Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já bych to bral, vyhodit hlášku a hotovo. Neni nad to si vyzkoušet dojet skoro až na prdel předcházejícimu traficu. Další akce bych nechal na tom kdo dělá act. tam se to dá ošetřit. Samozřejmě chápu, že se asi nedá rozlišit vjezd, odjezd a oddíl.

Otázka pre Džordža: Bolo by možné zvýšiť dohľadnosť pre niektoré objekty? Napríklad televíznu vežu v Bratislave je vidno v reále tak z 20 a viac kilometrov. Viditeľnosť 2 km v MSTS spôsobí, že ju bude skoro vôbec nebude vidno, nakoľko je od koľají vzdialená vyše 1 km. Či by sa nedal priradiť aj takýmto objektom nejaký atribút typu "Vzdialené hory" :?:

Na autobloku určité možnosti jsou jak jet kolem oddílového návěstidla s návěstí stůj.Nechci citovat D1.Co se týče přejezdů,dost se divím,že na tak frekventované trati Choceň-Týniště je tolik nechráněných přejezdů a že je tam v tom případě tak vysoká trať rychlost.Cheb-Frant.Lázně když tam byly nechráněné přejezdy byla kvůli tomu 50km/h.

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě dodatek.
Zastávám názor, projeli jste návěst stůj, konec aktivity jako v reále.
Ohledně pískáčků je to správně také. Pokud by se nic nedělo, tak to byla zbytečná práce s nastavením každého přejezdu. Jako mírnější trest by bylo jen zaučinkování rychlobrzdy, ale v reále, pokud na přejezdu nezahoukám a někoho přejedu, tak jdu sedět na několik let. Takže konec aktivity je naprosto správně.
Nezahoukám, nikoho nepřejedu a klidně šichtu dojezdím. Konec aktivity za nepískání mi připadá dost ujetý, stačilo by to zhodnotit v závěrečném resume. Budeme pískat i v noci u denních pískáčků ? !

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ještě dodatek.
Zastávám názor, projeli jste návěst stůj, konec aktivity jako v reále.
Ohledně pískáčků je to správně také. Pokud by se nic nedělo, tak to byla zbytečná práce s nastavením každého přejezdu. Jako mírnější trest by bylo jen zaučinkování rychlobrzdy, ale v reále, pokud na přejezdu nezahoukám a někoho přejedu, tak jdu sedět na několik let. Takže konec aktivity je naprosto správně.
Nezahoukám, nikoho nepřejedu a klidně šichtu dojezdím. Konec aktivity za nepískání mi připadá dost ujetý, stačilo by to zhodnotit v závěrečném resume. Budeme pískat i v noci u denních pískáčků ? !

Bob má pravdu a 100% v noci skoro nikdo nepíská

Bobe57, určitě máš pravdu, ale jsme v MSTS, kde je to tak nastaveno. Pokud Džordž odstraní postih, tak opravdu nemá smysl tuhle funkci aktivovat. Není postih, nikdo tam nebude houkat.
Buď to nechat jak je nebo to změnit na náhodné ukončení. Šance 1:4, že projedeš bez zahoukání. Jinak konec.
Ale vzpomeňte si, jak jste mi dávali za vzor Jeneho 150, kde se muselo na přejezdech houkat. Tak jsem Vám chtěl udělat radost a aktivoval jsem to na přejezdech BP. A když jsem to pracně dokončil, zase se to někomu nelíbí. :cry:
Jinak denní pískáčky, model nemám, tak není nikde osazen, proto musíte pískat i v noci. :lol: Ale na nechráněných přejezdech tam opravdu nejsou ani v reálu.

Zbyňku,to je tam opravdu tolik nechráněných přejezdů a vlaky to tam praskají takhle rychle?Já tam nikdy nebyl,tak nevím.

Mám za to, že z V. Oseka do Hradce je požehnaně nechráněných přejezdů, kde se jezdilo i 120. Dnes už jenom 100, přestože je tam trať opravená.
Je to prý jakási novinka v zákoně, že tam kde není trať kódovaná se smí max. stovkou.

Šnek napsal:
Zbyňku,to je tam opravdu tolik nechráněných přejezdů a vlaky to tam praskají takhle rychle?Já tam nikdy nebyl,tak nevím.
Já tam jezdíval a jmenovaní cviční opravdu číhali v křoví a psali si kdo na přejezdech nehouká, to byla tvrdá realita.
Kvůli přejezdům tam rychlost omezena nikde není a nebyla. Kde to bylo nepřehledné jsou světla nebo zamčené šraňky.
Jinak seznam přejezdů najdeš v TTP včetně traťových rychlostí.

Šnek.
Choceň - Týniště jsou snad jen 2 nechráněný přejezdy ( pardón, 3 - 2 za sebou) Ostatní jsou chráněný. Pískáček je cca 1km před přejezdem, myslím že v obou případech dokonce ještě v odjezdovém zhlaví stanice.
Jinak asi souhals, prestupek by neměl shodit aktivitu. V tom smyslu provedu úpravu.

nebulus napsal:
Otázka pre Džordža: Bolo by možné zvýšiť dohľadnosť pre niektoré objekty? Napríklad televíznu vežu v Bratislave je vidno v reále tak z 20 a viac kilometrov. Viditeľnosť 2 km v MSTS spôsobí, že ju bude skoro vôbec nebude vidno, nakoľko je od koľají vzdialená vyše 1 km. Či by sa nedal priradiť aj takýmto objektom nejaký atribút typu "Vzdialené hory" :?:

Tento problém jsem už vznesl na slezině, s Džordžem jsme o tom mluvili.
Taky bych to na mnoha místech ocenil. Například: Kunětická hora, staré náměstí v Hradci Králové s věžemi, některá hradecká sídliště - i jako kulisy, hory v pozadí. Vygenerováním terénu to moc řešit nejde. A umístění zmenšeného modelu blíž k trati - to taky nevyšeří problém. Zvlášť když jsou nějaké koleje z více stran objektu (např. centrum Hradce a trať na Týniště i Pardubice).

Objekt vzdálený 2km od trati vidíte pouze z jednoho bodu na trati - kde je to ty 2km, potom hned zmizí. Nejde ho proto zatím umístit dál jak 1-1.5km, aby byl aspoň chvíli při jízdě viditelný. A to je škoda.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, určitě máš pravdu, ale jsme v MSTS, kde je to tak nastaveno. Pokud Džordž odstraní postih, tak opravdu nemá smysl tuhle funkci aktivovat. Není postih, nikdo tam nebude houkat.
Buď to nechat jak je nebo to změnit na náhodné ukončení. Šance 1:4, že projedeš bez zahoukání. Jinak konec.
Ale vzpomeňte si, jak jste mi dávali za vzor Jeneho 150, kde se muselo na přejezdech houkat. Tak jsem Vám chtěl udělat radost a aktivoval jsem to na přejezdech BP. A když jsem to pracně dokončil, zase se to někomu nelíbí. Jinak denní pískáčky, model nemám, tak není nikde osazen, proto musíte pískat i v noci. Ale na nechráněných přejezdech tam opravdu nejsou ani v reálu.
Někdo možná jo, já ti 150 za vzor určitě nedával, dodnes ji nemám projetou, to je ale vedlejší. Pískáčky beru jako volitelný doplněk pro aktivitáře, osadí jejich funkci do aktivity, bude se pískat, neosadí - pískat nemusíme. Vyhodnocení na konci, aktivita nepískáním nekončí. Nesplněná událost na místě se zaznamená do logu, případně mne taktně upozorní přítomný instruktor hláškou, ale konec je unreal tvrdý kór, když nejsou v noci vidět.
Pawlik napsal:
Mám za to, že z V. Oseka do Hradce je požehnaně nechráněných přejezdů, kde se jezdilo i 120. Dnes už jenom 100, přestože je tam trať opravená.
Je to prý jakási novinka v zákoně, že tam kde není trať kódovaná se smí max. stovkou.
Vozil jsem Úpu do Chlumce a žabky do Jaroměře, ale víc než 100 jsem na "hradeckých lokálkách" nikdy neviděl.
Jediné, co je v evropských normách "uzákoněné", tak to je omezení na 160 pro trati s úrovňovým křížením komunikací. Vyšší rychlost jen za podmínky mimoúrovňového křížení všech komunikací.

Tak mě napadlo, když se MSTS tak stále vyvíjí kupředu (a to je dobře) :D . Nebude někdy možnost nástupu a výstupu cestujících. Že bychom viděli cestujících, jak nastupují, vystupují. Ale to asi nepůjde, co? :cry:

Džordži ještě bych se přimlouval i za to toliko diskutovanou stůj nějak doladit alespoň dojezd do nejbližší stanice a pak konec.S těma pískáčkama je to samozřejmost,pouze do konečného hodnocení,zase je to velkej unreal.

Pawlik napsal:
Já se na tuto trať dostal až v roce 1980. To už byla značně rozbitá na všech štíhlých vyhýbkách byla pomalá jízda, jen snad v Káranicích se dalo jezdit 100 do odbočky. Později tam vyhýbky štíhlé vyměnili za obyčejné a to samé v Novém Městě. Argument byl, že štíhlé vyhýbky nejsou skladem. Ale traťová byla vždy max 100km/h To samé i na Lysou. 120 se jezdilo jen Praha - Pardubice. Až v době pozdější zvedli rychlost z Kutné Hory do Kolína na 120, ale na Lysou si to nepamatuji. Tam za mých časů jet 100km/h, to se málo kdy podařilo. Buď jízda na blok, všechny stanice se jezdily odbočkami, protože průjezdná byla vždy jedna kolej a byla to tam samá pomalá jízda. V kolejích místo štěrku uhelný prach.

Těch 120 tam asi moc dlouho nebylo, mně to říkal jeden fíra, tak nevím, byl jsem tam jednou v životě.
Prý ale Ústí - Lysá - Kolín to je oproti starým časům ala "uhelná vlečka" luxus.
I když místa jako lomeňák v Kostomlatech to je kapitola sama pro sebe do dneška.

Džordž napsal:
Šnek.
Choceň - Týniště jsou snad jen 2 nechráněný přejezdy ( pardón, 3 - 2 za sebou) Ostatní jsou chráněný. Pískáček je cca 1km před přejezdem, myslím že v obou případech dokonce ještě v odjezdovém zhlaví stanice.
Jinak asi souhals, prestupek by neměl shodit aktivitu. V tom smyslu provedu úpravu.
Úprava je jednoduchá. Zruším aktivování na přejezdech. Když se to většině nelíbí. Pak kdo chce si zahouká, kdo nechce houkat nebude.
Na druhou stranu pak bude zbytečné pískáčky osazovat do MSTS, když budou k ničemu. To že bylo povinné pískání mne nutilo ohlídat si, aby byly i pískáčky.
Sice to bude šílená práce, otevírat každý přejezd, veškeré plánované práce na stavbě trati se zpozdí, ale hra v MSTS bude jednodužší. Příště si někdo vydyndá aby MSTS nikdy nespadlo do ukončení úkolu. Už je nadneseno tolerovat projetí červené, .........a dostaneme se na úroveň Trainzu.
Spíš by stálo za úvahu aktivovat stahovačky. Nestáhne někdo sběrač, postih. Ale zase by někdo brbral, že je neadekvátní trest ukončení aktivity.
Ale jak chcete jinak v MSTS hráče přinutit, aby jel podle předpisů?
Brblete na rychlobrzdu, brblete na předčasné ukončení, tak co vlastně chcete?

Projet červenou bych netoleroval v žádném případě!!!Projedeš a konec!!!Jak jsem psal na autobloku určité možnosti jsou,kdy se dá projet červená,ale stejně se musí před oddílovým návěstidlem zastavit.

Ukončenie aktivity po nestiahnutí zberača to by som bral. Aj v reále keď utrhnem pantograf tak už ďaľej nejdem.
Pískače - tie by som nechal tak ako sú - ich aktivitu len na lokálnych tratiach. Je dobré že stále musím byť v strehu a všímať si trať.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jak chcete jinak v MSTS hráče přinutit, aby jel podle předpisů?
Brblete na rychlobrzdu, brblete na předčasné ukončení, tak co vlastně chcete?
Já myslím, že nikdo nikoho nenutí. Naopak je enormní zájem o reálné vlastnosti, což právě konec na přehlídnutém pískáčku kazí stejně jako paušální penalizace překročení rychlosti rychlobrzdou u lokomotiv, které nejsou adekvátním zařízením osazené.
Kebarko napsal:
Ukončenie aktivity po nestiahnutí zberača to by som bral. Aj v reále keď utrhnem pantograf tak už ďaľej nejdem.
Kolik pantografů je procentuelně v reálu strženo z důvodu opomenutí spuštění oproti stržení z důvodu závady ? Nehledě k tomu, že až na malé výjimky jsou stahovačky se zdviženým sběračem normálně sjízdné. Hákovnice z 50.a60.tých let již neexistují a stávající stahovačky se osazují doplňkovou návěstí pro vypnutí proudu na loko s E rychloměrem. Stahování bylo zavedeno z důvodů elektrických a nikoliv mechanických.
Takže i v případě nestažení smetáku žádný konec existence, pouze vyhodnocení nebude bez ztráty kytičky.
Lidi, nechtějte dělat ze simulátoru "střelnici".

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře