Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Opět teleport do Němec. V Drážďanech jsem vymodeloval křižovatku nadjezdu. Jsou to dva modely, tedy mezery v zábradlích jsou jen hrubá měření pravítkem. Až se naučím načíst osazené modely a sloučím v jeden model, tak trefím ta zábradlí přesně. Já toho ještě neumím. :)
Pak jsem vyřešil zdi - pilíře ocelového nadjezdu, opět nepravidelné mnohohrany. A za poslední jsem dokončil opěrné zdi na pravé straně nádraží. Je to tam všelijak ve sklonech, tak to také nebylo nijak jednoduché. Obloukové zdi mne napadlo vyrobit z obloukových mostů podle poloměrů, abych nemusel znovu vše ohýbat. Stačilo protáhnout dolů betonové jádro mostu a nahoře vyměnit asfalt za štěrk. Asi podobným způsobem přepracuji rovné díly. Takto to vypadá i lépe s tím převisem. Jinak tady mohu modelovat celý další rok a stále nebude vše. A nejen tady. Po CZ je toho až až. Když se dívám na ten nadjezd, takto by šla magistrála v Praze nebo Barrandovský most. Obojí jsou slepence ze základních dílů železničních mostů.
0812DrHBF2.JPG
0812DrHBF1.JPG
0812DrHBF3.JPG

Tak mi to nedalo a to křížení na mostě jsem dal do jednoho modelu. Asi na 5. pokus jsem to natočil přesně. :) A pak jsem srovnal ta zábradlí nahoře a už se nemusím bát dát detailní fotku. Mám tam schodek na stranách chodníku, ale to už tolik do očí nebije, jako to nenavazující zábradlí.
A když už, tak jsem vyřešil podobně i křížení v Bad Schandau včetně dokončení mostu na druhou stanu a komplet silnice, když už mám ty mosty i do oblouku. Ale ten silniční provoz tam bude zajímavý, protože křižovatku nikdo neřídí, ani si nedávají přednost zprava. :)
0912DrHBF.JPG
0912BadSchandau1.JPG
0912BadSchandau.JPG

Můj první pokus o peron do oblouku a každá hrana s jiným poloměrem. Model je včetně obou podchodů a infojízdenky. Lampy a vlaštovky jsou samostatné. Ale i tak jsem šel o desítky objektů dolů. Zatím to není finál, ještě je třeba něco mírně doladit. Například na ten chodníček k podchodu ještě přilepím zábradlí.
1212DrFrei.JPG

Ještě mi nedalo podívat se na textury, hlavně vyměnit ten výklenek v hrozné kvalitě 128x128. Nahradil jsem 512x512. Texturu jsem udělal ze StreetView, protože Kimir se s focením strefil do rekonstrukcí a lešení. Ale čelo budovy je z jeho fotky. První můj pokus. Ty výklenky ještě přemapuji, je to trochu zoomnuté od původní textury, ale budova, asi ty věže i střecha by chtělo přemodelovat, původní odstřihnout a nalepit propracovanější. Protože například hodiny jen skinem netrefím. Ale to určitě až po aktualizaci. Nyní jsem to chtěl jenom vyzkoušet. 1212DrHBF.JPG
1212DrHBF1.JPG

Trochu jsem se víc pochlapil v texturování a na StreetView nafotil další kousky a něco jsem použil i od Kimíra.
Ale malá chybička se vloudila. Modely podezdívek jsou asi metr zapuštěné do země a tedy mám spodky textur utopené. Budu muset modely dole oříznout a textury mírně přemapovat. Poslední obrázek je jak by to mělo vypadat. (tedy zatím jsem zvedl celý model a neuložil, samozřejmě)
Jinak ta nádražní budova je samý trojúhelníček a textury se tam posouvat nedají. Tedy jediné řešení je, ty věže a střechu vymodelovat nové. A nejlépe přes alfu i s těmi sochami nahoře. Ale s výrobou textur s alfou ještě nemám zkušenosti. Jinak ty boky budovy jsem udělal z textury zdi nádraží Neustadt (také StreetView). Druhý obrázek.
1312DrHBF1.JPG
1312DrHBF2.JPG
1312DrHBF3.JPG
1312DrHBF4.JPG
1312DrHBF5.JPG

Kdepak, to nádraží musí mít věže s hodinami. Tak jsem je tam domodeloval a původní smazal. Díky vícero fotkám od Kimira, kde měl ty hodiny samostatně. Také jsem zjistil, že ta věž je až za halou, tak jsem i čelo budovy musel posunout trochu dopředu. Ale jinak do budoucna přepracuji komplet čelo a ty věže také trochu vytvaruji. U hodin mají být štíhlejší.
1412DresdenHBF1.JPG
1412DresdenHBF2.JPG
1412DresdenHBF3.JPG

Dnes jsem ještě doplnil noční textury, tedy nejprve jsem udělal nějaké retuše. Jako překrýt zábradlí, odebrat lidi zabořené v zemi (u toho Hallo, druhý obrázek) a hlavně vypadalo divně, když v hale byl v oknech odlesk aut na ulici. :) Sice maskování nic moc, ale lepší než nic (první obrázek). A hlavně už nikde nemám zabořené dveře, jak jsem měl na minulých obrázcích. Ale jak se na to dívám, chce to ještě podklad jako nějakou dlažbu, která bude mít noční texturu, aby to dole nebylo tak černé.
1512DrHBFnoc1.JPG
1512DrHBFnoc2.JPG
1512DrHBFnoc3.JPG

Jedna žhavá novinka od Nebuluse. Kopčany hlavní nádraží. Chvilku jsem musel přemýšlet, kde to vůbec je.
Ale jezdily tudy nedávno odklony mezi Kůty a Břeclaví. Pěkná práce od Nebuluse. Jako vždy.
1612Kopcany.JPG
Já jsem vyzkoušel dát podklad pod nádraží Dresden HBF, aby to za tmy bylo trochu nasvícené. Ještě ty silnice, kdyby nebyly tak tmavé. A ve dne alespoň zmizí ty silnice na textuře povrchu, které nelícují díky zkreslení fotomapy. A také jsem trochu zeštíhlil ty věže s hodinami a trochu srovnal mapování, aby to navazovalo. I když ten díl s budovou po aktualizaci vyhodím a osadím novým modelem i s tou sochou nahoře.
1612DrHbfnoc.JPG
1612DrHbfnoc1.JPG

Voľakedy tade jazdil os. vlak Veselí nad Moravou - Kúty ( 810 + krabičky ), ten som často využíval. Ale to bolo ešte za ČSD :) . Počas éry ŽSR jazdili elektrické osobné vlaky Bratislava - Kúty- Holíč. Potom bagety 813 a aktuálne tam behajú delfíny 840.

Voľakedy tade jazdil os. vlak Veselí nad Moravou - Kúty ( 810 + krabičky ), ten som často využíval. Ale to bolo ešte za ČSD :) . Počas éry ŽSR jazdili elektrické osobné vlaky Bratislava - Kúty- Holíč. Potom bagety 813 a aktuálne tam behajú delfíny 840.
Díky Nebulusi.

V předvečer aktualizace ještě poslední restíky. Zítra to už chci uzavřít. Málem jsem zapomněl na Dresden Neustadt. :) Nádražní budova byla možná ofotit na StreetView jen z boku. Alespoň něco. Ale je škoda, že ještě neumím textury s alfou. Návod jsem nějak nepochopil. Pak by vše bylo mnohem dokonalejší. Ale snad mne časem někdo zaškolí. :) A hala bude asi další samostatná kapitola. To monstrum je zatím jen upravené provozorium.
1712DrNeustadt1.JPG
1712DrNeustadt2.JPG
1712DrNeustadt3.JPG
1712DrNeustadt4.JPG

Zbyněk, ak by si potreboval niektoré textúry prečistiť kľudne pošli. Ak máš na fotke nejaké veci, ktoré tam nemusia byť a špatia tam.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře