Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Hoj kluci,tak já se pochlubím se svou sestavou,teda pochlubím,no,zdá se mi,že MSTS na tom šlape hůř a hůř :D(fps)
takže:procesor intel core 2 duo e8400(3.0Ghz) L2 cach 6144(kb),systémová sběrnice 1333Mhz, 64-bit,paměť mám corsairs 2x1GB ddr2 xms2 800Mhz,grafická karta Sapphire Radeon HD5770,HDD SEGEATE BARACUDA 320GB 7200otáček. S msts si hraju už i s viditelností,kdysi sem měl(když byl PC nový) nastavenou viditelnost na 1500 a vše ostatní na plno a na BP fps vetšinou 50-60v aktivitách 40-45,teď si o tom můžu nechat zdát :'( viditelnost menší a stále katastrofa,hlavně na trati 321. Někdy mám chu´t to rozšlapat pod nohama:D Je pravda že na GK mám nastaveno mipmaping na plno,anizotropni flitrovaní na plno a a vyhlazovaní nastavene na supervyhlazovaní kvuli texturám,aby se ruzně nevlnily atd) msts spouštěno přes známé parametry :) Jinak přemýšlím na doplnění o paměti ram,mám win xp 32-bit,takže jen 3gb,nevím co bych měl zlepšit,nové hry šlapou krásně,pro nové hry mám hlavně grafiku nvidia geeforce gtx460 1Giga ddr3,bohužel nešlape s msts

Pokud mám FPS ve velkých stanicích nad 18 a na trati 40-60, tak si mohu jen gratulovat, jaká katastrofa ?
MSTS víc jak 60 neumí.

Katastrofa proto,že kdysi to šlapalo o dost líp,teď třeba na trati 321 z brandýsa směr Česká Třebová mám fps 30,respektive 25-30. Nojo,kdysi sem se tak v tom neštoural:D

Zbyněk: Uvažuju o druhym systemu XP, sedmičky mi dělaj dost problémy. Třeba Topírna, sice začátek na 24-27 FPS, ale pořád hlášky, že nelze přidat nějakej barák anebo vozidlo. To na starym jednojádru to sic někde cukalo, ale minimum pádů. Teď Phenom2 X4 na 4Ghz a pořád něco, myslel jsem, že by to mohlo bejt tim přetočenim, ale i na defaultní frekvenci procáku to dělá. Asi fakt na MSTS nejvhodnější XP32.
Tim jsem myslel, že na tom jednojádru byli XP a problem nebyl...teď novej HW (tim by to snad bejt nemělo) + W7 a sype se to.

Naposled editoval moderátor:
Hujan napsal:
... Phenom2 X4 na 4Ghz a pořád něco, myslel jsem, že by to mohlo bejt tim přetočenim ... teď novej HW (tim by to snad bejt nemělo) + W7 a sype se to...

No ja neviem, páni, ale či to nebude aj tým AMD ... ono AMD masívne nasadil do profesionálnej sféry Packard Bell a skrachoval, jeho značku odkúpil Acer ( kto dnes kúpi PC či netbok Packard Bell urobí terno ). Kuknite sa na fotky z ISS, AMD tam nie je v ani jednom z PC, ani veliký MAC nesiahol po AMD, niečo na tom bude, bez vetra sa lístok nepohne.
Dnes mi Jacek poslal CR310, pichnem ho do i5 s Win7/64 a uvidím, či sa to zosype. Doteraz to ustálo všetko, len starý 3ds max mi tam nechcel bežať, tak som musel nainštalovať novšiu verziu.

Taxi.
Já mám stejný problém jako Hujan. Konkrétně u jmenované aktivity asi po 10 minutách hry, kdy se má načíst přijížděnící Ešus. Zkrátka Praha je problém. 310 Ti určitě pojede, tam takový zápřah nebude.
Ale v práci mám AMD, jak jsem psal sice dvoujádro Phenom 3,3giga černá edice na taktování, tak jedu na 3,8giga a vše šlape jak hodiny. Testoval jsem ty samé uložené pozice. Tento PC zatím nepoznal co je pád MSTS. WinXP 32

Nemyslim si, že by to byly špatný cpu, před timhle jsem měl AMD Venice a šlapalo to :)) Sice maj o něco menší výkon na takt oproti Intelu, ale za trojnásobek nižší cenu...

Hujan a Zbyněk Šemora napsal:
... že by to byly špatný cpu, před timhle jsem měl AMD Venice a šlapalo to ...

Trošku som rýpal :D ale tie fakty, ktoré som vymenoval sú pravdivé:
A) krach významného amerického výrobcu Packard Bell po totálnom nasadení AMD do profesionálnej sféry a následné odkúpenie značky ázijským výrobcom Acer
B) Apple procesory AMD nechce

To ostatné je už vecou viacerých faktorov, ktoré my nedokážeme ovplyvniť, a to ani výberom sebelepšieho procesoru:
MSTS má dosť nešťastný engine, neoficiálny update MSTS Bin síce umožnil mnohé veci, ktoré boli v pôvodnom stave nedostupné alebo nefunkčné, ale samotnú príčinu týchto nežiaducich javov nijako nerieši.
Ďalšia vec je obmedzenie HW - k čomu brutálne výkonný procesor a brutálne výkonná grafika, keď tu máme úzke hrdlo v podobe HDD a jeho rozhrania. I keď ho obídeme v podobe diskového poľa RAID0 z klasických rotujúcich alebo aj SSD diskov, vynaložené ( a to dosť vysoké ) náklady nebudú mať očakávaný efekt, bez ohľadu na "papierový" nárast výkonu. Furt sa dostaneme k hlavnému obmedzujúcemu faktoru a tým je engine hry.
Aké je teda možné riešenie ?
A) Stavitelia tratí sa uskromnia a zjednodušia svoje projekty na exponovaných miestach
B) budete musieť akceptovať pády MSTS a problémy s tým spojené
C) budete jazdiť po jednoduchších tratiach, kde tieto javy sú zriedkavé, alebo ich príčinou je zle udržiavaný HW a SW

Vyberte si, každý podľa svojho gusta

No je to asi buď a nebo. Myslíte že se msts zlepší,respektivě jestli budu mít lepší výkon když budu mít v pc 3GB kingston ddr2 o taktu 1066Mhz??

Radim20 napsal:
No je to asi buď a nebo. Myslíte že se msts zlepší,respektivě jestli budu mít lepší výkon když budu mít v pc 3GB kingston ddr2 o taktu 1066Mhz??

Určite. Ja používam Corsair Dominator 2x2GB DDR3 1600Mhz, z toho mi používa MSTS 1.8 Gb, keď si to zrátaš momentálne máš 2 gigovú pamäť, systém si z toho berie dajme tomu 512Mb až 1Gb, keď počítam aj rôzne spustené programy popri tom. Čiže na chod MSTS ti ostáva, 1 maximálne 1,5Gb pamäte.

Zbyněk: A to ti jede bez zvýšenýho U na jádře? Já musel snížit děličku pamětí na 1333 a dát FSB na 240Mhz, tim se to zas vyrovnalo na 1600 a jedu na default voltáž 3,85 stabilně, NB 2,88Ghz na 1,26V...Když sem to taktoval jen přes násobič CPU, tak to zlovilo. Je fakt, že mám X4. Předtim sem měl jako ty X2 odemčenej na X3 a taky šel dobře přetáčet, ale 3.8 jen na 1,47V....Teď je to jiný kafe....
TAX: Mám msts na SSD, zkusim to dát na HDD, třeba ty chyby jsou kvuli tomu...

Hujan napsal:
.....TAX: Mám msts na SSD, zkusim to dát na HDD, třeba ty chyby jsou kvuli tomu...
Vidíš? A já měl dilema, že kdybych dal MSTS na SSD disk (ale zbytečné 3000 nemám), že by se problém naopak vyřešil. Naštěstí jsem si koupil klasiku jednoplotnového Segata 500stovku za litr a na tu samou sestavu, kde mám sedmičky a MSTS tady sice má vysoké FPS v pražských hustých zástavbách při načítání traffic padá.
Dal jsem do bedny včera nový disk, rozdělil na dva oddíly. Na menším mám XP a na D mám MSTS. Zkopíroval jsem pak ze Sedmiček složku Train Simulator, vyměnil za nově nainstalovnou, jak v návodech všem radím, nahrál jsem ze záloh správné saves, grafika na maximální kvalitu, loadnul jsem problémový vstup do Prahy u aktivity Pannonia a tentokrát aktivitu bez nejmenších problémů dojel až na ONJ s úspěšným koncem. To se mi na tom samém PC v sedmičkách 64 nikdy nepodařilo. Když po odklikání chyb nebo ztrát kabiny jsem dojel až do vjezdu ONJ, dorazilo mne načítání pendolina nebo 451.
Ale já mám pocit, když jsem měl sestavu čerstvou, že takové problémy nebyly. Ještě zkusím v sedmičkách MSTS nasměrovat na ten druhý hardisk, kde mám MSTS v XP. Ale to až se vrátím z práce.
Pokud to nepojede, tak mají buď sedmičky nebo 64 bitové verze nějaké další konflikty s MSTS. Ale přitom FPS mám hodně vysoké. Nejméně mi to spadlo na FPS 18 při průjezdu halou na hlavním nádraží. (v sedmičkách mi ale z neznámých příčin začalo padat na 6, ale pak jdu zase hodně nahoru a nemám problém v Praze i přes 50))

Jinak XP instaluji úplně samostatně, kdy ostatní disky odpojím, aby se netvořila startovací tabulka a systémy se vzájemně od sebe nešpinily. Přepínám se pak při startu PC v případě mé desky pod F8 Pak mohu kdykoli XP dát pryč, pokud problémy vyřeším.

Hujan napsal:
Zbyněk: A to ti jede bez zvýšenýho U na jádře?...

Kamarád mi říkal, že od určité hodnoty je třeba zvyšovat napětí, ale když se díval na to co mám, tak tvrdil, že 3.7 to musí udržet při stávajícím napětí. A drží to 3.8 bez problémů
(ale teď je řeč o AMD, co mám v práci, zde s MSTS není nejmenší problém)

Ahoj lidi. Mám dotaz,ohledně FPS v aktivitách,je to normální že když hraju aktivitu,sem na širé trati,kde zrovna nejede trafic a mám fps třeba 37 a pak jedu volnou jízdu,bez aktivity a v daném úseku kde aktivitu a mám FPS téměř dvojnásob.Je to tak i u Vás? Díky za odpovědi

Celkem pochopitelný jev, v aktivitě MSTS musí počítat více situací (traffic),ve volné jízdě nikoliv. Záleží hodně na HW počítače.

Učiním cimrmanovský krok stranou: Od roku 2006 mám CPU Sempron2800+, RAM 1GB, integrovaná grafická karta Nvidia 6100. Cokoli jsem vytvořil, na této historické sestavě dobře funguje. A pokud to náhodou nefungovalo podle mých představ, přizpůsobil jsem vždy dílo a ne hardware. Díky tomu jsem se spoustě věcí naučil, dokonce i trpělivosti a umění najít si čas. A výsledek: Na mé tratě je minimum stížností.
Řešit funkčnost mírně upgradovaného dědka MSTS z roku 2001 nadupáváním hardware, je jako střílet vrabce kulovnicí "medvědobijkou".
Prosím, nepište mi, že jsem vůl - to vím i bez vás. Ale vězte, že postavit trať, která se mírně seká již ve volné jízdě, není žádný kumšt.

heh tak má sestava je snad nadupaná,když nové hry na ní šlapou na vysoké detaily,respektivě maximum,Intel core 2 duo 3Ghz,2GB RAM,segeate 320gb 7200 ot.,grafická karta sapphire radeon hd 5770 1024 gddr5,nevím co vylepšit,už sem se tu ptal nikto neřekl konkrétně co,osobně si myslím že RAM,na 3GB 1066Mhz,,mám ddr2,corsairs 800Mhz,bohužel základovka nepodpruje ddr3

Ještě mám na vás takový dotaz. Všiml sem si že když rozjedu trať bez aktivity(ale vlastně i s aktivitou) tak začnu novou hru, fps mám většinou 30-38 a to i když nehraju aktivitu,ovšem po uložení a vypnutí a zapnutí hry,načtení uložené pozice mi fps vzroste na mých obvyklých 50-60(kde jsou ty časy kdy sem to měl při volné jízdě,neumím si to vysvětlit proč mám v aktivitách a volné jízdě 30-38) ovšem při načtení aktivity mi to 50-60 fps spadne,když potkám trafic,nebo projedu větší stanicí,jako by se paměť zahltila či co,ovšem ve volné jízdě ty proporce 50-60 fps drží. Dělá to někomu taky? Nebo čím by to mohlo vůbec být,vůbec to totiž nechápu.

Mám nový počítač s Windows 7 64-bit.
AMD Athlon II X4 640- procesor
AMD Radeon HD6450 (1 gb vlastnipameti) - grafická karta
4 GB Ram
(HP Pavilion G5401cs)

MSTS na tom funguje výborně. Zatím žádne sekání ani padání hry. Hezky a plynule to jede. :)

Notebook Windows 7 Home premium 64-bit
Intel Core i5 2,4Ghz (2,9Ghz turbo mod)
Nvidia 325M 1GB ram
4 GB Ram
(Asus N61 JV)
FPS-běžná trať kolem 40-55,jsou úseky 20-45
Velké stanice jako Praha apod kolem od 10-25 FPS
Takže jak se říká,že notebook na hrají není vhodný není to až tak pravda :) Dřív jsem dosahoval FPS sotva 15 a nevěděl jsem kde je zakopaný pes..Jakmile jsem začal spouštet MSTS jen jako správce bez jakékoliv kompability FPS se vyšplhalo na 55 ..takže pokut má někdo problém tak spustit jen jako správce..chce to vyzkoušet ;))

Back
Nahoře