Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Nástupiště 185m je reálné, ale to další, tam by se muselo překopat zhlaví. Je to tam všelijak do obloučků, tak proto mám peron zkrácený. Před mnoha lety perony začal dělat Deterio. Čas plynul a asi nic nebude. Třeba se sem brzy dostanu. Ale nemám žádné fotky, jak to tady má správně vypadat včetně popisek. Kdo chce perony, musí dodat podklady.nástupiště mezi nimi 185m, 11.kolej-212m, 13.-248m a nástupiště 171m.
Opravenopřekáží sloup TV
Opravenochybí předvěstník na tuto "60"

Nezapomněl jsem. Tady zatím nic modelovat nebudu, ale do následující letní aktualizace jsem upravil zhlaví, tedy aktivity naruší jenom jedna výhybka jak je zakroužkovaná. Výhybka předtím je vyměněna za Y, ale hrot má ve stejném místě, tedy tady změna trasu aktivity nenaruší.V trati BP je délka koleje (měřeno shodně s případem výše) 282 m. Nástupiště má nějakých 175 m. Pohledem na mapy mají 2. i 3. nástupiště přibližně stejnou délku. V trati BP je 3. nástupiště výrazně kratší.

Ze zastávky trať klesá k mostu sklonem 1promile a za mostem stoupá 10 promile. Já mnohokrát musel dělat korekce, abych se výškově spojil se všemi uzlovými body. Tady jsem také sklony několikrát korigoval, abych se ve styčném bodě někde za zastávkou Malý Beranov, jak byl v době nedávné konec trat, výškově strefil. Když jsem postavil první úsek z Havlbrodu do Jihlavy.tak před zastávkou Malý Beranov trať překonává mostem řeku Jihlavu. Mám takový dojem, že Tvá trať za ním k zastávce stoupá, ale když jsem tam jezdil

Jde to udělat nedeformované, ale za cenu uříznutí hrany peronu v zakulacení. Ale jak jsem psal, dá se ta číst odstřihnout, namnožit na tři díly a spojit. Ale tohle je ještě dobré. Koukni se na hlavní nádraží v Praze na perony 5-7. Ty konce peronů v oblouku jsou šílená klikatice a 15 let to nikomu nevadí. A já mám sto chutí to nádraží hacknout, odebrat tyto perony a kolejiště opravit tak, aby perony byly 10m široké, ne 12 jak to mám a tím tím i zhlaví bude plynulejší a nakonec tam chci postavit tu zeď a nahoře nějaké ty činžáky. tedy někdy. Je toho opravdu moc, co by se mohlo opravit či upravit. Snad někdy, jak bude nálada a motivace.Jestli to je z jednoho polygonu, tak to bude vždycky deformované.
Myslel jsem si, že kdyby se zvedl most, nemusela by trať k zastávce stoupat, ale být v rovině. Přiznávám ale, že je to názor naprostého laika v táto oblasti a že by s tím asi byla spojena obrovská kvanta práce.Teď odečítám hodnoty a já mám od mostu až za zastávku 2,5 promile stoupání a na opačnou stranu stoupání 10. Ale máš tam i skloníky. Dával jsem tam skutečné hodnoty, jak jsem trať dával do sklonu, ne tabulkové z dokumentací.
Jasně, tak to dělám.Mapování vypadá nějak takhle
Když zvedneš most, tak musíš znovu položit koleje trochu jinak, protože potřebuješ kratší. Ani nechtěj vědět, jaká je to pakárna nehledě k tomu, že můžeš i nevratně poškodit trať. Ale v tomto případě je to zbytečné, mírný skon tam je i když jen jedno promile. A vůbec bych tohle neřešil, protože vlaky převážně nemají správně nastavené tření a z kopce i do 5 promile musíš na výkon, protože vlak zpomaluje. Jestli náhodou tohle nebyl tvůj problém. Nekutálelo by se to ani kdyby to bylo naopak z kopce.Myslel jsem si, že kdyby se zvedl most
Že to bude pracné, jsem tušil, že to může až způsobit poškození tratě, to už ne. To opravdu za to nestojí.Jasně, tak to dělám.
Když zvedneš most, tak musíš znovu položit koleje trochu jinak, protože potřebuješ kratší. Ani nechtěj vědět, jaká je to pakárna nehledě k tomu, že můžeš i nevratně poškodit trať. Ale v tomto případě je to zbytečné, mírný skon tam je i když jen jedno promile. A vůbec bych tohle neřešil, protože vlaky převážně nemají správně nastavené tření a z kopce i do 5 promile musíš na výkon, protože vlak zpomaluje. Jestli náhodou tohle nebyl tvůj problém. Nekutálelo by se to ani kdyby to bylo naopak z kopce.
Ale tohle fakt neřeš. Jestli jsi si všiml, tak Martin u svého projektu 321 ignoroval všechny sklony do 5 promilí a jaká je to u uživatelů oblíbená trať.