Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Noční build 091822 jsem dopnil o ukládání pozice cabu v aktivitách a to pro symetrické i nesymetrické loko. Odzkoušeno v XP a Win98. Řady 451 a 471 (obecně soupravy s otočeným koncovým dílem) se přepínají malinko odlišně, prověřím to. verze 1.6.091822 nemám možnost momentálně vyložit na FTP, ale změna není věcně důležitá oproti 091700. Co se týče stavu pantografů při přepínání cabů, drobný problém činí loko s nadefinovaným jedním animovaným sběračem. Jakékoli disfunkci se vyhnete dodržením předepsané procedury a stažením panto před přechodem do jiného cabu. Výhodné je také nadefinovat počáteční stav v engu se spuštěnými pantografy, AI konzisty si jej zvednou samy.

Odpovím veřejně na dotaz Pikku, protože bude zajímat určitě i ostatní.
Externí zvuky loko nejsou nijak dotčeny a nejsou potřebné dodatečné změny. Aktivní loko má externí zvuky tak jak je má nadefinovány v sms souboru na který odkazuje eng. Neaktivní jej mají také, běži však na volnoběh. Zvuky pro helper loko se jeví jako poměrně složitý problém, dle včerejší analýzy.
Helper loko nemusí mít nadefinovánu kabinu, nelze se však do ní přepnout a to bez chybového hlášení.
Mnou provedená změna v default.wag byla již popsána. Nastavení CouplingMinVelocity v default.wag nemá vliv na funkci spříhel. Nastavení této hodnoty na 5cm/s (0.05m/s), nebo i nižší mě umožňuje vyzkoušet funkci spřáhel při rychlostech, při kterých můžete strčit ruku mezi nárazníky. Pokud jsou spřáhla správně nastavena a je jedno jestli na 30,50 nebo 80cm, funkce je správná. (Diky Zbyňkovi za dobrou práci). Problém může nastat pokud model loko není přesně symerticky vyexportován. Pak je potřeba provést nastavení kompromisem. Vše je velmi dobře popsáno v návodu od Flintu.

A já můžu poskytnout excelovský sešit, který vám umožní nastavení spřáhel ve spolupráci se ShapeViewerem zkontrolovat. A je pravdou, že díky nové verzi MSTSBin 1.6.x lze skutečně najíždět na soupravy bez drcnutí, a to oběma spřáhly. Pro přepočty na 30 cm ho používá i Zbyněk Šemora.

Poprosil bych Džordže o více vysvětlení :eek:

1) Stáhnul a nainstaloval Patch 1.6.091700
2) Upravil jsem si aktivitu,aby se vlak hráče tedy pantograf 460 připojil v sousední stanici s loose consistem ( lokomotiva 363 ) a ten ji pak odvezl do cílové stanice.

A teď nechápu,proč při spřáhnutí pantografu 460 s lokomotivou 363, dochází při odjezdu ze stanice k pískání brzd,když by měl probíhat hladký odjezd vlaku bez pištění brzd.

A co už vůbec nechápu, když se standartně rozjedu a jedu třeba pomalou rychlostí, a v tu chvíli stisknu Ctrl+Num2, zobrazí se mi po stisku klávesy F5 fialovou barvou Zjednodušené ovládání : Zap. a tím pádem já jako strojvedoucí ztrácím v tuto chvíli kontrolu nad celým vlakem, nemohu ani brzdit ani přidávat rychlost, prostě po stisknutí Ctrl+Num2 se to začne chovat, jako kdyby tu lokomotivu ovládala neviditelná ruka a sama si začala zvyšovat rychlost, a když jsem v kabině, tak po pár sekundech mne to vyhodí ven jako kdybych stisknul klávesu pro externí pohled.

Jsem z toho doslova vykulený :eek: :eek: , proč to tak je ? Proč když zapnu Ctrl+Num2 se vlak začíná sám chovat podle sebe a já jako strojvedoucí ztrátím kontrolu ? Jakmile vypnu Zjednodušené ovládání Ctrl +Num2, tak zase přebírám kontrolu nad vlakem.

Chci se zeptat Džordže, to má být nějaká nová funkce MSTS BIN 1.6 něco jako autopilot, pro případ,kdyby se mi chtělo na záchod a ten autopilot dočasně přebral řízení vlaku ?

A ještě potřebuji vysvětlení,proč piští brzdy,když připojím pantograf 460 s loco 363, a kdy loco 363 přebírá řízení,tak při odjezdu pískají brzdy a když stáhnu výkon na nulu, vlak začne zastavovat ?

Naposled editoval moderátor:
jiri odpoved si nezasluzis! pretoze uz sme ti tu odpovedali!!!

tak este raz: model 460 ma zle nastaveny tlak v brzdach na odbrzdenie (vyssi ako ine masiny). tj. ak odbrzdis 363, tak 460 nie je uplne odbrzdena - uprav si prislusne eng/wag subory (najdi si v tomto vlakne ako!!! - odpoved na tvoju (!tu istu!) otazku staru cca tyzden)

a ad ctrl-num2 -> zjavne funguje ako odovzdanie vlaku pre AI kontrolu. ake dalsie vysvetlenie k tomu chces?

Tomes napsal:
neotryx napsal:
Aháá!!No tak ten problém já měl za to že ty jak jsem stáhl tak už jsou upravené...
Nebyl by někdo ochotný mi je poslat už upravené??Já na tohle upravování vůbec nejsem i ,když to je krásně popsané v návodu,tak stejně nerad bych si tam něco rozhodil :eek:
dyžtak

neotryx@seznam.cz

Poslal jsem Ti elektrické lokomotivy, diesly zatím nepoužívám.

Díky Tomesi,máš to u mě :wink:
Tak ještě mě chybí dieslové mašiny,byl by ještě někdo ochotný jako tomes a poslal mi je,díky
mail: neotryx@seznam.cz

jeffer napsal:
jiri odpoved si nezasluzis! pretoze uz sme ti tu odpovedali!!!

tak este raz: model 460 ma zle nastaveny tlak v brzdach na odbrzdenie (vyssi ako ine masiny). tj. ak odbrzdis 363, tak 460 nie je uplne odbrzdena - uprav si prislusne eng/wag subory (najdi si v tomto vlakne ako!!! - odpoved na tvoju (!tu istu!) otazku staru cca tyzden)

a ad ctrl-num2 -> zjavne funguje ako odovzdanie vlaku pre AI kontrolu. ake dalsie vysvetlenie k tomu chces?
Vzhledem k tomu, že je pan Jiří guru přes EngMexx, tak to určitě zvládne....

S tou klávesou Ctrl+NUM2 jsem zřejmě objevil ameriku. Dle Džordže je toto popsáno v manuálu MSTS od výrobce. Ale,že mne to dřív nenapadlo,že se jedná o demonstrační verzi ?

----------------------------------------------------------------------------------------
Jinak bych chtěl poprosit Džordže,jestli by neupravil barvu písma po stisknutí klávesy F5, ta žlutá barva splývá s prostředím,zvláště s oblohou a není nic pak vidět.Jestli by to nemohla být třeba modrá barva nebo černá, pls :?: :eek:

Jirko a další /Zbyněk)
Žlutá barva 3. obrazovky je bohužel nastavena programově, narozdíl od dvou předchozích. Mohu ji nastavit na jinou barvu. Poraďte však jakou. Buď část výpisu je špatně viditelná vúdči obloze, nebo naopak vúdči tmavšimu kabu. Já když potřebuji výpis, přepnu si kameru, abych měl pozadí kontrastní.

Džordž napsal:
Jirko a další /Zbyněk)
Žlutá barva 3. obrazovky je bohužel nastavena programově, narozdíl od dvou předchozích. Mohu ji nastavit na jinou barvu. Poraďte však jakou. Buď část výpisu je špatně viditelná vúdči obloze, nebo naopak vúdči tmavšimu kabu. Já když potřebuji výpis, přepnu si kameru, abych měl pozadí kontrastní.
Ono záleží, kdo kde má umístěny monitory. Já mám TM vlevo dole a jízdní řády dole uprostřed. Ale každý uživatel je může mít jinde. Jsou profici, kteří jezdí bez TM (já to nejsem)
Nešlo by Džordži udělat v instalaci vlastní nastavení? Jak barva písmen, tak volba pozadí od černé po transparentní. Pak si monitory každý nastaví, jak potřebuje. Pokud je to problém, určitě by šlo alespoň zvolit v instalaci například ze 4 variant zabarvení monitoru. Ale také bych doporučoval dát do instalce i původní nastavení, kdyby náhodou někomu nevyhovovalo žádné nastavení. (zálohovat původní soubory po většíně uživatelů chtít nemůžeme, protože většina uživatelů jsou pouze uživatelé)

Nazdárek chlapci. Mam nápad, proč mít u traktorů 4 cvfka. Pokud je mi známo tak strojvůdce pokud kousek couvá nepřechází k druhému pultu, ale jen se otočí a stále ovládá s toho samého pultu. Tak to otočení by se ovládalo jenom šipkou. Čim méně cvf tim lépe. To samé u eng a td. Budou u někoho oficiální jeden eng pro žabotlamu, další pro eso a td. a modelář nebo skinář použije tento eng nebo wag. Pak nemusíme mít strach, že bude přeengováno. Pokud Džorž dokáže zprovoznit oba zběreče, tak tim pádem také ubude hramada engu s lokomotivama, kde je přední, zadní oba. V tomhle ohledu, by Bin, měl ulehčit HDD. A teď mě můžete zabít.

alcapone napsal:
Nazdárek chlapci. Mam nápad, proč mít u traktorů 4 cvfka. Pokud je mi známo tak strojvůdce pokud kousek couvá nepřechází k druhému pultu, ale jen se otočí a stále ovládá s toho samého pultu. Tak to otočení by se ovládalo jenom šipkou. Čim méně cvf tim lépe. To samé u eng a td. Budou u někoho oficiální jeden eng pro žabotlamu, další pro eso a td. a modelář nebo skinář použije tento eng nebo wag. Pak nemusíme mít strach, že bude přeengováno. Pokud Džorž dokáže zprovoznit oba zběreče, tak tim pádem také ubude hramada engu s lokomotivama, kde je přední, zadní oba. V tomhle ohledu, by Bin, měl ulehčit HDD. A teď mě můžete zabít.

ad cvf
Tohle si dovolíš tak maximálně u posunu, ale pokud jedeš s traktorem na trať, tak zkus hodinu a půl koukat dozadu a neustále otáčet hlavou k pultu a dopředu ... pro příklad se nemusí chodit daleko.....řady 714 na pacifiku.....

Jinak ty cvf nepotřebuješ u traktorů 4, ale vždy jenom 2 pro každou verzi, pokud hodláš provozovat i reverzované modely. Takže stále platí pro jeden eng 2 cvf.

Jinak s engama máš pravdu - určitě by to chtělo mít někde jednotně umístěny normály pro každou řadu, bohužel ani tento krok Ti nezaručí, že se skinař na to nevykašle a nepoužije něco svojeho.....

P.S.: Zas

Ta šipka by byla jen při posunu, když vyjede na trať, tak se přepne na druhý pult, tady se psalo, že na jednu mašinu, jeden eng 4 cvf.
Pokud by chtěl použít jiný eng, tak pouze na jeho uvážení, ale pak ať se nedivý, že mu budou psát uživatelé, že neco nejde, nebo jde, ale jinak. Pro mě jako pro neznalce bude lepší si udělat model a použít již stoprocentní vyladěný upravený eng či wag a přepsat u něj jenom číslice mašiny

Tady se nepsalo na jeden eng 4 cvf, ale to, co napsal Martens a bylo napsáno už i dříve, tj. pro xxx.eng xxx.cvf a xxx_rv.cvf a pro xxxrv.eng xxxrv.cvf a xxxrv_rv.cvf. Tedy standardně pro 1 eng 2 cvf.

Mě napadla lumpárna a trochu podpíchnu Džordže. Hoši uvědomte si, že v engu stroje je položka Wagon ( 742010 ). No a co je asi v položce Wagon u reversované verze? No většinou např Wagon ( 742010_rv ). A co takhle tuto informaci použít pro výběr základního cvf? Pro normální to bude 742.cvf a pro reversovanou 742_rv.cvf. No a pokud přejdu na druhou stranu tak tam dám ten opačný. No a tím mi stačí opět dva soubory *.cvf, navíc je tahle konstrukce zpětně kompatibilní i s původním MSTS. Co ty na to Džordži?

alcapone napsal:
Ta šipka by byla jen při posunu, když vyjede na trať, tak se přepne na druhý pult, tady se psalo, že na jednu mašinu, jeden eng 4 cvf.
TAk asi došlo někde k šumu, oficiálně TI na jeden eng stačí 2 cvf.....pak ale u traktorů musíš počítat s tím, že existují opravdu i reverz engy a to už je de facto zase jiný model (byť v důsledku jde "jenom" o otočení modelu)....takže 1 eng=2 cvf

alcapone napsal:
Pokud by chtěl použít jiný eng, tak pouze na jeho uvážení, ale pak ať se nedivý, že mu budou psát uživatelé, že neco nejde, nebo jde, ale jinak. Pro mě jako pro neznalce bude lepší si udělat model a použít již stoprocentní vyladěný upravený eng či wag a přepsat u něj jenom číslice mašiny
Taky bych to uvítal, ale je to jenom o tom, že si to uvědomí pár lidí...BTW pro mne jako pro neznalce by bylo lepší, když mi to někdo nachystá, protože se do toho neumím vrtat.....ale i na klonování engů už je udělaný udělátor od Johnze....akurát běhá pod php a na apache....

Džordži, tak mne napadá...jak se k tomu postaví MSTS Bin, když vezmu mašinu a otočím ji zadním stanovištěm dopředu, takže první cvf je vlastně *_rv.cvf? Pozná to MSTS Bin nějak?

TAk asi došlo někde k šumu, oficiálně TI na jeden eng stačí 2 cvf.....pak ale u traktorů musíš počítat s tím, že existují opravdu i reverz engy a to už je de facto zase jiný model (byť v důsledku jde "jenom" o otočení modelu)....takže 1 eng=2 cvf

Právě, že chtěl někdo použít pro pohled z okénka za tebou další cvf a na to já právě myslel s použitím té šipky.

Nechcem tu velmi mudrovat, lebo sa do toho aj tak nerozumiem. Ale mam taku otazocku. Bolo by teoreticky mozne urobit pohlad rusnovodica vykloneneho z masiny, ale tak, ako je robený pohlad cetujuceho vo vozni??? Bolo by urcite zaujimave, keby sa dalo pri vyklonenom pohlade pohybovat do vsetkych stran, pozriez sa nizsie, vyssie, atd...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře