Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A už k silu vedou i koleje. Je to souběžně s tratí a Dan by mi to neodpustil, kdyby mu tam nemohla zajíždět souprava. :) Ještě musím trochu srovnat rozměry, abych mohl koleje protáhnout i z druhé strany. Ten přízemní blok přístavku jsem snížil o 3m. A myslím, že je to teď akorát.
1911siloDobrin1.JPG
1911siloDobrin2.JPG

Ještě k těm nočním. Udělal jsem zkušební jízdu po Drážďanech a myslím, že je to OK. Pokud mám externí pohledy, tak asi vlastní kolejiště je tmavé, ale když sedím v kabině a svítím, tak je vše jak má být. Perony jsou noční verze snad všechny všude a pokud nějaké nádraží je po tmě a vadí to někomu, tak můžete pomoci, že noční textury vyrobíte.
Obrázky ze hry jsou vždy tmavší než ve hře, tak jsem je mírně zesvětlil, jinak je to nepublikovatelné. Asi ty mosty v Drážďanech by ale chtěly trochu rozsvítit. Ty lampy jsou jako bludičky. :) Možná ty textury mají i noční varianty. Pokud ne, tak ty ještě vyrobím. Například jsou mírně nasvícené i ty mé podchody a výtahy. Jen mi nesvítí ty šibenice v hale. Tedy kromě konstrukce. :) Asi to ještě neumím. Špatně jsem namapoval texturu. :) Ale v hale je světla dost i tak.
1911Dresden1.JPG
1911Dresden1a.JPG
1911Dresden2.JPG
1911Dresden3.JPG
1911Dresden4.JPG

Trochu skok na Jižní Moravu, protože v poště jsem našel krásně vypracovaný nový model od Nebuluse nádraží Kobylí na Moravě i se skladištěm. Děkujeme.
Trať Zaječí - Hodonín je nejstarším úsekem projektu BP z roku 2003. Po pár letech došlo k přepracování trati Břeclav - Hodonín a tím i částí této lokálky kousek za Hodonín, který byl v novém umístění. Napojení přesunuté trati bylo celé roky jen provizorní. Protože se čekalo až do současnosti na přepracování úseku Brno - Břeclav, kde stanice Zaječí je také v jiném umístění. Poté došlo k finálnímu kompletnímu přepracování této lokálky i s odbočkou Čejč-Ždánice. Tyto koleje jsou asi srdcovky Nebuluse, protože většina modelů nádražích jsou jeho. Některé modely a veškerá fotodokumentace jsou od Deteria. Z celé této trati chybí snad jen originál model Bořetice.
2711Kobyli1.JPG
2711Kobyli2.JPG
2711Kobyli3.JPG

Zbyněk, musím sa priznať že som bol veľmi skeptický k tvojej trati a však keď pozerám posledné dni tieto screeny z tvojej trate tak keby mám klobúk dám ho dole.
Kus práce a vyzerá to skvelo. Kiežby každý úsek tvojej trate bol takýto. Samozrejme chápem že teraz nebudeš prerábať celú trať kvôli tomu. No tento úsek Praha - Dečín - Dražďany sa ti naozaj vydaril.

Zbyňku, pekne si to osadil :) . Pozerám ako puk, že sú tam ešte tri koľaje v trati BP. Podľa orto mapy koľaj pri budove bola zlikvidovaná cca v roku 2004. Keby Deterio nemal nafotené tieto budovy pred 15 rokmi, tak sa na to asi nedám.

Kiežby každý úsek tvojej trate bol takýto.
Vždyť to stavím už 20 let a za ten čas jsem vše komplet asi 3x přepracovával. Nemyslím si už, že současně to je jinde až tak zlé. Právě úsek Zaječí - Hodonín byl do poslední rekonstrukce opravdu jen začátek tvorby ještě s defaultními domečky. Vždyť pokaždé každé vylepšení pokrylo celou plochu projektu BP. Husté lesy, nové výhybky a kolejivo a nakonec největší piplačka nezobrazování se troleje tam, kde nemá být.
Nejhorší na všem je, že jakmile člověk takto dlouho jen osazuje, tak postupně vyhoří a dojde fantazie. Nebyl jsem schopný vylepšit oblast Praha - Podbaba. Dnes to tady bylo ještě celé holé. Nyní snad už trochu.... Vždyť tady jsme vystupovali z vlaku a nastupovali na pražské sleziny. Doufám, že je někdo zase obnoví.
2700Podbaba1.JPG
2700Podbaba2.JPG

Do aktualizace BP99 zbývá snad 10 dní a Nebulus posílá do své srdcovky trati jeden model za druhým. :) Tedy Velké Pavlovice zastávka. Dokonce tam vymodeloval i pumpu. Tak jsem tam podsadil i nějaké to políčko. Jedna zajímavost. Doposud tady byl baráček, model od PaV z roku 2003, kdy se pokoušel podle obrázku o Hustopeče. Tedy úplné začátky modelování do MSTS. A čekalo to tady na svůj originál 20 let.
2911Pavlovice.JPG
2911Pavlovice1.JPG
Skočíme o několik set kilometrů dál.
Stanice Roztoky u Prahy, kde je přechod z klasiky do ortofotomapy. Z vlaku přechod nikdo ani nepozná, jako je to vidět na pohledu z dronu. Navíc ten oblouk je zkrácený, aby se vše zkorigovalo, tedy malé zkreslení asi 200metrů. To už byla daň za propojení 090 až do Prahy.
Už zbývá jen úsek Úholičky - Kralupy nad Vltavou a jde to ven. Opravdu se to dál tak intenzivně nedá a je třeba vypnout. :) Po aktualizaci asi bude hodně modelování zdí a přemostění na míru a úpravy existujících modelů, které nelícují. Dodělávek bude stále ještě hodně. Modelováním se otevřou nové možnosti. Ale i tak toho ještě hodně neumím.
2911Roztoky1.JPG
2911Roztoky2.JPG
2911Uholicky.JPG

Konečně finišuji, vegetace a zástavba na 090 je komplet. I když stále by bylo co doplňovat. :) Ale pokud nebudu létat s dronem, tak určitě dostačující. Libčice a Dolany, ty daly snad nejvíce zabrat. Ale ještě nikde nemám velké osvětlovací stožáry. Do nich se mi zatím nechtělo, nechal jsem si je nakonec.
112Letky.JPG
112Libcice1.JPG
112Libcice2.JPG
112dolany1.JPG
112dolany.JPG

Dnes jsem si projel celou trať z Prahy do Drážďan. Tedy musel jsem i 230 km/h, jinak by čas na testovací jízdu vypršel :) No, celkem to je už k světu. Sice sem tam nějaký rožek baráku je v luftě, ale to jen proto, že za celých 20 let nikoho nenapadlo každému baráčku udělat bytelné základy. Jinak by se tohle nedělo. A tam, kde se to neděje, tak mají hlínu až pod okna. :)
Ještě jsem upravoval tři noční textury, aby to vypadalo v noci přirozeně (u mých nových modelů) Ale bohužel, nějaký darebák v Dresden HBF mi natřel asi 5 metrů zábradlí na modro. Je to až za halou a všiml jsem si toho až při noční jízdě. Ale je to divné, každý nový model nejprve prohlížím kolem dokola. Doma mám jen starý zdroják, tedy zatím neopraveno. Vždyť tohle bije do očí, jak jsem to mohl přehlédnout. A zábradlí vedle je přitom ze stejného těsta.
DRchyba.JPG
Celá trať je také projetá testem na chybějící soubory, opravdu něco chybělo, tak jsem doplnil.
Aktualizaci tedy vydám 11.12. Následující týden si ještě nechám na nějaké drobnosti nebo připomínky a Nebulus něco naznačoval o Bořeticích.

Ale když u Hněvic mám nový most přes Labe, tak by bylo škoda tam nedokončit tu vlečku do Štětí, ne? Právě příští týden tam doplním baráky a haly, nějaká návěstidla, aby se tam dalo i jezdit.
Neví někdo, jak se to tam jmenuje? (pro označení kolejí)
A koukám, že celý komplex je i propojený do Štětí. To tam určitě v budoucnu také dokolejuji. Zatím jde jen o to, aby tam mohly přijíždět vlaky od 090.
Tam to dlouhé na třetím obrázku je myčka? Ale není to průchozí, tak to asi bude něco jiného.
0312Steti1.JPG
0312Steti2.JPG
0312Steti3.JPG

Mohu do aktualizace mít malou drobnou prosbu? Vím, jak to Zbyněk nesnáší... Ale, ČELÁKOVICE, v místě, kde je nyní zastávka Jiřina, se nachází jedna opravdu legendární prastará kolonie "Stabenovka", kde dones mají kanalizaci kýblem z okna a hliněné chodníky.
V simulátoru je zelená louka. Šlo by to tam osadit? Stačilo by stylem kůlna sem - kůlna tam, je to splácanec malých domečků mezi tratí a fabrikou. Ale vždycky když jedu Hradec, chybí to tam. Až si tam prosekají cestu hygienici, dojede tam buldozer a bude po srandě. Tak alespoň v trati. Prosíííím.;);)

Už jsem na chybu přišel. Viník je, neznalost angličtiny. Když jsem do modelu přidával ty šibenice na peronech, tak se mne to něco anglicky zeptá ohledně materiálu, asi nějaké sloučení. První možnost je přebarvení jednoho dílu zábradlí na modro a druhá volba je už OK. Ale stejně nemám na druhé straně, kde je přemostění pilíře. Tak je tam ještě dotvořím.
412zabradli.JPG
v místě, kde je nyní zastávka Jiřina, se nachází jedna opravdu legendární prastará kolonie "Stabenovka
Takových míst mám určitě nekonečně mnoho. Podobný problém měl kdysi zdejší Fana. A tak nelenil a celé okolí si zastavěl podle obrazu svého. A poslal mi pak soubory w a já je vyměnil. Tedy po schválení, aby se něco v trati nezasukovalo, kdyby náhodou zasáhl do databázových objektů. Tudy vede cesta. A nejlépe si to tam nafotit a vymodelovat nějaké zásadní domečky. Zase takový problém to není, zabere to méně času než čas na sociálních sítích.

Tak jsem s opravou zábradlí k modelu ještě doplnil pilíře podjezdu. Ty sloupky by měly být ze světlejších kamenů, někdy příště to aktualizuji. Jinak obrázek výše, nic jsem nevyřešil, protože naopak se mi z dlažby vytvořil šikmý sloupek šibenice na peronu. Tedy jsem musel modré zábradlí smazat a znovu přidat. A poté jsem zjistil, že z kamenů mám šikmé vzpěry i na peronu vedle. Když jsem přebarvil zpět, tak jsem zase měl modrý konec peronu. Mě už z toho snad hrábne. :) Ale nakonec vše opraveno.
Po aktualizaci se pokusím vyměnit mnohé textury za lepší. Určitě z fotek od Kimira něco vyberu.
412DrHBF1.JPG
412DrHBF2.JPG

Už jenom dodělávkuji. Ty pilíře mostu jsem ještě posunul blíže do ulice, možná by to chtělo nasázet hustěji, ale pod mostem nikdo jezdit nebude. A doplnil jsem silnici, aby tam něco jezdilo.
Dále vyměňuji nadjezdy za nové, například v Bad Schandau ty poloměrové uhlové mostovky přesně sedly. A ten otisk silnice na povrchu jsem nechal zarůst křovím.
A také se už dá jezdit do papíren Štětí. Dal jsem tam i návěstidla podle mapy.cz. A z vlečky jsem dal jenom návěstidla pro posun. Netuším, jak se tam jezdí, ale ve hře se určitě na bílou dá do Hněvic jet.
Tak doufám, že se na příští pondělí všichni těšíte. :)
A kdyby úplně náhodou něco nějak nefungovalo, tak o svátcích určitě ještě mohu vydat nějaké opravy, úpravy.
0512DrHBF.JPG
0512BadSchandau.JPG
0512StetiPapirny1.JPG
0512StetiPapirny2.JPG

Ještě jsem prodloužil peron 1314 (vlevo), byl zkrácený kvůli výhybce která nevycházela jinak, než aby přečuhovala do haly. A hlavně mi už konečně svítí ta světla nad perony v hale. Měl jsem to špatně namapované. :) Ty zděné výklenky už jsou také OK, ale časem je stejně vyměním za autentickou texturu.
0612DrHBFnoc.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře