Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čouda napsal:
Není to špatnej nápad, ale v reálu fíra nemá track monitor, aby mohl sledovat sklony

V realu se hlavne da rozeznat, jestli trat klesa nebo stoupa. A taky jsou tam ty skloniky...

mike napsal:
Čouda napsal:
Není to špatnej nápad, ale v reálu fíra nemá track monitor, aby mohl sledovat sklony

V realu se hlavne da rozeznat, jestli trat klesa nebo stoupa. A taky jsou tam ty skloniky...
To já bez TM nemohu žít.
Potřebuji přesně vědět kolik jedu (rychloměr v kabině je většinou rozmazaný a pro čtení údajů nevyhovující)
Dále potřebuji vidět rychlostní limit.
A ostatní údaje se také hodí pro plynulou jízdu, protože například vidím, jaký výkon zařadit, abych udržoval konstantní rychlost.

Jinak sklony se zobrazují v rozšířené diagnostice, pak by neměl být problém tento údaj zobrazit i v monitoru. Ale to ví jen Džordž, jestli je to jednoduchý nebo složitý úkon. Jen si nejsem jistý, jestli tohle měření není závislé na tom, jak je kolejnice připojena. Kdyby byla obráceně (například oblouky, tak místo do kopce vám bude dána informace, že jedete z kopce)
Ohledně reálu, skloníky na tratích sice najdete, ale asi v 50% nepřečtete údaje na nich jak jsou oprýskané a zarezlé. Fíra jede podle seznání a ví přesně, že tam u té borovice trať začíná stoupat nebo klesat a podle toho jede.

Zbyněk Šemora napsal:
A ostatní údaje se také hodí pro plynulou jízdu, protože například vidím, jaký výkon zařadit, abych udržoval konstantní rychlost.

Konstantni rychlost bez tech sklonu (nebo pseudoseznani Explore Route) podle mne udrzovat nelze, rozjezd z Chocne je treba docela o usta.

Jeste jednu poznamku primo na Zbynka, i kdyz threadem jsme mimo: pokud se z aktivit dela akcni hra "vsimni si piskacku", mozna by nebylo od veci je trochu zvetsit. Sice tim utrpi meritko TT :) ale zase bude sance je zahlednout ze simulovaneho stanoviste.

(Dalsi moznost je samozrejme integrace piskacku do TM, ale nechci uz drazdit Dzordze bosou nohou, protoze pak nekoho napadnou jeste stahovacky a... ). :roll:

mike napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Konstantni rychlost bez tech sklonu (nebo pseudoseznani Explore Route) podle mne udrzovat nelze, rozjezd z Chocne je treba docela o usta.

Jeste jednu poznamku primo na Zbynka, i kdyz threadem jsme mimo: pokud se z aktivit dela akcni hra "vsimni si piskacku", mozna by nebylo od veci je trochu zvetsit. Sice tim utrpi meritko TT :) ale zase bude sance je zahlednout ze simulovaneho stanoviste.

(Dalsi moznost je samozrejme integrace piskacku do TM, ale nechci uz drazdit Dzordze bosou nohou, protoze pak nekoho napadnou jeste stahovacky a... ). :roll:
Když jsme u těch pískáčků, asi by bylo nejlepší zrušit jejich funkčnost - nezapískáš, končíš. Mně to je celkem fuk, ale psalo mi pár lidí, že jim aktivita skončila, protože nepískali... Možná zprávu do závěrečného hodnocení, ale ukončení aktivity je dost přísné. Jsou horší "přestupky", u kterých aktivita nekončí.

Pískání na přejezdech není nic akčního, ale každodení realita práce strojvedoucího. A pokud nemáš seznání trati, respektive si nemůžeš zapamatovat na kterých přejezdech se má houkat, tak na trati nemáš co dělat a vrať se na zálohy :lol:
Já jsem na pískáčku skončil jen jednou a to poprve, když jsem pískání aktivoval. Pak už si člověk zvykne a houká automaticky. Musíte si uvědomit, že MSTS je simulátor a ne hračka. Tak se učte na nechráněných přejezdech houkat.
Z Chocně do Týniště je jízda pohádka. Rozjezd/výběh/brzda. Tedy odpadá jakákoli jízda na sníženém výkonu. Krásně to všude vychází. Obráceně to bude asi trochu horší, protože je to mírně do kopce.

Zbyněk Šemora napsal:
... Musíte si uvědomit, že MSTS je simulátor a ne hračka. Tak se učte na nechráněných přejezdech houkat.
Z Chocně do Týniště je jízda pohádka. Rozjezd/výběh/brzda. Tedy odpadá jakákoli jízda na sníženém výkonu.

Ale tak my bychom houkali, ale v tom simulatoru si pamatovat krajinu neni zadna legrace a piskacky nevidno. Prave z duvodu nedokonaleho vyhledu existuje track monitor, jehoz smysl je indikovat vsechny vyznamne navesti...

Jo, kdyz to cloveku dojde, tak to pohadka je... ale ani se mi nechce verit, ze v realu tam jsou takova prevyseni, kdyz to tak "tahne"...

mike napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Mike, ty ty pískáčky nevidíš? Vždyť jsou docela velké ........ a nebo je nahradit billboardy s nápisem Pískej :-D

Martens napsal:
Mike, ty ty pískáčky nevidíš? Vždyť jsou docela velké ........ a nebo je nahradit billboardy s nápisem Pískej :-D

No pri stokilometrove rychlosti a v rozliseni MSTS se tech par rozmazanych pixelu da prehlednout docela jednoduse...

Ahoj Džordži,

bylo by možné při externím pohledu na projíždějící soupravu (klávesa 4), aby kamera zůstala na stejném místě dokud opět nestisknu klávesu 4?
Jinými slovy, abych si mohl prohlédnout průjezd celé soupravy, nejen prvních cca 10 vteřin.

Je to nepodstatná ptákovina, ale pro ty co se rádi kochají pohledem na vlak...

Díky

Zbyněk Šemora napsal:
Pískání na přejezdech není nic akčního, ale každodení realita práce strojvedoucího. A pokud nemáš seznání trati, respektive si nemůžeš zapamatovat na kterých přejezdech se má houkat, tak na trati nemáš co dělat a vrať se na zálohy :lol:
Já jsem na pískáčku skončil jen jednou a to poprve, když jsem pískání aktivoval. Pak už si člověk zvykne a houká automaticky. Musíte si uvědomit, že MSTS je simulátor a ne hračka. Tak se učte na nechráněných přejezdech houkat.
Z Chocně do Týniště je jízda pohádka. Rozjezd/výběh/brzda. Tedy odpadá jakákoli jízda na sníženém výkonu. Krásně to všude vychází. Obráceně to bude asi trochu horší, protože je to mírně do kopce.
Pískání není opravdu nic akčního, ale když pojedu rychlostí 100 km/hod. přes čtyřicítkovou výhybku, tak vlak zastaví, restartuju záchrannou brzdu a můžu vyrazit dál, když nezapískám, končím. Trochu paradox, ne ?

Tomes napsal:
Pískání není opravdu nic akčního, ale když pojedu rychlostí 100 km/hod. přes čtyřicítkovou výhybku, tak vlak zastaví, restartuju záchrannou brzdu a můžu vyrazti dál, když nezapískám, končím. Trochu paradox, ne ?

Taky se priklanim k nazoru, ze to patri spis k "Major operational errors", otazka je, jak dalece umoznuje MSTS prirazovat ruzne udalosti do ruznych kategorii (major, minor, fatal).

(V jedne US aktivite byly takto vyhodnocovany in-train forces -tj. ze se clovek nerozjizdi a nebrzdi jak hovado - kdyz se to zkazilo, byl taky konec.)

Sice zase dostanu vynadáno,ael co se dá dělat.
Kdžy si instaluju msts s binem 7.xxxx a stratí Břeclav -Praha 20.6.2006,jaký mám volit postup,aby vše klapalo?Kdy mám instalovat bin a kdy trať a kdy update trainset,atd.Prosím napište někdo

David Kodet napsal:
Sice zase dostanu vynadáno,ael co se dá dělat.
Kdžy si instaluju msts s binem 7.xxxx a stratí Břeclav -Praha 20.6.2006,jaký mám volit postup,aby vše klapalo?Kdy mám instalovat bin a kdy trať a kdy update trainset,atd.Prosím napište někdo

Na pořadí nezáleží, je jedno jestli první trať, pak Bin a pak update Trainset nebo první Trainset, pak trať a nakonec bin a nebo trať, pak trainset a pak Bin.

Otázka je, kde jsi sehnal Bin verze 7.xxxx?

David Kodet napsal:
Nojo byl jem línej to hledat: 1.7.0103
Ale jak a kde se dají otevřít ty dveře?
U vozidel, která jsou animacemi dveří osazena a přesně podle návodu, který je v archivu s binem zabalený!

David Kodet napsal:

A kde jsi se ptal na ty dveře dříve? V otázce, na kterou jsem odpovídal to určitě nebylo.

Martens napsal:
David Kodet napsal:

A kde jsi se ptal na ty dveře dříve? V otázce, na kterou jsem odpovídal to určitě nebylo.

Ptal jsme se poprvé v druhém příspěvku.V tom pořadí instalace to nebylo,ale vypadá to ,jako kdybych to říkal znovu(neumím psát)

Davide, odpovím ti stejně jako ve své návštěvní knize:
Dveře- musí být nadefinovány v modelu (věc modeláře). Ve hře se otevírají a zavírají klávesami CTRL+7 a CTRL+9 (pro snadné rozlišení strany).
Patch- lze instalovat kdykoliv, potřebné soubory si nainstaluje a u přepisovaných souborů si vytvoří zálohu pro deinstalaci.
Pískáčky- vylítnout po hodině aktivity na pískáček je na mrtvici, ale je to opravdu hrubé porušení předpisů a je oprávněné. Trocho mate jejich umístění mnohdy okolo 1km před přejezdem. Horší je, že v některých místech opravdu chybí. Stejně tak předzvěst traťové rychlosti. Po předzvěsti 90 následuje 90, avšak už ne následující 80 (pouze nákladní 70). Zákonitě ji prošvihnu, pokud nemám "Poznání". (2x v úseku Olomouc - Choceň). Místy není zarovnán terén s tratí Zbyňku! Z kabu to sice není vidět, ale...Jinak konečně jsou položeny objekty Olomouc - Č. Třebová, takže si můžu projet úsek, na kterém jsem oživoval mezistaniční elektronický autoblok.
Momentálně mě nejvíce rozčiluje mechanická a hydrodynamická převodovka, která nemá nic společného s reálným chováním a snažím se ji celou předefinovat ke spokojenosti těch, kteří na těchto loko v životě jezdili a pro které to není jen nostalgie.

Sice se momentálně vrtám v jiných problémech, ale zrušit ukončení hry po prošvihnutí pískáčku by snad i šlo. (Jinak je velmi zajímavé znění předpisů týkajících se označení přejezdů, tvůrci tratí, ruku na srdce, dodržujete to, protože pískáček je až to poslední ve značení přejezdů).
Díval jsem se i na možnost zrušit ukončení aktivity při přejetí červené. Jde to ale zůstává problém, že vjezdem do oddílu s červenou trvale porušujete podmínku a dokud svítí červená bude vyskakovat hláška a moc toho už neujedete. Jedině vyhodit i tu hlášku.

V předpisech je něco jako, že při snížení rychlostí do 10km/h se předvěstník neosazuje. Takto je to všude na hradeckých tratích. Až na koridorech koukám jako blázen, tam se už takové předvěstníky osazují.
Zarovnaný terén. To je potvora. On zarovnaný většinou je, ale jakmile jej odkliknu tak se propadne. To už je vlastnost MSTS. Projevuje se to na mostech a v zářezech tratí. Ale po projetí své aktivity jsem takových míst objevil hodně a opravil.
Ale jiný problém je, jak se terén pod kolejí zarovná a s tím asi neudělám nic. Zkrátka po zarovnání je kolej mírně ve vzduchu. Je to vidět až osadím perony, které dosednou na zem. Pak je krásně vidět, jak jsou vůči peronům koleje trochu ve vzduchu.
Nevíš, proč tomu tak Džordži je?

Ještě dodatek.
Zastávám názor, projeli jste návěst stůj, konec aktivity jako v reále.
Ohledně pískáčků je to správně také. Pokud by se nic nedělo, tak to byla zbytečná práce s nastavením každého přejezdu. Jako mírnější trest by bylo jen zaučinkování rychlobrzdy, ale v reále, pokud na přejezdu nezahoukám a někoho přejedu, tak jdu sedět na několik let. Takže konec aktivity je naprosto správně.

Spíš bych se přimlouval kdyby šlo nastavit, pokud někdo několikrát poruší předpisy (bodový systém za měsíc) Dostal by podmínku a měsíc by mu nešla spustit žádná aktivita.
a pro totálního ignoranta by se mu za trest odinstalovalo msts nebo zformátoval hardisk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře