Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbynku, nezabudni že Prerov sa modernizuje. Tak sa chcem spýtať či to bude po starom alebo po novom :) vďaka

Každopádne som rád že ste sa vybral týmto smerom! Už len prepojiť Brno- Prerov a to sa bude jazdiť. To je najlepšia trať v čechách po ktorej som ja šiel.

Však na kolejích vidíš, že ten můj Přerov se nemodernizuje. Jinak Ani Brno, ani Přerov není v Čechách, ale na Moravě. :)

Ano kolaje som si všimol preto som sa račej spýtal že či zle vidím :) no tak na Morave nabudúce už budem vedeť :)

Až si budeš chtít Zbyňku odpočinout od Přerova, mám pro tebe něco do aktivity Den Blbec: Odbočka Potok v České Třebové (GPS 49.8860489N, 16.4571444E - poloha mezikolejové spojky) byla spojkou mezi 100. a 200. kolejí vytvořená dvěma 60 výhybkami. Umožňovala přímý průjezd vlaků mimo stanici Česká Třebová a snesena byla v roce 1997.

Tak co, strefím se z Tlumačova do Bzenec Přívoz ? Nebo už jsem mimo ?
Moc prostoru na manévrování není. Naděje umírá poslední. :)
87b8b321eadee469051aa8db1635c44d.jpg

Naposled editoval moderátor:

No pokud je konec v Tlumačově a druhý v Bzenci, tak to vypadá velice slibně. Za Otrokovicema se trať v reálu stáčí dost na jihozápad a za Moravským Pískem ještě o kousíček víc. Takže to směrově určitě klapne. Otázkou jsou kilometrické vzdálenosti. To od oka odhadnout nejde. :-)
Ale věřím, že toho bylo propojeno mnohem více a složitějších úseků, takže už jste profík. Ale vzhledem k tomu, že ta trať není směrově tak složitá, tak se i směry dají zkrácením či drobným prodloužením jednotlivých oblouků s návazujícími dlouhými přímými docela dobře korigovat.
Ale to můj odhad, ovlivněný vzpomínkami na školu a trasováním a malováním tratě daným terénem v Cadu. Nevím co všechno skladba kolejiva v MSTS dovolí. Tuším že ....:-)

PAja26 napsal:
... Nevím co všechno skladba kolejiva v MSTS dovolí. Tuším že ....:-)
Možnosti kolejiva jsou neomezené, ale raději bych se držel podkladů. Zatím pokládám jen hlavní koleje se všemi výhybkami, protože počítám s tím, že když budu krátký, tak to v Přerově ohnu trochu jinak a koleje budu přeskládávat. Z druhé strany bych mohl dělat korekce změnou v oblouku před Lužicemi, ale to je nemožné kvůli uzlu Hodonín. Bohužel lépe se strefuje v tratích, kde je to samý oblouk.
Ale dříve než po velikonocích se k pokládce kolejí nedostanu, protože 30. máme v Ostravě koncert a ten španělsko-mexický repertoár je dost náročný. Tak blbej rytmus jsem ještě nikdy v životě nehrál. Na něj se totiž vůbec nedá klepat.
Je tady po ránu moc klid, tak minutová ukázka z poslední zkoušky. Sranda je, že ve škole jsem se učil jen rusky a ten hopsající Mexikánec, co nás diriguje na nás mluví anglicky a já vůbec nevím, co nám říká. Naštěstí k nám cellistům téměř žádné výhrady neměl, jen mi kolegyně museli napovídat, od kterého taktu chce dirigent začít hrát. :) Je to ukázka z Danzonu No.2
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=C3dxC6bI6h4[/video]
Do 30. 3. tedy editor MSTS neotvírám a do té doby nikdo po mě nic nechtějte. Ale na koncert můžete přijít, plakát je v příslušném vlákně o mém vrzání :)

Ahoj Dane. Já zíral na 7/8 takt kdy ve velké rychlosti si musíš počítat osminy raz dva - raz dva tři - raz dva a několikrát dokola, až se z toho zasukuješ. Pak pro změnu následuje 5/8minový takt raz dva tři - raz dva a tak dokola. Pak samá synkopa do úplného zblbnutí. Už jsem si zvykl, ale když jsem to začal cvičit, tak jsem viděl řešení v transfůzi a nechat do sebe napumpovat trochu španělské krve. :)
A že jsi to ty, pošlu Ti pracovní aktualizaci. Stejně jsem mnohé dodělávky dělal jen kvůli Tobě.

Zbyňku, snad tady máte téma s hudbou, takže prosím tam!

52380ae082fed062aabbb1baa2901ede.jpg

Je to napínavé, koleje zatím pokládám od Rohatce a jsem v rovince na konci Nedakonic. Podle mapy by měly být vzhledem k Přerovu trochu blíž, ale předpokládám, že se to trochu srovná zakřivením u Otrokovic. Doufám, že tam u propojení nevznikne nějaká Fake zatáčka o poloměru 150m :) Nebo nebudu o 10 km kratší. Nechám se překvapit. V neděli budu vědět víc.

Když tak budu šachovat s obloukem v Písku nebo ještě hůř se zakřivením v Přerově. Ale víc to tam už nejde, jedině méně. V každém případě to ještě určitě bude legrace, co z toho vznikne.

Nazdar Zbyňku,
kdo by kdy řekl/napsal, že Tě cestování na ostravské koncerty "donutí" stavět i štreku z Břeclavi na dálný severovýchod. Tedy, samozřejmě za předpokladu, že z Přerova budeš pokračovat.;) Jestliže ano, zkusil bych doma požádat manželku o svolení k nafocení dalších specifických objektů na 270-tce (most přes Ostravici v Ostravě-Hrušově, most přes Odru v Ostravě-Mariánských Horách apod.).:cool:

Ať se dílo daří.

David

Je strašně fajn Zbyňku, že jde trať neustále dopředu, kvalita se zvyšuje, kilometry rostou :) Tomu se nedá nic vytknout, ale rád bych se zeptal co krajina např mezi Prahou a HK ? Takových úseků bez krajiny je povícero :(

Dostat na ně tak hezkou krajinu v jakém stylu je vytvořená pro novější tratě (Benešovsko, atp. ;) to by byla naprostá paráda :oops:

Vždy to jen a jenom autorovo rozhodnutí, co se bude na tratí dělat, zda stavět, dodělávat krajina ... Tudíž naprosto respektuji vaše rozhodnutí :oops:
Ale nebylo by přeci jenom lepší dotáhnout vše do konce a pak se vrhnout na nové úseky? :rolleyes:

Díky za odpověď
Jakub

No jo, Mirku, jenomže já musím vyrovnávat chybu v kratší vzdálenosti mezi Břeclaví a Brnem, atd, atd. Hold to je osud, když se nestaví podle markeru, ale jen podle kompasu, který často blbě ukazuje :)
Copak mě by někdy napadlo, že budu stavět Hodonín - Přerov - Česká Třebová ? Tenkrát bych se každému vysmál, o jaké se pokouší sci-fi mi namlouvat. :)
Je to něco o tom, jak píše David Hájek. Když mne tímto směrem nenakopl žádný modelář, tak mne nakoplo to mé vrzání v Ostravě. :) Když se podaří propojit Přerov dle plánu, bude mi vrtat hlavou i propojení Přerov - Brno. Však do Chropyně už to mám položené. Viz mapa. A pak už bude svrbět ten směr Bohumín. Přece nenechám v luftě nepropojené kolej v Drahotuších. :) Snad z těch kolejí nezblbnu. :) Na druhou stranu, takové propojování tratí je celkem zajímavá práce. Člověk je vždy napnutý, jak to dopadne nebo jestli to dopadne a neskončí patem. Vždy hraji vabank. Nic neproměřuji předem. :)

Neotryx:
Člověk dělá to, na co má momentálně chuť. A mám pocit, že na propojení Přerova se čeká mnohem déle než na dokončení krajiny z Prahy Vysočan. Respektive ta přání poslouchám od fandů minimálně 9 let.
Mě také veškeré nedodělky štvou. Ale kdybych čekal až na finál, tak celý tento projekt by byl stále v šuflíku a celých 10 let by jste koukali jen na obrázky, později videa a ptali se, kdy BP konečně vydám.

Respektive, být to šuflíkový projekt, tak je asi vše postavené na defaultu z budov, co internet dá. Tak hold některé nedokončené krajinky berte jako daň, že od počátků stavění už můžete jezdit.

Říkáš Přerov - Brno... To by stálo za to ;) Jináč Břeclav - Přerov stavíš ještě postaru? Nebylo by to vůbec marný, když už se staví jeden úsek dvakrát. A co ta Davidem připomínaná Ostarva? To je asi blbost, že? Leda že by postaru... ;)

Břeclav - Přerov postaru? Asi těžko. Ferdinandka postaru byla jak 171 či 220: báboblok a elektromechanika. v Rohatci mechanická návěstidla padla až s koridorizací. Polohy hradel mám i těch dříve zrušených, ale to na stavbu postaru nestačí. Postaru bych ocenil 270.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře