Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak to mne rozesmálo, protože o ničem jiném se nyní nepíše než o tratích v Německu.
Copak na obrázcích s německými návěstidly a stanicemi Doberlug nebo Luckau, či odbočka na Lipsko se jedná o prostředí českých železnic? :)
Jo v pohodě :D sorry
(Věrohodnější by byla německá železnice v českém prostředí :D - alternat.history)

Jen nevím, zda MSTS/OR dokáže a jestli vůbec existuje možnost řízení provozu nad 160kmh pomocí LZB?
No, stejně v Říši pomalu tento systém obměňují za ETCS do cca r.2030.

Na tohle jsem se těšil, až se svezu 200, aniž bych překračoval povolenou rychlost. Také jsem prověřoval návěstidla a zjistil, že starší samostatné předvěsti, když následuje návěstidlo s pruhem, zde 60, tak předvěst včetně opakovaček je po tmě. Asi to budu muset nahradit těmi novými s číslicí. Ale přitom, když jsem měl kdysi první trať Berlín - Štětín, tak tam předvěsti normálně na 60 blikaly. Ale to byla jiná skripta.
dveste1.JPG
dveste2.JPG

Rychlostníky nad 160 se nedávají, protože vyšší rychlostí se stejnak podle rychlostníků nejede.
Ono to bude asi podobné z návěstidly. Asi jiná pravidla. Pro test návěstidel jsem si udělal takovou aktivitu jízdy za rychlíkem. Dostal jsem se do úseku, kde se jezdí 200. Jelikož stále jedu na blok, podařilo se mi rozjet na asi 190 a na vjezdu stanice Walddrehna za obloukem na mne jukla výstraha. A nepomohla ani rychlobrzda a odjezd jsem asi ještě v 50 projel. Však si to můžete pak každý vyzkoušet, tento test návěstidel dám také do aktualizace. Brzdil jsem i očima i jinde a stůj neprojel jen z důvodu, že na poslední chvíli tam bliklo volno. :)

To buĎ rád že mašiny v MSTS/OR neumí PZB systém,jinak by tě i upozornilo dříve.Pak akorát bys slyšel ZwacksBremsung a bum :D

Nad 160 už se nejezdí podle návěstidel, ale podle zabezpečovače, takže Stůj vidíš 10 km (příp. 7 nebo 4) dopředu.
Výstraha tedy může vybafnout max. ve 160 ;-)

A je to venku. Kdo chce BP 9930, můžete stahovat. Je tam hlavně aktivita z Drážďan do Prahy včetně potřebných vozidel DB. (je na nich malá úprava, aby se nekřížily nárazníky a vozy se kutálely. Protože v aktivitě se na tyto najíždí) Dále jsou všelijaké opravy různě po trati jak jste nahlásili nebo co jsem objevil já projížděním aktivity. Také oprava ukazatele napětí v cabes64u4_OR.
Včera zbylo trochu času, tak jsem kouknul na ten váš Havlíčkův Brod. Tedy nikdo si nevšiml, že tam v ranžíru visí TV bez bran. A úplně poslední kolej vlevo směrem na Světlou má vybočení jak vepř. Opraveno. Z kolejí 3,5 a 7 se směrem na Jihlavu už dá jezdit na volno, (60). Ale za cenu, že jsem musel vyměnit dvě výhybky za štíhlejší, tedy trasy skrz tyto koleje bude nutné opravit. Právě jsem koukal, že vjezd od Jihlavy signalizuje 60 a odjezdy jsem tenkrát neprověřil. Ale proč jste to nenahlásili hned? Když jsem posouval zhlaví u prvního nástupiště, také to poničilo trasy aktivit. Pak by se oprava aktivit dělala jenom jednou. Ale i tak, když se odjíždělo 40, zase takové neštěstí to nebylo. :) Ale to bývalo i v Pardubicích. Od peronu 40, ale od vjezdu k tomu samému peronu 60. A v BP to určitě tak ještě je.

Ani na Velký pátek dopoledne se nezahálelo a traťovka položila koleje až po stanici Rangsdorf, tedy 24. kilometr. Asi počítáno od Berlína.
Ale dál to už bude "legrace", protože od příští stanice Blankenfelde se to za Bolševika odbočovalo vpravo na Berlín Ost, ale nyní se odbočuje vlevo na objízdnou trasu než se dokončí rekonstrukce trati přímo na nádraží HBF. Na mapách je jen staveniště a netuším, kdy to tam dostaví. Tedy asi také koleje položím přes současnou objízdnou trasu.
2903Rangsdorf.JPG

Ani na Velký pátek dopoledne se nezahálelo a traťovka položila koleje až po stanici Rangsdorf, tedy 24. kilometr. Asi počítáno od Berlína.
Ale dál to už bude "legrace", protože od příští stanice Blankenfelde se to za Bolševika odbočovalo vpravo na Berlín Ost, ale nyní se odbočuje vlevo na objízdnou trasu než se dokončí rekonstrukce trati přímo na nádraží HBF. Na mapách je jen staveniště a netuším, kdy to tam dostaví. Tedy asi také koleje položím přes současnou objízdnou trasu.
Zobrazit přílohu 37723

Když jste zde odborníci, ale asi jak to je, bude určitě vědět Mikulda.
Dopracoval jsem se do tohoto bodu a nevím v jakém výškovém křížení jsou tyto dvě tratě. Tipuji, že koleje žlutě vyznačené jsou v jedné rovině a pokračování s S bahn jdou do stoupání a trať nadjíždí. Plus budoucí rozestavěná. Stejně asi nikdo nevěřil, že to dotáhnu až sem na předměstí Berlína. :) Tedy pokračujeme. Tady nebude konec. :)
blankenfeldKriz.JPG
blankenfeldKriz1.JPG

Mám takovej dojem že od Blankefelde rovně jezdí jenom S-Bahn,regionální kolem aŤ už přes Schonefeld,nebo Grosbeeren

Mám takovej dojem že od Blankefelde
Otázka nebyla kam, ale jestli trať na nadjezd stoupá nebo trať do podjezdu klesá., anebo obojí.
Jinak všichni víme, že do Berlína Sudkreuz a HBF se jezdí tudy:
Kulatak.JPG
Kulatak2.JPG
Tedy otočka o 290°
A kdo pojede do Berlína volnou jízdu, tak minimálně 3x zabloudí. Trať od Drážďan defaultně vede vpravo kolem letiště a na Ostkreuz, jak se jezdilo za NDR. Tedy musíme přehodit výhybku vlevo. A pak se moc nekochat a opět po pár kilometrech přehodit výhybku vpravo na ten kulaťák. Tam už to navede správně.

Díky. Tak to mám správně. Ještě by mne zajímalo, kde dříve začínal Západní Berlín. Co si pamatuji, tak jsme Balt Orientem přijížděli do Berlin Ost a pak S bahnem na Alexandrer Platz a poslední stanice Friedrichstrasse. A tam už byla pohraniční stráž a zeď. Na tom videu ten vlak jede do Bernau a tehdy tam vlaky také jezdily, tedy to bylo na východní straně. Tak nějak se i nabízí otázka, na které nádraží jezdily vlaky před válkou. Rovně koleje nevedou, tak se nabízí varianta přes Berlín Ost. Anebo jak se jezdí dnes do otevření nové trati.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře