CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ne, jen opravy brzd, dodáno topení, opraveny aktivity a vytestovâno přes Orlické hory z Ústí n. O. Směr Štíty a na Vysočině. Tišnov- Žďár. Však Icikovi jsem engy posílal. Úprava Meda a já. Na veřejný model do MSTS.

Hlavně jsem opravil asi 6 aktivit a RegioNova jede a stíhám i JŘ pokud zas bude nějaká změna, znova testy a problémy, tak už na to dlabu jezdit furt jednu aktivitu dokola.

Skvělé, už se těším na další motorovou jednotku pro ORCZ, až bude plně otestovaná k dispozici. :cool:
-------------------------------------------------------------

Mimochodem, vrátím se ještě chvíli k ESům a Peršingům, konkrétně 363 a 163 - začalo se mi zase stávat, jako v době před vyladěním Es, bouchání nadproudové ochrany při nástupu EDB spolu s ovladačem OBE-1 v poloze "odbrzděno".
Zkusil jsem s 363 omezit poměrný tah na 6-5, ale několikáté zabrzdění to vystřelilo i takto omezené. Na 163 jsem měl PT v poloze 7 a neomezoval jsem, stalo se to 2x a potom asi 4x ne.

Mám problém a nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno. Stáhl jsem si pack Katr a když jsem si chtěl zajet aktivitu od Dvacky na 310, tak se mi ten Katr nenačte, píše mi to "chyba načtení: cd_750714". Zkusil jsem smazat původní adresář a dát tam nový, nic nepomohlo. Přitom mám všechny součásti.

Ae sixe padá po pokusu umístit vlak, mám obavu, že to dělají ty obří s soubory, ale páry opravené a fungují. Díkes.

V dnešní době 30MB soubor je obří? Schválně jsem zkusil MSTS editor a normálně jede dokonce jde i editovat samotnou soupravu. Všechny .s soubory s balíčků jsou čisté exporty z blenderu.
Screenshot_2.jpg

Já fakt netuším, ale ono těch nezabalených s se kumuluje, nejsou to jen tvoje a pak prostě může nastat kolize. Samotné 810 v editoru jedou.

V dnešní době 30MB soubor je obří? Schválně jsem zkusil MSTS editor a normálně jede dokonce jde i editovat samotnou soupravu. Všechny .s soubory s balíčků jsou čisté exporty z blenderu.
Ahoj
Ano, pokud tam máš pár vozů v pohodě, ale my aktivitáři máme fakt rozsáhlé trainsety a sčítá se to, ty nezabalené s soubory to zabily. Pokud ty tvoje vozy vyhodím, tak AE MSTS normálně načtu. Pokud je vrátím, editor jsem otevřel poue jednou, ale pak zase začal padat při jakémkoliv pokusu umístít Loose Con. (umístit vlak. AE MSTS prostě ty s soubory čte a thle je pro něj smrtící. Prostě AE MSTS ti pojede, až se ale něco nakumuluje, co nezvládá počtěm dat, tak nastává smrt a tohle je opravdu zbytečné navršování dat, jen proto, že se ti nechce komprimovat s soubor. Nezlob se na mne.

Všechno je o zkouškách na trati. Trefovat se od stolu do koeficientu, který ovlivňuje vlastní brzdící sílu pro tuto skladbu podvozku a brzd, je někdy problém.
Přihodím vlastní zkušenosti. Debugkoef či jak se tato proměnná nazývá jsem nastavil na 0,333 aby pokud zapíšu brzdící hmotnost vozu např 52 tun brzdil při max tlaku (3,8 bar) v brzdových válcích silou 52kN. Poté jsem se sólo lokomotivou i se soupravou zkoušel zábrzdnou vzdálenost a seděla téměř přesně (chyba v jednotkách až desítkách metrů). Odzkoušeno ale jen u nákladních vlaků a Lv.

Dávam si trochu do poriadku trainset a ladím si caby. V spustenom MSTS stačilo po zmene parametrov v cvf prejsť na druhé stanovište a nazad a načítal sa upravený súbor. V ORCZ to takto nefunguje. Je nejaká finta ako prinútiť ORCZ aby načítal znova súbor cvf počas chodu ORCZ? Zakaždým nanovo spustiť ORCZ je zdľhavé.

Přihodím vlastní zkušenosti. Debugkoef či jak se tato proměnná nazývá jsem nastavil na 0,333 aby pokud zapíšu brzdící hmotnost vozu např 52 tun brzdil při max tlaku (3,8 bar) v brzdových válcích silou 52kN. Poté jsem se sólo lokomotivou i se soupravou zkoušel zábrzdnou vzdálenost a seděla téměř přesně (chyba v jednotkách až desítkách metrů). Odzkoušeno ale jen u nákladních vlaků a Lv.
Abys bez použití nomogramů (ať už pro zkoušky nebo jako výchozí podklad pro výpočty) dokázal nejjednodušeji určit brzdící sílu reálného vozidla (dejme tomu se špalíkovými brzdami) při dané rychlosti, potřeboval bys znát a použít:
1) obrzdění vozidla - vědět, jak velkou silou jsou špalíky přitlačovány ke kolům (pozor - toto brzdící váha neudává!),
2) plochu brzdových špalíků - při menší ploše špalíku vzniká menší třecí (brzdící) síla,
3) příslušné grafy - jak součinitel tření, jehož vynásobením s celkovou přítlačnou silou špalíků na kola získáš právě brzdící sílu, závisí:
a) na rychlosti,
b) na tlaku, kterým působí plocha špalíku na kolo (součinitel tření s rostoucím tlakem klesá, což vysvětluje efekt popsaný v bodě 2).

Jednodušší způsob, jak zjistit brzdící sílu, a přitom se vyhnout jízdním zkouškám (či jejich matematickým simulacím), který by byl fyzikálně validní, nenajdeš.

A pokud se rozhodneš pro jízdní zkoušky, budeš potřebovat nomogramy - však teprve pro práci s nimi má význam ta zmiňovaná brzdící váha. Výstupem práce s nimi je pak tzv. zábrzdná dráha - ta by tě měla zajímat. Zábrzdná vzdálenost tě naopak vůbec zajímat nemusí, neboť vozidla se skutečně nekonstruují tak, aby zastavovala ze 60 km/h na 400 m nebo ze 100 km/h na 700 m...

Toť zas má zkušenost. A podotýkám, že jsem to měl kdysi pomotané úplně stejně jako ty...

Back
Nahoře