Start MSTS - parametry při spuštění

Zdravím Vás, mám dotaz, myslím, že zde nikde není, snažil sjem se to tady prohledat.
Když zapnu MSTS vše mi najede vyberu si hru, načte se zavřu panel, který se mi zobrazuje s jízdním řádem. A chci jet. Jenže klávesnice je jako mrtvá, jet můžu pouze myší a to mne nevyhovuje. Tento problém mám dlouhodobě, stačí stisknout okénko vedle CTRL hra se shodí na panel a znovu jí odevřít, to už klávesnice začne fungovat. Jenže od minulého týdne když hru shodím a znova ji odevřu, tak mi po 1minutě naskočí, že program přestal pracovat a hra se zavře. Jak mám tento problém řešit?

Moc děkuji, už mi to funguje. Jaká prkotina odhalí velký problém :D

Dobry den

mam jeden dotaz, zrejme to sem nepatri ale neviem kam to mam zaradit. Existuje nejaky subor, do ktoreho sa kontinualne zapisuju pocas hry (aktivity) nejake udaje o pohybe vlaku? Skor by som to upresnil na rychlost vlaku... Ak hej, cim je ten subor otvoritelny?

Dakujem

Zdravím.. když si pustím MSTS v okně přez parametr -vm:w dá se nějak upravit velikost tohho okna nebo ne??
Děkuji za odpověď

RE: Další parametry pro spuštění - převzato od Džordže

Martens napsal:
train.exe - perflog
Spustíte-li MSTS s tímto parametrem, jsou během aktivity protokolovány zajímavé údaje o FPS, počtu načítaných objektů a polygonů, polohy vlaku atd. Vytvořený soubor "perflog.csv" najdete v rootu MSTS. Lze jej načíst třeba do MS excelu a přehledně zobrazit v grafech.
Jen bych k tomu doplnil, že hlásí-li při spuštění s tímto parametrem MSTS "Failed to load gui_font <IDS_FONT_2>", příp. další chybějící fonty, je to nejspíš tím, že se spouští jenom train.exe.
Je potřeba spustit plnou cestu, např. "C:\Program Files\Train Simulator\train.exe" -perflog.

Na novém PC s grafikou ATI HD5770 se mi vyskytl tento problém:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t560401_mrizka.jpg[/URL]
V kabině (pouze tam) se mi zobrazuje jakási mřížka. Eliminovat se to dá tak, že nespustím MSTS přes train.exe, ale přes launcher.exe, tam vlezu do Troubleshooting a zaškrtnu položku Seams are visible in cab cockpits. Potvrdím OK a z okna launcheru spustím MSTS. Jediné, čeho jsem si všiml, že mi v souboru MDRIVERS.DAT přibyl parametr NOFILTERCAB(1). Nicméně když spustím MSTS přes train.exe, tak tam tu mřížku mám opět. Vypadá to, že train.exe nenačítá informace ze souboru MDRIVERS.DAT. Nesetkal se s tím někdo? Existuje nějaký parametr, který se dá předat train.exe, aby se tam ta mřížka nezobrazovala nebo aby akceptoval soubor MDRIVERS.DAT?

Ja som minule dostal screen z cabu a tiež tam bola taká mriežka a nechápal som čo to má znamenať.

Pánové zdravím a vše nej v Novém roce 2011, Ne že bych něměl dnes co na práci, chlastat du až večer :D:P, ale teď jsem se pustil do opravy jedne mojí megaaktivity a chtěl bych poprosit o radu. Kdysi jsem někde četl, že MSTS v situacích kdy je dostatečně vytížen, nezobrazuje méně důležité objekty. Tak mi kdysi, už nevím kdo poradil zvýšit nějaký parametr a už taky nevím kde (něco jako případ soundcfg.dat) a ejhle, ony se objekty zobrazovaly, šlo například o upozornění na omezení 30km/h, při zadání pomalé jízdy v MSTS a ani mi nemizely tak baráky na 321, teď po reinstal MSTS už nevím, jak se to opravovalo a teď při jízdě přes OV-hln musím loadovat, poněvač pokaždé ostravští rómové rozeberou půlku nádraží i s perény.:D:D:D
Předem díky za radu.
Dan.

Dane mám ten samý problém a taky by mě zajímalo řešení :) mě se zase v Praze nezobrazují ani koleje, taky naloaduju a vše ok.

Ale teď k věci proč sem píšu. Dělám aktivitu Ex241 Leoš Janáček a zjistil jsem zajímavé postřehy. Možná, že to tu už bylo, ale..
Přijedu na hlavák uložím si hru. Kolem mě je cca 10 trafficů. Načtu hru s parametrem -mem:512 hra se nenačte, protože je to málo paměti pro MSTS. Tak to navýším na 1024. Hra se načte, ale jakmile přijíždí traffic tak mi to vyhodí chybu, že vozidlo nejde přidat do světa. Při parametru 2048 je to to samé. ALE! Při parametru 3072 mi hra načte a žádný problém s chybějícími vozy. Je fakt, že ne všichni si to můžeme dovolit, ale aspoň už vím, na jakej parametr mám jezdit. ;)

Šeba napsal:
Dane mám ten samý problém a taky by mě zajímalo řešení :) mě se zase v Praze nezobrazují ani koleje, taky naloaduju a vše ok.

Ale teď k věci proč sem píšu. Dělám aktivitu Ex241 Leoš Janáček a zjistil jsem zajímavé postřehy. Možná, že to tu už bylo, ale..
Přijedu na hlavák uložím si hru. Kolem mě je cca 10 trafficů. Načtu hru s parametrem -mem:512 hra se nenačte, protože je to málo paměti pro MSTS. Tak to navýším na 1024. Hra se načte, ale jakmile přijíždí traffic tak mi to vyhodí chybu, že vozidlo nejde přidat do světa. Při parametru 2048 je to to samé. ALE! Při parametru 3072 mi hra načte a žádný problém s chybějícími vozy. Je fakt, že ne všichni si to můžeme dovolit, ale aspoň už vím, na jakej parametr mám jezdit. ;)
Chlape. to je přímo čítankový případ, jak se to dělat nemá. Jen si potvrdil to, co jsme nedávno kolektivně testovali. Ano. Pokud dám větší parametr než 512, budou vyskakovat chyby při traffic proti a MSTS nakonec padne.

Na to jsou tři řešení:
1. Používat systém XP
2. používat Windows 7, ale nesmí být nijak aktualizovaný. Jen to co se nainstaluje z DVD.
3. používat Windows 7, pravidelně jej aktualizovat, aby nebyl děravý, ale používat výhradně parametr mem:512.

Back
Nahoře