Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
P.B.Myslím,že aktualizace 64 ikdyž bude obsáhlá na velikost a pro některé uživatele nedosažitelná ke stažení,bude tou poslední úpravou v části trati,která už se nebude měnit a bude finální podobou nejen pro ty,kteří jezdí,ale i pro tvůrce aktivit.Takže bych neřešil verzi 2.0,a bral bych to jako aktualizaci ikdyž bude v řádu desítek MB.Verze 2.0 by byla jen plýtváním časem,který má Zbyněk k tvorbě trati.Proto jsem pro sice velkou,ale finální bptrat64.

Naposled editoval moderátor:
Re: Aktualizace 64

Petr B. napsal:
Dobrý den,...

...by rádi počkali raději pár týdnů navíc, ale byla by jistota, že aktivity budou potom dlouhou dobu funkční. ...

To není pár týdnů, ale pár let. Tohle je nutné si uvědomit. Já jsem si nasadil laťku příliš vysoko a takovým tempem dál stavět nemohu. Jinými slovy, aktualizace 64, kterou připravuji během prosince by normálním tempem byla tak v polovině července příštího roku. Kdybych měl updatovat vše najednou, ..to nelze, to bych musel být robot. Kdo se bojí stahovat tohle pracné update několik desítek mega, nechápu, byť po telefonu.

,,BP aktualizace 1/2"

Pane Šemora mám otázku kdy a kam jste začal stavět první úsek a jak vypadal ???

Re: Aktualizace 64

Petr B. napsal:
Do verze 2.0 by bylo dobré taky zapojit nové aktivity, které by byly kompatibilní s (upgradovaným) trainsetem p. Šemory (Mirec?). Kolik času a nervů by se tím ušetřilo!

Petr,

podľa mňa je to nereálne.Lebo mať aktuálny trainset na DVD je nemožné.Takmer každý deň vychádzajú nové a nové vozidlá, ktoré sú už na veľmi slušnej úrovni a podľa mňa je škoda nepoužiť ich v tej ktorej aktivite.A podľa môjho názoru je blbosť aby som zakaždým keď použijem nové vozidlo do aktivity písal p.Šemorovi že kde je a aby ho zaradil do svojích downloadov.Radšej dám na web odkaz (ako v prípade aktivity Šlachtičná) na stránku odkiaľ som ho sťiahol ja a nebudem zbytočne p.Šemoru zaťažovať a oberať o čas, ktorý by mohol stráviť stavbou trate.A ešte jedna vec - odkiaľ si chceš (chcú tvoji kamaráti) "zhánať" nové veci, keď nie z internetu ? Veď to je podľa mňa najrozšírenejšie riešenie na svete...

Re: ,,BP aktualizace 1/2"

Mirec napsal:
Beatlesák napsal:

Tu je obrázok zo začiatku trate v stanici Břeclav:

http://www.mireck.ic.cz/zaciatky.jpg

Ty stranky vypadaji cim dal tim lepe. Jen ten podklad pro mapu je trosku zavadejici. I kdyz pokud se p.Semora vrhne po soucasne rekonstrukci jizniho useku i na severni vetev, treba se dockame :-) Vim, ze se k tomu p.Semora nestavel uplne nadsene, ja stale doufam :-)

AndrewM napsal:
Mirec napsal:
Beatlesák napsal:

Tu je obrázok zo začiatku trate v stanici Břeclav:

http://www.mireck.ic.cz/zaciatky.jpg

Ty stranky vypadaji cim dal tim lepe. Jen ten podklad pro mapu je trosku zavadejici. I kdyz pokud se p.Semora vrhne po soucasne rekonstrukci jizniho useku i na severni vetev, treba se dockame :-) Vim, ze se k tomu p.Semora nestavel uplne nadsene, ja stale doufam :-)

Andrew,

pozadie novej mapy nemá byť v žiadnom prípade akési "budenie" p.Šemoru aby prestaval Choceň.Samozrejme bol by som rád keby Choceň vypadala tak ako na obrázku pozadia mapy, ale ako už písal p.Šemora ak by sa našiel modelár ktorý by urobil novú budovu tak by do rekonštrukcie išiel.Ale podľa mňa sú teraz aj dôležitejšie a možno aj atraktívnejšie (Bratislava a spol.) veci...

Mirec napsal:
Andrew,

pozadie novej mapy nemá byť v žiadnom prípade akési "budenie" p.Šemoru aby prestaval Choceň.Samozrejme bol by som rád keby Choceň vypadala tak ako na obrázku pozadia mapy, ale ako už písal p.Šemora ak by sa našiel modelár ktorý by urobil novú budovu tak by do rekonštrukcie išiel.Ale podľa mňa sú teraz aj dôležitejšie a možno aj atraktívnejšie (Bratislava a spol.) veci...

Ale to ja prece nezpochybnuju :-) Jen jsem se zasnil

AndrewM napsal:
Mirec napsal:
Andrew,

Ale to ja prece nezpochybnuju :-) Jen jsem se zasnil

Toto se tu už řešilo a jsem rád, že je trať ve své starší podobě. Třeba takový úsek Třebovice - Rudoltice už je jen nostalgií a mohu si ho připomenout alespoň prostřednictvím této tratě, stejně tak jako starou Choceň která se mi zamlouvá o mnoho více a díky za to.

Já nevím,ale nejsem nadšený s rekonstrukcí tratě na Jihu a nejsem ani nadšený z toho, že se ta trať bude rozrůstat na Bratislavu. Protože jaksi a to tu nikdo, opravdu nikdo nezdůraznil, že se zapomělo na dobudování Prahy. Pořád mám v MSTS Prahu jako vesnici, docela bych byl rád, kdyby pan Šemora se raději více zaměřil na hlavní město, aby už bylo konečně postavené hlavní nádraží se vším všudy a také části jako Smíchov, Vršovice a kdyby se dodělala krajina mezi Pardubicemi a Kolínem. Tam je ještě dluh z minula, a až pak by se měly veškeré síly zaměřit na jižní část tratě. Takže já nejsem nadšený, že Kúty- Brno se přestavuje. Protože to ubírá času a sil na důležitější věci a to je dodělání té zatracené Prahy.

Jiří napsal:
Já nevím,ale nejsem nadšený s rekonstrukcí tratě na Jihu a nejsem ani nadšený z toho, že se ta trať bude rozrůstat na Bratislavu. Protože jaksi a to tu nikdo, opravdu nikdo nezdůraznil, že se zapomělo na dobudování Prahy. Pořád mám v MSTS Prahu jako vesnici, docela bych byl rád, kdyby pan Šemora se raději více zaměřil na hlavní město, aby už bylo konečně postavené hlavní nádraží se vším všudy a také části jako Smíchov, Vršovice a kdyby se dodělala krajina mezi Pardubicemi a Kolínem. Tam je ještě dluh z minula, a až pak by se měly veškeré síly zaměřit na jižní část tratě. Takže já nejsem nadšený, že Kúty- Brno se přestavuje. Protože to ubírá času a sil na důležitější věci a to je dodělání té zatracené Prahy.
OK, je to názor, který Ti nikdo nemůže upřít......otázkou zůstává, co jsi ochoten nabídnout jako pomoc Zbyňkovi na to, aby Prahu dokončil......nebo si Zbyňka zaplať, myslím, že by takových 70 tis. brutto měsíčně by mohlo stačit a pak mu můžeš dávat úkoly, co a jak má stavět.......

Bohužel zatím je Zbyněk sám na to, co dělá, ale vydatně mu pomáhá spousta dalších modelářů, kteří staví modely objektů nebo dodávají materiály.....navíc nevím, jestli si dovedeš představit, co to je za pakárnu, dělat stále jeden úsek, takže to vem jako regenerační pauzu....BTW myslím si, že podstatné je to kolejově usadit, než krajina.....ta se dá dodělat vždycky, ale každý zásah do kolejí brzdí tvůrce aktivit...chápeš to?

Nemyslite si, že když jsem na cestách, tak lenoším. Ve Vindoboně z Prahy do Brna jsem osadil pár desítek návěstidel, kouknul jsem i sem do diskuse co nového, ale v tunelech se mi ztrácel signál. Z Brna je to už OK.
Takže. Jiří. Několik měsíců stavět na jednom místě se prostě nedá, chce to občas změnu, i proto rozšiřuji jih. Ale hlavní důvod byl slabá úroveň provedení z počátků mé tvorby. Rekonstrukce byla nutná.
Ale Praha. Tam je plno a čekám pouze až někdo nafotí a vymodeluje kulisy bloků ulic, jinak to řešit nelze. Ostatně si to zkus sám a uvidíš, kolik tam toho ještě vejde. I stávající modeláři od Prahy odpočívají, ale nelení. Také se musí odreagovat jinde. Michal vymodeloval Záboří, Roman perony v Přelouči, Mates komplet budovy v Uhersku, zkrátka pracuje se na všech frontách.

Petr B. napsal:
Ta cena DVD cca. 280 Kč se mi v porovnání s tisíci odpracovanými hodinami několika lidí nejeví jako velký problém, ne?
Až na to, že těch 280 Kč je pouze pro jednoho, zbytek se musí spokojit s dobrým pocitem z dobře odvedené práce. Ikdyž se nadřou všichni stejně.

Petr B. napsal:
Znám spoustu lidí, kteří by zaplatili i vyšší cenu, ale hlavně kdyby mohli jezdit mnohé aktivity na perfektní české/slovenské trati a ne s každým downloadem aktivity odklepávat chybové hlášení a nakonec nejet nic a hledat pokaždé jiný vagón na různých webech. To akorát rozčiluje a dva mé kamarády již definitivně odradilo, a to jsou fandové!
Odrazených je víc. Jediným řešením je standardizace trainsetu, čemuž se tu někteří tvrdhlavě brání.

Martens napsal:
Tak a je to tady....díky Novému spojení končí s novým GVD pravidelný provoz na spojce Hrabovka

více zde http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?id=1000
To už se ví minimálně od jara.

Vitek P. napsal:
Petr B. napsal:
Ta cena DVD cca. 280 Kč se mi v porovnání s tisíci odpracovanými hodinami několika lidí nejeví jako velký problém, ne?
Až na to, že těch 280 Kč je pouze pro jednoho, zbytek se musí spokojit s dobrým pocitem z dobře odvedené práce. Ikdyž se nadřou všichni stejně.
Než tohle bezhlavě plácneš, máš to ověřeno a doloženo?
Zkoušel jsi srovnat pracnost stavby takového kolosu jako je trať Kůty-Praha a stavbou modelu budovy nebo objektu do trati?

Ono milej zlatej, stavba trati ( a speciálně této) už není jenom "mrdání myší po ploše".... stavba objektů a dalších modelů je sice taky náročná, ale tenhle ukočírovat tenhle kolos už je každopádně na jednoho člověka moc....

Nehledě na to, že ve finále nese kůži na trh právě autor tratě, který zodpovídá za správné provedení aktualizace, za odeslání DVD a veškerou agendu kolem, taky objem dat je ve srovnání s modelem daleko vyšší ....

Tohle se tady ale probíralo mnohokrát stále se najdou noví závistivci, že?

Buď tedy alespoň rád, že to ostatní máš gratis díky další spoustě lidí, kteří staví vozy, lokomotivy, vytvářejí aktivity a nic za to nechcou - dělají to z nadšení pro věc a taky proto, že je to baví.......a kteří MSTS posunuli o notný kus kupředu.......

Ono by to taky mohlo dopadnout tak, že budeš moct jezdit jenom na default tratích........a s default modely.....

To Vítek ad Hrabovka : No ale určitě jsi nevěděl od rána, které budou ty poslední vlaky, které pravidelný provoz uzavřou......a navíc ...od jara doba dlouhá......:-)

Jenže podívejme se na to taky tak že je jaksi nemožné rozesíloat tento "poplatek" na x adres.A vlastne vždyť hlavní slovo v tom má Z.Šemora jelikož toto vydává jako jeden celek a né spoustu kousků zasebou.

Tady je právě ten problém, že v poplatku za DVD není ani koruna za práci v trati, platíte pouze zabitý čas spojený s distribucí plus náklady a také je to podhodnoceno, protože mne to zdržuje od mé vlastní práce. Takže každý komu jsem za tento poplatek DVD poslal to má za velmi dobrý peníz. Práce za tři roky jen pro mě by se dala ohodnotit minimálně na milion plus práce všech ostatních modelářů. Ale tohle účtovat bohužel nelze. Takže buďte rádi za to co máte a hlavně za kolik.

to Z.Šemora:přesně tak,to hlavní by měli vybírat vlasně autoři veškerých staveb do trati od autora trati a pak i autor samotné trati a to vše pak promítnout do ceny DVD,včetně amortizace a to nepočítam ten dnešní čas,ten je k nezaplacení.Ti kdo takto uvažují by se měli zamyslet nad tím co píší,jistě nikdo z nich by se do toho nepustil a když tak za jakou cenu,cena je velice nízká až směšná za ty hodiny práce a to nejen u compu ale i v terénu.

742.041 napsal:
to Z.Šemora:přesně tak,to hlavní by měli vybírat vlasně autoři veškerých staveb do trati od autora trati a pak i autor samotné trati a to vše pak promítnout do ceny DVD,včetně amortizace a to nepočítam ten dnešní čas,ten je k nezaplacení.Ti kdo takto uvažují by se měli zamyslet nad tím co píší,jistě nikdo z nich by se do toho nepustil a když tak za jakou cenu,cena je velice nízká až směšná za ty hodiny práce a to nejen u compu ale i v terénu.

Moja reč!!!!!!!!!!!!!!!! Je to neuveriteľné ako sú niektorí ľudia hlúpi, či skúpi alebo vlastne o čo týmto ľuďom ide!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tomu absolútne nerozumiem ešte aj to DVD (prázdne) by chceli zadarmo?????Alebo ako, čo!?!?!?!

.

Tak si chlapci myslím, že toto se tady již několikrát přetřáslo. Já bych téma co a za kolik vypustil. Nemá to cenu a stavitele a ost. tím jen N......E.

:idea:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře