TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdeněk Itterheim napsal:
Už někdo zkusil mapovat, ze které loko na kterou můžu skočit? Zkoušel jsem opět ze 742 na 150 a to něšlo ačkoliv jsem to mě vyzkoušené že z dieselu na elektriku v poho, pak jsem zkusil 111 na 150 a taky nee, v čem je chybus? Dříve jsem hupsnul hned, ale teď ne a ne. Mám bin 1.7.
Mám dojem, že problém je v nesprávném určení loko v souboru cvf:
Např. 111.cvf obsahuje "EngineData ( Cd111 )", ale v adresáři cd_111 žádná taková loko neexistuje, jsou tam 111001,111002, 111021, ...
V souboru cvf musí být zastoupena existující, Džordž na to již dávno upozorňoval, taktéž se při této chybě nemusí povést otevřít soubor cvf v editoru kabiny a padne s chybou. Těch chyb je v TBP ještě pořád celá řada:
150006.eng odkazuje na CabView ( ..//..//common.cab//cab350//350.cvf ) a 350.cvf uvádí neexistující EngineData ( zssk3501 ) atd...

Tak pánové, právě tento parametr mi byl otazníkem. Je důležitý? Přece jen co tam má být správně napsáno, když ve složce je několik inventárních číslech téže řady?
To už je někdy v pravěku, kdy jsem dával ven update a tento parametr jsem neřešil. Nemohu vědět vše a co nevím, tam nevrtám.
Takže poraďte, ať to opravím.

To je jednodužší vítězoslavně hlásit, že mám v TDB plno takových chyb? Ale já je nenadělal, jen posílám dál, co sestavili původní autoři. (ikdyž tenkrát to asi nevadilo)

Zbyněk Šemora napsal:
Tak pánové, právě tento parametr mi byl otazníkem. Je důležitý? Přece jen co tam má být správně napsáno, když ve složce je několik inventárních číslech téže řady?
To už je někdy v pravěku, kdy jsem dával ven update a tento parametr jsem neřešil. Nemohu vědět vše a co nevím, tam nevrtám.
Takže poraďte, ať to opravím.

To je jednodužší vítězoslavně hlásit, že mám v TDB plno takových chyb? Ale já je nenadělal, jen posílám dál, co sestavili původní autoři. (ikdyž tenkrát to asi nevadilo)
Nevím, jak u přecházení na loko, ale ten parametr je důležitý při tvorbě cabu, protože z daného engu přebírá třeba % nastavení výkonu, hodnoty notches pro brzdy, kontroler a dalších ovladače. Pokud nenajde engine s tímto názvem, tak se sice cab udělá, ale místo reálných hodnot dosadí 0.

bob57_cz

cvf s přecházením nemá nic společného. To co jsi napsal je do určité míry blbost.

Zbyněk Šemora

Tenhle parametr neřeš. Z pohledu prostého uživatele - jezdiče, tvůrce aktivit a pod. nemá význam.

Martens

Správně ale jen za předpokladu že kabina je umístěna podle defaultní konstrukce - to jest v adresáři lokomotivy. Editor kabiny totiž neovládá zcela korektně ty přístupové cesty do jiných adresářů. Sice to do určité míry lze používat ale jsou tam určité komplikace a nefunguje to zcela korektně.

Takže abych to shrnul - tento parametr "EngineData ( xxxxxx )" v cvf má význam pouze při tvorbě kabiny v editoru kabiny. Nikde jinde není používán.

Ppoollll napsal:
bob57_cz
cvf s přecházením nemá nic společného. To co jsi napsal je blbost.
Nechci ti brát iluze, ale při nesprávném souladu to zlobívá a po nastavení/opravě do souladu je to OK.
Není to 100%, ale vyzkoušel jsem a chová se to tak.
Druhou pravdou je, že na některé mašiny lze přejít i při nesouladu, nestalo se mi však, že by nešlo přejít při souladu.

bob57_cz napsal:
Ppoollll napsal:
bob57_cz
cvf s přecházením nemá nic společného. To co jsi napsal je blbost.
Nechci ti brát iluze, ale při nesprávném souladu to zlobívá a po nastavení/opravě do souladu je to OK.
Není to 100%, ale vyzkoušel jsem a chová se to tak.
Druhou pravdou je, že na některé mašiny lze přejít i při nesouladu, nestalo se mi však, že by nešlo přejít při souladu.

Ono to bude o tom, z jaké mašiny na jakou to jde a nejde. Ne všechny eng jsou v tomto směru zcela v pořádku. Bude zapotřebí najít ten správný důvod. Ten zmiňovaný parametr v cvf to ale určitě není. Ten slouží opravdu jen pro potřeby editoru kabiny.
Pro ilustraci si zkus tento parametr vynulovat - smazat obsah v závorce - a zjistíš že mašina bude reagovat stále stejně. Při přestupu ty co fungujou budou fungovat i nadále a ty co nefungujou tak nebudou fungovat. Otestuj to a dej vědět jak si dopadl.

Pánové,promiňte,že vstupuji do vaši diskuze.S tím *cvf je to tak,jak píše Ppoollll,pro běžné zobrazení je možné tam mít pouze prázdné uvozovky a přesto se kabina korektně zobrazí.Měl jsem totiž problémy se zobrazováním kabiny,tak jsem si otvíral příslušné*cvf a někdy jsem se nestačil divit,co tam bylo napsáno.Tak jsem raději to označení vymazal a nechal tam jen prázdné závorky: EngineData ( "" ).Od té doby nemám problém se zobrazením kabiny.Také s přecházením kabin při tomto nastavení nemám problémy.Ale pokud nechám závorku prázdnou,bez uvozovek,tak to někdy zlobí,nemám tušení,proč.

Dneska jsem si stáhnul ze stránek p.Šemory kabiny,některé mi chyběly a moc jsem se divil,proč v cab380 jsou soubory pro kabinu CD741 a pro CD380 tam nejsou? :?:

Petr Novák napsal:
Dneska jsem si stáhnul ze stránek p.Šemory kabiny,některé mi chyběly a moc jsem se divil,proč v cab380 jsou soubory pro kabinu CD741 a pro CD380 tam nejsou? :?:

No, ono to asi bude tím, že CD380 taky jaksi ještě není, ne?

Miran napsal:
Petr Novák napsal:

No, ono to asi bude tím, že CD380 taky jaksi ještě není, ne?
Jakto že ne? Udělal ji přece J.Skůra a na své stránce ji má ve verzi 2.0.
Mirane,myslíš si,že bych se ptal na něco,co bych si neověřil?Když už se používá pro cd_380 cab471,tak ať se tam alespoň upraví soubor Readme,kde se to jasně napíše a jako je to teď,kde se tam píše o instalaci CD471...

Naposled editoval moderátor:
380 este naozaj neexistuje. to ze jarda urobil model do MSTS neznamena ze existuje skutocna masina na ktorej by sa dala nafotit kabina, preto sa na 380 pouziva kabina 471, ktora by sa zas v konecnom dosledku az tak lisit nemala (unifikacia jednak vramci skodovky, ale aj vramci nejakeho toho europskeho stanovista ci jak sa tomu nadava)

jeffer napsal:
380 este naozaj neexistuje. to ze jarda urobil model do MSTS neznamena ze existuje skutocna masina na ktorej by sa dala nafotit kabina, preto sa na 380 pouziva kabina 471, ktora by sa zas v konecnom dosledku az tak lisit nemala (unifikacia jednak vramci skodovky, ale aj vramci nejakeho toho europskeho stanovista ci jak sa tomu nadava)
No grafigký návrh kabiny pro 380 spíš připomínal kabinu zakulaceného tauruse - i co rozložení ovladačů......takže rozdíl docela velký....

Tady se někdo po ročním spánku probudil. Na 380 se tenkrát upravila kabina od 471, aby fungovala pro rychlost 200. Komu se to nelíbí, prosím. Modelujte.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady se někdo po ročním spánku probudil. Na 380 se tenkrát upravila kabina od 471, aby fungovala pro rychlost 200. Komu se to nelíbí, prosím. Modelujte.
Tady nejde o roční spánek,ale zcela evidentně nedodělaná práce.Na tohle mělo byt v Readme upozorněno a ne tam nechat návod na instalaci modelu CD471,který s kabinou cd380 nemá krom té kabiny nic společného... :twisted:

Petr Novák napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tady nejde o roční spánek,ale zcela evidentně nedodělaná práce.Na tohle mělo byt v Readme upozorněno a ne tam nechat návod na instalaci modelu CD471,který s kabinou cd380 nemá krom té kabiny nic společného... :twisted:
Tak vynadejte Jardovi Skůrovi, že Vám to nenaservíroval na zlatém podnose. Já si také sypu popel na hlavu, co mám na své trati evidentně nedodělané práce. Ale co naděláme, když toho času je tak málo.
Místo nemístných připomínek, bych si udělal návštěvu do Škodovky..... zjistil si informace a začal bych modelovat originál. Anebo zajet k Německým kolegům a nafotit a vymodelovat kabinu na způsob Taurusu.
Prosím, každý máme možnost něčím přispět.

Zbyněk Šemora napsal:
Petr Novák napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...
Tak vynadejte ... že Vám to nenaservíroval na zlatém podnose. Já si také sypu popel na hlavu, co mám na své trati evidentně nedodělané práce. ... Místo nemístných připomínek, bych si udělal návštěvu do Škodovky..... zjistil si informace a začal bych modelovat originál. Anebo zajet k Německým kolegům a nafotit a vymodelovat kabinu na způsob Taurusu.
Prosím, každý máme možnost něčím přispět.
To sa teda môžem tešiť, jak ma poniektorí jedinci opi...ujú za to, že som nedodal ku ganzu originál kabínu ... norrrmmálllnne sa na to teším - ešte že som železničný masochista :wink: :lol: a voči tomuto som imúnny. ( troška trepem, nuž ale čo ... každý sme nejaký )

Novinky:
Už dva týdny mám od Boba připraveny soubory k update trainsetu.
Jedná se o první část Velkého třesku, úplné vyladění vozů ČD včetně úpravy značení do tvaru dle norem 1.sleziny.
K jejich zveřejnění jsou třeba jestě dva kroky. Bude nutné opravit všechny známé consists, které obsahují vagony ČD.
Jelikož nechci vydávat velká update každý týden, tak jsem ještě čekal na finál ladění od ŽSR x63, x62. (ještě koncem minulého týdne se opravovaly překlepy)
Mezi tím ŽSR ladí i 130 a pracuje i na 810.
Takže testujte, pište připomínky v příslušných vláknech, ať mohu vyexportovat finál najednou. (u lokomotiv se stará značení zatím nemění)
Bobovo ladění už má Karel připraveno ke zveřejnění, ale je nutné vše spustit synchronně. Všem známí autoři aktivit by ale mohli mít možnost si update stáhnout s předstihem.
Já to chtěl provést původně včera, ale časově to už nevycházelo plus důvody psané výše. Příští víkend by mělo být více času.

Zbyněk Šemora napsal:
Novinky:
Už dva týdny mám od Boba připraveny soubory k update trainsetu.
Jedná se o první část Velkého třesku, úplné vyladění vozů ČD včetně úpravy značení do tvaru dle norem 1.sleziny.
K jejich zveřejnění jsou třeba jestě dva kroky. Bude nutné opravit všechny známé consists, které obsahují vagony ČD.
Jelikož nechci vydávat velká update každý týden, tak jsem ještě čekal na finál ladění od ŽSR x63, x62. (ještě koncem minulého týdne se opravovaly překlepy)
Mezi tím ŽSR ladí i 130 a pracuje i na 810.
Takže testujte, pište připomínky v příslušných vláknech, ať mohu vyexportovat finál najednou. (u lokomotiv se stará značení zatím nemění)
Bobovo ladění už má Karel připraveno ke zveřejnění, ale je nutné vše spustit synchronně. Všem známí autoři aktivit by ale mohli mít možnost si update stáhnout s předstihem.
Já to chtěl provést původně včera, ale časově to už nevycházelo plus důvody psané výše. Příští víkend by mělo být více času.
Nechci tě strašit, ale jestli je vše nastaveno jako v update2, tak je celá práce zbytečná: monitory mají chybné nastavení, někdo se v tom pošťoural v dobré víře k zlepšení, ale došlo ke zhoršení stavu !!
V čem je to zhoršení:
při jakémkoliv překročení traťové rychlosti o nastavený limit se strhne záchranka, při překročení konstrukční rychlosti lokomotivy také. Potud by to bylo KO .
Záchranka se ale strhne i při zapůsobení nadproudu !
Nadproud nesmí být ve stejné sekci s monitory rychlostí , pokud má mít jinou vyvolanou akci. Zde je vše nastrčeno do (zssk_350014.eng)
OverspeedMonitor(
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 5 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 102.3 )
MonitoringDeviceResetLevel ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeBeforeOverSpeed ( 10 )
MonitoringDeviceDoesSuppressionReset ( 0 )
MonitoringDeviceTriggerOnHighCurrent ( 1150 )
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 102.4 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed ( 1 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin ( 2.8 )
MonitoringDeviceResetOnDirectionNeutral ( 1 )
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed ( 1 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton ( 0 )
)

Fungující nastavení je zde :
OverspeedMonitor (
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 5 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 102 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 1 )
MonitoringDeviceTriggerOnHighCurrent ( 1150 )
MonitoringDeviceResetOnDirectionNeutral ( 1 )
)
EmergencyStopMonitor (
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 1 )
)
VigilanceMonitor (
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 20 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 10 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit ( 15 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 0 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin ( 2.9 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton ( 1 )
)

Stejně tak má ZSR špatně monitory u 130.
Má sice oddělenu nadproudovku
OverSpeedMonitor(
MonitoringDeviceTriggerOnHighCurrent ( 800A )
ale s chybou A- to tam nepatří - jen číselná hodnota ano.
Rychlosti má ošetřené
VigilanceMonitor(
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed ( 65 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin ( 1.39 )
ale chybí celá sekce
EmergencyStopMonitor (
takže po použití rychlobrzdy již nelze loko uvést do výkonu.
Upravené eng130033 a 350014 k otestování zde
ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/130/070122-130+350.zip

Normálně by toto psaní patřilo k ladění engů, ale protože se zde jedná o vydání dalšího balíku update k trati, tak to dávám právě sem.

Bobe 57, ale jak mi potom vysvětlíš, že jsem v aktivitě najezdil s laděným engem 350 (monitor změněn dle pokynů Ppoolllla) desítky hodin oběma směry při testování své aktivity a žádný problém.
Kdy má zasáhnout nadproud? Zatím vždy zasáhly skluzy, ale nadproud snad nikdy. Jinak by mi vlak zabrzdil a to se nestalo.
Jinak mi není známo, že ve vagónech jsou nějaké monitory, že máš strach z update. Další věci jsou od ŽSR, jinak je vše při starém.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe 57, ale jak mi potom vysvětlíš, že jsem v aktivitě najezdil s laděným engem 350 (monitor změněn dle pokynů Ppoolllla) desítky hodin oběma směry při testování své aktivity a žádný problém.
Kdy má zasáhnout nadproud? Zatím vždy zasáhly skluzy, ale nadproud snad nikdy. Jinak by mi vlak zabrzdil a to se nestalo.
Jinak mi není známo, že ve vagónech jsou nějaké monitory, že máš strach z update. Další věci jsou od ŽSR, jinak je vše při starém.
Když to šudláš pod skluzovkou, tak se k nadproudu nedostaneš. Přelez přes hranici skluzovky bez nebo s pískem a sázej dál, až ti padne nadproud - A stojíš !!
To vím taky, že vozy nemají monitory. Při tom updatu vozů můžeš opravit i ty mašiny a není vyloučeno, že v těch vozech budou opět takové nějaké nedotaženosti. Jsme přece všichni omylní.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře