Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

psob napsal:
.... ale to asi by nemělo být ...
:D

Diskutabilní záležitost. Tohle označení používaly "výstavní" lokokomotivy a dvojka ze které jsou použity textury, zrovna tou dobou výstavní byla. Do provozu je potom na kryt klimatizace vylepeno logo ČD a inventární číslo.
Chyba zaměstnance, který logo indiána vylepil nebo inspirace usměrňovacími plechy parních loko Škoda ...

Radim20 napsal:
Jaksem se zmínil,já můžu jet třeba jen nevím přikld 120 a když sjedu z výkonu tak zpomaluju jak hrom, je pravda že je to v Poisonově aktivitě,kde mě zasáhla do řízení rychlobrzda,do té doby to šlo nádherně při výkonu nula to nešlo tak rychle dolů,po tom zásahu už to bylo horší,protože rychlost jde dolů i při výkonu třeba 20 procent:) nevím jestli je to aktivitou,mají tam být provozní problémy,to musí zas objasnit strůjce aktivity,ale připojování a rozpojování funguje skvělě,nic mi tam neblbne

Nemáš odbržděnou loko, tak proto, zapni 3* F5 a koukni na poslední čísla na řádcích. Musí tam být nula.
Ano pokud zasáhne rychlobrzda, vagony se odbrzdí, ale mašina ne a pokud někomu zasáhne rychlobrzda tak tu hru smažte. Ja si nepamatuji, kdy naposled mě zasáhla. Navíc v aktivitách většinou rychlobrzda zcela rozhodí hru, což znamená, že to můžeš ukončit a začít od doby, před rychlobrzdou.

Josef Vogeltanz napsal:
Diskutabilní záležitost. Tohle označení používaly "výstavní" lokokomotivy a dvojka ze které jsou použity textury,
Já to vím - a vy mi nerozumíte :)
Podívejte se znovu na můj obrázek - na levé straně .... ;-)

A mimochodem, tento příklad je chybějící nápis "DKV: PRAHA" - a byl v prezentaci a stále ještě je.

Michal napsal:
Dokáže někdo ten problém s brzdami nagrabovat do videosouboru? Zkouším to podle Tonikova postupu, ale já normálně odbrzdím. Jen když vyčerpám (téměř) všechen vzduch z potrubí (rychlobrzda), tak pak nějakou dobu trvá, než kompresor celou soupravu nafouká. V ten moment se zdánlivě nic neděje, ale stačí chvíli počkat.

Michale, nechci ti nic slibovat, ale zítra bych to udělal, pokud budu mít čas.

Nevím jak v aktivitě ale ve volné jízdě jsem omylem ťuknul záchranou brzdu a odbrzdil jsem fofrem a úplně bez problémů. Tlačítko bdělosti zapnuté nemám a mám nejnovější bin.

Jemožné diskuzi o chování k modelu 380 přesunout někam bokem?

Hynďa napsal:
Nevím jak v aktivitě ale ve volné jízdě jsem omylem ťuknul záchranou brzdu a odbrzdil jsem fofrem a úplně bez problémů. Tlačítko bdělosti zapnuté nemám a mám nejnovější bin.
Já to schválně zkusil ve své aktivitě, kdy se na tebe Mesoun napojí, přestup na něj. Zkouška brzd a odjezd. Nechal jsem schválně překročit rychlost a po zásahu jsem odbrzdil pouze vagony, loko nechtěla. Zkoušel jsem reset, vypnutí VZ, či přestup a nic nepomohlo.

Hezký večer,
tak tento problém mám nejen já. Stržení rychlobrzdy po překročení maximální dovolené rychlosti. Vozy odbrzdí, lokomotiva však nikoliv. Přeskočení do druhé kabiny také nic nevyřešilo.

Pravděpodobně bude špatné nastavení brzd v engu. Už jsem se v tom u jiné řady rejpal a setkal jsem se s podobným problémem. Myslím, že po lokalizování závady oprava zabere několik minut.

Nejhorší je, že někdo odbrzdí a někdo ne. Počkám na video od Edieho a uvidíme.

premyslav854: A noční a osvětlená verze frontu funguje normálně?

ani mne to neodbrzdí,a nemusí to byť len rýchlobrzdou,ale robí to aj prídavná ak je použitá viac krát za sebou

Já bych ještě k tomu chtěl podotknout, že krom toho neodbrždění se mi to zachovalo jako když povolíte brzdu ona začne povolovat a pak jako kdyby to někdo ucpal a odbrždění se začne zpomalovat neuvěřitelným způsobem. Když to půjde udělám video ;-)

A nemáte problémy jen proto, že nepoužíváte doporučenou verzi BIN (doporučenou od aktivitářů) ?
Mě se Vaše závady vůbec neprojevují. Přídavnou mohu šmrdlat jak chci, měním stanoviště, jezdím sem tam a vše je v pohodě.
Možná by to chctělo ke každému modelu dodávat kurz, jak se má lokomotiva obsluhovat.
Možná nějaká anomália tam být může, zkusím udělat jednoduchou aktivitu, kde mašinu budu víc provokovat a pak dám vědět.

Co se týká běžné manipulace s mašinou, tak je vše v pořádku, jen ta rychlobrzda dělá problem, ale jak jsem psal dříve, stejnak musíš hru ukončit, páč rozhodíš aktivitu.

Udělal jsem si testovací aktivitu, kdy z depa v Břeclavi pojedu na soupravu, kterou povezu do Brna testovací rychlostí 200. Častá změna směru jízdy, aby se prověřila jízda z obou stran a přídavná brzda.
Nejprve jsem nechal zasáhnout rychlobrzdu při překročení 40. Normálně jsem dofoukal a jelo se dál.
Najedu na vozy a při odjezdu jsem nechal bouchnout VZ. normálně jsem nafoukal, vše povolilo a jedu dál. Rozjedu se na 80, stáhnu sběrače na vypínačce, nahodím a rozjezd na 200.
Schválně jsem nechal soupravu rozjet co to šlo a při překročení konstrukční rychlosti zasáhla brzda.
Po zastavení a dofoukání povolily jen vozy, ale lokomotiva zůstala zabrzděná. Nepomohlo ani přejití na druhé stanoviště a zpět, ani uložení hry a loadnutí.

Jenomže si vzpomínám, že při mých testech v aktivitě Den blbec jsem se dostal někde u Lanžhota do stejné situace, kdy se mi tohle stalo při sunutí z trati do stanice. Zazvonil mi telefón a než jsem vyřídil hovor, měl jsem tento problém. (jel jsem 30, možná se mi to rokutálelo někde na 40, nevím) Dostal jsem se z tohoto jen tak, že jsem si loadnul uloženou hru před tímto stavem. Tady jsem nepřekročil konstrukční rychlost a při sunutí monitory nefungují korektně. Podruhé už jsem taková problém neměl.

Takže tady bude nějaká anomálie, které se projeví velmi zřídka a odpověď bude znát snad jen ŽSR. Mě se tohle stalo v nějaké verzi 1.04, teď je 1.07. Jelikož jsem dojel kompletní aktivitu jinak bez problémů, tak jsem tuto chybu vzal na sebe, že jsem udělal něco špatně.
Mě jen překvapilo, že se tohle stalo tolika uživatelům najednou.
Asi je to o příručce, jak se na 380 chovat, aby se tato anomálie neprojevila, dokud se tyto porodní bolesti nedoladí.
Jinak s přídavnou jsem šmrdlal sem tam a tam a tím se chyba nevyvolala.

Každá nová mašinka prostě nějaké neduhy mít musí.

Šnek napsal:
Každá nová mašinka prostě nějaké neduhy mít musí.

Tak,tak,
buďte všichni rádi,že se vám u dvojky nedostal sníh do jedné z "krabic" ve strojovně,jak se nedávno přihodilo stroji 380 008.:D
Mám poslední BIN a vše šlape jak má /samozřejmě dle možností MSTS/.

David

Já jsem si jen tak lehce odskočil do práce a dnešní den patří řadě 810.
O novou mašinku se sice nejedná, ale během dopoledne asi deset neschopností.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře