3. setkání příznivců MSTS

Zdravím,
pěkná práce.
A za jakým že to oknem vůbec Karel OK1DNH přesně bydlí? :D

David

Naposled editoval moderátor:
Tento dům je sice kolmo vedle, ale jinak je stejný. Bydlí až nahoře, aby měl na vysílačky nejlepší příjem :lol: Až Karel příjde, tak poví sám. Abych nevybreptal nějaké domovní tajemnství. :lol:

No Davide, když budeš počítat zleva doprava, tak v posledním patře páté okno, za ním teď sedím :-).
Karel
P.S. jen antény na střeše a kameru pod oknem tam není vidět :-).

ok1dnh napsal:
.... jen antény na střeše a kameru pod oknem tam není vidět :-).
Nejaké antény viedli až na susedný dom, musel som to retušovať, treba šetriť polygóny. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem se kouknul do pošty a co nevidím. Nebulus je rychlý jako blesk.
V takovém paneláku (vlevo) nás nás KarelOk1dnh o slezině ubytoval:
59eebfdb8e194cff191de555469dea46.jpg
V neděli ráno než druhá várka skupiny sjela výtahem dolů, tak vše v okolí zdokumentoval a už tu máme model, který nahradí všechny paneláky od PaV. Panelák malý vpravo bude také třeba. Už jsem jej dosadil do Zohoru.

Tak já bydlím taky přesně v takovém.... Možná že jste spali vedle v domě, bydlím v Klapálkově ulici :wink:

Lidi, na slezině jsem dostal poznámky, co mám opravit, ale napsal jsem si neúplný text:
"náv. autobloku směr Praha - značka"
Absolutně si nevzpomínám o co se jedná. Pomůžete někdo?

Ps. Dnes je na foru podezřelý klid. Že by Bob57 už všechny naštval a nikdo raději už nic nepíše?
Jinak Bobe57, cituji: závěrná poloha u BSE v MSTS neexistuje . Nepoužil jsi závěr, použil jsi brzdící. Také o nic jiného mi nešlo. Ale když píšeš že závěr v MSTS neexistuje, tak jak můžeš napsat, že jsem závěr nepoužil? Pak co je Ti po tom, co jsem použil, když cokoli je mimo reál. Ale věř tomu, co je nastaveno ode mne, nebije tolik do očí jako švih, který Ti 3roky nevadil. Jednal jsem jen podle nejlepšího vědomí a svědomí.

Zbyněk Šemora napsal:
Lidi, na slezině jsem dostal poznámky, co mám opravit, ale napsal jsem si neúplný text:
"náv. autobloku směr Praha - značka"
Absolutně si nevzpomínám o co se jedná. Pomůžete někdo?
Tuším, že to bylo před Pardubicema.

Zbyněk, Deterio:
Pachatel jsem já. Jedná se o první návěstidlo autobloku z Pardubic na Prahu. Problém je tam ten, že padne na stůj o dost dříve, než kolem něho projedu.

Michal napsal:
Zbyněk, Deterio:
Pachatel jsem já. Jedná se o první návěstidlo autobloku z Pardubic na Prahu. Problém je tam ten, že padne na stůj o dost dříve, než kolem něho projedu.
Aha !!!
Ta hlava zapomnětlivá.
Díky Michale a přeji pěkný víkend.

Vasek napsal:
Šel jsem se před chvílí podívat do schránky a co nevidím-balíček od Karla s videem ze sleziny.Jdu to tedy upravit do rozumné podoby,ale nespěchejte na to-ze střihem a úpravou videa zas tolik zkušeností nemam,takže to může trvat řádově týdny - taky záleží kolik nato bude času

PS: Díky Karle.
Dnes jsem zažil to samé. Přišla pošťačka a obdržel jsem obálku s dvěma DVD, video ze sleziny. Vašku díky za zásilku (hned mi byly povědomá balení medií, které znám od Karla :lol: )
Jelikož nějaké zkušenosti s Pinacle studiem mám, tak se to pokusím nějak sestříhat a export dám ve formátu DVD nebo něčem menším ke Karlovi. Žádné profi. Titulky, sestříhaný film, konec.
Nespěchejte na mě, ale nebude to trvat řádově týdny.
Nejprve musím dopsat větu ve stavbě trati a update Trainsetu (od Boba a ŽSR)

Zbyněk Šemora napsal:
Vasek napsal:
Šel jsem se před chvílí podívat do schránky a co nevidím-balíček od Karla s videem ze sleziny.Jdu to tedy upravit do rozumné podoby,ale nespěchejte na to-ze střihem a úpravou videa zas tolik zkušeností nemam,takže to může trvat řádově týdny - taky záleží kolik nato bude času

PS: Díky Karle.
Dnes jsem zažil to samé. Přišla pošťačka a obdržel jsem obálku s dvěma DVD, video ze sleziny. Vašku díky za zásilku (hned mi byly povědomá balení medií, které znám od Karla :lol: )
Jelikož nějaké zkušenosti s Pinacle studiem mám, tak se to pokusím nějak sestříhat a export dám ve formátu DVD nebo něčem menším ke Karlovi. Žádné profi. Titulky, sestříhaný film, konec.
Nespěchejte na mě, ale nebude to trvat řádově týdny.
Nejprve musím dopsat větu ve stavbě trati a update Trainsetu (od Boba a ŽSR)
Trošku pozdě, ale přece. Ještě jsem se s tím pokoušel něco udělat a moc to nešlo :( Takže já děkuji za trpělivost!

Tak jsem to video trochu v Pinacle studiu 10 sestříhal a trochu poskládal ve stylu:
Scházení se hostů - uvítací projev a instrukce od Ppoolllla - představování účastníků, členů tohoto fora - střihové záběry z průběhu sleziny a nakonec promítané video od Zdeňka I. Zde jsem si ohlídal, aby nebylo vidět na strojvedoucího, kromě rukou. Také jsem tam něco vystříhal nebo zkrátil. Celkově to má asi 35 minut, na DVD by to mělo 2,5 Giga, v DivX 1 giga.
Má cenu dělat export v menší kvalitě?
Ještě potřebuji vložit titulky.
Asi bude stačit název sleziny a datum, na závěr stmívačka a konec.
Jinak ať se vyjádří Karel, jestli 1 Giga poslat k němu ke stažení .... rozesílat DVD se mi zrovna nechce, snad jen za příplatek k DVD s tratí, protože mám práce nad hlavu.
Možná bych mohl vyexportovat nějakou náhledovou kvalitu v okně a dát to také ke stažení (pro Realplayer) (anebo přímo ke spouštění z webových stránek) a kdo by měl pak zájem o plnou kvalitu by jsme se pak domluvili. (aby jste si někdo neobjednával zajíce v pytli) Stříhal jsem jen nepovedené záběry, abych náhodou někoho neustřihl. :lol: Byla i sranda. Kdosi šel kolem Vaška a dal mu kryt na objektiv, pak šel zase kolem a kryt mu odělal. Ale Vašek zuřivě točil a točil a ničeho si nevšiml. :lol: :lol: :lol:
Ale jinak dobrá památka a vzpomínka.
Ještě by se hodila 10sekundová upoutávka na dům, ve kterém se slezina konala. Do ní bych pak vložil titulek. Ale nemám. Možná by stačila i fotka na pozadí.
Nemáte někdo seznam hostů? Že by se do záverečných titulků napsalo obsazení rolí. Ale zase, kdo by se s tím psal. To by bylo pak jak americký velkofilm. :lol: :lol: :lol:

Zbyňku,no tak jednu fotku budovy bych měl,je to sice trochu z boku ale dalo by se to použit,takže kdyby neměl nikdo lepší tak bych ti jí mohl poslat.

Kdyby to nešlo jinak, tak těch cca 1GB v DivX bych dal na web ke stažení. Ty mi to ale Zbyňku pošli na DVD, aby jsi to "tlačil" na web po tobě chtít nemůžeme :-).
Karel

Karel: Samozřejmě, že DVD. Však jsi psal, že i ten prostor má strop 1 GIGA. Pošlu i odlehčenou verzi, aby zájemci zbytečně nestahovali 1 giga a pak řekli : "Jenom?"

Souhlasím s Kosac. Seriály o délce 40-45 minut maj běžně 350 MB. Takže to je jen o vhodném následném zpracování - překódování. A při slušném kodeku to na kvalitě nijak výrazně ani neztrácí.

Ppoollll napsal:
Souhlasím s Kosac. Seriály o délce 40-45 minut maj běžně 350 MB. Takže to je jen o vhodném následném zpracování - překódování. A při slušném kodeku to na kvalitě nijak výrazně ani neztrácí.
Jenomže do rodiného alba si také nedáváte fotky v kvalitě výstřižků z novin. Asi by jste se divili, kolik lidí vyžaduje maximální kvalitu.
Ale já to řešit nebudu. Není čas. Jak jsem se představil na slezině "stavím jednu takovou trať". Takže vyrobím nejprve něco v náhledu do okna na 10MB, které si bude moci stáhnout každý. Pokud nebude připomínek, vyexportuji formát DVD a plnou kvalitu DivX. Kolik to bude, tolik to bude. Pošlu to Karlovi on to dá někam ke stažení a ten kdo to umí (Kosac, Ppoollll a další) a bude si s tím chtít pohrát, ať z DVD udělá třeba 200mb soubor. Z kvalitního videa vždy jde udělat něco menšího. Ale obráceně, z mazanice kvalitu DVD nikdy neuděláte.
PS. Video vázne na exportu, který trvá několik hodin a já včera stavěl jednu trať, tak jsem si nechtěl blokovat počítač. (mám doma sice ještě jeden, ale tam mám Pinnacle 9, který má méně možností exportu.)

Back
Nahoře