Zvuky Jacek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Makrdop
  • Datum začátku Datum začátku
bob57_cz napsal:
Už by těch plků o autorských právech bylo dost.
Svět si z nich naprasto nic nedělá : http://hvtf.cjb.hu/downloads.php?cat_id=17 ,
zvuky našeho předního zvukaře jsou k downloadu leckde včetně (ne/povolených) úprav.
Víš bobe, tohle mě ani trochu nepálí, protože ani jeden z těch Maďarů, Poláků nebo Rakušanů ze mě nedělal blbce, když jsem to dával dohromady. Našich addonů je u cizinců až moc.
Pokud jde o nás dva a ten balík pro elektriky V3, zřejmě si nedokázal pochopit, že to bylo pod mojí správou. Proto jsem trval na jednotných názvech souborů, proto jsem zavrhl Tvoje formátování sms, které nemá naprosto žádný smysl.
Když si chtěl za každou cenu mít svoje verze sms, proč si to slušně nenapsal??? Místo toho ses snažil při každé úpravě prosadit svoje a když se mi to nelíbilo, setřel si mě na fóru, že o tom nerozhoduju...
Nešlo a práva. Šlo o vzájemný respekt a slušnost !

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
Už by těch plků o autorských právech bylo dost.
Svět si z nich naprasto nic nedělá : http://hvtf.cjb.hu/downloads.php?cat_id=17 ,
zvuky našeho předního zvukaře jsou k downloadu leckde včetně (ne/povolených) úprav.
Víš bobe, tohle mě ani trochu nepálí, protože ani jeden z těch Maďarů, Poláků nebo Rakušanů ze mě nedělal blbce, když jsem to dával dohromady. Našich addonů je u cizinců až moc.
Pokud jde o nás dva a ten balík pro elektriky V3, zřejmě si nedokázal pochopit, že to bylo pod mojí správou. Proto jsem trval na jednotných názvech souborů, proto jsem zavrhl Tvoje formátování sms, které nemá naprosto žádný smysl.
Když si chtěl za každou cenu mít svoje verze sms, proč si to slušně nenapsal??? Místo toho ses snažil při každé úpravě prosadit svoje a když se mi to nelíbilo, setřel si mě na fóru, že o tom nerozhoduju...
Nešlo a práva. Šlo o vzájemný respekt a slušnost !
Co to tu zase začínáš za blbé kecy ??!! Jestli někdo něco nepochopil, tak jsi to byl právě ty. Pokud si pamatuji, tak jsi napsal, že jsem s tím měl přijít dříve a ne až tak pozdě, kdy ty již máš nadělané bloky odstavců, které překopírováváš do sms a nechce se ti to už předělávat.
Urazil ses, protože jsem ti napsal, že tam máš něco špatně, což bylo způsobeno tvou neznalostí elektrik. Já jsem ti nejen slušně napsal, že bude potřeba udělat více variant sms pro jednotlivé odpovídající nastavení ladění konkrétních mašin a nemohou zůstat jen jediné univerzální, ale dokonce jsem ti ty sms udělal a poslal pro některé přeladěné mašiny. Kdepak jsi vycucal tu pitomost, že já za každou cenu ??!! Ty ses ale začal vztekat, že tobě to v PC nefunguje a že to nemůže fungovat ani mi ani jinde.
Co jsi ale ty vzápětí udělal !!? Sesmolil jsi pomlouvačnou urážlivou htm stránku, kde ses kasal svojí maturitou z konstrukce vozidel, dovolával se zastání davu a snažil ses udělat blbce ze mne - dal jsi to i do názvu a nadpisu stránky.
Moje reakce tu je pořád.
Hrej si na co chceš, u mne už jsi to prosral, toho prajzáka v sobě prostě nezapřeš.
Já jsem ale nyní získal jednu šikovnou neodvolatelnou jistotu tím tvým vyjádřením výše ...

bob57_cz napsal:
Co to tu zase začínáš za blbé kecy ??!! Jestli někdo něco nepochopil, tak jsi to byl právě ty. Pokud si pamatuji, tak jsi napsal, že jsem s tím měl přijít dříve a ne až tak pozdě, kdy ty již máš nadělané bloky odstavců, které překopírováváš do sms a nechce se ti to už předělávat.
A proto si neustále trval, že to musím dělat podle Tebe, protože jedině tak je to správné. A proč? Protože MSTS pak nekoktá, tak si to napsal. Opravdu jednoznačný důvod, abych předělal stovky sms.

bob57_cz napsal:
Urazil ses, protože jsem ti napsal, že tam máš něco špatně, což bylo způsobeno tvou neznalostí elektrik. Já jsem ti nejen slušně napsal, že bude potřeba udělat více variant sms pro jednotlivé odpovídající nastavení ladění konkrétních mašin a nemohou zůstat jen jediné univerzální, ale dokonce jsem ti ty sms udělal a poslal pro některé přeladěné mašiny. Kdepak jsi vycucal tu pitomost, že já za každou cenu ??!!
Já jsem se neurazil, já jen odmítám, aby ze mě někdo dělal vola. Slušně si mi napsal, co bude potřeba udělat. Ale když jsem v čemkoliv oponoval, označil si to za nesmysly. I tým autorů monografie ř. E 499.0 podle Tebe píše hovadiny. Co si o tom mám myslet...

bob57_cz napsal:
Ty ses ale začal vztekat, že tobě to v PC nefunguje a že to nemůže fungovat ani mi ani jinde.
Vztekat?? U mě je všechno špatně, jedině Ty máš správý PC.
bob57_cz napsal:
Co jsi ale ty vzápětí udělal !!? Sesmolil jsi pomlouvačnou urážlivou htm stránku, kde ses kasal svojí maturitou z konstrukce vozidel, dovolával se zastání davu a snažil ses udělat blbce ze mne - dal jsi to i do názvu a nadpisu stránky.
Já jsem napsal jen o co šlo, což potvrdí ostatní kazimašinové, které si svými urážkami z testování vyštípal. Do nadpisu stránky jsem dal "Zvuky a bob57_cz aneb všichni jsme blbci", je vidět, že přes ty červené kruhy před očima si nečetl všechno.
Proč jsem se "kasal" maturitou? Abysis uvědomil, že nemáš patent na rozum, ani na ty znalosti, které krom Tebe nikdo logicky nemůže mít...

bob57_cz napsal:
Moje reakce tu je pořád.
Hrej si na co chceš, u mne už jsi to prosral, toho prajzáka v sobě prostě nezapřeš.
Já jsem ale nyní získal jednu šikovnou neodvolatelnou jistotu tím tvým vyjádřením výše ...
Já si na nic nehraju. Pro mě je MSTS jen AŽ druhým koníčkem a ničím jiným. Nad tím balíkem jsem strávil rok po večerech. Ale aby mě jeden jedinec buzeroval, že to dělám špatně, že tomu nerozumím, že musím všechno dělat podle něj, protože jedině jemu to funguje, to opravdu nemám zapotřebí. Je to jen koníček a ne nějaké druhé zaměstnání, kde Ty šéfuješ.
Jedno je ale jisté. Od Tebe kromě velkých keců nic neuvidíme. Ani trainset Anti BP, ani zvuky AntiJacek. Podobných kafralů a všeználků znám více.

Jeden příklad spolupráce za všechny, to si neodpustím:

Už kdysi při první spolupráci na 731 jsme narazili na problém. Já jsem kvůli novým zvukům požadoval asi 5x, aby jisté dva řádky v engu měly stejnou hodnotu, jinak se zvuk kompresoru přehrává pořád dokola. 5x si mi napsal, že to nemůže být jinak, protože je to unreal. Po šesté si mi napsal, že zvuky mají chybu, že se tam pořád přehrává nějaký hlasitý zvuk. A až pak si hodnoty změnil.
Už tenkrát mi bylo jasné, jaká že s Tebou ta "spolupráce" bude. Držet pusu a pokud možno neoponovat, prože jen Ty máš pravdu a nikdo jiný...

Červené kruhy jsi měl ty, když jsi smolil tu stránku. Já si to přečetl pořádně a taky adekvátně reagoval.
K dalším výše uvedeným tvojim výrokům se už nebudu dál vyjadřovat, padají z tebe lži jak na běžícím páse.( Mám dost veliké disky, takže ani maily nemusím mazat, není problém sem tu poštu vložit a hned bude vidět, co jsi kdy nepochopil a jak se zase snažíš to přetočit .)
Dál už se s tebou nebudu špinit, pozdravuj onkela v Německu a nezapomeň si zalévat zahrádku vyjetým olejem .. :D

No tak chlapi nehádejte se. Dy´t jsou Vánoce za dveřma. Dále se těšte na Vánoce, protože ze strany týmu Loko.Boletice to bude stát za to......

Zdravím, taky se připojuji k Čoudovi, vždyť si myslím, že našim koníčkem jsou vlaky a lidi by měli spíš spolupracovat, než se žhrát jak psi. Myslím, že těch dohadů je všude jinde dost, tak proč ještě v komunitě MSTS. :?: Chlapi, podle mě by jste si to měli vyřikat někde u piva v hospodě a byl ba klid. :D S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím, taky se připojuji k Čoudovi, vždyť si myslím, že našim koníčkem jsou vlaky a lidi by měli spíš spolupracovat, než se žhrát jak psi. Myslím, že těch dohadů je všude jinde dost, tak proč ještě v komunitě MSTS. :?: Chlapi, podle mě by jste si to měli vyřikat někde u piva v hospodě a byl ba klid. :D S pozdravem Dan.

To víš, jsou tady lidé co se neustále serou do věcí do kterým nic není a nenechají to na těch, kterých se to bezprostředně týká. :idea:

Ad hádky bob57_cz versus Jacek : Myslím si, že takové hádky zde do fóra patří, a nikdo by neměl jejich hádky komentovat či cenzurovat. :idea:

Signalista napsal:
Dan J. napsal:

To víš, jsou tady lidé co se neustále serou do věcí do kterým nic není a nenechají to na těch, kterých se to bezprostředně týká. :idea:

Ad hádky bob57_cz versus Jacek : Myslím si, že takové hádky zde do fóra patří, a nikdo by neměl jejich hádky komentovat či cenzurovat. :idea:

Domnívám se, že nemáš pravdu. Konstruktivní debata má smysl pokud je konstruktivní, vzájemné osočování sem do fóra nepatří.

Signalista napsal:
Pokud by je teda nemel nikdo komentovat, proc by si to nemeli "hadkari" vyridit pres SZ?- pokud jsou to hadky stylu ze z 30 prispevku je 95% od dvou autoru.... Vetsinou to tu dela jen bordel a otravene lidi

Včera jsem opět trochu testoval, protože dotazy, že něco někomu ve Vistách nefunguje se množí a mimo jiné vyplulo na povrh, že zvuky rozhodí nejen jiná zvuková karta, ale i jiný OS. Takže už věřím tomu, že co hraje Jackovi jak má jiným nemusí korektně fungovat. Když už se někdo hrabe ve zvucích, měl by je testovat na více PC a eventuelně dělat verze dvě.
Nedávno jsem si koupil Vistu, která je na nějaký Athlon 2800XP nepoužitelná. O víkendu jsem 64 bitovou verzi vyzkoušel na svém hlavním PC. Nejprve jsem musel svou zvukovku, Sounblaster Live 1024 o které tenkrát psali, že nikdy nezestárne, vyměnit za novější Sounblaster Audigi SE, která už Vistu podporuje. Tato mi dělala v MSTS tento problém. Win XP:
Jednotka 451, rozjezd od 0 do 40km/h zvuk trakčáků konstantní na úrovni rychlosti 40. Až potom se zvuk s rychlostí měnil. Pohled z okna, nefungují zvuky ex.
Vista, ten samý PC: Zvuky na rozjezd už jsou OK, pohled z okna, ruchy trati už jsou, ale velmi slabé.
Po přepnutí do XP jsem zvuky nahodil prohozením zvuků na čip základní desky (Realtek až 8 kanálovým zvukem). Zde se všechny zvuky chovají korektně. (jako na Sounblaster Live). Ve Vistách bohužel tento čip nejde aktivovat, pro Visty technická podpora není.

Zbyněk Šemora napsal:
Včera jsem opět trochu testoval, protože dotazy, že něco někomu ve Vistách nefunguje se množí a mimo jiné vyplulo na povrh, že zvuky rozhodí nejen jiná zvuková karta, ale i jiný OS. Takže už věřím tomu, že co hraje Jackovi jak má jiným nemusí korektně fungovat. Když už se někdo hrabe ve zvucích, měl by je testovat na více PC a eventuelně dělat verze dvě....
Že se zvuky chovají různě na každém PC tvrdím už od doby, kdy jsem vyrobil první zvuky pro 843 a pak jsem je "slavnostně" šel nainstalovat kolegovi, který je natáčel a pak strojvedoucímu, který podle instrukcí túroval motor. U kolegy MSTS dělal při pohledu "4" tzv. Dopplerův efekt, u mě ne. U PC strojvedoucího byly zvuky zase jiné.
Dopplerův efekt jsem u sebe měl až po přechodu na Windows XP.
Proto nechápu jak může někdo tvrdit, že na mém PC je něco špatně a musím všechno dělat jedině podle jeho PC.
V mých silách je ale vyrobit jen jednu verzi. Tu, která funguje mě.

A jakou máš zvukovku?
Já si také myslím, že sladit zvuky na všechny typy zvukových karet nelze.
Spíš by se mohl dát nějaký seznam, které zvukovky se chovají jinak.
Mě vybočuje ze standartu jen Sounblaster Audigi SE

Zbyněk Šemora napsal:
A jakou máš zvukovku?
Já si také myslím, že sladit zvuky na všechny typy zvukových karet nelze.
Spíš by se mohl dát nějaký seznam, které zvukovky se chovají jinak.
Mě vybočuje ze standartu jen Sounblaster Audigi SE
Creative Sound Blaster PCI a Windows XP. Pod Windows ME jsem neměl Dopplerův efekt.
Zřejmě ale záleží na více věcech, kolega měl tenkrát téměř stejnou sestavu a ten Dopplerův efekt měl i pod Windows ME..

Většinou se ale podle ohlasů jedná o problémy s hlasitostmi, nebo vypadáváním zvuků při různých pohledech. Minulý týden jsem měl třeba 2 přípomínky - jeden čllověk si stěžoval, že zvuky motoru berty jsou příliš potichu, druhý je měl moc nahlas.
Na vlastní funkci, tj. že by se nespustil konkrétní wav kdy má, atd., si zatím nikdo nestěžoval.

Jacku prosím Vás co je to ten Dopplerův efekt? A ještě jsem se chtěl zaptat. Máte zvuky bardotek a brejlovců venku stejně nahlas jako zvuky uvnitř? Zod pana Kapouna Jsou venku stejně nahlas jako uvnitř, vaše ne. Proč? Je na to nějaká jednoznačná odpověď, nebo za to můžou zvukové karty jak je psáno výše?

Dopplerovým efektem je u MsTS (a nejen tam) myšleno to, že když máte třeba pohled 4 TV kamera, tak jakmile se mašina přiblíží zvuk je silnější a naopak.

Beatlesák napsal:
Dopplerovým efektem je u MsTS (a nejen tam) myšleno to, že když máte třeba pohled 4 TV kamera, tak jakmile se mašina přiblíží zvuk je silnější a naopak.
Ne, tohle jsem měl právě pod Windows ME. Dopplerův efekt je, že přibližující se objekt vydává zvuk o vyšší frekvenci a když se vzdaluje, je frekvence nižší.
Jako když v závodech F1 projedou vozy kolem kamery

Čouda napsal:
...Máte zvuky bardotek a brejlovců venku stejně nahlas jako zvuky uvnitř? Zod pana Kapouna Jsou venku stejně nahlas jako uvnitř, vaše ne. Proč? Je na to nějaká jednoznačná odpověď, nebo za to můžou zvukové karty jak je psáno výše?
Jak je psáno výše. Já mám třeba při stejných hodnotách v eng.sms i cab.sms vnější zvuky asi 2x hlasitější a přesto mi někdo napsal, že venku skoro neslyší motor a v kabině to řve.

Jednotka 451, rozjezd od 0 do 40km/h zvuk trakčáků konstantní na úrovni rychlosti 40. Až potom se zvuk s rychlostí měnil. Pohled z okna, nefungují zvuky ex.

Tak tohle mám u všech mašin co mají trakčáky. Vždycky v kabině a mimo kabinu někdy. Ten Dopplerův efekt mě funguje. Win XP home a Sound Blaster Live 7.1

Back
Nahoře