Aktivity pro trať 321

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vlado
  • Datum začátku Datum začátku

Mám pokračovat s tvorbou aktivit pro tuto trať???

• Ano.

Hlasů: 20 95.2%
  • Ne.

Hlasů: 0 0.0%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 1 4.8%

• Hlasovalo členů
    21
Aktivita R 421 - Excelsior

Zdravím. Mám v hlavě plán na aktivitu R 421 Excelsior a mám jeden malý dotaz. Vlak jede z Olomouce do Přerova a pak na Hranice na Moravě. Chci se zeptat jak je to s lokomotivou v Přerově. Přepojí se na druhý konec vlaku? Dík za odpověď, chci aby aktivita co nejvíc odpovídala reálu.
Blackwolf

Re: Aktivita R 421 - Excelsior

Blackwolf napsal:
Zdravím. Mám v hlavě plán na aktivitu R 421 Excelsior a mám jeden malý dotaz. Vlak jede z Olomouce do Přerova a pak na Hranice na Moravě. Chci se zeptat jak je to s lokomotivou v Přerově. Přepojí se na druhý konec vlaku? Dík za odpověď, chci aby aktivita co nejvíc odpovídala reálu.
Blackwolf
Pokud se dobře pamatuji z dob, kdy jsem Excelsiorem jezdil z Čech na Slovensko do školy, tak v drtivé většině případů pražské čety v Přerově končily a vracely se zpět do Prahy na jiném vlaku.....dál to přebíraly lok. čety z Ostravy nebo z Bohumína.....čekávali na Ostravském zhlaví na mostě....

Martens napsal:
Blackwolf napsal:
Blackwolf
Pokud se dobře pamatuji z dob, kdy jsem Excelsiorem jezdil z Čech na Slovensko do školy, tak v drtivé většině případů pražské čety v Přerově končily a vracely se zpět do Prahy na jiném vlaku.....dál to přebíraly lok. čety z Ostravy nebo z Bohumína.....čekávali na Ostravském zhlaví na mostě....

Díky!

Martens napsal:
Blackwolf napsal:
Blackwolf

Presne tak Martin,

tuším tento systém frčí aj u Cassovie.Ja som ňou cestoval zo Žiliny do Prahy na modelárske burzy.Ostravská, alebo Bohumínska 163-ka doviezla vlak do Přerova a banán 151 čakal na moste a napojil sa na koniec vlaku, tuším aj z 3 lehátkami od Chopina ... Bolo by zohnať obehy 151 pre aktuálny GVD a tam by to bolo pekne vidieť ...

Podobně funguje i Fatra z Prahy. Jen ta 162 v Přerově neodstoupí, ale pokračuje s předkem do Luhačovic, respektive Starého Města u Uherského Hradiště.

Blackwolf napsal:
Blackwolf

Tak na aktivitě už pracuji (bude mít něco okolo 3,5 hod), ale mám další dotaz. Nevíte kde sehnat jízdní řády slovenských tratí. Všude na slovenských stránkách mě to odkazuje pouze na vyhledání spojení. Potřebuju hlavně jízdní řády slov. tratí č. 127, 128, 129, 126, 120 a 180. Dík za odpověď.

Blackwolf napsal:
Blackwolf napsal:
Blackwolf

Tak na aktivitě už pracuji (bude mít něco okolo 3,5 hod), ale mám další dotaz. Nevíte kde sehnat jízdní řády slovenských tratí. Všude na slovenských stránkách mě to odkazuje pouze na vyhledání spojení. Potřebuju hlavně jízdní řády slov. tratí č. 127, 128, 129, 126, 120 a 180. Dík za odpověď.

http://www.zelpage.cz/zobraz.php?id=196

Naposled editoval moderátor:

AndrewM napsal:
Blackwolf napsal:
Blackwolf napsal:
Blackwolf

http://www.zelpage.cz/zobraz.php?id=196

Díky - takže aktivita bude dle reálu i na Slovensku.

Teďka dělám na aktivitě kyvadlové dopravě a bude rozdělena do třech částí na pokračování. Bude to jízda osobního vlaku ( místo pantografu 460 použijí žabotlamu ) z Bohumína do Bohumína.

I. část bude vedena z Bohumína do Českého Těšína
II. část bude vedena z Českého Těšína do Ostravy Svinova
III. čast bude vedena z Ostravy Svinova do Bohumína.

Celkově se to bude odehrávat v jednom dni a aktivita by měla trvat asi 3 hodiny, zatím je to v plenkách, za to bude použito přiměřeného traffic. A navíc není to děláno podle JŘ, ale spíše se bude jednat o fiktivní jízdu.

AndrewM

Jiří napsal:
Teďka dělám na aktivitě kyvadlové dopravě a bude rozdělena do třech částí na pokračování. Bude to jízda osobního vlaku ( místo pantografu 460 použijí žabotlamu ) z Bohumína do Bohumína.

I. část bude vedena z Bohumína do Českého Těšína
II. část bude vedena z Českého Těšína do Ostravy Svinova
III. čast bude vedena z Ostravy Svinova do Bohumína.

Celkově se to bude odehrávat v jednom dni a aktivita by měla trvat asi 3 hodiny, zatím je to v plenkách, za to bude použito přiměřeného traffic. A navíc není to děláno podle JŘ, ale spíše se bude jednat o fiktivní jízdu.

Proc 451 misto 460 ? Bude to vypadat jako pest na oko. Pokud se chci projet 451, udelam to tam, kde je to vhodnejsi. Na Ostravsku je lepsi pouzit klasickou 460.

Re: AndrewM

AndrewM napsal:
Proc 451 misto 460 ? Bude to vypadat jako pest na oko. Pokud se chci projet 451, udelam to tam, kde je to vhodnejsi. Na Ostravsku je lepsi pouzit klasickou 460.
Přesně tak, 460 jsou pro tuto oblast typické a ikdyž tam jezdily, jak psal Bob57, tak v daleké minulosti......takže se tím z modelářského hlediska dopustíš časového paradoxu.....celá ta aktivita pak bude vlastně fikce.....

Žádost o pomoc

Zdravím.

Tak aktivita R421 Excelsior (trasa Přerov - Žilina) je pomalu postavená, ale mám jednu velkou prosbu. Vzhledem k tomu, že ji chci poskytnout i ostatním uživatelům trati 321, hledám někoho, kdo mi s ní malinko pomůže. Jednalo by se o testnutí aktivity a převedení cca 50 consistů na standardizovaný trainset Zbyňka Š., neboť já mám trainset značený trošilinku jinak. Aktivita je dle GVD 2005/06 a trvá cca 3,5 hod. Nabídky please na mail Blackwolf@centrum.cz. K použitým consistům přidám komentář, jak a co jsem chtěl použít.
Díky.

Martensi, o to mi právě jde, že to bude vlastně fikce, nebude se zakládat na reálném jízdním řádu, takže čas a spoje budou smyšlené. A navíc si myslím, že každý už má jízdu 460 či 560 zažitou v krvi, a navíc ta žabotlama je teď nová aktuální, tak by si někteří mohli touto žabotlamou zajezdit v aktivitě. Však co vyšla po slezině, jsem ještě nezaznamenal, že by někdo vymyslel aktivitu s žabotlamou na trati BP.

Jiří napsal:
Martensi, o to mi právě jde, že to bude vlastně fikce, nebude se zakládat na reálném jízdním řádu, takže čas a spoje budou smyšlené. A navíc si myslím, že každý už má jízdu 460 či 560 zažitou v krvi, a navíc ta žabotlama je teď nová aktuální, tak by si někteří mohli touto žabotlamou zajezdit v aktivitě. Však co vyšla po slezině, jsem ještě nezaznamenal, že by někdo vymyslel aktivitu s žabotlamou na trati BP.

Aktivita s 451 uz pro BP je (viz burza). Pokud chcete mermomoci udelat aktivitu pro ? proc ji neudelate v BP ? I fikce by mela mit sve hranice a realnosti nabyva aktivita na atraktivite. Kdyz potkam u Kolina soupravu slovenskych Amee a Bmee, tak mi to zkazi dojem z aktivity stejne jako tlama v Ostrave nebo 151 v Brne :-)

Tak jsem úspěšně dokončil a otestoval první část aktivity Kyvadlové dopravy.

Doplněno :

Aktivita není příliš zatížena trafficem, je tam přiměřený traffic. Ale doporučuji toto nastavení pro hladký průběh hry bez pádu.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://art-loko.wz.cz/download/pictures/Grafika.jpeg

Service 4

Zdravím,
mam otázečku kolem Servisu 4 který je potřeba k aktivitam na trat321. Mám stáhnuté všechny potřebné vlaky, i příslušné aktivity. Na zkoušku jsem instaloval EC104sobieski, podle tady v FAQ návodu jsem si stáhlu a nainstaloval bugfix pomocí kterého jsem naistaloval tuto aktivitu. Ted ale netuším kam s tím servisem, readme navod neni a když jsem hledal a soubor ve který by měl stejný obsah tak nikde nic. Navíc mi ted nejde rozjet samotne MSTS, ktere mi hlásí že mu chybí lokomotivy a vagony ktere přitom mam.

Re: Service 4

blazo napsal:
Zdravím,
mam otázečku kolem Servisu 4 který je potřeba k aktivitam na trat321. Mám stáhnuté všechny potřebné vlaky, i příslušné aktivity. Na zkoušku jsem instaloval EC104sobieski, podle tady v FAQ návodu jsem si stáhlu a nainstaloval bugfix pomocí kterého jsem naistaloval tuto aktivitu. Ted ale netuším kam s tím servisem, readme navod neni a když jsem hledal a soubor ve který by měl stejný obsah tak nikde nic. Navíc mi ted nejde rozjet samotne MSTS, ktere mi hlásí že mu chybí lokomotivy a vagony ktere přitom mam.

Servis 4 je součástí cd_Servisu, který máš v trainsetu BP a je i samozřejmě na stránkách ke stažení. Takže servis 4 nemusíš instalovat.
Kdyžtak se instaluje standartně do Trainsetu.
Chybějící loko a vag ? Zkontroluj trainset kam si trať nainstaloval, asi je tam nemáš. Dokopíruj, nebo přejmenuj a nezapomeň si přečíst na stránkách s 321 co za vozy k aktivitě potřebuješ a kdyžtak je dotahej.

blazo napsal:
Zdravím,

Ahoj,

servis4 bys měl mít v adresáři CD_servis jako servis4.wag. Jinak se používá tak, že jej dáš před lokomotivu v consistu....má zajistit to, že souprava řízená počítačem zastaví třeba v prostřed peronu...jakoby na praporek.....

Pokud Ti MSTS hlásí, že Ti chybí nějaké vozy a jsi přesvědčený,že je máš, tak se podívej i v jakém adresáři. Pro úpravu con souborů a servisů jsou velmi dobré programy ConBuilder a MSTS Activity Analysis.

Pokud Ti MSTS hlásí, že Ti chybí nějaké vozy a jsi přesvědčený,že je máš, tak se podívej i v jakém adresáři...

No pravě že jisty si sem. Je to divne protože než jsem nainstaloval tu aktivitu do složky tratě321 tak mi všechno jezdilo bez problemu, ale ted ho nemužu ani rozjet.

Back
Nahoře