Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jenom kluci proboha, nechci aby jste se kvůli mému vybuchnutí pohádali :-). Já jsem rád, že někdo dělá aktivity (já to neumím, jsem jen ex-fíra a elektromechanik) a že je někdo někde publikuje. Jen mne vytočí, když nemůžu najít nějaký vagon či mašinu a nebo když najdu (myslím, že to byla u Havla cd_372, kde mi to brečelo, že chybí 372006.wag, nebo že jsem nebyl schopen dosadit do Trainsetu cd_122, takže jsem ji ze zoufalství nahradil cd_130), tak to neumím opravit. Pro mne je sranda opravit japonský transceiver (viz obrázek vlevo ICOM IC-775DSP), ale opravovat consisty, hledat chyby, to ne e :-).
Karel

Aktivity TN

Celý den jsem tady nebyl, přijdu domů a čumím, jak se někteří do mě obouvají. Ano, mám svůj trainset, ale jak zde píší někteří uživatelé, změnit consisty je práce na 10 minut. A kdo si consisty nechce měnit, ať aktivitu nestahuje, já si kvůli tomu nebudu měnit celý trainset !!!

ja mam tiez svoj Trainset a poctivo si upravujem kazdu aktivitu ... tak neviem, preco by to nemohli robit aj ostatni ...

Tomek: no no, nebuď až tak ciprlich :-). On ti nikdo hlavu netrhá, jen tady brečíme. Nejde o to, zda někdo chce či nechce měnit consisty. Jde o to, že někdo to prostě neumí. Když mi sem přijde třeba Kenwood TS-850, že nepřijímá, je to pro mne otázka 15 minut. Hele, teď zrovna jeden podobný dorazil, zajdi na kafe a udělej ho. Dám ti na to tak 30 minut. A slibuji, že když to nezvládneš, tak sem psát nebudu, že se ti nechce ho opravovat. OK ?
Karel

Nemusíte se pánové hned rozčilovat,kvůli TRAINSETU už se toho napovídalo dost.Já osobně používám TRAINSET od Zbyňka a jsem i zastáncem toho(už jsem to zde psal několikráte),aby všichni,kteří chtějí dělat aktivity pro Zbyňkovu trať používaly Zbyňkův TRAINSET.Já osobně jsem taky nějakou tu aktivitu udělal,ale v TRAINSETU Zbyňka.Pokud došlo k chybě stačilo si chybějící vozidlo stáhnout od Fhavla.A proto bych chtěl apelovat na tvůrce aktivit pro tuto trať nechť používají VÝHRADNĚ Zbyňkův TRAINSET a pokud to nemohou dodržet ať alespoň dopíší co je třeba za vozidla.Mirec zveřejňuje aktivity na svém webu,a doplnil jaká vozidla jsou mimo distibuovaný TRAINSET.Každý si to přečetl,ale chyba byla v tom,že nenapsal kde je sehnat.
to Tomes:Je sice skvělé,že máš svůj TRAINSET,a že nehodláš přispůsobit se většině.Nezapomeň ale na jednu věc.Kdysi jsi začínal a neměl si potuchu o ničem.Je spousta uživatelů,kteří si koupí DVD s komplet tratí i TRAINSETEM, a nehodlají,ikdyž ty si myslíš,že je to pomocí jakési UTILITY práce na 10.minut,přemýšlet nad tím jak to udělat.Raději se ptají proč a kdy a kde.Nechci tímto říci,že neděláš dobré aktivity,ale jednou je tady TRAINSET od Zbyňka ke Zbyňkovo trati tak se jej do nejvyšší míry řiď.Díky

Jak řekl Karel někdo to holt neumí,ani nechce umět.Je to jednodušší když to funguje.To pak může Zbyňek bojovat s přáteli o sjednocení TRAINSETu do smrti. :(
JOHNZ napsal:
ja mam tiez svoj Trainset a poctivo si upravujem kazdu aktivitu ... tak neviem, preco by to nemohli robit aj ostatni ...

To Johnz: Nejsem zase uplnej počítačovej impotent, ale některé věci jdou přeci jen mimo mne, já jsem spíše přes hardware. Nicméně, tvůj návod jsem si pastnul do Wordu, právě vytiskl a slibuji, že se jdu učit :-). Díky za návod, sice vím co je to ConBuilder, ale také vím, že mi zrovna u té TN137 ani neukázal jeden consist v seznamu. Pak se řekne 10 minut. Jak pro koho :-).
Karel
P.S. Myslím, že jsme se na toto téma vykecali dost, zchladneme vášně a jdem si hrát. Jste pro ?

Miran napsal:
Pavlík napsal:
Pánové, zssk_Salon je sice na stránkách F. Havla a dokonce i na Zbyňkové stránce, ale jmenuje se zsr_Istropolitan! Když se podíváte v Shape Vieweru na náhled, uvidíte, že je na vagonu napsano ŽSR Salon. Já jsem si ten wag soubor Istropolitan upravil na zssk_salon a takto jsem ho poslal mailem tomu, kdo mě o to požádal. 8)

Tak tohle nikdy více nedělej. Takhle vznikají výše popisované problémy. Co ti asi tak bránilo v tom, nechat původní název vozu tak, jak je. Spoustě lidí jsi mohl ušetřit hromadu starostí! Ano, pro sebe si ten zatr. vagon pojmenuj jak chceš, v tom ti nikdo nebude a nemůže bránit, ale ve veřejné aktivitě by měl být pojmenován pod původním názvem. A kromě toho je tady na föru uveřejněná konvence (říká se tomu sjednocení trainsetu), jak by mělo označování vozidel vypadat.

Tak pozor!!! Aby bylo jasno! Zsr_Istropolitan mám od Zbyňka na DVD trainsetu a opravdu nevím, který blbec vymyslel složku zssk_salon a wag soubor salon.wag!!! A pro mnoho lidí je jednodušší, poslat jim upravený soubor. Nemyslíte?

.

Od Zbyňka jsem si koupil DVD do aktualizace 42, od té doby provádím update. Tak si myslím že mám st. trainset.

Taky jsem si tu aktivitu TN137 stáhl, taky mě to mrzelo, že ji nemohu okamžitě hrát. Po kouskách si tedy dolepuji trainset, abych aktivitu mohl projet. Jak již bylo řečeno "zchladneme vášně a jdem si hrát".
-----------------------
Toto je výpis chybovosti z trainstore - aktivita TN137. Na 10 ani 30 minut to určitě není abych ručně prováděl opravy. Navíc modely na stránkách Filipa H i jinde nejsou v používaném formátu domluveném na "slezině" pro trať BP.
--------------------------------
Zpráva/Chyba/Seznam varování:

Chyba - číslo položky. 1
Následující soubor nebyl nalezen!
Soubor: 'cd_122\122004.ENG'

Chyba - číslo položky. 2
Soubor: 'cd_130\130033.ENG'

Chyba - číslo položky. 3
Soubor: 'cd_150\150013.ENG'

Chyba - číslo položky. 4
Soubor: 'cd_151\151006.ENG'

Chyba - číslo položky. 5
Soubor: 'cd_371\371015.ENG'

Chyba - číslo položky. 6
Soubor: 'cd_372\372006w.WAG'

Chyba - číslo položky. 7
Soubor: 'cd_714\714223.ENG'

Chyba - číslo položky. 8
Soubor: 'cd_Apee\CDApee.WAG'

Chyba - číslo položky. 9
Soubor: 'cd_Rils\CDRils.WAG'

Chyba - číslo položky. 10
Soubor: 'cd_Servis\servis4.WAG'

Chyba - číslo položky. 11
Soubor: 'CD_Sgjs\CDSgjs_k1.WAG'

Chyba - číslo položky. 12
Soubor: 'CD_Sgjs\CDSgjs_k2.WAG'

Chyba - číslo položky. 13
Soubor: 'CD_Sgjs\CDSgjs_k3.WAG'

Chyba - číslo položky. 14
Soubor: 'CD_Sgjs\CDSgjs_k4.WAG'

Chyba - číslo položky. 15
Soubor: 'db_180\180012.ENG'

Chyba - číslo položky. 16
Soubor: 'obb_Bmz\OBBBmz.WAG'

Chyba - číslo položky. 17
Soubor: 'uz_Wlabm\WLABm.WAG'

Chyba - číslo položky. 18
Soubor: 'zssk_240\240081.ENG'

Chyba - číslo položky. 19
Soubor: 'zssk_Salon\Salon.WAG'

Chyba - číslo položky. 20
Soubor: 'zssk_WLABme\zssk-wlabm.WAG'

.

Martensi myslím že pro tyto obdobná témata by měla být založena asi zvláštní rubrika. :?: :!: :?:

-----------------------
Zdeněk Itterheim

Itterheim: Já tam měl víc chyb, protože jsem tu aktivitu stahoval z Tomášových stránek, ještě neš ji Mirec uveřejnil upravenou. To, co uvádíš, je opravdu velmi jednoduché si upravit.

.

Pavlík napsal:
Itterheim: Já tam měl víc chyb, protože jsem tu aktivitu stahoval z Tomášových stránek, ještě neš ji Mirec uveřejnil upravenou. To, co uvádíš, je opravdu velmi jednoduché si upravit.

Jasně, že jo, ale o to přeci nejde.

Vážení kolegové,poslední dobou se objevují neustálé nářky na adresu tvůrců aktivit,že tam dávají vozidla jiného uznačení než bylo dohodnuto na slezině nebo dokonce vozidla,která nejsou běžně na webu.Protože mě tento problém trápí jako každého jiného uživatele,dovolil bych si dát návrh na řešení tohoto stavu.Svolávat slezinu kvůli dohodě o aktivitách nepovažuji za příliš vhodné z toho důvodu,že jedna slezina již byla,kde se dohodla forma zápisu vozidel do trainsetu a výsledek? - diskuze,která stále nebere konce,řada lidí odmítá tento systém převzít,výpady na tvůrce aktivit,že nepoužívají tento systém a další.Jaké jsou další možnosti?Moc velký výběr není.
Nechat stávající stav,kdy si tvůrce aktivit používá vlastní označení a nechat uživatele,ať si s tím sám poradí,dále přejít na nějaký systém a ten dodržovat,což považuji za nereálné,viz současný stav anebo dát kompletní trainset na web,ten udržovat aktuální a byl by referenční - tj.veškerá značení by se dodržovala podle tohoto trainsetu a byla by možnost stažení vozidel z tohoto trainsetu.Tvůrci aktivit by byli tímto trainsetem vázáni pokud by chtěli použít vozidlo,které v tomto referenčním trainsetu není,tak ho tam buď přidat anebo v aktivitě přidat odkaz ke stažení či jej k aktivitě přímo přibalit.Toto by byla práce navíc a tak nevím,zda-li by to někdo chtěl dělat zdarma.
Osobně to vidím tak,že se na ničem nedohodne,tvůrci poběží v zaběhaných kolejích a vždy se pak někdo ozve,že nemá nějaké vozidlo,či mu aktivita neběží tak jak má.Nevěřím,že si lidé budou předělávat trainset kvůli nějaké aktivitě,ono udělat trainset k obrazu svému je daleko náročnější práce než vytvořit aktivitu.Teď budu nařčen,že nevím,o čem mluvím.Je pravdou,že jsem žádnou aktivitu veřejně nevydal.A taky v brzké době nehodlám,protože kompletně předělávám trainset na systém p.Frinty spolu s vyladěním eng a wag souborů,to není práce na pár dní či týden.A jak přibývají nová vozidla,je to nekončící práce,zvuky nefungují tak jak by měly,jsou tam špatné odkazy a tak bych mohl dále pokračovat.Skinaři,to je kapitola sama pro sebe,už jsem o tom často psal,nehodlám se opakovat.
Chci jen říci,že pokud není ochota ke kompromisu ode všech stran,tak se situace nikdy nezmění,spíše bude horší.Byl bych moc rád,kdybyste se zamysleli nad tímto příspěvkem a navrhli řešení.

Já už jsem se rozhodl. Po dohodě s ostatními tvůrci aktivit a staviteli tratí budeme používat společný výběr vozidel. Můj Trainset jsem posílal Šnekovi, zítra pošlu Stavitelovi a bude se takto pokračovat, potřebná další vozidla doplníme. Jinou cestu nevidím. Tímto souhlasím s Petrem Novákem, že dohoda není možná nikdy. Po slezině bylo hodně slibů, uplynul téměř rok a kde nic, tu nic. Na slibech zůstalo.
Já jsem pro další slezinu, ale úplně bych vypustil úpravy značení, ale chtěl bych jen dát dohromady skupinu vozidel, které by balík typizovaného Trainsetu obsahoval, aby náhodou něco nechybělo, včetně novinek kabin a zvuků. Také vyladění některých vozů, která jsou pro provoz nepoužitelná. Pokud si každý upravuje chování sám doma a jen jede podle návodu a neví co vlastně změnou parametrů dělá, to je k ničemu. Tento návod by měl sloužit pro nové modely. Před 8 měsíci po slezině mě jistý člověk slíbil, že mi pošle upravené všechny engy a wagy a opět nic. Opravdu jinou cestu nevidím než to takhle všem naservírovat.
Však Ondra Janiš i Dejv v nových modelech toto značení používají. dokonce i
http://www.ts-studio.kolej.szczecin.pl/IMAGE/CD_Habb.jpg (je v downloadech těchto stránek.)
už jede podle systému, tak bych u toho už zůstal.

Naposled editoval moderátor:
jo tak s tímhle se nedá nic než souhlasit!! .. :wink: :wink:
Zbyněk Šemora napsal:
Já už jsem se rozhodl. Po dohodě s ostatními tvůrci aktivit a staviteli tratí budeme používat společný výběr vozidel. Můj Trainset jsem posílal Šnekovi, zítra pošlu Stavitelovi a bude se takto pokračovat, potřebná další vozidla doplníme. Jinou cestu nevidím. Tímto souhlasím s Petrem Novákem, že dohoda není možná nikdy. Po slezině bylo hodně slibů, uplynul téměř rok a kde nic, tu nic. Na slibech zůstalo.
Já jsem pro další slezinu, ale úplně bych vypustil úpravy značení, ale chtěl bych jen dát dohromady skupinu vozidel, které by balík typizovaného Trainsetu obsahoval, aby náhodou něco nechybělo, včetně novinek kabin a zvuků. Také vyladění některých vozů, která jsou pro provoz nepoužitelná. Pokud si každý upravuje chování sám doma a jen jede podle návodu a neví co vlastně změnou parametrů dělá, to je k ničemu. Tento návod by měl sloužit pro nové modely. Před 8 měsíci po slezině mě jistý člověk slíbil, že mi pošle upravené všechny engy a wagy a opět nic. Opravdu jinou cestu nevidím než to takhle všem naservírovat.
Však Ondra Janiš i Dejv v nových modelech toto značení používají. dokonce i
http://www.ts-studio.kolej.szczecin.pl/IMAGE/CD_Habb.jpg (je v downloadech těchto stránek.)
už jede podle systému, tak bych u toho už zůstal.

Naposled editoval moderátor:
Páni,

ja som sa tu tiež v spolupráci z Kebarkom snažil o zjednotenie Trainsetu, ale ľudia ktorí nemajú Trainset z DVD jednoducho (z ich strany aj pochopiteľne) nemajú záujem prepisovať svoje eng a weg súbory na zabehnutý systém.Ja som v spolupráci z Kebarkom za týmto účelom vytvoril zoznam vozidiel z Trainsetu DVD, ktorí je na mojom webe k downloadu.Teraz je už len a len na kompetentných aby si vozne a lokomotívy premenovali na kompatibilné názvy.Ešte aj teraz sa stretávam s menami eng súborov, ako napr. cd151001.Autor si ani nedal námahu aby si to "cd" zmazal.A takéto dve písmenka potom robia poriadny "guľáš"...Preto ja vždy keď si sťiahnem nové vozidlo, tak si ho premenujem podľa dohody, napr. db_180/180012.Jedinú chybu ktorú som podľa mňa urobil je tá že som do zoznamu nedodal url www stránok odkiaľ sú vozidlá sťiahnuté...Ale na druhú stranu to bolo aj zbytočné, nakoľko takmer! všetky boli od Filipa Havla.

Na webe sú pre Vás pripravené dve nové aktivity - jedna od Luděka Maxu a jedna (nielen) odo mňa.Takže jazdite, testujte a v prípade nejakých chybyčiek dajte vedieť ma e-mail...

Mirec ,prosím dej si jako podpis svoji url adresu .. :wink:

Mirec napsal:
Na webe sú pre Vás pripravené dve nové aktivity - jedna od Luděka Maxu a jedna (nielen) odo mňa.Takže jazdite, testujte a v prípade nejakých chybyčiek dajte vedieť ma e-mail...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře