Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha

Tak už se moc těším, hlavně na výměnu lokomotiv, mám odtaz, pod jakým BINem to bude? Pár se jich ua tvorbu této aktivity už vystřídalo.

Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, mě se nejedná o to aby se zvuky vzájemně přeřvávaly, ale aby měly určitou dynamiku. Napřiklad není možné, abych slyšel 830 vzdálenou o 5 kolejí dál stejně silně jako když stojí vedle mne. A abych ji slyšel ještě v depu o 200m dál je také špatně. Otázka zněla, jestli je možné tohle zregulovat nebo hlasitosti jsou konstantní bez ohledu na vzdálenost. Tvé zvuky elektrik zesílené na maximum jsem zkoušel, ale opravdu je to moc nahlas. Jinak to houkání traffic mne celkem pobavilo. Když vjíždíš do nádraží, kde je hodně vlaků a každý na tebe houkne, tak nevíš jestli začíná stávka nebo je nějaký poplach :lol: Možná by stačilo, aby se tento zvuk spouštěl jen náhodně a nebyl pravidlem.
Neber to jako kritiku, ale jako postřeh uživatele.
Ono je to těžké. Kdybych byl autorem všech zvuků, není co řešit. Takhle jsem asi jediný, kdo má ty hlasitosti jakž,takž stejné.
S tou dynamikou - to je ošetřeno akčním radiusem v sms souborech - u všech traffic to nastavuju na 100 metrů, což je tak akorát. Ale právě u tohoto zase závisí na konkrétním PC. Stačí jiná zvuková karta, nebo jiná verze Windows a chová se to jinak. Na mém PC třeba vidím před sebou vlak a jak se ke mě blíží, zvuk je nejdřív sotva slyšet a pořád zesiluje a až je vlak u mě, je zvuk na maximu. U kolegova PC je zvuk na maximu už na těch 100 metrech a nemění se.
Mimochodem zvuky pro M262.0 jsou od včerejška nové.
Písknutí (pozdrav fíry) už u nových zvuků nedávám, nechám to jen u parních lokomotiv a podobných "vyjimečných" vozidel, čistě pro efekt. Houknutí nebo písknutí při rozjezdu zůstává.

Peta napsal:
Tak už se moc těším, hlavně na výměnu lokomotiv, mám odtaz, pod jakým BINem to bude? Pár se jich ua tvorbu této aktivity už vystřídalo.
Bin jedině ten poslední. Jinak to ani nelze.
Žádná kritická rovnoběžka, reverzy před návěstidlem až na jednu vyjímku se nenulují, atd. A hlavně stabilita.
V této aktivitě se otestují téměř všechny vymoženosti MSTS BIN

Zbyněk Šemora napsal:
Z 80 traffic mám jen 4 na opravu. 3 jsem nepotkal a jeden nastoupil později, než bylo třeba. Ale toho traffic je i tak málo, minimálně 20 bych měl ještě přidat.

Zbyňku

S trafficem nešetři i kdyby tam byl nějaký navíc, právě jsem dojel TN421 Excelsior. Trafficu tam ma Tomes požehnaně, skoro to vypadá jako kdyby jel za sebou na blok. Aktivita je s posledním BinemXP naprosto stabilní a je na co stále koukat. Dokonce skoro plný Kolín, FPS sice kleslo na nějakých 9 při rozlišení 1280x1024 32bit, ale ani náznak nějakých problémů. A mám takový dojem, že právě v posledním BinuXP asi Džordž opravdu začal implementovat synchronizaci času, protože jsem neměl žádný rozdíl mezi běžným časem a časem na jízdním výkazu, vše sedělo na sekundu. Vypadá to že Džordž odvedl skvělou práci!!

Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Z 80 traffic mám jen 4 na opravu. 3 jsem nepotkal a jeden nastoupil později, než bylo třeba. Ale toho traffic je i tak málo, minimálně 20 bych měl ještě přidat.

Zbyňku

S trafficem nešetři i kdyby tam byl nějaký navíc, právě jsem dojel TN421 Excelsior. Trafficu tam ma Tomes požehnaně, skoro to vypadá jako kdyby jel za sebou na blok. Aktivita je s posledním BinemXP naprosto stabilní a je na co stále koukat. Dokonce skoro plný Kolín, FPS sice kleslo na nějakých 9 při rozlišení 1280x1024 32bit, ale ani náznak nějakých problémů. A mám takový dojem, že právě v posledním BinuXP asi Džordž opravdu začal implementovat synchronizaci času, protože jsem neměl žádný rozdíl mezi běžným časem a časem na jízdním výkazu, vše sedělo na sekundu. Vypadá to že Džordž odvedl skvělou práci!!
Jo, to je fakt, je tam cca 170 vlaku (2:51 minut), takže fakt nešetři, byla by to škoda, takovou aktivitu bez trafiku. Já jich tam dal tolik, protože je to v noci a na co jinýho koukat než na vlaky, když dál od tratě nevidím :wink: A taky mi ani jednou nepadla

Tady už nejde o pády, ale o to, se MSTS pak bude strašně dlouho načítat. Večer jsem ještě něco doplnil a nějak se mi to v editoru na mapce zpomalilo a zaseklo. Vlak hráče mi neprojel do cíle a zasekl se s traffic. Asi budu muset opět traffic vyházet a znovu jej tam naházet, ale postupně. MSTS asi nemá rád, když už do spočítané hry vsunete někam doprostřed traffiky. Nevím. Nejhorší je, že člověk vše dělá metodou pokusu a omylu. Nikdo z nás nic určitého neví.
Z úkolů se mi už také točí hlava. Díky složitým jízdám po nádražích mám všude naděláno plno podmínek. To zase děkuji Ppoollllovi, který mi velkou část úkolů aplikoval. Zkrátka bez pokynu k posunu nebo odjezdu se nikam nehnete. A když hnete, tak skončíte. Ale také nehrozí, že by jste někde zabloudili, posunovači Vás vždy navedou tam, kam je třeba jet.
Ale líbí se mi to. Špatně jsem odstavil vozy, vzadu jsem je měl kousek za návěstidlem, uplynula půlminuta a skončil jsem. Takže kdyby někdo chtěl něco ošulit, tak neošulí. Do cíle musí přivézt to co má přivézt.

Zbyněk Šemora napsal:
Vlak hráče mi neprojel do cíle a zasekl se s traffic. Asi budu muset opět traffic vyházet a znovu jej tam naházet, ale postupně. MSTS asi nemá rád, když už do spočítané hry vsunete někam doprostřed traffiky.
Nevyhazovat a nedávat znovu! Kolikrát stačí hru uložit a pak ji nanovo otevřít a je po problému. Stačí udělat malou změnu v aktivitě a návěstidlo odmítá zezelenat, ačkoliv mu v tom nic nebrání. Takže nejdřív zkusit save/load.

Zbyněk Šemora napsal:
.... Špatně jsem odstavil vozy, vzadu jsem je měl kousek za návěstidlem, uplynula půlminuta a skončil jsem.....

Že bych byl tak geniální??? Přiznávám že na tohle jsem se nezaměřoval neboť jsi mne Zbyňku trochu tlačil avizovaným časem zveřejnění a tím, že ty sám jsi na tom chtěl také něco udělat.

Jinak ale není pro mne problém přinutit hráče zastavit v rozmezí třeba 10 m bez toho, aby to šlo jakkoliv oblafnout. Samozřejmně s použitím patřičných pokynů. Některé situace v jiném úkolu, na kterém se také do určité míry podílím (a zdržuji jeho dokončení :cry: ) si toto přímo vyžadují. Bohužel mezitím nám Zbyněk hnul trochu s kolejištěm a Džordž se postaral o změnu chování MSTS čili už v průběhu tvorby je nutné znovu upravit/doladit/předělat již některé hotové části. Jen doufám že se Zbyňka už brzo zbavím a budu mít čas se věnovat těmto oddychovým drobnostem trochu náročnějších na čas a přemýšlení.

Kank napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Vlak hráče mi neprojel do cíle a zasekl se s traffic. Asi budu muset opět traffic vyházet a znovu jej tam naházet, ale postupně. MSTS asi nemá rád, když už do spočítané hry vsunete někam doprostřed traffiky.
Nevyhazovat a nedávat znovu! Kolikrát stačí hru uložit a pak ji nanovo otevřít a je po problému. Stačí udělat malou změnu v aktivitě a návěstidlo odmítá zezelenat, ačkoliv mu v tom nic nebrání. Takže nejdřív zkusit save/load.
Kdepak je to choulostivější, než si kdo umí představit. Save/load nepomohlo. Vše jsem vyházel a znovu nasázel (98 traffic), ale blbec jsem na jeden zapomněl a tak jsem jej doplnil (někam doprostřed) Přepočítat uložit a projel jsem to v editoru. Vše OK. Traffic se postupně objevovaly a postupně mizely. I vlak hráče projel celou trasu. Ale ejhle, úplně první traffic neopustil bitevní pole, ale zůstal viset u návěstidla, za kterým žádná překážka nebyla. Tak jsem zkusil traffic odebrat, pošachovat s trasou a opět vložil. Pak už se to rozhodilo totálně i jinde. Takže zítra asi vše znovu.
Ppoollll. Na tom úkolu není nic mimořádného. Jednoduše po zastavení nebyly všechny vozy zapsané v seznamu kompletně v ohraničení nákladní koleje. Jinak už se mne určitě zbavíš, protože je téměř hotovo, jen to ještě zkontrolovat a projet.

Kank má pravdu, zbytečně jsem zmatkoval. Ráno jsem uloženou aktivitu rozbalil v práci a všechny traffic poslouchají a po spuštění už všichni poslouchají a po uplynutí času všechny vyklidí pole.
Už mi z té aktivity začíná hrabat, měl bych jí co nejdříve vydat. Ale chtěl bych společně s aktualizací tratě. Přece jen tam jsou nové stavby a všelijaké opravy. Z České Třebové do Brna mimo jiné testuji na několika zastávkách v oblouku nové perony od Honzy Švece. Už jsem se na ty schody, kolem kterých jsem stále při testování aktivity jezdil, nemohl dívat.

K sobě na web jsem šoupnul všechny své aktivity updatované na nejnovější Bin. Kdo má zájem stahovat již lehkou historii z GVD 05/06, může. A co jsem zatím projel, tak Bin zapracoval s časováním a sekera se nabírá mnohem snáz... už to není dojíždění s velkým náskokem. Pokud byste objevili nějakou chybku, prosím, neukamenujte mě. Neměl jsem tolik času to všechno projet, ale z testovaných kousků bylo patrné, že by se to mělo chovat správně. Pokud by se nějaká opravdu vyskytla, napiště mi a já to dám do pořádku.

Kank napsal:
a sekera se nabírá mnohem snáz... už to není dojíždění s velkým náskokem. .

To není binem, já měl také takový pocit. Ale rychlost vlaku hráče je úměrná přepočítávání MSTS změny výkonu lokomotivy. Z toho plyne, že čím více budeš kvedlat rajčákem, tím budeš pomalejší a čím méně budeš sahat na výkon, tím budeš rychlejší, ikdyž pojedeš pomaleji. Takto zkrátím z Olomouce do Chocně i 5 minut. Pokud pojedu nadoraz, nezkrátím ani sekundu.

Zdravím, prosím jel někdo aktivitu od Alcaponeho Sp 1901/ 1907??
Dojeli jste dál než do Holešovic??
Mě tam na vjezdu svítí volno,ale jak se přiblížím tak tam najednou skočí 40 a volno..a jak to minu tak na odjezdovém se z volna rozsvítí stůj...a svítí a nic...Vindobona mi odjede,a ja jsem tam stál do 15.42 a pak jsem to vypl, protože to už mám být v Libni..tak nevím jestli je problém u mě v kompu či co.,.. :cry:

bob57_cz napsal:
Ex141Detvan napsal:
Zdravím, prosím jel někdo aktivitu od Alcaponeho Sp 1901/ 1907??
Dojeli jste dál než do Holešovic??
Mě tam na vjezdu svítí volno,ale jak se přiblížím tak tam najednou skočí 40 a volno..a jak to minu tak na odjezdovém se z volna rozsvítí stůj...a svítí a nic...Vindobona mi odjede,a ja jsem tam stál do 15.42 a pak jsem to vypl, protože to už mám být v Libni..tak nevím jestli je problém u mě v kompu či co.,.. :cry:
Vypadá to, že jsi přijel moc pozdě.
Neprijel pozde je tam spatnej servis po novem binu. Chce to smazat ten servis a je to ok. Staci se podivat na predminulou stranu tam se to rozebiralo.

Hoši díky....ta předchozí strana mi pomohla,ale všiml jsem si toho pozdě.. ..servis2 odstraním, sorry že jsem otravoval.. 8)

Jo ten servis blokuje jenom tebe při odjezdu z Holešovic, být tam nemusí. Těch aktivit je víc co po novém binu nepůjdou.

Mám takový problám:Když spustím aktivitu nenačte se mi popis aktivity a aktivita se sekne. Dělá mi to jenom u trati Breatislava - Praha.

Back
Nahoře