Aktivity - všeobecně

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čuřil napsal:
To vim taky uz davno, ale me se jedna o to, abych si orientacne zjistil jak dlouho budu stat ve stanici, abych pripadne mohl bud zkratit nebo prodlouzit pobyt ve stanici definovanim poctu cestujicich na nastupisti v ae. A taktez vim o jedne utilitce aktivity changer, ale mne se jedna o ten orientacni cas pobytu vlaku ve stanici. :wink:

Čuřile,Čuřile.Ty jsi na planetě Zemi jen na prázdninách :-) a jinak pocházíš z Marsu,že??

Co chceš orientačně zjišťovat?Poison Ti jasně a zcela zřetelně napsal,jak nastavit pobyt v AE a to je bez ohledu na to jaký počet cestujících je definován na nástupišti.A jak dlouho budeš "orientačně" stát ve stanici zjistíš obvykle z SJŘ nebo JŘ.Tam jsou přesné časy pobytu nikoliv orientační.To vše samozřejmě pokud tvožíš aktivitu podle skutečného GVD,pokud je to jen fikce je to na Tvé fantazii......

Čuřil napsal:
poison napsal:
Čuřil:
Nastavení JŘ v AE se probíralo snad 200x tak po 201 nejen pro tebe.Cituju z odpovědi na SZ.
V okně editace jízdního řádu klikneš dvakrát na příjezd u danné stanice,do okna napíšeš čas odjezdu a klikneš OK.Poté klikneš znova dvakrát na příjezd a napíšeš čas příjezdu.V tu chvíli máš čas odjezdu stejný jak si zadal předtím a čas příjezdu takový jaký si zadal podruhé.

To vim taky uz davno, ale me se jedna o to, abych si orientacne zjistil jak dlouho budu stat ve stanici, abych pripadne mohl bud zkratit nebo prodlouzit pobyt ve stanici definovanim poctu cestujicich na nastupisti v ae. A taktez vim o jedne utilitce aktivity changer, ale mne se jedna o ten orientacni cas pobytu vlaku ve stanici. :wink:
A na co potřebuješ vědět jak dlouho budou vystunastupovat cestující?
Pokud chci odjet o peronu v určitým čase tak jej napíšu jako čas odjezdu.Jestli cestující vynastupují je snad jedno.Pokud chceš mít čas pohybu substrátu na sekundu,vystavuješ se tomu,že každý hráč přijede/odjede v jiném čase a tím pádem ti budou haprovat časy.
Někdo psal u mé aktivity R 610 Ohře,že se to nedá za půl minuty z Vršovic stihnout na hlavák.
Ten čas je tam jen proto,aby se srovnaly všichni hráči a vyjely ve stejnou dobu všichni(náhrada kontrolního bodu,který by mohl hráče poslad k šípku) a i třeba proto,aby hráč potkal Os se žábou jedoucí ze Smíchova nastejně do tunelu a aby všechen traffic na hlaváku byl pro všechny stejný.
Jinak samozřejmě není problém nastavit cestující.Jde jen o to, kolik a kde.
Pokud bez editace počtu cestujících stojím u peronu 33s. a mám tam 20 cestujících není problém si časy doladit dle potřeby.

No to neni zas tak jednoduche, protoze treba u trati 321 si definuji dejme tomu 10:50 hodin a odjezd 10:51 hodin. Ve skutecnosti prijedu v 10:49:30 hodin a odjizdim az v 10:52 hodin. Proto je nutne pohybat i s poctem cestujicich na nastupisti, aby optimalni doba vystupu a nastupu cestujicich byla na mensich zastavkach 30 sekund a ve vetsich stanicich od 1 do 2 minut. :?

T napsal:
Čuřil napsal:

Čuřile,Čuřile.Ty jsi na planetě Zemi jen na prázdninách :-) a jinak pocházíš z Marsu,že??

Co chceš orientačně zjišťovat?Poison Ti jasně a zcela zřetelně napsal,jak nastavit pobyt v AE a to je bez ohledu na to jaký počet cestujících je definován na nástupišti.A jak dlouho budeš "orientačně" stát ve stanici zjistíš obvykle z SJŘ nebo JŘ.Tam jsou přesné časy pobytu nikoliv orientační.To vše samozřejmě pokud tvožíš aktivitu podle skutečného GVD,pokud je to jen fikce je to na Tvé fantazii......

1) Myslim si ze chloupek tolerance a pochopeni by vam neublizilo.
2) Kdybych delal aktivitu podle GVD vcetne posunu a vymenu loco, a kdyz zadam casy jak mi poradil Poison a pak na konci dam prepocitat a ulozit, tak se mi to prave zasekne a musim to vystornovat. A na to prave musim prijit,kde je zakopany pes.

Čuřil napsal:
kdyz zadam casy jak mi poradil Poison a pak na konci dam prepocitat a ulozit, tak se mi to prave zasekne a musim to vystornovat. A na to prave musim prijit,kde je zakopany pes.
:lol: Pes je zakopanej v tom,že dáváš Přepočítat po tom cos to zadal ručně.Na tlačítko přepočítat zapomeň a vše nastav ručně!

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den, prosim vás poraďte. Dělám osobák Pce-Čes. Třebová. v Kostěnicích mě má předjet IC. V AE si spustím čas a vše proběhne OK. Pak si to zajedu a PŘED Kostěnicema mám STOP i když v AE bylo volno. Měl bych mít STOP až na tom odjezdovém ne na tom příjezdovém.
Nevim jestli mě náhodou servis někde nepřekáží, ale v době kdy přijíždím je ještě za odjezdovým návěstidlem takže je to v pohodě.

Vitas napsal:
Dobrý den, prosim vás poraďte. Dělám osobák Pce-Čes. Třebová. v Kostěnicích mě má předjet IC. V AE si spustím čas a vše proběhne OK. Pak si to zajedu a PŘED Kostěnicema mám STOP i když v AE bylo volno. Měl bych mít STOP až na tom odjezdovém ne na tom příjezdovém.
Nevim jestli mě náhodou servis někde nepřekáží, ale v době kdy přijíždím je ještě za odjezdovým návěstidlem takže je to v pohodě.
Servis musí být trasován přes výhybky odjezdového zhlaví, ale nesmí být natrasován na kolej vlaku hráče, aby ji nezabral pro sebe - nejlépe tedy křížem na vedlejší kolej.

Ad BOB57_cz: Proč by měl být trasován přes vyhýbky? Má být mezi odjezdovým návěstidlem hráče a první vyhýbkou. Jet má proti hráči. předjíždějící IC bo jaký vlak by měl začínat dříve než aktivita sama. jakmile hráč odjede stranou a zadrží ho servis, dále se mu nepostaví trasa a postaví se pro ic, které projede a po zmizení sevisu je zase postaveno pro hráče.

bob57_cz napsal:
Vitas napsal:
Servis musí být trasován přes výhybky odjezdového zhlaví, ale nesmí být natrasován na kolej vlaku hráče, aby ji nezabral pro sebe - nejlépe tedy křížem na vedlejší kolej.
Ok, ale jakto že mám v AE zelenou?

Act Rn 55311

Projel jsem si nyní aktivitu Rn 55311 od autora netsocka.Příjemné poježdění "na blok",akorát mne před Kolínem na systému 3kV vyděsila princezna ř.263 s vozy Laaes loženými automobily :-).

Čouda napsal:
Ad BOB57_cz: Proč by měl být trasován přes vyhýbky? Má být mezi odjezdovým návěstidlem hráče a první vyhýbkou. Jet má proti hráči. předjíždějící IC bo jaký vlak by měl začínat dříve než aktivita sama. jakmile hráč odjede stranou a zadrží ho servis, dále se mu nepostaví trasa a postaví se pro ic, které projede a po zmizení sevisu je zase postaveno pro hráče.
Servis mu obsadil kolej hráče - ne ? Jinak by na volnou/nezabranou servisem měl vjezd povolen. Obsadit tedy musí výhybku za odjezdovým návěstidlem, ale ta nesmí být otočena do koleje vlaku hráče, ale na vedlejší, na výhybce se může podržet vyčkávacím bodem. Poznáš snad z původního popisu, na kterou kolej vjíždí hráč a po které jej předjede trf ? Já ne. Všeobecně to tedy platí.
V tvém případě by měl jet servis v souhlasném směru a začínat ihned za odjezdovým návěstidlem, v mém jede jako "proti".

bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
Servis mu obsadil kolej hráče - ne ? Jinak by na volnou/nezabranou servisem měl vjezd povolen. Obsadit tedy musí výhybku za odjezdovým návěstidlem, ale ta nesmí být otočena do koleje vlaku hráče, ale na vedlejší, na výhybce se může podržet vyčkávacím bodem. Poznáš snad z původního popisu, na kterou kolej vjíždí hráč a po které jej předjede trf ? Já ne. Všeobecně to tedy platí.
V tvém případě by měl jet servis v souhlasném směru a začínat ihned za odjezdovým návěstidlem, v mém jede jako "proti".
servis vůbec nemusí být na vyhýbce. Stačí, když bude za odjezdovým návěstidlem a pojede směrek k hráči. Samozřejmě si ho tam autor podrží na VP. Ještě podotknu, že servis by měl začínat také dřív jak aktivita. To by ještě Víťa mohl vyzkoušet

Čouda napsal:
servis vůbec nemusí být na vyhýbce. Stačí, když bude za odjezdovým návěstidlem a pojede směrek k hráči. Samozřejmě si ho tam autor podrží na VP. Ještě podotknu, že servis by měl začínat také dřív jak aktivita. To by ještě Víťa mohl vyzkoušet
To je přesně ta blbost, co mu obsadí/zabere kolej hráče a nedovolí na ni vjezd ! Kde má ten tvůj servis konec ??!! Na koleji hráče ? Stačí, že ta kolej je pokračováním za místem konce servisu a už je to blokované. Aby nezabral kolej hráče, musí začít těsně za odjezdovým návěstidlem na koleji hráče a jet směrem ven, čekat může pak kdekoliv. Nasazen musí být dříve, než hráč uvidí předvěst vjezdového návěstidla včetně traťového monitoru - tedy minimálně ještě o jeden oddíl dříve ( nemusí začínat před samotnou act ).
Opačně - je-li servis nasazen proti hráči, musí obsadit výhybku, ale ne kolej hráče - viz dříve/výše.

Tak to asi máme odlišné postupy při tvorbě aktivity. Já to mám vyzkoušeno takto. Funguje to bez problémů a jsem spokojený

Tommy66 napsal:
Tak máme každý nějakou jinou verzi.Mně nepřejede servis přes výhybku ani kdybych se p........

To mě zase servis přejede klidně přes vyhýbku, ale pokud použiju VP, tak se někdy stane, že nezmizí a zůstane "viset" nevím proč to tak dělá. Tato situace nastala v mé nové aktivitě v Plzni, kdy jsem potřeboval zablokovat odjezdové návěstidlo

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře