Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Počítačová poradna všeobecně

Zbyněk Šemora napsal:
Kosac napsal:
To bude kontaktama v supliku. Jak nejsou zlacene je to :puke_l:
Zlato nezlato, stačilo prohodit IDE kábly a šuflík šlape jak hodiny. Právě jsem kopíroval a věřím, že závada se už neprojeví. Pochybuji, že tuto záhadu někdo logicky vysvětlí. :x
Ty šuplíky/rámečky jsou asi starší a nejsou stejné, jeden bude mladší, bych řekl.
Ten starší asi bude pro ATA33/66(40ti žilový), zatímco novější již bude optimalizován na ATA100/133(80 žil).
Pokud není stejně "naladěn" celý komplet ( řadič+kabel+rámečková elektrobižuterie+HDD ), tak to hold má právo zlobit.
Stačí aby jediná věc v řetězci byla "nekompatibilní"(40/80) a dějí se popsaná kouzla. :lol:

bob57_cz napsal:
Ty šuplíky/rámečky jsou asi starší a nejsou stejné, jeden bude mladší, bych řekl.
Ten starší asi bude pro ATA33/66(40ti žilový), zatímco novější již bude optimalizován na ATA100/133(80 žil).
Pokud není stejně "naladěn" celý komplet ( řadič+kabel+rámečková elektrobižuterie+HDD ), tak to hold má právo zlobit.
Stačí aby jediná věc v řetězci byla "nekompatibilní"(40/80) a dějí se popsaná kouzla. :lol:
:D Vedle. Tak jednoduchá tato úloha není. Ty staré káble jsem snad zažil v pravěku na 386tce :lol: I v šuflících také jiné než 80žilové neznám.

Zbyněk Šemora napsal:
Vedle. Tak jednoduchá tato úloha není. Ty staré káble jsem snad zažil v pravěku na 386tce. I v šuflících také jiné než 80žilové neznám.
Já je znám i mám a proto si to musím hlídat, kam jsem co připojil, abych pak neměl ty tvoje trable. Staré disky mohu mít na 40ce, rychlé jen na 80ce. Při sbírce PCs, co tu mám, využiju i "muzeum" bez kotrmelců :D .

Nemáte někdo tip na moderní zvukovou kartu (nejlépe do PSI expres), která je pro MSTS alespoň tak dobrá jako stará Sounblaster LIVE 1024 ?
Já si do nového PC tenkrát koupil Soundblaster Audigy a zásadní rozdíl je jeden. Pokud jedu například s 830 a kouknu z okna, tak je ticho a jen při pohledu dozadu slabě uslyším motor, který jinak v kabině je slyšet hodně. Pokud to samé spustím na PC se Sounblaster LIVE, tak jsou zvuky vyrovnané. Pohled z okénka dopředu i dozadu nijak nesnižuje hlasitost motoru. (a pak Jackovi pišme, že to má někde nevyvážené :wink: ) Ony ty zvuky na Audigy blbnou i při rozběhu trakčních motorů. Různé ovladače trochu něco změní, ale nic moc. Nebo nějaká nastavení ve zvucích na PC ? Já jsem marně hledal.

Původně jsem vše vyřešil, že jsem si zvukovky vyměnil a byl na téměř dva roky klid, ale když jsem si v nedávné době nainstaloval Visty, tak je problém, že Visty tohle železo (Sbl LIVE 1024) už neuznávají a nechají ve správci zařízení otazník. Ikdyž nějaké ovladače si to natáhne a zvuky PC nějaké vydává. :D

Integrovaná zvukovka na základní desce také má problémy s rozběhem trakčních motorů.

Potřebuji poradit,mám pc AMD Sempron 2500+/1400mh,grafiku ati radeon 9600 series a 2x512mb ramky.Ted můj dotaz,je možné na této sestavě hrát bez problému MSTS.Mám s tím problémy, bud to padá k billovi nebo se to seká tak,že to je nehratelný(hlavně v nádražích)Zkoušel jsem ubrat na grafice msts,výsledek nic moc.Přidal jsem 1024mb ramky-nic,žádná změna,zkoušel jsem i přetaktovat(přes easy tune5) taky nic moc.Ted přemyšlím o koupi lepšího procesoru,jenže mě všude přesvědčujou,že to bude tak o 10-15% lepší,což se nevyplatí a výsledek je nejistý.Měl jsem vyhlídnutej procák AMD Sempron 64 2800+ HT Palermo 1.6GHz tak by mě zajímal váš názor jestli mi pomůže tento procesor nebo to co mám,mám rozdupat ( :eek: )a koupit celý pc nový.Díky moc za vaše názory a rady

Naposled editoval moderátor:

kauli napsal:
Potřebuji poradit,mám pc AMD Sempron 2500+/1400mh,grafiku ati radeon 9600 series a 2x512mb ramky.Ted můj dotaz,je možné na této sestavě hrát bez problému MSTS.Mám s tím problémy, bud to padá k billovi nebo se to seká tak,že to je nehratelný(hlavně v nádražích)Zkoušel jsem ubrat na grafice msts,výsledek nic moc.Přidal jsem 1024mb ramky-nic,žádná změna,zkoušel jsem i přetaktovat(přes easy tune5) taky nic moc.Ted přemyšlím o koupi lepšího procesoru,jenže mě všude přesvědčujou,že to bude tak o 10-15% lepší,což se nevyplatí a výsledek je nejistý.Měl jsem vyhlídnutej procák AMD Sempron 64 2800+ HT Palermo 1.6GHz tak by mě zajímal váš názor jestli mi pomůže tento procesor nebo to co mám,mám rozdupat ( :eek: )a koupit celý pc nový.Díky moc za vaše názory a rady
Na MSTS je sestava vyhovující . Jezdil jsem na Ath2100+, GF6600GT, 1GB RAM 333 a stíhalo to v pohodě.
Základ ale byl v odlehčení systému, odstranění zbytečných programů na pozadí včetně antiviru ( samostatný OS bez sítě jen pro msts - win98se i XP ), pořádek na disku ( nedovolit automatickou správu swapu systémem ), msts zcela jinde než systém ( druhý disk nebo alespoň part. ), nastavení ovladačů, ... pohrát si s vyladěním.

Podle mě, Sempron 2600 není zrovna šťastná volba. Radši bych přitlačil na Athlona, protože Semproni jsou v podstatě zmetci z výroby. Pokoněj Athlona, ale ještě je pořád funkční, šup, a je z něj Sempron. To samé i Pentium ==> Celeron. To je můj názor.

Edie napsal:
Podle mě, Sempron 2600 není zrovna šťastná volba. Radši bych přitlačil na Athlona, protože Semproni jsou v podstatě zmetci z výroby. Pokoněj Athlona, ale ještě je pořád funkční, šup, a je z něj Sempron. To samé i Pentium ==> Celeron. To je můj názor.
Pořád je to výše. MSTS vyšel už při PIII nebo snad až PIV ?

bob57_cz napsal:
Jasně že P3, ale počítej s tím do budoucnosti....teď by ti možná stačil Sempron, ale co za 2-3 roky? :?: :?: :?:

Edie napsal:
bob57_cz napsal:
Jasně že P3, ale počítej s tím do budoucnosti....teď by ti možná stačil Sempron, ale co za 2-3 roky? :?: :?: :?:
To už by měl být MSTS2 a silnější železo. Jeho, ale zlobí MSTS1 na vyhovujícím železe dnes.

No tak to bych rovnou zvažoval koupi nového PC, upgrade bych vyděl jenom odložení problému.....

Edie napsal:
No tak to bych rovnou zvažoval koupi nového PC, upgrade bych vyděl jenom odložení problému.....
Zatím stačí se trochu věnovat naladění. Dnes koupí nové železo a to nemusí být v budoucnu zrovna vyhovující, s tím bych počkal, když to není akutní.

Kluci díky za názory,ale co píše bob57 tak jsem učinil od ovladačů až po nastavení samotný hry.Ale,co nevim je ta správa swapu ,asi jsem blbej,ale ještě jsem tohle neslyšel.Mám novou instalaci xp,zkoušel jsem i nový ovladače grafiky a já nevím co všechno,ale nejvíc mě rozčiluje to nízké fps max 25 a to musí být pusto a musím dát pohled do strany a to je jen velmi vyjímečně.Mám msts na systémovém disku,protože vedle na disku mi nefungovali některý věci(track monitor).Zatím se ale musím spokojit s touto sestavou,ale zaboha s toho víc nevymáčknu,jezdím trat 321 a nechci jí mazat.Bobe prosim tě mohl bys mi ty všelijaký vyladění systému popsat polopatě.Díky moc

Včera mne vytočila jedna věc. Chtěl jsem jít na svůj webový prostor přes FTP v Totalcommanderu a drze mi to napsalo, že časový limit vypršel. Už jednou se mi to stalo na notebooku a vyřešil jsem to jen tak, že jsem znovu prošel průvodcem k připojení k síti.
Když se podívám do vlastností sítě, tak datum zapůjčení IP adresy vyprší 18.2.1902. To už tenkrát měli internet? :lol:
Ale datum zapůjčení IP adresy je dnes.

Zdravím,
koupil jsem si teď nový PC a hned jsem chtěl nainstalovat MSTS, ale ouha, objevilo se 0% a potom hláška že disk je plný nebo není připojen. Mám následující sestavu:

+Intel MB DP35DPM, Dragontail Peak, LGA775/1333MHz FSB, Aud,Raid,ATX - Bulk
+CPU INTEL Core 2 Duo E6750 2,66GHz(1333MHz) 4MBL2 CONROE LGA775 - BOX
+LG OS DVD±R/±RW/RAM GH20NS10 SATA Bare DL±8.5GB Black
+DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5, (Kit 2x1GB) KINGSTON ValueRAM
+WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320 GB SATA/300 7200 RPM, 16MB cache
+Sapphire ATI HD 3850 PCI-E/512MB GDDR3,2xDVI

Díky za rady

Čuřil napsal:
V posledni dobe mi zacina zlobit NOD32, zacne mi ukazovat, ze mam infikovane soubory v MSTS a pritom mi to driv neukazovalo. Napriklad tento obrazek, jedna se o kabinu jednoho stroje
Kde by mohla byt pricina. S nastavenim NOD32 jsem nijak nemanipuloval, a dneska jsem mel 100 hlasek, ze mam viry prave takajici se MSTS. :eek:
Nahlas problém technické podpoře ESET, když už si nemůžeš dovolit pro msts samotný odlehčený OS bez sítě, antiviru a ostatních zbytečností.

Chlapci a chlapi, máte už někdo zkušenost s funkčností MSTS pod Win XP SP3???

Právě mi přišlo v aktualisacích oznámení, že je k dispozici SP3, tak navazuji na předchozí příspěvek a ptám se, instalovat či nikoliv? Nějaké poznatky? Předem díky zkušenějším za radu.

StrojvedouciDoBoha napsal:
Právě mi přišlo v aktualisacích oznámení, že je k dispozici SP3, tak navazuji na předchozí příspěvek a ptám se, instalovat či nikoliv? Nějaké poznatky? Předem díky zkušenějším za radu.
Neinstalovat.
Lépe je si tento sp3 integrovat přímo do nového instalačního CD a z něj pak nainstalovat nový čistý systém ( čisté registry ).
Dělal jsem to už pro XP sp1 ( 2000sp2-4, 2003sp1 ), tak do sbírky přibude i instXPsp3CD včetně beobslužné modifikované instalace :D .
( Použitelných i českých návodů je na webu dost.) Už se na tom pracuje a do nového půjde i nový msts.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře