MSTS očima Trainzáka (a naopak?)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem rozpohyboval i M234 a 264, ovšem ta kabina i zvuky pro řadu 830 ze stránky:
http://www.semora.cz/msts/download.htm
nefungovaly. Musel jsem pro stejnou řadu 830 stáhnout zvukyi kabinu ze stránek:
http://ondraj.zelpage.cz/index.php?adr=modely/motvoz.php
Pak už se to "chytlo".
... jestli je takováto kompatibilita všude, tak potěž pán bůh. Tohle je prostě špatný.
Jinak se mi velmi nepříjemně začal plnit HDD (až moc nepříjemně), takže jsem to musel vše odinstalovat a musím nejdříve vyřešit HDD, překopat jiné programy na jiná HDD (asi jsem ten MsTS podcenil) a pak znovu pokračovat.

Naposled editoval moderátor:
Churchill napsal:
... Musel jsem pro stejnou řadu 830 stáhnout zvukyi kabinu ze stránek:
http://ondraj.zelpage.cz/index.php?adr=modely/motvoz.php
Pak už se to "chytlo"....
Aj ja ich mám odtiaľ, len som ich tam v rýchlosti nevidel, preto som ti dal link na stránku BP ... ale jak vidíš, tak to dopadá, keď niekto vrtá do súborov autora a snaží sa všetko prerábať k svojmu obrazu a zjednocovať aj to, čo zjednocovať netreba.

Moje první úspěchy (a že to dalo fušku) :lol: :
b15e8cb5731f8b14d110bdc9bb82dc1f.jpg
Motorák od TAXe a rychlíkové vozy 1930 od Pikku

74dfb097e36ec9fffd6099e71e467bb3.jpg
Motorák a osobní Calm49 od TAXe

Normálně mě štve, že musím na noční šichtu - šel bych to radši "spláchnout" do mé oblíbené lesní hospůdky. :lol: :lol:

Churchill napsal:
Moje první úspěchy (a že to dalo fušku) :lol: :
Motorák od TAXe a rychlíkové vozy 1930 od Pikku

Motorák a osobní Calm49 od TAXe
A defaultná japonská Hisatsu Line - včil si k tomu priinštaluj trať Luhačovice alebo Opava - Olomouc a môžeš porovnávať. Len pozor na verzie Globalu - o premenovávaní Globalu na Global.BP alebo Global.X a takisto Routes na Routes.BP alebo Routes.X sa tu na webe dočítaš ... premenovanie adresárov ti nebude robiť problém. Len pri inštalácii trate musíš dávať pozor, v ktorom globale funguje a podľa toho si ten potrebný premenovať. Samozrejme defaultný Global si radšej zálohuj.

... tak už frčíme po Luhačovické trati:
cb403844980df6ed6e32b5a71998b7fb.jpg

... v Luhačovicích jsem už stačil přerazit dva červené terče v kolejích :) , už umím přes F8 přehazovat výhybky, při brždění silně pískuji :) , umím i couvat, a spoustu dalších věcí.
Pánové, to je paráda. Fakt, nádhera. :)

No vidím, že už se do toho dostáváš. Pak možná dospěješ k závěru jako většina lidí tady na fóru. Že za tu námahu to stálo.

Churchill napsal:
... tak už frčíme po Luhačovické trati:
cb403844980df6ed6e32b5a71998b7fb.jpg

... v Luhačovicích jsem už stačil přerazit dva červené terče v kolejích :) , už umím přes F8 přehazovat výhybky, při brždění silně pískuji :) , umím i couvat, a spoustu dalších věcí.
Pánové, to je paráda. Fakt, nádhera. :)

A když pomineš počáteční problémy, pramenící z neznalosti a nezkušenosti, teď zkus srovnávat dojmy ....

Úplně porovnávat TRS vs. MSTS nelze. TRS je opravdu jednodušší, ono třeba spojování a rozpojování souprav je např. v TRS mnohem intuitivnější. Cokoli s příponou *cdp do TRS je okamžitě funkční. Což u MSTS je trochu komplikovanější.
Jsou to dva rozdílné herní světy, pouze výsledek je vlastně stejný. Zde jsou aktivity, tam zase scénáře. Zde se staví tratě, tam zase mapy (jednu mám před downloadem). Horší je to z vozovým parkem. Respektivě, TRS je pro "modernu", na MSTS je ohromné množství modelů do "staré" éry.
Atd., atd.
Já zůstanu zřejmě u obojí. Respektivě, pro TRS budu dál tvořit mapy z předválečného období - to tam vůbec neexistuje., a u MSTS si vychutnám prvorepublikové modely a jízdu s nimi po koutech českých a slovenských.

Churchill napsal:
Jsou to dva rozdílné herní světy, pouze výsledek je vlastně stejný.

No tak toto tady zůstane zapsáno zlatým písmem pro případné další půtky MSTS vs. TRS....

Jo a když srovnáš jízdní a brzdné vlastnosti stejných loko v MSTS a TRS?

Jo a když srovnáš jízdní a brzdné vlastnosti stejných loko v MSTS a TRS?
Tak porovnat zatím můžu modely z TAXovy dílny, které jsem upravené pro TRS ještě "stihl" stáhnout. Jízdní vlastnosti přibližně stejné, s bržděním je na tom TRS o něco lépe, respektivě, brzdy jsou agresivnější. Jak už jsem psal o něco výše, tady si zvykám a proto "pískuji". A mnohdy nedobrzdím - viz přeražené červené terče v kolejišti v Luhačovicích. A to jsem měl obě brzdy na 100 procent a pískoval, jak blázen.
V TRS není celkem problém z rychlosti 100km/h ubrzdit na "pár meterch".
Ostatní vlastnosti mi připadají stejné, neb jsem si nevšiml nějakých drastických rozdílů.

Je nutno si také uvědomit, že TRS je bohatě podporován mateřskou firmou AURAN. Na jejich download stránkách jsou doslova desetitisíce modelů a objektů z celého světa a vše je jednotně kompatibilní.
Otázkou je, jak by vypadal MSTS, kdyby se na něj jeho mateřská firma nevybodla.

Churchill napsal:
....V TRS není celkem problém z rychlosti 100km/h ubrzdit na "pár meterch"....
A to je právě ten důvod, proč TRS nemám rád. Pikovláček, který otočením knoflíku z plné rychlosti zastavím. To samé rozjezd. Tohle nemá s realitou nic společného. Ale pokud si s TRS hraji z jiného pohledu než strojvedoucího, tak toto zkreslení nemusí tolik vadit. TRS je pohled na železnici z jiného úhlu než simulace práce strojvedoucího. Určitě se s tím dá vyhrát jiným způsobem, ale to jen s podmínkou, že jsem za pulem lokomotivy nikdy neseděl.

Opravdu neplést hrušky z jabkama.TRS nemá co do reálnosti z hola nic společného z MSTS,nemluvě o skutečnosti,bylo tu už i např. to že malá karkulka utáhla 30 plnejch wapek :!: ,o brzdných vlastnostech ze 100 na metru a rozjezd z těžkým Pn bez jediného prokluzu také na metru,netřeba více dodávat,kvalita zpracování také na pováženou,ono je lepší upřednostňovat kvalitu nad kvantitou.
Churchill:toto byl spíše názor "hráče" her z možná minimální znalostí reálného chování vozidel.

Další rozdíl, který je dost markantní, je ten, že TRS je dost náročný na RAM. Pokud je hodně objektů, hra začíná cukat a v levém dolním rohu monitoru se stále pohybuje červený proužek "nahrávám". Vjezd na bohatě vybavené nádraží, kde ještě navíc stojí další vozy, mašiny, byl vždy "velmi zajímavý". Ale nikdy nespadne - tedy mě se to nikdy nestalo.
Tady, při projížďce trasou Luhačovice, byla jízda plynulá, občas se škubla, ale jinak pohoda.

kvalita zpracování také na pováženou
No, to bych takhle šmahem neodsuzoval. Mnoho modelů a objektů je na velmi dobré úrovni. Záleží na modeláři. Ono stačí si prohlédnout objekty od italských modelářů a srdce zaplesá. Zase produkty, modelované v PaintShed, jsem zásadně nestahoval, neboť kvalita "na úrovni".

742.041 napsal:
Opravdu neplést hrušky z jabkama.TRS nemá co do reálnosti z hola nic společného z MSTS,nemluvě o skutečnosti,bylo tu už i např. to že malá karkulka utáhla 30 plnejch wapek :!: ,o brzdných vlastnostech ze 100 na metru a rozjezd z těžkým Pn bez jediného prokluzu také na metru...
Vyladená karkula 726/725.02 v MSTS má ( podobne jak v reále ) problém s vlakom o 20 osách po 15 ton na stúpaní už okolo 10 ‰ . Na fotkách nezriedka bolo vidieť, že manipulák ťahajú 2, nezriedka 3 karkule, konkrétne som to videl na fotkách z okolia Poličky, kde boli karkule svojho času typické mašiny. V Trainze ide naozaj o podobu s Piko vlakom, tam dáš za hurvínka 40 plných Eas a ono to fakt pôjde aj do stúpania 100% alebo v pohode prejde trať s protioblúkmi o polomere 15 m ... Takéto nonsensy v MSTS neexistujú.
Takisto jeden fíra nemôže riadiť 2 - 3 ... 7 vlakov a za jazdy preskakovať z jedného do druhého, alebo za jazdy v elektrike prebehnúť do zadnej kabíny ...
Ide o to, že Trainzu je skutočná simulácia na míle vzdialená, ale zas na druhej strane sa tam dá lepšie vyhrať sa s nakladaním, vykladaním nákladov ... to je skôr hra na modelové kolajisko alebo fíru, vlakového dispečera a logistika v jednej osobe.

Churchill napsal:
... Zde se staví tratě, tam zase mapy ...
Jeden obrovský rozdiel medzi mapou v Trainze a traťou v MSTS predsa len je. Trať v MSTS síce zaberie MB až GB miesta na disku, ale okamžite je kompletná a funkčná. V trainze si stiahneš síce mapu, má pár málo MB, ale aby bola komplet, musíš loviť kopu objektov, ktoré autor použil pri stavbe. Môže sa stať, že dohľadáš 88%, ale môže sa stať, že nájdeš ledva 50% objektov a v tom prípade jedna aj druhá mapa je k ničomu, pretože na nej chýbajú objekty a namiesto nich sú prázdne miesta vyplnené defaultnou šeďou, v lepšom prípade zelenou trávičkou.

ale aby bola komplet, musíš loviť kopu objektov, ktoré autor použil pri stavbe.
Ano, to je pravda. Kvůli tomu jsem po nainstalování opět několik map odinstaloval.
Ale on je problém i zde, na MSTS. Před chvílí jsem zrovna na jeden narazil. Stáhl jsem si trať Opava / Olomouc, nainstaloval a ve hře se mi trať vůbec neznázornila. Tak jsem pátral proč, a dozvěděl jsem se, žemusím mít Global a Sound z placené trati 321, i přesto, že trať OL/OP je free. (takže vlastně není - je to šikovný obchodní tah - tohleto zrovna rád nemám). Takže pro zprovoznění free trati OL/OP si musím zakoupit DVD s tratí 321. Nezakoupím, protože jsem si v sobotu přes email objednal Šemorovu trať (snad email došel).
Ono je všude něco.....

Churchill napsal:
Ano, to je pravda. Kvůli tomu jsem po nainstalování opět několik map odinstaloval.
Ale on je problém i zde, na MSTS. Před chvílí jsem zrovna na jeden narazil. Stáhl jsem si trať Opava / Olomouc, nainstaloval a ve hře se mi trať vůbec neznázornila. Tak jsem pátral proč, a dozvěděl jsem se, žemusím mít Global a Sound z placené trati 321, i přesto, že trať OL/OP je free. (takže vlastně není - je to šikovný obchodní tah - tohleto zrovna rád nemám). Takže pro zprovoznění free trati OL/OP si musím zakoupit DVD s tratí 321. Nezakoupím, protože jsem si v sobotu přes email objednal Šemorovu trať (snad email došel).
Ono je všude něco.....

Určitě nemusíš. Stačí pořádně číst. Opavu Olomouc stahneš celou včetně Globalu, Sound a update zadarmo. Je fakt free.

Churchill napsal:
Ono je všude něco.....

Nemusíš ho mít přímo z placené verze.....jde o to, že se tam používá systém kolejiva Xtracks a je kompatibilní se zmiňovanou 310...

Ostatně kdyby jsi se podíval na web http://www.train-sim.cz na stránku trati 310, tak tam máš ty balíky odděleně všechny -trať i s update, samostatně zvuky a samostatně i ten zmiňovaný Global.......

Takže objednávat kvůli Globalu nic nemusíš

Ostatně kdyby jsi se podíval na web http://www.train-sim.cz na stránku trati 310, tak tam máš ty balíky odděleně všechny -trať i s update, samostatně zvuky a samostatně i ten zmiňovaný Global.......
Určitě nemusíš. Stačí pořádně číst. Opavu Olomouc stahneš celou včetně Globalu, Sound a update zadarmo. Je fakt free.
No to je tak, když jeden neproleze celou stránku. :eek: Už to tam vidím.
Tož se omlouvám.

Back
Nahoře