Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj Ali. Zastavěné úseky vapadají skvěle. Koridory moc nemusím, dvě zdi a koleje. Na širé trati je to nesrovnatelné. Hezky tu preferuješ MSTS, já jsem na tomhle simu vytviřil mraky aktivit. Obávám se však, že nový vývoj pro MSTS už jaksi postrádá význam. Pokud píšeš, jak je trať nepěkná, bude to nejspíš starou grafikou a MSTS samotným, doporučoval bych přechod na OR.
Dane, díky, já bych to moc rád zkusil, ale kvůli MSTS a jeho retro aktivitám stále jedu na WinXP. Aby to vše fungovalo. Jinak to pro mě nemá cenu. .. Win10 a OR? .. jak chceš srovnávat něco , co fungovalo (a vypadalo) dobře komplet na 8GB s něčím, co díky ortu je desekrát větší?.. Neblbněte, hoši...

stále jedu na WinXP
Tak to vysvětluje vše. Tato hra už není pro WinXP. Openrails v XP nejde spustit a dá se používat jen editor MSTS. Ale jelikož aktivity v Openrails jsou mnohem a mnohem jednodušší než do MSTS. Žádná pravidla, co tam naflákám, to tam naflákám a jedu. Jaký je problém si udělat aktivitu vlastní po trase, která mne zajímá.
Ale MSTS funguje i na W10. Já mám na všech počítačích vždy obojí. Mohu hru spustit jak v MSTS, tak v Openrails. A ladění u vozidel se přepíná automaticky a dokonce ty samé lokomotivy mají pokročilejší kabiny s vysokým rozlišením a vlastní jízda je úplně jinde. Proto nechápu, proč to nezkusit.

A ještě jsem našel video z tratě do přístavu.
Trochu podobně jsem to tam nasázel, ale až tam bude bujná vegetace, tak to bude vypadat líp. Ty tunelové portály jinak nevyšly. Díry v terénu jsem ucpával vším možným. Ale vegetace ve finále nepřesnosti překryje. Tady se jedná o to, aby šlo bezpečně projíždět a nic neprosvítalo.
0102Decin1.JPG
0102Decin2.JPG
0102Decin3.JPG
0102Decin4.JPG

Tohle se dá vyčíst s plánků, až budu osazovat Pr. Žleb návěstidly, ale jak jsi mi poslal náčrtek Bad Schandau, to číslování kolejí je tak správně?, kdy nejsou odděleně sudé a liché? Martin na 321 to má naruby. Druhou kolej u dopravy a u 2. peronu první a tu uprostřed jako nultou. A koleje dál už jen liché. Ale to už není problém přečíslovat.
Já teď krvácím nad Děčínem hl. n. ranžírem a depem.
Ale když jsem zvládl komplet kolejiště Děčín Východ:
0202DecinVychod.JPG

Tak ranžír vedle depa snad už dám. Tedy mi zbývá jen to zahnuté zhlaví směr Povrly, což také bude chuťovka. Ještě pár kolejí v depu a mohu jít na to. :)
0202Decin1.JPG
0202Decin2.JPG
0202Decin3.JPG

Však o tom mluvím a tak to podle těch náčrtků přečísluji. Ono už je to jasné na zastávce Shona, kdy jsou koleje obráceně proti kolejím na ČD. Ale právě Bad Schandau Ost, to má na sudé a liché jako u nás, jen obráceně liché dole sudé nahoře. Tedy když přejedu hranice od CZ, tak se druhá kolej mění na první. To jsem nevěděl. Díky za všechny informace. Podobně zírám na jejich návěstní soustavu. V trati 321 jsou nasázená originál návěstidla, Deterio mi psal, že mi je doplní, ale tyto nejdou v TSRE5 linkovat. Chybí tam volba cokoli linkovat. Asi je to jen pro MSTS editor, ale to je chyba. Je nutné, aby to bylo kompatibilní.

Depo mám naskládané, v Děčíně to neznám, ale točna asi bude lepší natočená takto než skrz haly. Není problém změnit. Koleje navazují.
Horší je to vzadu z druhé strany. Model budovy je moc dlouhý. Vzadu jsem rotundu trochu vyobloučkoval, ale tady ten roh se nedá. Jedině to napojit ze šturcu vedle a také vyesíčkovat. Kdyby tam někdo potřeboval jezdit.
0202depoDecin1.JPG
0202depoDecin2.JPG
A už zbývá jen dostavět tohle. Ale na to se musím pořádně vyspat.
0202DecinZhlavi.JPG

Ach jo, když vidím tu krásnou trať a vždy v depu ty točny, tak mně tak mrzí, že nejdou využít ty pro OR s animací a otáčením praních mašinek.:(

Ach jo, když vidím tu krásnou trať a vždy v depu ty točny, tak mně tak mrzí, že nejdou využít ty pro OR s animací a otáčením praních mašinek.:(
Na tohle jsem se už díval v rámci své tratě. Do modelařiny moc nevidím, ale co jsem zjišťoval a experimentoval, tak by pravděpodobně stačilo, kdyby někdo nějak rozdělil model točny "na dva kusy" (viz. screeny), nevím jak to lépe říct, pak už by animace asi fungovala (samozřejmě ještě po zapsání točny do příslušných souborů). Ale asi teď říkám blbosti, tak se rovnou omlouvám, nechci spamovat mimo téma.

Přílohy

• Anim.jpg
    Anim.jpg
    108.6 KB · Zobrazeno: 0
  • CZ.jpg
    CZ.jpg
    123.9 KB · Zobrazeno: 0
Model točne by som rozdeliť vedel, napr ten čo je v depe Bratislava hlavné, ale aj inde v trati BP, napr. Kúty. Ale dalšej práce by sa mohol ujať niekto iný, nemám na to čas a nervy :-) depo.jpg

Na tohle jsem se už díval v rámci své tratě. Do modelařiny moc nevidím, ale co jsem zjišťoval a experimentoval, tak by pravděpodobně stačilo, kdyby někdo nějak rozdělil model točny "na dva kusy" (viz. screeny), nevím jak to lépe říct, pak už by animace asi fungovala (samozřejmě ještě po zapsání točny do příslušných souborů). Ale asi teď říkám blbosti, tak se rovnou omlouvám, nechci spamovat mimo téma.
problem je ten ze ty standartni točny A1t27mTurntable jsou moc velké a v našem prostředí se nedají použít. U nás většinou do 20m

Depo mám naskládané, v Děčíně to neznám, ale točna asi bude lepší natočená takto než skrz haly.
Ach jo, když vidím tu krásnou trať a vždy v depu ty točny, tak mně tak mrzí, že nejdou využít ty pro OR s animací a otáčením praních mašinek.
Tahle točna v reálu nejde otočit kolem dokola, je prodlužovaná ale ne po celém obvodu (překáží tam ta kolej).
Jinak pára jde v Děčíně otočit přes Prostřední Žleb a Děčín východ.
Točna, co jde otočit kolem dokola je až ta zadní schovaná.

že nejdou využít ty pro OR s animací a otáčením praních mašinek
Věříš, že mi to nevadí? To by jsi musel udělat nudnou aktivitu posun v depu. Důležité je, aby byla točna správně natočená, aby jsi z depa mohl vyjet na vlak. Já bych se tedy animací točny nezabýval. Na takové vychytávky, kdy jezdíš jen po depu stačí projekt tratě, kde bude jen výchozí stanice a lokomotivní depo. Pak celá aktivita bude o tom, že ti budou přijíždět a odjíždět lokomotivy z a do depa.

Ale vůbec ne, žádný nudný posun. Já to pak nechápu. Na jednu stranu preferuješ, jak šla doba dopředu a na druhou stranu se tomu bráníš a ještě prý nuda, to by jsi koukal, jak by šlo spestřit aktivity. :-)

žádný nudný posun.
Dane, jednoduchá odpověď. V BP není animovaná točna. Tečka. A jsem za to rád. Protože už opravdu přesluhuji, tedy jen doufám, že vydržím dostavět, co jsem právě rozestavěl a kdybych měl řešit k tomu takové ptákovinky, co si kdo vymyslí navíc, tak se na to rovnou vykašlu. Copak nechápete, že to co dělám je na možnosti běžného člověka? Jeden otravuje, že fototextury ne, protože jeho počítač na to nemá, jiný chce točnu a třetí bude chtít nádražní hodiny s vodotryskem. :)

Ahoj Zbyňku, nic ve zlém, ale tvoje "nadšení" a odpovědi lidem zde, kteří něco tvoří a jen ti sdělí, že by trať něco posunulo ještě dál, tím i v tvorbě aktivit a i ve vlákně hlášení chyb, kde jsi vlastně nedávno prohlásil, ať ti tam vlastně nikdo nesděluje momentálně chyby mně celkem přivádí do rozpaků. Nevím, nakolik je problém vyměnit točnu, nebo pokud stavíš nový úsek ji vlastně osadit. Tak promiň, že jsem si dovolil býti otravným.

Ps:
Prostě je mi líto, že musím dělit aktivity, třeba Brno - Třebová, 475.1 a zpět nemohu jet tendrem vpřed, to bych měl sekyru jako prase, to samé naopak. Není jen posunování v depu. Tyhle mašiny se obracely, stejně Brno - Přerov a zp., když vznikla v OR tahle možnost, myslel jsem, že se to konečně využije, toť vše.

Prostě je mi líto, že musím dělit aktivity, třeba Brno - Třebová, 475.1 a zpět nemohu jet tendrem vpřed
Dane. Ty vůbec nechápeš, jak to tenkrát jezdilo. Ale s párou určitě takto ne, že mašina přijela do cíle otočila se a jela zpět. :) Také nemáš páru, jaká byla na páru :) v depu přípravná doba. My na pantografech jsme měli asi hodinu. A jeden starý fíra vzpomínal, kde jsou ty časy, kdy na páru, než se zatopila a vše zkontrolovalo, tak na to měli 3 hodiny. Pak se odjel vlak někam, mašina odvezla do depa a konec. A měl za to třeba 15 hodin výkonu. Nependlovalo se tolik, jako když páry nahradila motorová trakce. Proto si umím představit, jaká by to byla nuda ve hře. Ani z dob, jak děláš aktivity ty nebyl takový fofr a ten tehdejší provoz se nedá nasimulovat, aby to bylo hratelné. A nečekal jsi na obrat 1 až 3 hodiny ve vratné stanici.
A za další, asi jsem ti to blbě vysvětlil. Ta animovaná točna pro OR vyžaduje model točny, co je v kolejivu Xtrack a tento model já zařazený nemám. Netuším, jestli by to šlo, ale je to zbytečné, protože tak dlouhá točna se nikde v CZ nevyskytuje.
ve vlákně hlášení chyb, kde jsi vlastně nedávno prohlásil, ať ti tam vlastně nikdo nesděluje momentálně chyby
To byla reakce na to, že jsem vydával asi tři aktualizace po sobě a nikdo nic a až jsem vydal definitivně poslední, tak se protrhl pytel s hláškami. Nevadilo by to, kdyby to vlákno zůstalo jen o těch chybách a já se tam mohl za půl roku, až bude čas podívat. Ale takto je to zaplácané různým pokecem a těžko tam něco za delší dobu hledat.
A navíc bych měl prosbu na moderátora, aby sloučil hlášení chyb pro OR a pro MSTS. Je to totéž a někdo chyby píše tam a jiný do druhého vlákna a je v tom pak guláš. OR a MSTS se přece v tratích neliší. Stačilo by hlášení chyb pro MSTS zrušit bez náhrady.
A za poslední, pokud chceš cokoli dotáhnout do konce, tak se nemůžeš v počátcích soustředit na detaily, protože se po několika měsících vyčerpáš a přestane tě to bavit a projekt se odloží. Tedy mě nepomohou žádné kecy, co bych ještě mohl, ale když už někdo chce, tak ať modeluje objekty i nádraží, která ještě chybí. Pak se teprve posuneme dopředu. Jenomže kvalitní modeláři to tady dávno vzdali. Jiní šikovní dostudovali a žijí si svůj život bez této drogy. Protože takový šikovný modelář podá prst a celá komunita lapne po celé ruce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře