Projekt MSTS Bin

Martens napsal:
Právě, že si pamatuji, že se jednalo o to, že vozidlo hráče nesmí být při startu aktivity v pohybu právě kvůli přechodu na druhé stanoviště a inicializaci hodnot - o trafficu se nepsalo.
Tak jinak...trf je nastartován s nenulovou rychlostí a v okamžiku spojení se z něj stává vlak hráče s nenulovou rychlostí.
K uvedenému jevu by pravděpodobně nedošlo, kdyby byl trf startován v nulové rychlosti v dostatečné vzdálenosti a urychlen na potřebnou rychlost servisem coby hnacím vozidlem ( na konci samozřejmě ).
Vše souvisí se vším... :lol: , jen si to umět spojit.

Narazil jsem na mensi problem (snad nebude mezi zidli a klavesnici)
Prave testuji v aktivite napetovou vyluku, mam soupravu 754+363+nejake ty Becka. U 363 mam smetak dole, vlak ridim z brejlaka a stejne 363 vydava zvuky motoru a podobnych veci. To jestli pomaha brejlakovi, to nevim.
diky za radu

Fabio napsal:
Prave testuji v aktivite napetovou vyluku, mam soupravu 754+363+nejake ty Becka. U 363 mam smetak dole, vlak ridim z brejlaka a stejne 363 vydava zvuky motoru a podobnych veci. To jestli pomaha brejlakovi, to nevim.
diky za radu
To je normální jev vývoje MSTS BIN. Já mám stejné zážitky z Kutné Hory. Loko se smetáky sice táhla ale nevrčela. Pak přišly další dvě verze BIN a mašina se smetáky dole táhne a vrčí, ale poslední verzi BIN, tam už netáhne, ale mám pocit, že už nevrčela a když tak jen trochu.

Zbyněk Šemora napsal:
Fabio napsal:
diky za radu
To je normální jev vývoje MSTS BIN. Já mám stejné zážitky z Kutné Hory. Loko se smetáky sice táhla ale nevrčela. Pak přišly další dvě verze BIN a mašina se smetáky dole táhne a vrčí, ale poslední verzi BIN, tam už netáhne, ale mám pocit, že už nevrčela a když tak jen trochu.
Stahl jsem si novy BIN a vse bezi jak ma......parada :D

Pro uzavření celé události bych chtěl napsat že jsem změnil startovací rychlost trafficu na 0 a problém zmizel.Děkuji všem za rady.

Asi budu otravný ale nešlo by změnit barva písma infa pod F5 z červené a bílé třeba na modrou. Nevím jak pro ostatní ale mě blbě čte, protože ty podklady proti jsou vždycky kombinací bílé a červené (modrá se tam z 99% nevyskytuje).

Fabio napsal:
diky za radu
Zbyněk má pravdu, v poslední verzi Binu jsem loko se smetákem dole vypl a na tahu soupravy je to opravdu poznat, Horší je to se zvuky, záleží jak jsou nadefinovány. Někdy mohou být slyšet někdy ne, ale k tomu by se měl vyjádřit někdo zkušenější.

Vrbam napsal:
Asi budu otravný ale nešlo by změnit barva písma infa pod F5 z červené a bílé třeba na modrou. Nevím jak pro ostatní ale mě blbě čte, protože ty podklady proti jsou vždycky kombinací bílé a červené (modrá se tam z 99% nevyskytuje).

Nešla, s tým by si neporadil RailDriver

JOHNZ napsal:
Vrbam napsal:

Nešla, s tým by si neporadil RailDriver

Proč ne? Vždyť RD skoro nikdo nepoužívá a navíc, kdby se to dalo tak ten kdo ho používá by si nechal barvu jaká je

fíííííra napsal:
Proč ne? Vždyť RD skoro nikdo nepoužívá a navíc, kdby se to dalo tak ten kdo ho používá by si nechal barvu jaká je
Kdybys o tom věděl víc, tak bys zjistil, že barva písma je "natvrdo zadrátovaná" v kódu a nelze ji uživatelsky měnit.

Barvu výpisu "HUD" ( první dvě obrazovky F5) lze nastavit v příslušném souboru *.dat pro EL,DI a ST zvlášť, další dvě diagnostické obrazovky jsou natvrdo v programu. Kolik uživatelů, tolik různých požadavků na barvu, takže nakonec taková, která nejvíce vyhovuje mě!

Džordž napsal:
Fabio napsal:
diky za radu
Zbyněk má pravdu, v poslední verzi Binu jsem loko se smetákem dole vypl a na tahu soupravy je to opravdu poznat, Horší je to se zvuky, záleží jak jsou nadefinovány. Někdy mohou být slyšet někdy ne, ale k tomu by se měl vyjádřit někdo zkušenější.

Jenže je tady jiný problém a já se ptám Džordži zda by to nešlo udělat takto: V současnosti je to tak, že je-li v soupravě více el. lokomotiv tak jejich sběrače jsou ovládány společně z libovolné mašiny ve které sedí hráč. To tedy znamená, že v současnosti nelze mít v soupravě nečinnou mašinu (tedy pokud si ji tam jako nečinnou nezařadím). Ptám se tedy zda by nebylo možno předělat ovládání tak že povel ke zvednutí sběrače přicházející z jiného stroje by byl logicky vynásoben se stavem přepínače sběračů na příslušné mašině. To tedy znamená že pokud na onu mašinu vlezu a dám sběrače dolů tak se vlastně vypnou a nezvednou se ani při přelezení na jimou mašinu. Pokud bude sběrač při opuštění stroje nahoře tak bude kopírovat stav sběračů na jiném stroji kde sedí hráč.
Ono to v důsledku bude docela legrace třeba u žabotlam, kde hráč bude muset projít všechny motoráky a dát smetáky nahoru. I když by to vlasně nemuselo být nijak unreal a nechalo by se tomu říkat zběžná kontrola soupravy před odjezdem a přepnutí do vícečlenného řízení.. :lol: :lol:

A ještě mne napadlo, že tímto způsobem by vlastně šlo řešit i problém trainsetu a vyházet ty různé engy typu *por, *ms, i soubory, kdy se z mašiny udělá vagón a podobné kreace. Prostě stroj bez aktivace je kus železa, které za sebou táhnu ať se mi to líbí nebo ne... Pro traffic je to bez problémů, ten i dneska nastupuje se zdviženými smetáky.
Co vy na to pánové, vyjádřit se k tomuto nápadu může kdokoliv....

Už mám zase problémy s Binem. Nemůžu tam dostat žádný vyšší, než 1.5. A to jsem odinstaloval celé MSTS, vyčistil registry a celou složku a nic. Patch v. 1.4 tam mám. Neví někdo, co s tím?

Není problém ovládat smetáky pouze na aktivní loko. Problém ale právě nastává u žabotlamy, Pendolína a pod, kde jsou smetáky na motorových vozech. Jak ty ovládat, když je mohu ovládat jen z kabu? Něco mě napadá! Stejně jako při přechodu mašiny! Označit a stáhnout, nebo zvednout smeták!
Hmmmm........, ale jak při stahovačkách?

Džordži, pokud to správně chápu, tak stejný problém nastane třeba i u elektrické přípřeže nebo i ZSSK 131?

Jestli by nebylo lepší kdyby na "pantograf nahoru" reagovaly všechny sběrače ve vlaku jako dříve a pak dle potřeby by se po F9 daly dát manuálně po označení jednotlivě dolů. To samé típnout motorové lokomotivy ve vlaku.

Zbyněk Šemora napsal:
Jestli by nebylo lepší kdyby na "pantograf nahoru" reagovaly všechny sběrače ve vlaku jako dříve a pak dle potřeby by se po F9 daly dát manuálně po označení jednotlivě dolů. To samé típnout motorové lokomotivy ve vlaku.
Zbyňku tohle asi taky nebude to pravé ořechové - vem si, dojedeš s elektrikou na diesla, shodíš klepeta, přejdeš na diesla, abys elektriku odtáhnul, nahodíš diesla a na elektrice jsou sběrače zase nahoru.

Ale jinak start/stop motoru na diesel trakci na F9 by bylo docela fajn...

Jeden nápad by som pre zberače na pantografových súpravách a dvojičku 131 mal: Pod F9 by som označil činné vozidlá a pokiaľ by som ich neodznačil, tak by ich pantografy kopírovali stav pantografu lokomotívy ovládanej hráčom.

LuděkD napsal:
Už mám zase problémy s Binem. Nemůžu tam dostat žádný vyšší, než 1.5. A to jsem odinstaloval celé MSTS, vyčistil registry a celou složku a nic. Patch v. 1.4 tam mám. Neví někdo, co s tím?
A co takhle smazat složku se zálohami, kterou bin při instalaci vytvořil ? !

Džordž napsal:
Fabio napsal:
diky za radu
2 Džordž
Chtělo by to aktivovat trigs 23 a 24 i pro helperloko. Zatím to nefunguje korektně - viz maily mezi mnou a Jackem ( máš kopie ).

Back
Nahoře