Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Když se nic nenahlásí tak je to špatně, ale když se něco nahlásí tak je to taky špatně.
Když se nic nenahlásí je to jenom dobře. Ale čertit se, že se mi nelíbí když kdokoli hlásí opravdu 3,14 čoviny, které 20 let nikomu nevadily, když je plno práce jinde, ....
A špatně je, když například Dan nahlásí nějakou opravdu chybu, překlep (já to sice o3,14čuji, protože mne to kaká, když je plno práce jinde, ale na to mám snad právo), já chybu opravím a on se ani nenamáhá odpovědět, jestli je problém vyřešen a reaguje nějakým zasypaným traktorem, se kterým vjel kam nemá. :)
Dodnes nevím, jestli fungují ty vložené námezníky, které jsou od aktualizace 105. Nulová zpětná vazba. Jen vymýšlíte další 3,14čoviny, co bych ještě mohl udělat navíc a "na Vláru se přece vykašli, tu přece nepotřebujeme, nějaká stará nelelektrifikovaná dvoukolejka." A přitom hodně lidí jásá, že se po desítkách let přání dočkají. Tak se laskavě všichni uklidníme.

A jinak koukám, že už jsi zdeteriovatěl tím škodolibým Haha nad mým pracovním úsilím tvorby nových úseků trati.
Hlavně si to tady všichni vzájemně olajkujte, jak jste mi to zase nandali. Chápu, že vás moje tvorba vůbec nezajímá, jenom rýpete, ale tohle už je opravdu od vás ubohost.

Ono stačilo napsat Danovy že to bereš na vědomí a byl klid, ale oni se kvůli tomu píší elaboráty jak při maturitě na střední. Ono není jenom ježdění a já si raději půjdu zahrát Kingdom Come Deliverance tam je svatý klid a ještě mi k tomu hraje skvělá muzika.

Ono stačilo napsat Danovy že to bereš na vědomí a byl klid, ale oni se kvůli tomu píší elaboráty jak při maturitě na střední. Ono není jenom ježdění a já si raději půjdu zahrát Kingdom Come Deliverance tam je svatý klid a ještě mi k tomu hraje skvělá muzika.
Ja si myslím,že autor trate má plné právo si napísať ,čo chce a čo uzná za vhodné. Z teba majú asi doma radost,že vieš,čo je vždy správne a ako to má byť. A ta tvoja druhá veta v komente len dokazuje,že ti o nič nejde,že si len konzument a že si si prišiel len kopnúť.

Ja si myslím,že autor trate má plné právo si napísať ,čo chce a čo uzná za vhodné...
To jistě ano, ale nemyslíš, že i kdokoliv, kdo něco v trati najde? K tomu je snad tohle vlákno určeno. Nebo tohle vlákno podléhá cenzuře, jen co se staviteli zrovna hodí? A ignorovat reakce, proč třeba je chyba hlášená i po 20 letech a psát furt to samé. On kdyby se Zbyněk koukl cca o dvě stránky zpět, zjistil by, že dostal odpověď i na ty námezníky. :-)

Ja si myslím,že autor trate má plné právo si napísať ,čo chce a čo uzná za vhodné. Z teba majú asi doma radost,že vieš,čo je vždy správne a ako to má byť. A ta tvoja druhá veta v komente len dokazuje,že ti o nič nejde,že si len konzument a že si si prišiel len kopnúť.
a jinak tomuhle se říká provozní slepota, čeho si někdo nevšimne :D toho si všimne někdo jinej a třeba pozděj :D

To jistě ano, ale nemyslíš, že i kdokoliv, kdo něco v trati najde? K tomu je snad tohle vlákno určeno. Nebo tohle vlákno podléhá cenzuře, jen co se staviteli zrovna hodí? A ignorovat reakce, proč třeba je chyba hlášená i po 20 letech a psát furt to samé. On kdyby se Zbyněk koukl cca o dvě stránky zpět, zjistil by, že dostal odpověď i na ty námezníky. :-)
Máš pravdu,vážne si cením,že si ma opravil s tým Panterom a chybným otváraním dverí,ale myslím,že si až moc velký perfekcionalista,chceš mať všetko dokonalé a v cajku,čo je na jednu stranu prednost,(tie námezníky sú doležité),ale i slabost a že pri tak velkej trati s množstvom textúr nejde tú trat mať do detailu,proste autor urobil nejaký ,,časový,, kompromis,aby postavil najskor to doležitejšie a preto si myslím,že v tomto kontexte je to potrebné takto chápať,samozrejme je to len moj názor a nemusí byť správny.Jemne mi to už naznačil Klokan35,ktorý mi v súkromnej správe napísal,že mu mám ,,Vylízat prdel,, tak teraz zistujem,kde presne býva,aby som mu to urobil :D ,ale vážne, prajem mu veľa šťastia a pokoj v duši.Inak si Dane vážim tvoj prínos pre komunitu,ja by som v živote nenašiel tolko chýb,teda,našiel som len jednu a tá chybou nebola a tým je povedané všetko :D ....

Prosím, berte můj příspěvek jen jako námět. I když v práci s počítačem nejsem úplný nováček ( už třeba jsem se i dozvěděl, že se počítač nevypíná vytažením zástrčky ze zásuvky ), nevím, zda a jak by se to dálo udělat. Ale mě by se líbilo, kdyby se k tomuto vláknu udělalo ještě jedno, které by obsahovalo jen tabulku, kam by se zapsala zkráceně závada, (třeba " Vjezdové návěstidlo do Trenčína je otočené") a připsalo by se číslo příspěvku z tohoto původního vlákna, kde by to bylo podrobně popsané nebo doplněné obrázkem. Autor tratě by pak po přečtení řádku napsal jen buď "OK" (vzal jsem to na vědomí a až bude čas, tak se na to kouknu) a nebo "nelze" a pak v tomto původním vlákně by vysvětlil, že by kvůli tomu musel třeba předělat trať už z Kolína. A až by se dostal k tomu, že by tu opravu provedl, řádek by vymazal.
Pro autora tratě by tak byl jen přehledný seznam chyb a závad a nám ostatním by ten seznam ukázal, že to, co jsme právě odhalili, že už objevil někdo před námi, nebo jestli ten náš objev je neopravitelný.

Ptomiň, ale strojovým zápisem fakt kolikrát chybu nepopíšeš, kor, když nejsi stavitel tratě a kolikrát nevíš, co kolaps způsobí. Tohle je, nezlob se na mne, fakt hovadina. :-) Stačilo by, kdyby Zbyněk hned nevylít a bude klid. :-) Tady fakt člověk poslední dobou napíše postřeh, viz., @Icik s ufem, ale reakci žádnou nevidím. Třeba vyřešili přes SZ. :-) Ale na nějaké strojní vypisování do tabulek fakt... občas musíš dávat obrázky atd...

Hoši už od dob MSTS, nejvíce chyb, hlavně v návěstidlech v trati, vždy nacházeli aktivitáři a stavitelé spolupracovali s odstraněním. A to těch tvůrců bylo 3x tolik jako dnes. Takže se chyby objevovali rychleji právě hned v nových úsecích. Ale kolik nás zůstalo, co tvoříme na jednokolejkách, posuny atd... takže se chyby objevují později. A jebáním nás za hlášení chyb, to určitě lepší nebude. A nesetkal jsem se u jiných projektů, s takovým přístupem, aby mne někdo takhle vyprcal, za nahlášení chyby, jak kosmetické, nebo nedávný dohad se skrytými návěstidly kvůli křižování (a do toho se vložili další, co nevěděli o tvorbě ani ťuk a přihřáli si polívčičku). Ano, Zbyněk to doplnil... ony námezníky, na které se ptal a odpověď přehlídl. Zrovna nedávno jsem hlásil problém s označením nákladních kolejí na 310 a reakce byla úplně opačná, než zde poslední půlrok... :-)

Dobré ráno, já bych ještě v té tabulce doplnil typ závady: 1) grafická (levitující objekty, závaly) a 2) databázová (otočené návěstidlo, špatný link).

Aby nedocházelo k nedorozuměním. Tohle vlákno vzniklo proto, protože nikdo není neomylný a také dělám chyby, ale ne vše stíhám před uzávěrkou odhalit. Tak po aktualizaci trati, až se všichni projedete a cokoli objevíte. Něco levituje, nějaká anomálie, dáte to sem i s fotkou a já si nasypu popel na hlavu a opravím a když to bude závažná chyba, tak vydám opravnou aktualizaci.

Ale sem opravdu nepatří například to, kvůli čemu tady vznikl ten nemístný pokec, když si někdo umíní udělat aktivitu v úseku, který se stavěl v roce 2003 (dnes máme rok 2026) a chce jezdit do vlečky, kde se s provozem tenkrát vůbec nepočítalo. A podobné věci z dávných dob, které vadí jen konkrétnímu aktivitáři, ale ostatní s tím problém nemají. Tohle je věc osobní korespondence v emailu. Možná bych dotyčného také odbyl, protože aktuálně na to nemám čas. Ale bylo by to jen mezi námi. :) A tak je to správně a tak to má být :)
V dobách TSRE5 se také dějí anomálie, kdy bez zásahu do kolejí zmizí návěstidla, zmizí přejezdová signalizace anebo vybočení kolejí, jako nedávno před Jaroměří. Samo od sebe ve styku obrovský schod, až jsem si málem překousl jazyk, jak to škublo. Tak tohle hlásit také. Ale zbožná přání někde na vlečkách nebo koleje v kopřivách, to jen soukromě. A já jsem jen člověk, který má vymezený čas a nejde současně stavět nové úseky a realizovat zbožná přání aktivitářů. I když je chápu, protože já když dělám aktivitu, okamžitě si mohu dělat provozní úpravy v trati.

Tady fakt člověk poslední dobou napíše postřeh, viz., @Icik s ufem, ale reakci žádnou nevidím.
Protože jste to vlákno tak zaneřádili, že už nemá smysl tu cokoli hledat. :)
Tohle vlákno neslouží pro pokec, ale jen k nahlašování chyb a závad. A ne u uživatelů, jak se mnohdy děje.

Zbyndo, nikdo není schopný prověřit každé nádraží všemi směry, tvl to bychom dělali rok testovací trasy. :-) Aktivita by nevyšla žádná a pokud chceš udělat něco, musíš mít nápad a chuť. I tvoje aktivity Den Blbec a Topírna, není jen o nových úsecích a sám jsi při opravě našel chyby v úsecích po 20 letech. Poznal jsi tak sámm a víš sám, co je to za opruz, když projíždíš aktivity 20x a víc. A jak jsem ti psal už několikrát, nikdo tě nehoní a nikdo po tobě nechce, aby jsi odbíhal od stavby nového úseku. Ale sáhni si i ty do svědomí, jak si reagoval, když si dával ukázky z nového úseku na trati Křížanov - Studenec, ještě ani nebylo vydáno. Já ti napsal právě tu absenci návěstidel, kdy by neprojelo ani kolo a ty jsi mně zjebal jak malé děcko. Pak jsme to na slezině vyřešili v klidu. :-) Neber to nijak zle, vždy jsme spolupracovali v pohodě. Jen mi prostě poslední dobou přijde, že cokoliv ti tady napíšu, tak se k tomu vyhadřuješ podrážděně, jakoby ti vadilo, že ti vůbec něco hlásím. Přitom jsem nikdy nic o tvoji práci a trati nic špatného nenapsal. Naopak se snažím vychytat to, aby byla trať funkční v aktivitách i mimo koridor, na lokálkách a vlečkách. A věř, že jsem rád za pestrost a možnosti, které trať pro tvorbu nabízí.

Back
Nahoře