Pár drobných, zcela nepodstatných dodatků, které si neodpustím:
- bílí křesťané mají mraky prohnilých organizací, samotná církev je prohnilá kvůli tomu, že potírá sexuální zneužívání. Ale proti tomu se "hrdí Češi" neohrazují tak hlasitě, protože to nejsou černí muslimští migranti. Každé náboženství má své prasárny. Židé popírali svůj podíl na smrti Krista, hinduisté pořád provozují zakázané a poměrně potupné, nespravedlivé a do 21. století zcela nevhodné rozdělení podle sociálních poměrů té dané skupiny.
- stejně, jako mají muslimové svůj Džihád (svatou válku ve jménu "zabíjení bezvěrců a šíření islámu"), bílí křesťané pořádali ve středověku křížové výpravy, které byly némlich to samé (ohněm a mečem šířili křesťanství). Obě strany si nemají co vyčítat.
- muslimové bývali relativně tolerantní vůči věřícím, které nepraktikovali islám. Důležité bylo, že vyznávali nějakého boha (protože tehdy byl bůh vše). Namířeni byli proti ateistům, to byli ti prašiví bezvěrci. (Tomuto jsem se před nějakou dobou okrajově věnoval ve své seminární práci o náboženství ve třeťáku.) Muslimové jsou tedy pošahaní ne kvůli podstatě své víry, ale kvůli tomu, jak se změnil středověk do téhle pošahané doby.
- Dan tady zmiňuje staré Rakousko. Občas si říkám, jestli tenkrát nebylo přece jenom líp. Politické strany nebyly, tudíž žádné "za to může Babiš, Kalousek, Havel, liberálové, sluníčkáři, komunisti".
- dále jak píše Lukyn, i obyčejní bílí křesťané zabíjejí. Třeba ten jehovista (dobře, nebyl tak úplně obyčejný) Roubal, co ve své usedlost na Šumavě vázal lidi do kozelce.
- kritici, zkuste se zamyslet nad tím, jestli z například z EU, kterou tak nesnášíte, nevzešlo něco dobrého. Sice poslední dobou padá prudce dolů (třeba v souvislosti s koronou), ale zkuste si představit, jak by to tady vypadalo bez poměrně štědrých dotací. Kolik se toho zrekonstruovalo, nakoupilo, opravilo.
Holt i v této digitální (a doufám, že stále ještě relativně svobodné) době na sobě neseme břemeno středověku. Část jich nese islámská a africká kultura, část jí podvědomě neseme všichni a část z ní se stále viditelně projevuje na inteligenci voličů SPD.
Jen to chce občas si zapojit souvislosti a nevěřit slepě různým povedeným dezinformačním nesmyslům, i když uznávám, rozlišit pravdu je v době internetu čím dál složitější.
A znovu opakuji že ne, ani já tady nechci migranty. Stačí mi tady ta banda z Přívoza.