Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Děkuji za další reakce. Jen tak dál. Za každou budu vděčný. V podstatě jde o to, definovat podmínky, za kterých je připojení bezpečné. :D Mirane, s tím výběhem je to velmi cenná informace. Teď si uvědomuju, že jsem se opravdu vždy připojoval ve výběhu.

Tak jsem to take otestoval (všechny pohledy az dorychlosti 8 Km) a žádnej problém. Jeto na velkou 1

Zveřejnil by někdo moji aktivitu ?
Jedná se o aktivitu EC 128 Hradčany v úseku Zábreh na Moravě - Praha hl.n.

Při testu mé aktivity mi to napíše toto: Selhala inicializace vozidla <200097> RigidBody a Selhala inicializace vozidla<200101> RigidBody a okamžitě posílám fax Billovi. Nevíte co s tím?

Ahoj, zkousel jsem aktivitu JK_Sp1901 moc dobra aktivita, ale uz mi nebezi pod novym binem, abych upresnil tak v holesovicich mam cekat na pisknuti mam pred sebou cervenou a kdyz zapiskaji stale cervena asi 10min a pak uz jsem se na to vykaslal. Pred inst. noveho binu mi taky svitila cervena ale pak preblikla na zelenou a byl klid. Nevite co stim? diky

122 030-0 napsal:
Ahoj, zkousel jsem aktivitu JK_Sp1901 moc dobra aktivita, ale uz mi nebezi pod novym binem, abych upresnil tak v holesovicich mam cekat na pisknuti mam pred sebou cervenou a kdyz zapiskaji stale cervena asi 10min a pak uz jsem se na to vykaslal. Pred inst. noveho binu mi taky svitila cervena ale pak preblikla na zelenou a byl klid. Nevite co stim? diky

Příliš pomalá jízda servisu co blokuje návěstidlo před tebou. Kontaktuj autora, aby to spravil.

Jj je to tak.Všechny aktivity vytvořené před Binem 1.6.1223,ve kterých je použit servis2 jsou pod novým Binem nefční.Radost z toho moc nemám,ale co se dá dělat.Opravovat :cry:

poison napsal:
Jj je to tak.Všechny aktivity vytvořené před Binem 1.6.1223,ve kterých je použit servis2 jsou pod novým Binem nefční.Radost z toho moc nemám,ale co se dá dělat.Opravovat :cry:

Ono to chtělo použít hned WP a byl pokoj.... :lol: :lol:

Miran napsal:
Samozřejmě WP je použito,ale chování srv2 je opět jiné.Při testování aktivity pro 183 jsem po hodině jízdy skončil kvůli srv2 a znova.Teď jede jako šnek,(nemyslim Šneka :D ) ale opravdovýho šneka.Při nastavení výkonu na 5 jede tu samou vzdálenost aspoň 3x déle.Jestli Zbyněk používal srv2 ve své mega misi tak potěš.Oprava je jednoduchá,ale testy znova. :mad:

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
Miran napsal:
Samozřejmě WP je použito,ale chování srv2 je opět jiné.Při testování aktivity pro 183 jsem po hodině jízdy skončil kvůli srv2 a znova.Teď jede jako šnek,(nemyslim Šneka :D ) ale opravdovýho šneka.Při nastavení výkonu na 5 jede tu samou vzdálenost aspoň 3x déle.Jestli Zbyněk používal srv2 ve své mega misi tak potěš.Oprava je jednoduchá,ale testy znova. :mad:

Já to udělal v Hurvínkoví tak, že ten servis má nastavenou vysoku počáteční rychlost aby se neflákal a byl rychle na WP, pak je čekání na WP a opět je koncová rychlost nastavena vysoko aby se opět neflákal a rychle zmizel.

Pánové, čekal jsem to, spěchat s aktivitou se nevyplácí, ale problém je v tom, že momenálně dělám na trati 321 a BP je odinstalována. Proto prosím někoho, kdo by mohl tento servis v Holešovicích smazat, jiný co mě blokuje tam není. Snažím se o co nejmenší nasazování servisu, holt až dodělám u Martina, tak znova projet aktivity, kde jsem blokovanej servisem. Zatím si vzpomíná, že jde o Pn, kde jsem blokovanej v Řečanech a Kolíně. V ostatních aktivitách jsem blokovanej normální soupravou, s tou snad Džorž nehejbal, tím myslím lokomotiva a vagóny.

Tak mám dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou.
Ta dobrá zpráva je, že jsem právě dokončil svou Gigaaktivitu.
Délka 10a půl hodiny
Vystřídáte 3 lokomotivy.
Bylo třeba napsat 164 úkolů a hlášení
Potkáte 81 vlaků.
13x si zašibujete, takže žádná monotonní jízda.

Ale ta špatná zpráva je, že po novém MSTS BIN se změnily rychlosti souprav a tak jak jsem to kdysi projel celkem volným tempem, současně ani při mírném překročení rychlosti není možné dodržet jízdní dobu.
Z Olomouce do první stanice Štěpánov při stejném stylu jízdy udělám minutu zpoždění. Když pojedu jak prase, tak mám zpoždění půl minuty. Zkoušel jsem jet až do Zábřehu s překročenou rychlostí asi o 3 km/h, ale zpoždění jsem jen nabíral.
Testnul jsem i původní verzi s méně úkoly a slabším traffic a je to to samé.
Není to způsobeno rozsáhlostí aktivity ale novým Binem. Nejhorší na tom je skutečnost, že do starší verze BIN se už nejde vrátit. BIN jsem odinstaloval a nahrál verzi minulou. První co mne překvapilo, návěstidla svítila stejně jasně a druhá věc, servis respektive pomalu jedoucí lokomotiva, která v této verzi dříve ujela okamžitě, tak nyní po reinstall jela už stejnou rychlostí jako v nové verzi binu. A rychlost vlaků to samé, jako v nejnovější verzi.
Ale já jsem ve verzi 1.61022

Jinak pokud se srovnají rychlosti dle reálu bude to jen dobře, ale je nutné tohle vědět, protože tímto nemůže korektně fungovat žádná aktivita.
Máte někdo podobné zkušenosti?

Kdyby Džordž napsal jakým koeficientem vynásobit jízdní řád, snad bych tu aktivitu dal dohromady, ale metoda pokus omyl je u tak dlouhé aktivity krutá.
Testeři, vyzkoušejte to do první stanice, jestli Vám to také v novém Bin nevychází. (jen je nutné u servisu zs04_162solo.srv změnit parametr výkonu z 1 na 9) Každá rada bude dobrá. Přece to před koncem nevzdám.

Tak jsem si zkoušel hrát se servisy a vypadá to následovně:
1) U aktivit, které fungovaly pod MSTS 1.4 - Bin 1.57 stačí změnit výkon trafficu z 1 na 5 (původně jsem měl právě 1).
2) Aktivity, které fungovaly pod Bin 1.6xxxx, ale nefungují pod nejnovějším Binem: Všem jsem servisům dal výkon 100, aby jezdily rychle (původně měly výkon nastaven na 1 a jezdily rychle).

Oboje berte s rezervou. Zkoušel jsem to chvíly, ale zdá se, že by to mohlo fungovat...

Tak jsem se na vše vyspal a odvolávám co jsem odvolal (však jako vždy).
MSTS má asi nějakou vlastní inteligenci regulování rychlostí. Asi jako když se pokušíte závodit s traffic a vidíte jak se jeho rychlost mění v závislosti na rychlosti hráče.
Já jsem si ráno řekl, pojedu klídek svým tempem a zapíšu si nové časy, podle kterých spočítám opravný koeficient.
Tak se rozjedu na 160, zkrokuji na serii a nechávám to bejt.
Ve Štěpánově mám 30 sekund, ale ještě v Mohelnici také. A od Lukavic už jedu podle svého původního jízdního řádu. Žádný spěch, v obloucích na 80tce jedu 75, Před Třebovicemi jak začíná zpomalování na 90 zavřu výkon a nechám to kutálet až ke vjezdu, kde edb to dobrzdím z 56km/h na 40. Třebovice včas a v Chocni jsem asi 30 sekund s náskokem.
Kritická rovnoběžka zaslouží Džordžovi velké uznání.
Ještě jsem zapomněl jeden údaj o aktivitě.
Dle měření MSTS ujedete celkem za šichtu 830km.
Po otestování ji dám ven. (pokud vše bude OK)

Vše je na dobré cestě, už jsem uhrál polovinu aktivity a až na drobné nedostatky, které si zapisuji je vše dle plánu. Do této první části mi chybí ještě dost traffic. Takže vlaků bude kolem stovky.
Zde je několik screenů z Prahy. Jacku, nešlo by u traffic trochu snížit hlasitost motoru?
Já jedu s Duhovou energii, zastavím vedle 471 , ale slyším 830 ze 6, koleje, jako by stála vedle mne. Také je slyšet až do depa. Slabě, ale vrčí.
I přes zastavění nádraží vlaky jsem měl fps kolem 20. Tak přidám do depa ještě puklíka.
0a1cf6807629820eb854953ac7b5f005.jpg
360393b8f82207e4620dcb4792f51db0.jpg
95e1fbd065cf7e942fd938151dc783ec.jpg
2faf46fda49ab488f7937eed9a8415cd.jpg
5df2f7d9591d0ca34fa85fcdc6f3185f.jpg
b4947919b463d1dfad8390850e0ce26a.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, nešlo by u traffic trochu snížit hlasitost motoru?
Nechce to snížit hlasitost motoru, ale u 151cab.sms zvýšit hlasitost v záhlaví sms na 1.0, aby to bylo stejné - u všech elektrik je 0.4. Pak je jasné, že traffic přehluší i houkačku hráče.
Mimochodem ten balík zvuků pro elektriky už existuje asi ve 4 verzích a já mám pátou, kterou neustále vylepšuji.

Jacek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, nešlo by u traffic trochu snížit hlasitost motoru?
Nechce to snížit hlasitost motoru, ale u 151cab.sms zvýšit hlasitost v záhlaví sms na 1.0, aby to bylo stejné - u všech elektrik je 0.4. Pak je jasné, že traffic přehluší i houkačku hráče.
Mimochodem ten balík zvuků pro elektriky už existuje asi ve 4 verzích a já mám pátou, kterou neustále vylepšuji.
Jacku, mě se nejedná o to aby se zvuky vzájemně přeřvávaly, ale aby měly určitou dynamiku. Napřiklad není možné, abych slyšel 830 vzdálenou o 5 kolejí dál stejně silně jako když stojí vedle mne. A abych ji slyšel ještě v depu o 200m dál je také špatně. Otázka zněla, jestli je možné tohle zregulovat nebo hlasitosti jsou konstantní bez ohledu na vzdálenost. Tvé zvuky elektrik zesílené na maximum jsem zkoušel, ale opravdu je to moc nahlas. Jinak to houkání traffic mne celkem pobavilo. Když vjíždíš do nádraží, kde je hodně vlaků a každý na tebe houkne, tak nevíš jestli začíná stávka nebo je nějaký poplach :lol: Možná by stačilo, aby se tento zvuk spouštěl jen náhodně a nebyl pravidlem.
Neber to jako kritiku, ale jako postřeh uživatele.

Jinak když jsme byli kdysi se Sponkou v Hohenau, tak jsme tam měli asi takový pohled. Wapky přes celé nádraží a my viděli houby, jak jsou koleje vzadu. Opět screeny z mé aktivity. Skončil jsem asi 100km před cílem pro chybu v zadání jedné události. Ale těch překlepů jsem objevil víc, takže stejně to budu muset projet ještě jednou.
Z 80 traffic mám jen 4 na opravu. 3 jsem nepotkal a jeden nastoupil později, než bylo třeba. Ale toho traffic je i tak málo, minimálně 20 bych měl ještě přidat.
5d7a72061c54607ff995996cca0ed4b2.jpg
bbb72468c5bcd624af3acfa87d1ae456.jpg

Back
Nahoře