Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Džordži, já bych také potřeboval smazat z Kolína chybnou databázi před rokem zbrkle položených vyhýbek. (a je toho zakopáno pod zem víc) Ale vyřešil jsem to, jak jsem to vyřešil a nechci Tě otravovat. :lol:
Ohledně nového simulátoru jsem se už vyjádřil. Zatímco, kdo z aktivních už prohlašuje hotovo, já se dostávám po 4 letech tvrdé práce před vrchol své tvorby a to dostavbou variantních tratí z Bratislavy do Prahy. Jak přes Hradec, tak brzy přes Přerov a čeká mne Havlíčkův Brod. Novým simulátorem bych tuto úmornou práci, která mne stála hodně nervů a veškerý volný čas, spláchnul do záchodu.
Anglicky neumím, tak ani nemohu tlumočit mé požadavky.
Ale v každém případě by editor měl mít přímo volbu přesného vygenerování terénu podle GPS souřadnic a mít nějakou vazbu na mapy, abych i já jako stavitel snad největšího projektu na světě měl pro svou práci kvalitní základ.
Sortiment kolejiva musí být schopen všech poloměrů oblouků, angličany i vyhýbky, aby neexistovala stanice, která by nešla vytvořit.
Návěstidla: Komplet D1 by neměl být problém.
Tvarování terénu, měla by být možnost jemného rastru. (náspy, odbočující souběžné kolejnice vedoucí v jiné výšce)
Profesionální ozvučení.
Aktivity:
Aby byla možná i návaznost. Po absolvování lehkých aktivit by se odemkly aktivity těžší kategorie. Tímto je dána realita, že nováček musí nejprve na zálohy.
Atd.
Ale co to je pro Microsoft objet světové nejznámější tvůrce ze všech kontinentů, prohlédnout si jejich práce a vyslyšet jejich požadavky. Jedině takto si zajistí kvalitu a úspěch.
Sbírat informace jen ze světových fór se mohou náhodou inspirovat názory typu Signalista nebo Jiří a pak si nad sebou jen podříznou větev. :lol:

MSTS ignoruje nastavení parametrů 2. spřáhla. Proto je vlastně mezera mezi wag dána jen jedním spřáhlem, které působí jako progresivní pružina.

Tohle říkám už dva roky a nikdo mě nechtěl brát vážně.Je tady závislost v nastavení spřáhel na vyladění modelu v ose Z,tj.model by měl být souměrný na obě strany.Narazil jsem na problém,když jsem chtěl nastavit jeden model a pořád mi to zobrazovalo nenulovou počáteční rychlost.Nakonec vyšlo najevo,že ten model má jeden nárazník delší než druhý a tak se nedá nastavit nenulová počáteční rychlost.Pokud je model sám,má rychlost nulovou,ale pokud se k němu něco připojí,tak je rychlost nenulová.

Petr Novák napsal:
...Nakonec vyšlo najevo,že ten model má jeden nárazník delší než druhý a tak se nedá nastavit nenulová počáteční rychlost....

Už jsem psal jinde že rozměry modelu v S souboru jsou jen optickou vadou. Na tebou zmiňovaný projev nemaj žádný vliv. MSTS bere veškeré rozměry určující chování jen z SD a ENG/WAG souborů. SD je používáno pro neovládané/nepřipojené modely a ENG/WAG je určující pro hráčem ovládané/připojené modely vozidel.
Takže pokud ti to kmitalo tak si asi neměl správně definované rozměry v těchto souborech.

Ppoollll napsal:
Petr Novák napsal:
...Nakonec vyšlo najevo,že ten model má jeden nárazník delší než druhý a tak se nedá nastavit nenulová počáteční rychlost....

Už jsem psal jinde že rozměry modelu v S souboru jsou jen optickou vadou. Na tebou zmiňovaný projev nemaj žádný vliv. MSTS bere veškeré rozměry určující chování jen z SD a ENG/WAG souborů. SD je používáno pro neovládané/nepřipojené modely a ENG/WAG je určující pro hráčem ovládané/připojené modely vozidel.
Takže pokud ti to kmitalo tak si asi neměl správně definované rozměry v těchto souborech.
Nerad bych se tady hádal,tady nejde o *s soubor,ten model má prostě tu vadu,ze na jedné straně jsou nárazníky na sobě a na druhé straně je mezi nimi díra.To se pak velice špatně nastavují síly ve spřáhlech tak,aby přenášené síly bylo co nejmenší,nejlépe nulové. A je zajímavé,že podobný model bez této vady má vždy nulovou počáteční rychlost,samozřejmě musí být přesně nastaven.A že často rozměry v eng/wag neodpovídají nastavení v *sd,to už je jiná kapitola...

Petr Novák napsal:
..... A že často rozměry v eng/wag neodpovídají nastavení v *sd,to už je jiná kapitola...

A budeš se divit, to že neodpvídají rozměry v eng/wag nastavení v *.sd právě není jiná kapitola, to je příčina toho kmitání. Pokud je model dokurvenej tím, že není symetrickej, tak pokud srovnáš rozměry eng/wag na rozměry v sd tak to kmitání přestane ale nebudou ti sedět nárazníky. Jediným řešením, pokud není k dispozici zdrojový tvar modelu, je pokusit se pomocí ShapeFileManageru pohnout modelem proti pivotu.

Shift jsem zkoušel, ale má drobnou vadu: posune se jen main a veškerý subnody zůstanou nedotčený a celej model se rozsype.

Džordži, po posunutí v SFM je bohužel nezbytností si v něčem porovnat původní soubor a ten posunutý. Následně pak je nutné některé hodnoty vrátit aby se srovnaly správně ty osový umístění subnodů a podobně. Je ale nutné mít znalost toho, co je v tom s souboru co aby byl výsledek odpovídající. Pokud ale není člověk lama tak se to dá zvládnout a to i úspěšně.

Džordž napsal:
Shift jsem zkoušel, ale má drobnou vadu: posune se jen main a veškerý subnody zůstanou nedotčený a celej model se rozsype.

Já se podívám co ten SFM s modelem dělá a pokusím se s tím něco vymyslet. Samozřejmě bez záruky.

Džordž napsal:
Ještě pár postřehů z víkedu:
Zimní aktivity - nedělal jsem svoji vlastní, ale modifikace jakékoli aktivity Šnek-zborcená TrackDB: Je to úsek tvé tratě, nebo Zbyňkova BP? "Pražské zhlaví" kde? Nemohu přečíst přesné souřadnice, kde je potřeba vyjmout "angličany". Pokud je to úsek Tvé tratě, potřeboval bych samozřejmě soubory související s tratí! Je to ale samozřejmě ruční práce vymazat dané TrackSection ručně z TDB. Jíné řešení nevidím.

Džordži to je moje trať_183,kde na pražském zhlaví potřebuju odstranit angličany a asi tři kusy kolejí,co mi tam dělají neplechu.Klidně mi napiš do SZ co bych měl udělat,nebo co potřebuješ poslat.Jestli se to povede,pokračuju na Prahu okamžitě.

Miran napsal:
Petr Novák napsal:
..... A že často rozměry v eng/wag neodpovídají nastavení v *sd,to už je jiná kapitola...

A budeš se divit, to že neodpvídají rozměry v eng/wag nastavení v *.sd právě není jiná kapitola, to je příčina toho kmitání. Pokud je model dokurvenej tím, že není symetrickej, tak pokud srovnáš rozměry eng/wag na rozměry v sd tak to kmitání přestane ale nebudou ti sedět nárazníky. Jediným řešením, pokud není k dispozici zdrojový tvar modelu, je pokusit se pomocí ShapeFileManageru pohnout modelem proti pivotu.
Mirane,asi jsi mi přesně nerozuměl,nebo jsem to špatně napsal.To kmitání,jinak řečeno popojíždění sem a tam se dá relativně odstranit přesným nastavením modelu.Pozoruji delší dobu trochu jinou věc,přesněji řečeno od té doby,co Džordž vydal svůj první Bin.V rozšířené diagnostice pod F5 jsou hned nahoře tři řádky,které udávají rychlost modelu.Pokud je model nevyladěný,tak se tam neustále mění hodnoty rychlosti a na Track monitoru se mění údaj plánované rychlosti.U správně nastaveného modelu jsou všechny rychlosti nulové i v TM.V první fázi ladění se snažím o tento stav.V další fázi ladění připojím na zadek nějaký vyladěný vůz,který používám na ladění všech modelů,aby byly zajištěny stejné podmínky.Nyní mohou nastat dvě věci: buď je vše v pořádku,rychlosti jsou nulové anebo blízké nule a na TM jsou obě rychlosti nulové i po delší dobu,tak je zadní spřáhlo správně nastaveno.Může se však klidně stát,že nastavení není dokonalé a na TM se začnou měnit rychlosti od nuly nahoru a zase zpět.V tu chvíli je jasné,že se přenášejí spřáhly nějaké malé síly,které je třeba neutralizovat přesnějším nastavením.Pokud je vše OK,přichází nejhorší práce a to nastavení předního spřáhla a to se týká především parních loko s tendrem,neboť u elektrik a motorů používám pouze jedno spřáhlo,tedy jednu definici nastavení.A možná mi nebudeš věřit,ale u albatrosu nulky se dá přední spřáhlo nastavit a běžně používat,klidně se dá jet tendrem napřed a vlak je na předním spřáhle loko.U nulky to nebyl tak velký problém,ještě to potřebuje malou korekci.Model je souměrný,tendr taky,tak si to chtělo vyhrát s nastavením.
Co se týče Tvého návrhu posunout model,tak nejsem si jistý,jest-li by jsi by schopen posunout pouze o kusek dopředu či dozadu přední nárazník o nic jiného mi nejde.Pak bude model souměrný a bude se moci nastavit na nulovou počáteční rychlost.

ad Džordž: môžeš mi prosím ťa odpovedať na toto??? Prosím, prosím, prosím!!! Ako sa to dá riešiť okrem toho, že prejdem na poslednú stabilnú verziu?

JANíčOK napsal:
Práve som vyskúšal najnovšiu verziu MSTS Bin na trati ŽSR150 zo stanice Hliník nad Hronom do stanice Šurany. Všetko bolo OK až pokiaľ som pri zastávke Bzenica nezapol ext. kameru 4 (č) a zničoho nič to spadlo, predtým tá kamera išla normálne :? Keď som sa vrátil k poslednej stabilnej verzii bolo to OK. Kde je problém ??? :?:

Alebo ak sa niekto do toho dobre vyznáte, napíšte prosím.

JANíČOK: skúšal si to nejako opakovať? Na takú otázku nieto odpovede, lebo ani nie je jasné, či je to vôbec CHYBA?

Jak píše Johnz,
těžká rada, zkus obě verze Patche, lowmem i highmem. Zkus najít nějakou závislost, při které se dá spadnutí 100% vyvolat, jinak se příčina hrozně těžko hledá

VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM ZA ODPOVEDE Asi by bolo bolo najlepšie keby to niekto na tej trati a presne na tom úseku o ktorom píšem vyskúšal. Určite ju niekto máte. Skúšal som to s viacerým súpravami asi 5x a stále to spadlo keď som tam zapol kameru 4.

Petr Novák napsal:
Co se týče Tvého návrhu posunout model,tak nejsem si jistý,jest-li by jsi by schopen posunout pouze o kusek dopředu či dozadu přední nárazník o nic jiného mi nejde.Pak bude model souměrný a bude se moci nastavit na nulovou počáteční rychlost.

Znovu opakuju - nesouměrnost s souboru je pouze optickou vadou. S chováním simulátoru to nemá nic společného až do okamžiku, než tomu začneš přizpůsobovat nastavení rozměrů v sd a eng/wag souborech aby ti to nedělalo někde mezeru či se naopak neprolínalo.

Ale teď o něčem jiném. Pokud potřebuješ posunout jen nárazníky tak ti mohu napsat postup. Dá se to poměrně jednoduše pokud neměl člověk bohaté rodiče, kteří mu pořídili dlouhé vedení. (Není to nic osobního.) Stačí na to s soubor v textovém tvaru a ShapeViewer a obyčejný textový editor. Pokud máš zájem tak se mi ozvi přez SZ či mejl. Nebudu to zde popisovat neboť ne každý by to pochopil a vyvolalo by to i zbytečnou následnou diskusi.

Janičok
Máš pravdu, Z nějakého důvodu to zapřičiňuje synchronizace času. Budu se snažit tuto chybu odstranit, protože synchronizace je důležitým aspektem a nechci ji vyjímat.

Džordž napsal:
Janičok
Máš pravdu, Z nějakého důvodu to zapřičiňuje synchronizace času. Budu se snažit tuto chybu odstranit, protože synchronizace je důležitým aspektem a nechci ji vyjímat.

No, jestli to padne na jediné trati v jediném místě u externí kamery, tak je to velmi malá daň za přesný a stabilní čas v aktivitách. Bylo by samozřejmě lepší najít a odstranit příčinu, ale pokud se to nepovede tak platí moje první věta. Když už tady píšu, tak jen malý dotaz na Džordže: Jak se daří v samostatném ovládání smetáků?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře