Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kdyby se databázově nespojily, tak by tam nic nejezdilo.
To je pravda, tedy se 4 proudové silnice musí osazovat v MSTS editoru. A tak se i dělo. Skalní stavitelé mají MSTS jako výchozí. Protože bez MSTS žádnou trať nepostavíte. TSRE5 je jenom rozšíření možností stavění tratí. Tedy oba editory žijí v symbióze. :) A to samé se týká i tvorby aktivit, jak doplňuje Dan.

Ještě jsem trochu vyspravil mosty v Pirně. Rovná část budiž, ale ten kousek nad tratí, to bude chtít komplet model na míru, podobně jako v Roudnici. Ale to až příště. Je to teď určitě lepší, než to bylo. A už stop a musím dokončit lesy a budovy na 090. Mám tam toho ještě hodně. I když se to tam už místy zelená. A mikuldo díky, že jsi mne naučil obloukové stavby, bez těchto vědomostí bych to nedal.
0711Pirna.JPG
0711Pirna1.JPG

Zbyñku ta trať začíná být luxusní, už předtím to byla 1. liga, ale teď jsi to posunul do úplně jiné dimenze. Jedna věc to ale sráží těžce na prdel. Víš co? Ty americké auta a ty auta z dob MSTS, co vypadají, jak papírové modely z ani ne ABC, tohle by chtělo fakt vyměnit, jedeš překrásnou krajinou, s nádhernými modely a po cestě jede "papírák" a v ten moment jsi opět v MSTS v roce 2004. Koukni třeba na parkoviště v Ústí nad Orlicí, jak to práskne do xichtu a dehonestuje to celé vypiplané okolí.

To Ústí nad Orlicí je Zbyňkova srdcovka, poněvadž už jsme to připomínkovali. Jenže jemu to nejspíš připomíná večerní vystřihovánky z ABC a tak se musíme smířit s tím, že tam budou zaparkovaná i za 5 let. :)

Tady se musím zastat, to jsem slíbil, že se pokusím upravit barvy té bydovy. (Jsem zapoměl) Mě tam bije do xichtu víc ten vozový park na tom parkovišti.

auta z dob MSTS,
Pokud to někomu vadí, to je takový problém připravit náhradu? Buď vymodelovat nebo vyměnit pod stejným názvem a hlavně stejným pivotem. Já na tyto blbiny, které se dají kdykoli přepsat nemám opravdu už prostor. Snad je to pochopitelné.
Už teď jsem to hodně přehnal, když jsem začal modelovat. Ale jinak to bohužel nešlo. A ještě vymýšlet jaká auta nahradit a hlavně čím, to už po mě nechtějte. Kdybych tam nasázel nějaká moderní současná auta, tak budete také křičet. Mě spíš vadí, že po Německu jezdí staré české Karosy. Ale myslím, že by to mělo jít, mít víc profilů provozu aut. Ale není opravdu čas tohle řešit.
Pořád se opakuje stejná písnička. Člověk se může přetrhnout, aby za sebou měl nějakou odvedenou práci, času věnováno víc než je zdrávo a reakce obecně řečeno: "jenom?.., ještě by se mohlo to či ono" :) Ale tak to už chodí.

Pirna mi nedala spát, tak jsem usoudil, že to přemostění nad tratí bude přece brnkačka. :)
Naměřil jsem si to.
1011Pirna1.JPG
Pak si to přemaloval na papírek, abych věděl co a jak z toho boxu deformovat..
nacrtek.jpg
A tady jsou výsledky. Ještě to upravím na pravé straně, protože tam nejsou klenuté mosty, ale zdi. A něco ještě přilepím k sobě, aby to šlo přesněji nalícovat. Například na prvním obrázku to zkosení zdi, aby tam nebyl ten zub. Tohle člověk uvidí, až se vše osadí. Ale i tak je to nebe a dudy oproti dřívější jen skládanky ze všeho možného.
1111Pirna1.JPG
1111Pirna2.JPG
1111Pirna3.JPG

Trochu jsem si ještě pohrál s modely, aby to konečně lícovalo. Ale bohužel se mi rozbil zdroják toho silničního nájezdu a je to tak složitý kosohran, že bych jej nechtěl strefovat znovu a hlavně ta zábradlí byla piplačka, tak jsem model s musel konvertovat do gmax a zadařilo se.
Tedy si myslím, že už to vypadá lépe. A hurá na zasloužené pivo do hotelu.
1111Pirnaoprava1.JPG
1111Pirnaoprava2.JPG
1111Pirnaoprava3.JPG

Mohl bych se včas před vydáním aktualizace přimluvit za lepší osvětlení dopraven/stanic, kde je instalované venkovní osvětlení?

Někde vše funguje, jinde světlo jde jakoby od země, což neodráží světlo od rychlostníků a čehokoliv (teď ale nevím, zda lze nasimulovat jiný typ a úhel světla), ale taky jsou stanice, kde je naprostá tma, nejsou osvětlená ani nástupiště, přístřešky. Vím, že se to tady kdysi už nějak řešilo, ale už si nepamatuji, jaký byl výsledek. Každopádně třeba na trati přes Vysočinu je to problém mnoha stanic a nástupišť, snad i Brno hl. n. Zatímco Břeclav září, až oslňuje, jakoby to byla denní textura.
Prosím aby se to zase nebralo jako kritika, ale jen námět na vyladění stavu, pokud je to vůbec možné. Když ne, tak taky dobré! :)

fakt?
lepší osvětlení dopraven/stanic
Milej, zlatej. :) Máš vůbec páru, co obnáší stavět tratě v jednom člověku? Kolik to zabere volného času? Nyní jsem začal i modelovat, tím víc se stavební práce zpomalily a už mám pochybnosti, že to do vánoc na trati 090 komplet dohromady nedám. A ty si vymýšlíš upravit osvětlení všude možně. Víš dobře, že nejsem autorem modelů nádražních budov a hodně jich nemá noční verze. Ano, někde to může naopak svítit až moc, protože je tam provizorně denní textura.
Tedy pro každého, komu to někde vadí, sedněte si k Photoshopu, či malování a zkuste vyrábět noční textury. Rád to do aktualizace zařadím. Ale kruhy, jako má Martin v 321 pod každou lampou dělat nebudu, protože se mi to nelíbí. Vyzkoušel jsem kdysi mírně nasvětlený štěrk, v MSTS to bylo OK, ale v Openrails to svítilo až moc. Tak naopak v následné aktualizaci to bude všude zrušeno. Byly na to stížnosti. Ale řešit osvětlení stanic, na to už opravdu nemám prostor. Sice lampy na perony osazuji, ale někde občas zapomenu a například ty velké osvětlovací stožáry jsem na 090 (nový úsek) ještě nedal. Fakt není tolik času a den má jenom 24 hodin a život nejsou jenom vláčky. Tedy pokud máte někdo další připomínky, co by se ještě mohlo, modelujte, tvořte.

Třeba když jedete v BP, tak lampy svítí ale stanice je takřka ponořená do tmy a vidíte jen třeba okna, okraje peronu, zatímco u 321čky lampy svítí, že vidíte i nejbližší okolí a nemusíte ve stanici svítit světlometem.

Tam jde jen o ty kužely lamp, individuálně pro každou lampu?
A to jsem si vážně jen a pouze myslel, že jsou lampy, které mají hotový kužel, tedy postavíte lampu a hotovo. O zbytek se postará lampa, která disponuje „animací” světla.

Jestli je se světly taková piplačka, to je něco...

Třeba když jedete v BP, tak lampy svítí ale stanice je takřka ponořená do tmy a vidíte jen třeba okna, okraje peronu, zatímco u 321čky lampy svítí, že vidíte i nejbližší okolí a nemusíte ve stanici svítit světlometem.

Tam jde jen o ty kužely lamp, individuálně pro každou lampu?
A to jsem si vážně jen a pouze myslel, že jsou lampy, které mají hotový kužel, tedy postavíte lampu a hotovo. O zbytek se postará lampa, která disponuje „animací” světla.

Jestli je se světly taková piplačka, to je něco...
Kužely lamp jsou vymodelované jako samostatný objekt, "jen" se musí osadit ke každé lampě.

A to jsem si vážně jen a pouze myslel, že jsou lampy, které mají hotový kužel, tedy postavíte lampu a hotovo.
Kužely lamp má například pouliční osvětlení. Ale nádraží na dráze je nasvícené i na peronech rovnoměrně. Hluchá tmavá místa tam nejsou. Proto jsem kdysi dávno řešil noční textury u nástupiští, které v noci slabě svítí jednolitým světlem. Ale chybělo nasvítit jen tmavé kolejiště. Jelikož mám všechny stanice podnáspované, tak stačilo udělat i noční verze náspů. Jenomže s příchodem Openrails, kde už není absolutní tma jako v MSTS, tedy všude je světelný smog náspy svítí nepřirozeně silně. Proto jsem dal do adresáře i víc ztmavené noční textury. Bylo by to na dlouhé testování a kdybych to měl všude vykoumat a otestovat, tak do trati nepostavím už vůbec nic. Tohle je pro kolektiv lidí a ne pro jednotlivce, aby dělal vše. Já noční světla zatím nepotřebuji, tak zatím neřeším. Maximálně osadím lampy. Až budu dělat nějakou noční aktivitu, tak třeba na něco přijdu.
Ale když pojedu skrz Drážďany na Děčín, tam je vše s osvětlením v pohodě. Noční jsem testoval kvůli chybějícím texturám v Night a Snow.

Jsou lampy a stožáry i se světelnýma plackama, nebo bez a placky se osazují sólo. Tam je pak možnost vybrat žluté nebo bílé, velké kolo, nebo malé kolo. Modely lamp i se světelným kuželem od svítidla na zem existují taky, jen modelově odpovídají počátkům MSTS. Musí se modelů stáhnout víc a vybrat si, které se mi hodí. A kyž si nejsem jist, osadit je a zkontrolovat v "akci".

Tak tedy, no. :) To silo v Dobříni ještě budiž. Jen ještě asi musím snížit ten přístavek. Podle kocoura to mám vysoko. Ta okna také nic moc, ještě mám mezery v texturování. Když je to jen výřez, nejde to, aby se to opakovalo. Samozřejmě ty jednolité textury nic moc, ale to se dá napravit, až bude něco lepšího. Ale ta modrá příšera v Horních Počáplech, s tím se asi nic dělat nedá. Možná pohledat jinou modrou. Vůbec se mi to nelíbí, ale ono to asi nebude pěkné ani v reále. Ale jinak půdorysově mi obě stavby sedí do ortofotomapy jako prdel na hrnec. Alespoň něco.
1811Roudnice_silo.JPG
1811Dobrin.JPG
1811HorniPocaply.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře