Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Tak já se taky pochlubím:
AMD Duron 1300 MHz, 512 MB RAM, disky 120+40 GB, grafika NVidia Riva TNT2 32 MB
Vypnul jsem si virtuální paměť, docela to zrychlilo systém a ubylo "hrabání" disku.
Nedávno jsem opustil starý case, který sloužil 8 let:
717f81044a6de3f62fd681081e9c8e4b.jpg af46eee9de8e9992b59bc3d14f140e7e.jpg
(ztratil smysl - už se v počítači nerejpu šroubovákem každý den :-) )

Naposled editoval moderátor:
Ja mám dvojjadro Intel D925 2x3 GHz FSB800, 2 GB DDR2/667, zdielanú grafiku a disky SATA300 2x160 GB. MSTS šlape na tom vynikajúco, FPS býva v norme. Takisto slušne bežia aj nejaké strieľačky vrátane GTA Vice City, San Andreas aj Fligh Simulator. Zatiaľ som nemusel vôbec dosadiť PCIex kartu, ale možno ju časom dosadím, uvidím, ako na tom pofičí RS.

AMD Athlon 64 3200+(2010), GeForce 8800 GTX, pamet 2x 512.
FPS kvuli LCD nepresahne 60 ale i s tim se da hrat 8)
GRafarnu mam novou takze jsem jeste poradne nevyzkousel chod ve velkych stanicich ale myslim ze to bude stejne jako u Radeonu X850XT.
Jeste me ceka vymena procesoru a pameti tak uvidim.

KaMat napsal:
GRafarnu mam novou takze jsem jeste poradne nevyzkousel chod ve velkych stanicich ale myslim ze to bude stejne jako u Radeonu X850XT.
FPS 60 je dané MSTS, ja mám u CRT19" nastavených 100 Hz, ale FPS aj tak nejde rýchlejšie. Okrem toho AMD na Intel Core2Duo alebo na Core2Quad nemá a dlho nebude mať, nakoniec ako vždy, jedine P4 Prescott bol u Intelu taký nepodarený úlet.
Má vôbec niekto u MSTS štvorjadro ( Core2Quad )? Chcel by som vedieť, čo to vôbec urobí. Keď som na dvojjadre rendroval v 3ds max scénu so štyrmi motorákmi ( http://xtrain.alsat.sk/work/m275-0/m275-0render1dbw.jpg ), vtedy sa trocha prejavil nadmerný výkon CPU, inak ani nebadám, že mám dvojjadro. V druhom PC mám P4/2400 Northwood a rozdiel v MSTS ani nie je badať, ale pri renderovaní v 3ds max je to vidieť poriadne. Čo u P4 trvá pár sekúnd, dvojjadro to urobí takmer okamžite. Svoj podiel na tom má celkom určite aj RAM, DDR2/667 je rýchlejšia než DDR400

Tax napsal:
.........dvojjadro to urobí takmer okamžite. Svoj podiel na tom má celkom určite aj RAM, DDR2/667 je rýchlejšia než DDR400
Mám shodné zkušenosti, ale Taxi je to tím, že 3D Max je jako jeden z mála programů schopen obě jádra používat. Bohužel asi budeme muset ještě chvíli počkat, neš se s novým "železem" naučí programátoři dělat. Obvykle to bývá opačně, že hardware dobíhá za software. Když se podíváš do správce úloh na záložku výkon, u dvoujádra uvidíš využití obou procesorů.

A já bláhový si myslel, že díky dvoujádru mi běhá editor MSTS rychleji.
V práci mám klasiku Pentium 3 giga, duální paměti, dle testů v Everest není na tom nijak špatně, ale save v editoru (Databázový objekt), to si můžu jít uvařit kafe.
Doma mám procesor CPU INTEL PD 3.2 GHz (2x2M/800) BOX LGA775 (940), v editoru pracovat je jedna radost. Takže jen frekvencí to být nemůže.

Tax napsal:
KaMat napsal:
FPS 60 je dané MSTS, ja mám u CRT19" nastavených 100 Hz, ale FPS aj tak nejde rýchlejšie. Okrem toho AMD na Intel Core2Duo alebo na Core2Quad nemá a dlho nebude mať, nakoniec ako vždy, jedine P4 Prescott bol u Intelu taký nepodarený úlet.
Má vôbec niekto u MSTS štvorjadro ( Core2Quad )? Chcel by som vedieť, čo to vôbec urobí. Keď som na dvojjadre rendroval v 3ds max scénu so štyrmi motorákmi ( http://xtrain.alsat.sk/work/m275-0/m275-0render1dbw.jpg ), vtedy sa trocha prejavil nadmerný výkon CPU, inak ani nebadám, že mám dvojjadro. V druhom PC mám P4/2400 Northwood a rozdiel v MSTS ani nie je badať, ale pri renderovaní v 3ds max je to vidieť poriadne. Čo u P4 trvá pár sekúnd, dvojjadro to urobí takmer okamžite. Svoj podiel na tom má celkom určite aj RAM, DDR2/667 je rýchlejšia než DDR400
Aha o tom limitu fps v msts jsem nevedel protoze mam nastaveny lcd na 60 Hz ale je zajimave ze nekdy to zkacei kolem 62

Já jezdím na Intel Dual-Core @ 2,00 GHz, 2048 MB DDR II RAM a integrované grafárně Intel, označení ???, paměť 224 MB a jede na nejvyšší detaily v pohodě, akorát ve větších stanicích se to občas trochu trhá... :roll:

Jezdil jsem také na Intel P III 1 GHz, 256 MB SDRAM 133 MHz, GeForce 4 MX420 64 MB a na střední detaily se to i dalo kupodivu hrát.

Dále na AMD Sempron 2300+, 256 MB DDR400 a nějaká neznačková 128 MB grafárna a šlapalo to docela slušně na středně vysoké detaily

Práve kuchtím takúto lahôdku:
Intel Pentium Core2 Quad Q9300, 4x2,5 GHz, 6MB L2, FSB1333, základná doska Gigabyte Intel P31-DS3L, 2x2048 MB DualChannel DDR2 800, VGA Gigabyte GeForce 9600 GT, PCIE, 512MB, 256bit, GDDR3, harddisk 250 GB Serial ATA-II 7200 rpm 16 MB cache, int. audio AC'97, Win Vista HP 64 bit - som zvedavý, čo na to povie MSTS, čo RS a čo 3ds max :!: :?:

PS: škoda, že to nebude moje :(

Tax napsal:
Práve kuchtím takúto lahôdku: ... PS: škoda, že to nebude moje :(
- harddisk 250 GB - není to škoda ? Já mám 2x 500 a pořád nejsem s místem dostatečně spokojen ... :lol:

bob57_cz napsal:
Já mám 2x 500 a pořád nejsem s místem dostatečně spokojen ... :lol:
Tak nestahuj z warez :lol: :lol: :lol: 8) .....já mám cca půl tera a plánuju koupě s píš 32 GB flashky než hdd.

Edie napsal:
bob57_cz napsal:
Já mám 2x 500 a pořád nejsem s místem dostatečně spokojen ... :lol:
Tak nestahuj z warez :lol: :lol: :lol: 8) .....já mám cca půl tera a plánuju koupě s píš 32 GB flashky než hdd.
Nikoliv, mladý příteli - nestahuji ani videa, mp3 či podobné blbinky. Hodně místa zabírají spešlmodifikace OSs. :lol:

bob57_cz napsal:
- harddisk 250 GB - není to škoda ? Já mám 2x 500 a pořád nejsem s místem dostatečně spokojen ... :lol:
Pán sa nevenuje MSTS, filmy a iné kraviny skladuje na externom disku - v podstate na systém a maily je 250 GB viac než dosť :lol: Sem tam nejaká gaméza, inak nič - keby bol 160 GB disk s 16 MB cache, tak tam dám ten. Zaujímavé je, že nechcel Raptor

Ja si spokojne jazdím na MSI P35 NEO 2 FIR, Intel Core 2 Duo E6320 1,86 GHz, 4 GB RAM (64bit Vista), nVidia GeForce 8600GT, HDD SATA Seagate 500 GB 32 MB cache... Ale aj tak to sem-tam trhne... :D

Ahoj,

vcera jsem do sveho NTB MSI C2D 2,2GHz 2GB RAM NVidia 8600 512MB naistaloval Express zvukovou kartu SoundBlaster X-Fi a vyznamne se zvysil pocet zvuku, ktere slysim.Ruzne ruchy, dalsi vlaky atp. Podstatne se omezil problem s tim, ze pokud vylezu z kabiny (napr. do kamery 2), tak zmizel zvuk. Uplne ne, ale vetsinou po par zmenach kamery naskoci (pokud vubec zmizel). Driv jsem s tim dost zapasil, ted je to uz ridky jev.
Puvodni zvukovka je Realtek HD Audio integrovana. Vse pod XP SP2.

ZSR

zsr napsal:
Puvodni zvukovka je Realtek HD Audio integrovana. Vse pod XP SP2.
To nie je zvukovka, je to len priblblý D-A dekodér s obmedzenými možnosťami. Ja s archaickou SB 128 PCI počujem vždy dobre všetko, ale na noťasovi s integrovanou "zvukovkou" je to viac než bieda

Konfigurace počítače pro MSTS mi už připadá jako metoda pokus - omyl. Jelikož současně dělám v editoru takovou monotonní práci, pokládání modelů náspů do holé louky s kolejemi, kdy je neustále potřeba měnit uhly pohledu kamery a stále se všelijak otáčet, tak chvili pracuji doma a chvíli v práci, když mám chvilku. Včera jsem něco dělal doma na Pentium D, 3,2giga 2giga RAM a divil jsem se, že při otáčení kamerou se mi PC zadrhává, jako by načítal velké množství objektů. Ale nebylo co, všude kolem je holá louka. Dnes dopoledne jsem měl chvilku a pokračoval v práci na Pentium 3 giga (soket 478), 3 giga RAM DDR1/400. Dual. Databázové objekty na tomto PC ukládám téměř dvojnásobný čas jako doma na Pentium D.
Pokládám náspy, kamerou se točím jak akrobatické letadlo a až po chvíli mi dochází, že se editor vůbec neškube. Na rozdíl od Pentium D doma mi ještě vypalovačka vypaluje disky, mám spuštěné pauznuté video daného úseku trati a webkamera snímá a zapisuje na disk pohyb v prodejně v rozlišení HD 960x720. Vše se zobrazuje na monitor o rozlišení 1920x1200. Asi ta stará PC vykopávka zase takový šunt nebude. Přitom je to sestava, co výprodej dal. Původní ZD mi odešla před několika lety.

Ahoj,
konfigurace mého PC je stručně shrnuto následující:
  • CPU: AMD Sempron 2800+ (2 GHz)
  • RAM: 512 MB
  • GPU: ATI Radeon 9250

Chtěl bych se zeptat, která součást mi nejvíce brzdí MSTS (hlavně FPS), tedy co by bylo nejlepší upgradovat?
Díky za odpovědi.

Back
Nahoře