. + Aa 1120 + Da Ringhoffer + 2x Ba 3390 + 2x Ca Ringhoffer

Dan

Dan J. napsal:

To je Dane veľmi pekný výkon, vzhľadom na to, že sa nejede kontinuálne, ako tak poznám Tvoje aktivity, tak určite si niekam vtesnal aj nejaké to neplánované spomalenie alebo zastavenie... a najväčší žrút paliva sú rozjazdy prirodzene... Brno-Kúty 2000 galónov, to je pekné celkom, vzhľadom na to, že vlak nie je z najľahších. :) Je to výzva

Michailus je sice hezký, že Dana chválíš, ale nemusíš do odpovědi dávat zbytečně citace. Stačí zmáčknout spodní tlačítko "ODPOVĚDĚT", Bude to pak přehlednější.

Vážení přátele, Vánoce se blíží, na discích v různých PC v různých místech mého výskytu se mi kupí nevydané addony a tak jsem si řekl, že se o nějaké modely mohu zase podělit. Jednak jsem na stránkách opravil odkazy na Somatkovy kabiny, doplnil jeden skin na úzkorozchodné tůčko (protože zrovna tohle potřebujeme do trati Třemešná Osoblaha, která je součástí trati 310 Pepy Harkabuse) a hlavně jsem vywebil všudybylku, vanovku, pukla, nebo jestli chcete tak ČSD parní lokomotivu 354.1 v předválečném a poválečném provedení. Všem kamarádům, kteří mi pomohli s tvorbou tímto děkuji. Stahujte a užívejte si, možná bude i další (nejen parní) nášup ještě do Vánoc. Nějaký obrázek na ukázku:

8385d61090edb8fc5097997dbb9b95cc.jpg

A teď už honem na stránky autora stahovat !

Back
Nahoře