Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Džordži, prosímtě, hýbal jsi s rychlostí vlaku hráče? Potřeboval bych vědět o kolik. Nebo to nějak vyplynulo samo, jako vedlejší účinek jiných úprav. Potřebuji tyto informace, kvůli opravě aktivity.
Děkuji.
Zbyňku, mám stažené aktivity bp73 a u nich jsem opravil "efficiency" u všech servisů. Oprava spočívá v tom, že tam, kde byla tato hodnota nižší než 0.05 MSTS dosazoval 0.05 a nyní po úpravě by tyto servisy byly pomalé. Ke stažení jsou na http://mstsbin.uktrainsim.com/data/Aktivity_BP.rar

Zbyněk Šemora napsal:
Džordži, pokud budeš dělat další update, zruš daleké vidění v editoru. Jednak přestane fungovat regulace dohlednosti a když porovnám FPS, tak je sníženo oproti minulé verzi BIN asi o 10.
Na testovaném úseku minulá verze FPS 35, nová verze BIN s úpravou v envfiles 17 až 20, bez úpravy 25 až 27.
Na koukání je to sice pěkné, ale na stavění tratí je to překážkou.
Možná by stačilo znovu aktivovat regulaci dohlednosti (Page Up /Page Down)
Taky si myslím, že vidět 8km v RE je pro stavitele naprosto zbytečné a v případě načítání velkého množství objektů téměř při každém pohybu značně znervózňující. Navíc tím Page Up/Down se dá docílit viditelnosti databázových prvků na dlouhou vzdálenost taky. (alespoň MSTS 1.4) Tak doufám, že to Džordž změní, neboť si chci dát jako novoroční předsevzetí, že si maximálně do konce ledna už konečně Bin taky nainstaluju .

Naposled editoval moderátor:
Džordž napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Džordži, prosímtě, hýbal jsi s rychlostí vlaku hráče? Potřeboval bych vědět o kolik. Nebo to nějak vyplynulo samo, jako vedlejší účinek jiných úprav. Potřebuji tyto informace, kvůli opravě aktivity.
Děkuji.
Zbyňku, mám stažené aktivity bp73 a u nich jsem opravil "efficiency" u všech servisů. Oprava spočívá v tom, že tam, kde byla tato hodnota nižší než 0.05 MSTS dosazoval 0.05 a nyní po úpravě by tyto servisy byly pomalé. Ke stažení jsou na http://mstsbin.uktrainsim.com/data/Aktivity_BP.rar
Džordži, tady si nerozumíme. Mě nejde o aktivity BP73, ale o mou vlastní aktivitu BP76, na které už pracuji 3 měsíce a u které se mi s novým BINEM totálně rozhodila rychlost hráče a bude nutné ji celou přepočítat. Pokud je Ti znám koeficient, moc by mne to pomohlo. Posílám Ti ji v emailu včetně Jízdního řádu

Zdravíčko!

Po nainstalování nejnovějšího MSTS Bin mě často zlobí Simulátor: "Chyba v train.exe.... s aplikací nelze provést written." a následuje pád k Billovi. Děje se to při hraní aktivity Excelsior. Je to na trati BP a mám všechny aktualizace. Konfigurace: Athlon XP 1,2 GHz, XP SP2, ATI Radeon 9550, 512 MB RAM DDR 400. Aktivitu načítám přes TrainStore a mám detaily na nejnižší možnou úroveň. Dříve se to tak nestávalo.

Po včerejším pesimismu novou verzi BIN už jen chválím.
reverzní body za návěstidlem už OK, rychlostní limit už nepadá na 0
traffic vstupuje i po 3 apůl hodinách jízdy přesně na vteřinu (tady nevím, jestli je to novým Binem nebo tím, že jsem komplet traffic odebral a znovu naskládal)
Kritická rovnoběžka už neexistuje.
Džordži, testy jsou zatím OK. Perfektní práce.
Co se týká rychlosti vlaku hráče, tak jsem zjistil, že pokud vlak co nejrychleji rozjedu a dál budu využívat výběh vlaku nebo jízdu na nízkém výkonu tak jsem rychlejší než když se budu snažit krátit jízdní dobu vysokým výkonem s mírným překročením maximální rychlosti. MSTS se hold tak nějak chová a proto jsem včera nemohl zkrátit minutu zpoždění z Olomouce do Zábřehu, ikdyž jsem jel stále 164 a na rychlosti 120 123.

Pavlík napsal:
Zdravíčko!
Po nainstalování nejnovějšího MSTS Bin mě často zlobí Simulátor: "Chyba v train.exe.... s aplikací nelze provést written." a následuje pád k Billovi. Děje se to při hraní aktivity Excelsior. Je to na trati BP a mám všechny aktualizace. Konfigurace: Athlon XP 1,2 GHz, XP SP2, ATI Radeon 9550, 512 MB RAM DDR 400. Aktivitu načítám přes TrainStore a mám detaily na nejnižší možnou úroveň. Dříve se to tak nestávalo.

To vyzerá na nejaký bordel v PC ... ako keby Windows povolil MsTS naalokovat bajty, ktore su chranene proti zapisu systemom, resp. ich ma naalokovane nieco ine ...

Aplikací posledního patche MSTSPatch1.6.122319 došlo k zneprovoznění ovladače
EmergencyStopToggle ( 0 1 0 )
Návratem k předchozí verzi MSTSPatch1.6.102213 tento funguje.

Co se týká paměti MSTS byl jsem nucen omezit velikost alokované paměti asi na 25% dostupné paměti, protože pod Win98 docházelo k pádům. Dnes jsem doplnil do Patche i verzi pro XP, která alokuje až 50% dostupné paměti. XP mají lépe řešenu zprávu paměti a u mne nedocházelo k problémům. Můžete vyzkoušet obě verze, která bude lépe vašim podmínkám vyhovovat.

Teď jsem si všimnul jedné chybky:
Jedu v kabině, mám zaplé dynamické stíny. Vystrčím hlavu z okna (Headout kamera) a kouknu za sebe a co nevidím! Na kolejích zůstane ležet dynamický stín v pozici časově odpovídající přepnutí kamery. Myslím, že toto se dřív nestávalo.
Potřebuji ujasnit jednu věc:
Džordž napsal:
Co se týká paměti MSTS byl jsem nucen omezit velikost alokované paměti asi na 25% dostupné paměti, protože pod Win98 docházelo k pádům.
Chápu to dobře tak, že původní MSTS BIN 1.6.122008 který dělal většině uživatelů problémy byl řešen hlavně pro XP? Protože ten mi házel hlášky o alokaci kolem 340 MB paměti. Nejnovější MSTS Bin 1.6.122319 vyhazuje hodnoty max. 160 MB.
Džordž napsal:
Dnes jsem doplnil do Patche i verzi pro XP, která alokuje až 50% dostupné paměti. XP mají lépe řešenu zprávu paměti a u mne nedocházelo k problémům. Můžete vyzkoušet obě verze, která bude lépe vašim podmínkám vyhovovat.
Bude si tedy uživatel v příštích verzích vybrat mezi verzí xx/XP? Možná to jsou hloupé otázky, ale nemám v tom zcela jasno :-). Proto se raději ptám.

Kank napsal:
Džordž napsal:
Co se týká paměti MSTS byl jsem nucen omezit velikost alokované paměti asi na 25% dostupné paměti, protože pod Win98 docházelo k pádům.
Chápu to dobře tak, že původní MSTS BIN 1.6.122008 který dělal většině uživatelů problémy byl řešen hlavně pro XP? Protože ten mi házel hlášky o alokaci kolem 340 MB paměti. Nejnovější MSTS Bin 1.6.122319 vyhazuje hodnoty max. 160 MB.
Džordž napsal:
Dnes jsem doplnil do Patche i verzi pro XP, která alokuje až 50% dostupné paměti. XP mají lépe řešenu zprávu paměti a u mne nedocházelo k problémům. Můžete vyzkoušet obě verze, která bude lépe vašim podmínkám vyhovovat.
Bude si tedy uživatel v příštích verzích vybrat mezi verzí xx/XP? Možná to jsou hloupé otázky, ale nemám v tom zcela jasno :-). Proto se raději ptám.

Ad 1: Ten patch o kterém se zmiňuješ padal i na XP. Zrada tam asi byla jinde, nejspíš v některé záplatě od MS, protože na čerstvě nainstalovaných XP bez záplat ten patch nepadal.
Ad 2: Přesně tak. V poslením archivu jsou patche dva, a podle OS si nainstaluješ ten pravý.

Mňa by zaujímalo, či by bolo technicky možné definovať pre každé svetlo vlastnú klávesu, napr. z numerickej (bez ctrl pochopiteľne).

Mohl by mi prosím někdo poslat na mail Bin 1.6.1022. Nejnovější verze je na mém počítači značně nestabilní, čemuž se ani nedivím :wink: (AMD Duron 1300 MHz, 256 MB RAM...). Rád bych jezdil, než rozbiju prasátko a pořídím si něco lepšího. Dík

Franc napsal:
Mohl by mi prosím někdo poslat na mail Bin 1.6.1022. Nejnovější verze je na mém počítači značně nestabilní, čemuž se ani nedivím :wink: (AMD Duron 1300 MHz, 256 MB RAM...). Rád bych jezdil, než rozbiju prasátko a pořídím si něco lepšího. Dík

Taky nemám žádné "dělo", ale mám čistá okna bez balastu a bedlivě kontroluji co se mi spouští a proč. Mám nainstalovány jen nástroje, které bezpodmínečně potřebuji a jednou za čas celá Wokna přelíznu ze zálohy. Ale to je jen rada.
Starší verze jsou stále na serveru ke stažení. Použij link:
http://mstsbin.uktrainsim.com/data/MSTSPatch1.6.102213.zip

Naposled editoval moderátor:
neviem ci to ma stymto suvis, alebo sa to uz niekde riesilo, ale kazdopadne by som sa chcel opytat preco mi v ziadnej aktivite nefunguje traffic? Spravy pre usera vyhadzuje len tak ako sa mu zachce atd, ked sa mam krizovat, tak mam spravu ze mam pockat ale co mam robit pokial uz je postavena cesta, zelena? to by som sa asi nacakal..

Nejdříve si zjisti pod jakým je aktivita BINEM, protože aktivity s nižším BINem nejsou s tím vyšším kompatibilní.

Robo napsal:
Mňa by zaujímalo, či by bolo technicky možné definovať pre každé svetlo vlastnú klávesu, napr. z numerickej (bez ctrl pochopiteľne).
Obávám se, že ne. Za prvé by to bylo značně komplikované a za druhé by bylo nutné vnést do definic světel další nekompatibilní podmínky.

Díky testování své aktivity jsem otestoval i vymoženosti MSTS BIN.
Vyresetování rychlostního limitu se mi neprovedlo jen v případě, že jsem se příliš vzdálil od reverzního bodu, jinak každý reverz za návěstidlem je OK.
Dále nevím, jestli je to novým Binem, protože Džordž psal, že se na to podívá příště.
Já za dest a půl hodiny hry neměl žádný časový posun v hodinách ani o sekundu (hodiny na lokomotivě=časové úkoly=vstup traffic=zápis času do jízdního řádu po Enter)
Ale měl jsem jedno zaseknutí v Praze Bubnech a to dvakrát po sobě. Hra jako taková nezamrzla, ale pod obrazovkou se objevilo nějaké okno, ale nedokázal jsem jej přečíst. Jestli to nebylo náhodou okno o stavu paměti jako při startu MSTS. Klávesou win šlo normálně MSTS minimalizovat (i s hláškou), program ukončit. Po load hry se už okno neobjevilo a klasicky jsem pokračoval v jízdě. (zátěž nebyla traffcem, protože ten v počtu 5ks nastoupil až 10 minut po té.)
Světla návěstidel: Vynikající viditelnost, ale zblízka znaky jsou dost zkreslené a rozmazané jako za mlhy. Ale dá se na to zvyknout, je to lepší než původní slepecký stav. Také poziční světla na některých lokomotivách (cd111) jsou neúměrně veliké a rozmazané jako za mlhy. Jinde OK.

Jediné co bych od MSTS BIN ještě akutně potřeboval je počet svítících objektů. Při vjezdu do Prahy mám dost návěstidel potmě. Ale v mé aktivitě byl tento problém jen v Praze. (zatím pomůže pouze save/load)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře