Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Myslím si že figurka fíry není důvodem zanevření na MSTS BIN. Vždyť většina modelů figurku nemá vůbec. A když tam je a sedí vzadu? Vždyť to nemusí být fíra ve službě. Jede z práce a udělal si pohodlí vzadu. My jsme tak jezdili. Já kolikrát chrápával na prostředním stanovišti. Nebo se sedávalo vzadu, když bylo třeba tahat za relátka, aby porouchaná mašinka nějakým způsobem dojela do cílové stanice. :lol:
Myslím si, že v současných modelech MSTS přecházení strojvedoucího do druhé kabiny není možné. To by musel být model bez strojvedoucího a figurka by se musela vkládat jiným způsobem. Ale jestli je tohle možné, do toho vidí jen Džordž.
Teď jsem si ověřil, že to čteš jen jedním okem.
Tak znova pro nechápavé. Model vozu by byl bezu fíry, toho by tam přidalo z externího S souboru MSTS, podle směru jízdy.

Je sice pěkný mít někoho vzadu na odpočinku, ale když na druhé straně to řídí vzduch tak je to divný. Toť vše.

Zdravím všetkých.
Ja sa chcem spýtať, či už niekto "ponúka" na staihnutie aj modely vagónov ( mimo žabotlamy ) na ktorých už funguje ono otváranie dverí????
Vďaka za odpoveď.

Figurka je podle mě jen detail, navíc u řady modelů není vůbec. Další problém je ale po zvukové stránce postrk nebo přípřež. Buď použiju na vlaku verzi pro postrk, ale pak do ní nesmím přestoupit, protože zvuky "neposlouchají" klavesnici, nebo použiju normální verzi, ale ta zas na postrku blafe na volnoběh. Taky by stačilo nějaké přepínání ...eng/pos

Ohľadom postavičky "firu" je skôr dôležité, aby ňou boli vybavené pohybujúce sa trafic vlaky. Predsa len pôsobí divne keď oproti mne idú prázdne mašiny. Ale toto s binom nesúvisí.

nebulus napsal:
Ohľadom postavičky "firu" je skôr dôležité, aby ňou boli vybavené pohybujúce sa trafic vlaky. Predsa len pôsobí divne keď oproti mne idú prázdne mašiny. Ale toto s binom nesúvisí.

Vrbam napsal:
Nevím jestli to tady někdo už napsal.
Mě vadí u Binu jedna věc, pokud např. jedu se soupravou 451+4x051+451_z_bs tak figurka firy je jen vepředu, pokud přepnu pohled na druhou stranu a jedu jakoby zpět, ale pořád pohledem v čele jednotky, tak v čele jednotky je vzduch a v zadu sedí človíček, což je docela komické. Nešlo by udělat aby se ta figurka tam doplnovala podle pohledů a aktivace jednotlivých vozidel?

Že by postavička fíry byla jako samotný model např. pojmenovaný fira.s a firarv.s a doplňoval se do soupravy jako doplnkový model pomocí MSTS. Tím by se obešly problémy, kam umístit postavičku, jestli vlevo jako u 451, nebo uprostřed jako u 471 a nebo klasicky vpravo.

Hoši, hoši,
to co tady píšete ohledně fíry je sice pěkná věc, ale pro chod simulátoru naprosto nepodstatná. A chtít po Džordžovi aby opravoval tyhle voloviny v dekompilovaném kódu je naprostá šílenost. Pokud máte připomínky napište je do KUJU, aby v novém RS na fíru nezapomněli přímo ve zdrojových kódech. Zatím stačí to, co se Džordžovi povedlo opravit na vyložených blbostech a nedodělávkách MSTS. A za to mu patří veliký obdiv a poděkování.

A to Vrbam:
Já se divím, že ti vadí postavičky fírů v žabotlamě. Ještě nedávno jsi tady psal, že žabku vůbec nepoužíváš..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrbam napsal:
Dobrý vtip, já ani nepoužívám ten žabotlam

Naposled editoval moderátor:
Přiznám se, že jsem již několikrát chtěl panáčka v kabině zrušit, ale nakonec zvítězil ten nevinný obličejík s očima, které to myslí upřímně :lol: Takže panáčky zatím ano, i když to opravdu vypadá blbě při jízdě z druhého stanoviště. Ale co, jsou horší věci které mi v MSTS vadí. Jedna z možností jak se zbavit panáčka je Tomiho nápad, použitý na modelu E499.005 - mít figurku jako freightanim a kdo nechce tak jí nepoužije, resp. použije jen odlišný .eng.

Miran napsal:
A to Vrbam:
Já se divím, že ti vadí postavičky fírů v žabotlamě. Ještě nedávno jsi tady psal, že žabku vůbec nepoužíváš..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrbam napsal:
Dobrý vtip, já ani nepoužívám ten žabotlam
Taťko, časy se mění, to bys měl vědět, vzláště pokud pořád píšete kdy bude mít hydra otvírací dveře.

PS: Hodil by se žabotlam ve verzi ČSD se žlutozeleným provedením.

Můžu si taky přihodit polínko ? :D
Přepínání cab den/noc:
Džordž nám dal skvělou hračku a navázal to v programu na časy a identifikaci tun. Když už jsou možnosti tak daleko, že lze i ručně přepínat z nočního cab na přisvícený, navrhoval bych vyvázání přepínání den/noc z časové závislosti a všechny tři pohledy napíchnout na jednu klávesu, kterou nyní máme k dispozici pro přepínání mezi noční a přisvícenou.
Při startu aktivity by se načetla kabina odpovídající časovému období a uživatel by měl poté možnost si kdykoliv klávesou pohled přepnout mezi variantami Den-Noc-Přisvícená. Opakovaným stiskem klávesy by se přepínalo v cyklu D-N-P-D-N-P-D-N-P... nebo v cyklu D-N-P-A, kde jsou
D-den
N-noc
P-přisvícená
A-automaticky podle času a tun (jen D/N + P ručně v tun)

Otevřenou otázkou je zatím cyklický přepínač, který by se hodil i pro ovládání sběračů. V nouzi by stačilo řadové vratné uspořádání s klávesou / shift+klávesou, zde bych asi volil pořadí A-D-P-N.

Figurka:
Pokud bude figurka jako samostatný objekt, mohla by se automaticky stěhovat do řídící kabiny spolu s vazbou přepínání sběračů ( u neelektrik samozřejmě bez sběrače ) - to už předhodil Vrbam.

Právo veta má samozřejmě jen a pouze Džorž.

bob57_cz napsal:
Můžu si taky přihodit polínko ? :D
Přepínání cab den/noc:
Džordž nám dal skvělou hračku a navázal to v programu na časy a identifikaci tun. Když už jsou možnosti tak daleko, že lze i ručně přepínat z nočního cab na přisvícený, navrhoval bych vyvázání přepínání den/noc z časové závislosti a všechny tři pohledy napíchnout na jednu klávesu, kterou nyní máme k dispozici pro přepínání mezi noční a přisvícenou.
Při startu aktivity by se načetla kabina odpovídající časovému období a uživatel by měl poté možnost si kdykoliv klávesou pohled přepnout mezi variantami Den-Noc-Přisvícená. Opakovaným stiskem klávesy by se přepínalo v cyklu D-N-P-D-N-P-D-N-P... nebo v cyklu D-N-P-A, kde jsou
D-den
N-noc
P-přisvícená
A-automaticky podle času a tun (jen D/N + P ručně v tun)
Bobe, pokud by se tím řešily stížnosti na problémy s přepínáním cabů, budiž, ale nechal bych default vždy automat podle času.

Co mi ale vadí na Tvém návrhu je stav, že pojedeš v noci, rožneš si nad SJR a místo zhasnutí tady budeš mít najednou denní cab, pak noční .....tady se prostě cyklické přepínání tak, jak jej navrhuješ, pro běžného usera nehodí...je to dobré spíš pro ladění cabů, abys nemusel ukončovat simulaci a ručně se přepínat do jiného času....

bob57_cz napsal:
Otevřenou otázkou je zatím cyklický přepínač, který by se hodil i pro ovládání sběračů. V nouzi by stačilo řadové vratné uspořádání s klávesou / shift+klávesou, zde bych asi volil pořadí A-D-P-N.

Figurka:
Pokud bude figurka jako samostatný objekt, mohla by se automaticky stěhovat do řídící kabiny spolu s vazbou přepínání sběračů ( u neelektrik samozřejmě bez sběrače ) - to už předhodil Vrbam.

Právo veta má samozřejmě jen a pouze Džorž.
BObe, tady mám obavy z jedné věci - jako freightanim nejsou jenom figurky, ale třeba elektroinstalace a nárazníky z 183 a co já vím, co koho ještě napadlo jako freightanim přihodit - tuším jsou to i kdysi prezentovaní cestující......a ti se budou taky převracet ..... jak bys chtěl rozlišovat, jestli se má daný s soubor převracet nebo nee? Muselo by se opravdu striktně rozlišovat podle názvu souboru, zda se figurka bude nebo nebude stěhovat......tady je to docela nešťastné řešení....nebo mám někde chybu v myšlenkovém pochodu?

2 Vrbam: To, co jsi psal o tom fira.s a firarv.s - stejně musíš někde mít informaci, na jako pozici jej usadit, což máš ve freightanim......otázka v souvislosti s výše uvedeným u 183, má to i Johnzova Coca-cola ..... kolik freightanim snese jeden eng, když už tam dáte fíru?

Jo a asi jsem to nějak nepochopil s tou vazbou na ty sběrače - jde o to, že když přejdu na stanoviště, tak abych měl zase funkční zadní sběrač - pokud je takto nastaven na modelu?

Džordži, tak se mi podařilo zachytit chybové hlášení, jak jsem popisoval včera. Stalo se mi to samé na jiném počítači a zamrznutí editoru nastalo v oblasti o zastavění 150 objekty (koleje, sloupy TV, nástupiště) Tedy žádná zátěž a mělo by to být stabilní. Při pokládání objektů a natáčení kamery nebylo žádné škubnutí, tedy není to způsobeno načítáním jiného objektu. Děje se tak od verze BIN 1.7. Někdy editor drží půl dne, ale někdy zamrzne několikrát po sobě.
http://www.semora.cz/a/padMSTS.rar
Složka ještě obsahovala soubor train.exe.hdmp, ale ten má přes 800MB. Pokud je v něm něco důležitého, mám jej v PC.

Martens napsal:
2 Vrbam: To, co jsi psal o tom fira.s a firarv.s - stejně musíš někde mít informaci, na jako pozici jej usadit, což máš ve freightanim......otázka v souvislosti s výše uvedeným u 183, má to i Johnzova Coca-cola ..... kolik freightanim snese jeden eng, když už tam dáte fíru?
Ta informace by byla v tom modelu, proste figurka firy by byla umístěna ve strávném místě, poloze vozidla a jen by to mělo uděláno centrování na souřadnice X 0, Y 0, Z 0, tím by jsi nemusel řešit jestli je uprostřed, vlevo, vpravo, ale to už jsem tady psal

Martens napsal:
Jo a asi jsem to nějak nepochopil s tou vazbou na ty sběrače - jde o to, že když přejdu na stanoviště, tak abych měl zase funkční zadní sběrač - pokud je takto nastaven na modelu?
To jsem taky nepochopil, asi to bude tím že všude jen nevidím závislou trakci

Martens napsal:
Přesně tak. Jak se stěhuje animace sběrače, tak na stejném principu by se stěhoval i panák, pokud v modelu bude.

Časová tíseň, vyjádřím se jenom Zbyňkovi.
Zachycená chybová hláška kromě mě nic neříkajícího binárního souboru, který je nejspíše výpisem paměti počítače a možná obsahuje i číslo tvé kreditky, ale pro mě nic neříkající obsah. Podobně zbývající dva soubory obsahují informace o zavedených knihovnách a jejich verzích pro posouzení kompatibility. V tom se vyzná jen $MS.
Teď se mě několikrát stalo, že jsem hangnul MSTS na kameru 4 při těsném průjezdu loko s větším počtem polys a rychlým "švenkování" kamery. Příčinou pádu jsou samotné DirectX, napomáhá k němu ale nejspíš zvýšená alokace paměti, pokud jsi podobné příznaky nepozoroval u verze 1.6. Zvažuji návrat na původní navýšení alokace paměti, které bylo ještě stabilní.

ad Džordž:

Teraz ti absolutne nerozumiem. Veď minule si písal, že v novej verzii to už bude opravené. Tak je problém v DirectX alebo v MSTS. Bude sa to dať riešiť :?:

DirectXbin :-D :-P :-)

kabiny kludne nechat na automatiku, len spravne nastavit casy vychodu/zapadu a sumrakov... (doba obcianskeho sumraku sa da v pohode zohnat na nete, podobne nauticky... asi by som to dal do polky nautickeho. astronomicky je predsa len uz ina kapitola) - ale to je vec stavitelov trati (individualnej upravy)

co ale bude problemov az sa podari rozchodit oba panty na rucne ovladanie (ale ked on mi mirel sam jeden zhodi/nepusti cez 50 - a toto nebude a tamto tiez nie? ....) nie ze by som nadaval.

To Janičok.
Chybu která způsoboval pád při kameře 4 jsem samozřejmě odstranil, ale známé pády převážně v RE při prudkých nájezdech nebo pohybech kamery zůstávají a podle zkušeností Zbyňka je náchylnost větší.

Prudké nájezdy střemhlav dolů jsou jasné. To si stavitel koleduje o zamrznutí. To samé prudké změny uhlu pohledu. To beru. Ale pokud je kamera v klidu označím si nástupiště, které chci posunout (4 díly 2x100m) a jen jsem myší lehce projel kolem kolejnicového dílu 4x250m, který se neoznačil ale jen klasicky zčervenal a po té editor zamrzl, tak to je asi divné. Po restartu jsem už ten samý úkon udělal bez problémů.

Jinak je zajímavá inicializace chybového hlášení pro Microsoft. Tedy opak toho co garantují. Samé osobní údaje a nic o chybě, která pád způsobila. :lol:

Zdravím.
Pánové vím, že mě asi ukamenujete ale od které verze BINu se servis 2 chová jinak tzn. jezdí pomaleji.
Díky

:!: Akutní problém: RE, Luhačovice, kolem hranice 4 čtverců po 1555, 41, 18, 18 objektech. Pod Binem 1.6.122319 i pod 1.7.010302 jak lowmem i highmem následuje při pokusu o sebemenší činnost okamžitý pád. Stačí jen dát zobrazit hranice čtverce a zpět, nebo položení objektu a už se volá Billovi. Pod MSTS 1.4 vše bez problémů. S MSTS 1.4 jsem aspoň už veděl, kdy se k pádům schyluje nebo co dělat, aby mi nevybuchl při ukládání hustě obsazený čtverec. Ale tady je to zatím velká neznámá. Takovýmto způsobem mi editor ještě nikdy nezamrzal.

VolejnikTomas napsal:
:!: Akutní problém: RE, Luhačovice, kolem hranice 4 čtverců po 1555, 41, 18, 18 objektech. Pod Binem 1.6.122319 i pod 1.7.010302 jak lowmem i highmem následuje při pokusu o sebemenší činnost okamžitý pád. Stačí jen dát zobrazit hranice čtverce a zpět, nebo položení objektu a už se volá Billovi. Pod MSTS 1.4 vše bez problémů. S MSTS 1.4 jsem aspoň už veděl, kdy se k pádům schyluje nebo co dělat, aby mi nevybuchl při ukládání hustě obsazený čtverec. Ale tady je to zatím velká neznámá. Takovýmto způsobem mi editor ještě nikdy nezamrzal.
Nemáš nějakou jinou zradu? Mě když editor spadl, tak po load už vše OK. Naopak, Prahu Vysočany bych do trati pod 1.4 už nenamačkal, mám tam zatím 1559 objektů, což by MSTS 1.4 dávno neunesl. Zde mi editor zatím nikdy nespadl.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře