Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jiří napsal:
Kubo,zkus tu aktivitu rozdělit v Zábřehu na Moravě, to by šlo ne ?

No i to je řešení, ale jsem chtěl celý úsek buď ve starém ( BP ) nebo v novém koridorovém ( 321 ), ještě to promyslím.

Výluka mezi Hodonínem - Holíč a Kúty zítra skončí, už je trať propojena a zbývá dostavět Holíč a osadit návěstidla. Změna je jen v tom, že trasa z Hodonína povede nově už kousek od Hodonín zastávka až do Kútů k první vyhýbce. Děkuji Dráčikovi za materiály.

Zbyněk Šemora napsal:
Výluka mezi Hodonínem - Holíč a Kúty zítra skončí, už je trať propojena a zbývá dostavět Holíč a osadit návěstidla. Změna je jen v tom, že trasa z Hodonína povede nově už kousek od Hodonín zastávka až do Kútů k první vyhýbce. Děkuji Dráčikovi za materiály.

Tak tohle obdivuju. mě po tom rejpání určitě přešla chuť.

Chyba za Dlouhou Trebovou?

Jedu si tak v BP 72.1 aktivitu EC 171 a projizdim Dlouhou Trebovou smerem na CT 160 km/h. Na odjezdu volno, za nim na opakovaci naskoci Vystraha. Pri projeti vjezd. nav. v opacnem smeru (z CT do Chocne) pri rychlosti asi 150 km/h zaucinuje rychlobrzda... ???

Re: Chyba za Dlouhou Trebovou?

Petr B. napsal:
Jedu si tak v BP 72.1 aktivitu EC 171 a projizdim Dlouhou Trebovou smerem na CT 160 km/h. Na odjezdu volno, za nim na opakovaci naskoci Vystraha. Pri projeti vjezd. nav. v opacnem smeru (z CT do Chocne) pri rychlosti asi 150 km/h zaucinuje rychlobrzda... ???

Protože na výstrahu musíš jet max. 120 km/h!

Odvolávám, co jsem odvolal, změny od Hodonína na Holíč nejsou ani za řekou Moravou, ani za zastávkou Hodonín zastávka, ale hned za první vyhýbkou. Mapy na Google Earth jsou přece jen podrobnější než na Seznamu nebo co mám z dřívějších dob v PC. Vlakem se tam nedostanu, tak jsem odkázán jen na tyto materiály. Když jsem nakláněl perspektivu u Googla, tak jsem objevil, že vyhýbky do vlečky jsou jinde, než jsem je měl já naznačené a v těch místech kde jsem měl vyhýbku se právě uhýbá souběžná kolej. Ale dnešním dnem by koleje už měly být definitivní.
Ale do aktualizace 73 je ještě hodně práce na krajině.

pavlik lenze on hovori o protismernom navestidle kde je pre jeho smer osadene skryte navestidlo koli ruseniu pripadnych 40/60/80/100 na odjazdovom (aby nemusel ist az po dalsie navestidlo AB, alebo nebodaj az po dalsiu stanicu 60) (resp. ono to skryte je bud na urovni vjazdoveho, posunovacieho, alebo na urovni modreho kolika ked si to clovek pozera podla TM) - to je otazka na Zbynka

Petr B. napsal:

Stalo se mi totéž při výjezdu z Moravan směr Kostěnice - na odjezdovém návěstidle volno, za ním na předvěsti výstraha. Když jsem míjel opačné vjezdové návěstidlo v Moravanech při rychlosti 140 km/h, tak mi tam skočila rychlobrzda.

Radim napsal:
Petr B. napsal:

Stalo se mi totéž při výjezdu z Moravan směr Kostěnice - na odjezdovém návěstidle volno, za ním na předvěsti výstraha. Když jsem míjel opačné vjezdové návěstidlo v Moravanech při rychlosti 140 km/h, tak mi tam skočila rychlobrzda.
Jestli je to i jinde, asi je to i vlastnost návěstidel a s tím nic nenaděláme. Když se na monitoru zobrazuje vzdálenost příštího návěstidla, tak jako návěstidlo bere i rušení omezené rychlosti. Potom se tohle možná chová jako výstraha, ale mělo by tam na monitoru indikovat 120. Tak to ještě otestujte a dejte vědět, jestli tam 120 píše. Ale na dráze platí, spěchej pomalu, takže pokud je to konstrukční vlastnost návěstidel, je malá pravděpodobnost, že taková situace nastane a neřešil bych to.

Petr napsal:
Pokud chcete přesné mapy, tak se podívejte na http://mapy.cz.
Děkuji, ale tyto mapy používám už asi půl roku. Nejprve se to jmenovalo na Seznamu BETA.MAPY. Podle nich jsem stavěl Kolín - Pardubice - HK - CHoceň a v poslední době i Olomouc - Lukavice. Ideální pomůcka pro osazování krajiny. Jenomže na hranice a dost. V Rakousku jsem používal jejich obobné mapy a naštěstí jsem si vše ofotil, protože odkaz byl funkční asi měsíc a už se tam nedostanu. Nebo to neumím.
Pro Slovensko naštěstí funguje Google Earth a Nebulus.

Zbyňku,

na mail ti posilam 4 screenshoty delane cca. po 200 metrech, je to myslim dobre patrne. Tady na web je dat neumim.

Problem je, ze pokud odj. navest sviti volno a prvni blok na trati je vystraha, naskoci na track monitoru 120 uz pri skrytem navesti asi 200 metru za stanici (jeste asi 100 m pred vjezdovym z opacne strany) a pokud je na trati 160 km/h, neni sebemensi sance vlak tak rychle zbrzdit, zvlast, pokud tam mam jeste 100 % vykon.

Takze otazka stoji asi tak, jak nepriradit tu 120-tku skryte navesti, ale az te skutecne viditelne. A pokud by to neslo (coz predpokladam), tak bych se skoro primlouval za to, abychom dali pryc tu 120-tku, nez aby to delalo tuto paseku. Protoze na 120 na vystrahu muze kazdy snizit, kdo chce jet predpisove, ale takto drasticky zpusobenou rychlobrzdu premostit nelze. Ale jsme na diskuznim foru, tak diskutujme.[/img]

Ahoj Zbyňku,

už se to tady jednou zmiňovalo, ve stanici Velké Leváre na Bratislavském zhlaví vesele jezdí auta přes přejezd při průjezdu vlaku. Skrz mě tu projelo pár osobáků ba i autobus s kamiónem. Tak se na to když tak podívej, ať nedojde k neštěstí. :lol:

milo

Díky za obrázky. Na monitoru v úrovni označníku 120 je, takže proto ta rychlobrzda. Ale tohle může zodpovědět jen Jirka Polák, autor, jak by to šlo vyřešit, jestli by to vůbec šlo. Zrušit to všude je nesmysl, protože kolem skutečné návěsti výstraha platí Vmax 120km/h. Jedině jestli by to u těchto rušících návěstidel nešlo nějak obejít.
Ohledně aut přes šraňky, to opravdu nevím, proč některá auta jezdí klidně zkrz. Takto jsem už zrušil auta v Malackách, protože řidičům se nedalo nijak domluvit, jezdily také zkrz závory ať jsem dělal, co jsem dělal.

Zbyněk Šemora napsal:
...Ohledně aut přes šraňky, to opravdu nevím, proč některá auta jezdí klidně zkrz. Takto jsem už zrušil auta v Malackách, protože řidičům se nedalo nijak domluvit, jezdily také zkrz závory ať jsem dělal, co jsem dělal.
Mě se jednou stalo, že auta sice zastavovala, ale asi tak 100m od přejezdu místo u něj. Po znovuosazení přejezdu to už ale bylo OK.

Pro Petra B. a Zbyňka:
Požadavek, aby 120km bylo až na skutečné výstraze je možný.
Stačí v souboru sigcfg.dat, v řádku 90, změnit SpeedKPH ( 120 ) na 160, nebo libovolnou rychlost (max 255).
Když jsem to kdysi psal, tak protože rušící návěst kopíruje následující návěstidlo, tak jsem tu rychlost napsal stejnou jako u výstrahy, ale není to nutné.
Mělo by to fungovat - snad se nepletu.

Petr B. napsal:

Od Ústí máš jet za rychlíkem. Každej strujvůdce, když narazí na brzdu před sebou tak spomalí, aby nemusel zastavovat u návěstidel, tak že 160. byla v DT zbytečná, dokuď nevidím na TM šipku, tak zbytečne nezrychluji.

VolejnikTomas napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Ohledně aut přes šraňky, to opravdu nevím, proč některá auta jezdí klidně zkrz. Takto jsem už zrušil auta v Malackách, protože řidičům se nedalo nijak domluvit, jezdily také zkrz závory ať jsem dělal, co jsem dělal.
Mě se jednou stalo, že auta sice zastavovala, ale asi tak 100m od přejezdu místo u něj. Po znovuosazení přejezdu to už ale bylo OK.

To sámé v Lanšperku, ale stím rozdílem, že auta stojí když projíždím, ale když se poslední vagón dostane za přejezd, okamžitě se auta přes šraňky rozjedou, šraňky zůstávaj dole.

Ja se tedy asi trochu loudal (ale určitě ne moc, protože poslední stop bylo v Kostěnicích, kde jsem poustěl z protisměru náklad vedený dieselem...), od té doby jsem moc velké zpoždění nabrat nemohl).

Poprve jsem vlak pred sebou za Ustim zpozoroval az na odj. navesti z Dlouhe Trebove, ale ta v podstate hned problikla na volno a take jsem videl sipku na track monitoru, ze pujde bokem. A vzhledem ke zpozdeni asi 5 min. jsem tedy jel na plny vykon. Tak jak tak, problem je jinde. Pokud se jezdi 160 km/h (zvlast sedim-li v r. 380 CD :-)) tak me to nemuze po 300 metrech za navesti volno strelit rychlobrzdu.

Jinak super aktivita!

Potrebujem zohnat aktualizacie na trat breclav - praha od 1 po 40 ak ma niekto pls posle alebo napsie link ... kontakt mailom alebo icq vdaka

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře