Dan J.
Strojvedoucí
Hmm, to se ale může velice snadno stát, že trať nepůjde otevřít AE MSTS.Já stavím výhradně v TSRE5,...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Hmm, to se ale může velice snadno stát, že trať nepůjde otevřít AE MSTS.Já stavím výhradně v TSRE5,...
To je pravda, tedy se 4 proudové silnice musí osazovat v MSTS editoru. A tak se i dělo. Skalní stavitelé mají MSTS jako výchozí. Protože bez MSTS žádnou trať nepostavíte. TSRE5 je jenom rozšíření možností stavění tratí. Tedy oba editory žijí v symbióze.Kdyby se databázově nespojily, tak by tam nic nejezdilo.
To se opravdu samo nesrovná, protože je chyba v základním modelu. Já na to přišel tak, když jsem jel kontrolní jízdu a na mostech viděl auta jako vznášedla.Mělo by se Vám to srovnat samo

Pokud to někomu vadí, to je takový problém připravit náhradu? Buď vymodelovat nebo vyměnit pod stejným názvem a hlavně stejným pivotem. Já na tyto blbiny, které se dají kdykoli přepsat nemám opravdu už prostor. Snad je to pochopitelné.auta z dob MSTS,
Dane, no moc ne. Přece jen ty své modely dělám zjednodušené, aby se kolem dalo jezdit s vlaky. Tedy ty výklenky na mostech například nedělám zbytečně kulaté. I tak ty mosty mají polygonů až až. Ale snažil jsem se pečlivě spojovat, aby nic neproblikávalo, když je cokoli překryté.teď jsi to posunul do úplně jiné dimenze

Milej, zlatej.lepší osvětlení dopraven/stanic
Kužely lamp jsou vymodelované jako samostatný objekt, "jen" se musí osadit ke každé lampě.Třeba když jedete v BP, tak lampy svítí ale stanice je takřka ponořená do tmy a vidíte jen třeba okna, okraje peronu, zatímco u 321čky lampy svítí, že vidíte i nejbližší okolí a nemusíte ve stanici svítit světlometem.
Tam jde jen o ty kužely lamp, individuálně pro každou lampu?
A to jsem si vážně jen a pouze myslel, že jsou lampy, které mají hotový kužel, tedy postavíte lampu a hotovo. O zbytek se postará lampa, která disponuje „animací” světla.
Jestli je se světly taková piplačka, to je něco...
Kužely lamp má například pouliční osvětlení. Ale nádraží na dráze je nasvícené i na peronech rovnoměrně. Hluchá tmavá místa tam nejsou. Proto jsem kdysi dávno řešil noční textury u nástupiští, které v noci slabě svítí jednolitým světlem. Ale chybělo nasvítit jen tmavé kolejiště. Jelikož mám všechny stanice podnáspované, tak stačilo udělat i noční verze náspů. Jenomže s příchodem Openrails, kde už není absolutní tma jako v MSTS, tedy všude je světelný smog náspy svítí nepřirozeně silně. Proto jsem dal do adresáře i víc ztmavené noční textury. Bylo by to na dlouhé testování a kdybych to měl všude vykoumat a otestovat, tak do trati nepostavím už vůbec nic. Tohle je pro kolektiv lidí a ne pro jednotlivce, aby dělal vše. Já noční světla zatím nepotřebuji, tak zatím neřeším. Maximálně osadím lampy. Až budu dělat nějakou noční aktivitu, tak třeba na něco přijdu.A to jsem si vážně jen a pouze myslel, že jsou lampy, které mají hotový kužel, tedy postavíte lampu a hotovo.