Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Kebarko: Díky moc, už to funguje a já se tak namordoval se servisama a všim možnym a ono je to tak jednoduché...

tvorba aktivit

Mě ve tvoření aktivit ještě brání to,že v BP je v editoru 10000 názvů stanic a jak mam teda zvolit v jaké stanici bude act začínat?
diky

Re: tvorba aktivit

Vasek napsal:
Mě ve tvoření aktivit ještě brání to,že v BP je v editoru 10000 názvů stanic a jak mam teda zvolit v jaké stanici bude act začínat?
diky
Tys je počítal?
Pokud pracuješ s editorem aktivit, tak už se tu několikrát psalo, že se nemají používat sdílené paths z jiných aktivit....takže rada je jednoduchá....nechat si úplně prázdný adresář activities, paths, services a traffic a začít znova.....

Pokud máš na mysli názvy přímo ve schémátku trati, tak tam už se toho nezbavíš a musíš se naučit v tom orientovat....tuším, že se ti tam mixují názvy stanic a kolejí, ale obojí by mělo jít nezávisle na sobě vypnout....

Aktivity sice nedělám aktivně, ale toto si snad ještě pamatuji dobře....pokud ne, tak se omlouvám za mystifikaci....

Martensi, máš pravdu, jde vypnout jak názvy nákladních kolejí, tak i názvy osobních, nezávisle na sobě. Máš dobrou paměť! :wink:

Re: tvorba aktivit

Martens napsal:
Vasek napsal:
diky
Tys je počítal?
Pokud pracuješ s editorem aktivit, tak už se tu několikrát psalo, že se nemají používat sdílené paths z jiných aktivit....takže rada je jednoduchá....nechat si úplně prázdný adresář activities, paths, services a traffic a začít znova.....

Pokud máš na mysli názvy přímo ve schémátku trati, tak tam už se toho nezbavíš a musíš se naučit v tom orientovat....tuším, že se ti tam mixují názvy stanic a kolejí, ale obojí by mělo jít nezávisle na sobě vypnout....

Aktivity sice nedělám aktivně, ale toto si snad ještě pamatuji dobře....pokud ne, tak se omlouvám za mystifikaci....
Pravdaže že sa to dá.Vlastne sa dajú všetky položky v ponuke "Zobrazení" vypnúť, teda máte iba čistú mapku trate.Ono pri niektorých aktivitách stačí mať zobrazenú trasu hráča a trasy traffic dopravy a je vtom už pekný guláš.A kde sú názvy staníc, kolají, pohonné hmoty, kilometrovníky, návestidla atď ... Preto si treba inkriminované miesto "zoomnúť" a potom zobrazovať ostatné veci. :wink:

Přečetl jsem si návod, ale stejně Ppoollll nevysvětlil, jak se používají v aktivitách nefunkční návěstidla ?

Nevíte,kde bych stáhnul návod jak v aktivitách používat nefunkční návěstidla a jak to má potom vliv na samotnou hru ? U Ppoolllla jsem se to nedočetl, jelikož to tam ani neměl napsané.

Nefunkční návěstidla jsou NEfunkční, tak jak je chceš používat?!? Prostě stojí u koleje, nic neukazují a ani nijak nefungují. A správně by měla být označena bílým křížem.

Já je jednou použil v Libni. Cestové návěstidlo v 1. koleji bylo v aktivitě zhaslé pořád (i když jsem nechtěl), takže jsem právě toto označil jako neplatné. Jízda za něj je pak možná jedině stisknutím TABu a rychlost je omezena na 30 km/h

To Kank: když návěstidlo nesvítí, neznamená, že je nefunkční ... to pleteš dvě věci ... nefunkční návěstidlo je jen model, který nemá jakýkoliv vliv na vlak ... to co popisuješ je případ návěstidla zhaslého pro velký počet světel na jednom čtverci (viz návod p.Poláka k jeho návěstidlům str.3), kdy návěstidlo sice nesvítí, ale je plně funkční ...

To Jiří: nefunkční návěstidlo Ti pro aktivitu k ničemu není, ale jeho použití doporučuje autor jedné z verzí českých návěstidel např. na místě seřaďovacích návěstidel na dopravních kolejích ... ta by totiž znak posun dovolen ukazovala nejen při posunu, ale i při jízdě vlaku, navíc by bylo zainteresováno do všech návěstních vazeb, což je nesmysl ... proto se sem dá nefunkční seř.návěstidlo (je to vlastně jen objekt) s trvale zobrazeným znakem posun zakázán ... pro jízdu vlaku je pak vše OK a pro posun ... MSTS je o kompromisech ...

Honza napsal:
... to co popisuješ je případ návěstidla zhaslého pro velký počet světel na jednom čtverci ...

Vím o jaký jev se jedná. Právě proto jsem z něj udělal porouchané, aby to alespoň nějak vypadalo a mělo odůvodnění... Když je na Trackmonitoru 80 a volno a návěstidlo nesvítí, není to ono...

Chápu, pro mnohé jednoduchý problém, ale už mam nervy. V první zastávce od počátečního bodu mi po zastavení uběhne cca. 10 sec. a pak úkol je ukončen (nebo jak to tam píše). Co dělám špatně? :mad:

Naposled editoval moderátor:
Máš zrejmě nadefinovanou příliš krátkou trasu (asi pouze s jedním zastavením). Simulátor má standardně nastaveno ukončení úkolu po dojetí na konec trasy. V případě zastavování ve stanicích je to ta poslední stanice (i v případě, že trasa hráče vede dál). Proto v menu Okna-> Úkolové okno smaž položku základní událost - zastavit na konci trasy a do mapky umísti pravým tlačítekem událost. Jako základní se nabídne úpěšné ukončení úkolu. Po najetí na tento bod pak aktivita skončí úspěšně. Doufám, že to popisuju dobře, neboť to teď nemůžu otestovat. Pokud by to nešlo, tak se ozvi :-)

To Kank: Díky, pomohlo to.
Ale teď další problém. Začínám ve stanici "A", nastaveno mam 12:00. V tom případě, než se ale rozhlídnu, pokoukám už mi běží čas. Potřeboval bych před čas odjezdu vmáčknout nějakou tu "hluchou" minutku. Nevim jak na to.

Může mi někdo poradit?Tvořím úkol a najednou se mi přestaly zobrazovat události které jsem na trase nadefinoval.Oni tam jsou,ale nezobrazují se.Asi jsem něco nevědomky přepl,ale bohužel nemám ani nejmenší tušení co.Může mi někdo poradit?Nerad bych přeinstalovával celé MSTS.

Zkusil jsem to a nic.Co nezapnu ručně tak není,a i když zapnu poziční okno,vidím tam ty body "událost závislá na místě",ale bohužel na mapě projížděné trasy se nezobrazí.Je to k vzteku protože jsem podle nich umisťoval další.

Tomas Lee napsal:
To Kank: Díky, pomohlo to.
Ale teď další problém. Začínám ve stanici "A", nastaveno mam 12:00. V tom případě, než se ale rozhlídnu, pokoukám už mi běží čas. Potřeboval bych před čas odjezdu vmáčknout nějakou tu "hluchou" minutku. Nevim jak na to.
Tak si dej start dříve, dejme tomu na 11:55. Pak si v okně jízdního řádu ručně uprav odjezdy a příjezdy do stanice a máš to....

Díky Kanku.Pomohlo to.Ušetřil jsi mi fůru času s přeinstalováním.

Back
Nahoře