Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Že by se nám přihlásil modelář, který nám vybuduje města? Anonym nevydržel pohled na Pardubice a určitě nám něco postaví.
Vlastík může mít trať hezčí, ale jestli kriteriem kvality jsou okolní města, tak se pan Anonym špatně díval. To je zatím jedinnné, co ještě Vlastík nemá dobudováno. A proč??? Chybí modeláři objektů. Takže kritikové, můžete začít....
Ahoj Zbyňku ... modelárov je dosť, len sú to potvory lenivé, nechce sa im robiť budovy ani ostatné objekty, radšej sa zabávajú s mašinkami, vagónikmi - aj keď ich máš omotaných okolo prstu :wink: Taký Tax napríklad, šak už dlho predlho ti nevyrobil žiadny objekt ... mal by sa za to hanbiť ... len nejaké staré vagóny, no koho to zaujíma, mal by robiť osožnejšie veci, a tí ostatní štyria či piati, šiesti - takisto. Ale oni, potvory, nič ... :lol:

Naposled editoval moderátor:
Anonymous napsal:
To nechápu. Myslím si, že Vlastíkova trať bude vždycky hezčí. Alespoň podle screenů. Vždyť se to vůbec s vaší tratí nedá srovnat. Chápu, že okolí na tak dlouhé trati asi nejde udělat, ale třeba, když se podíváte do Pardubic na trati Kúty - Praha, tak to už je přehnaný. Před nádražím pár stromů a to má být stotisícové město. Já teda preferuji spíš okolí, než délku trati. Neberte tohle jako kritiku, spíš úvahu!

No jo, ale je tu velké ALE: Na Zbyňkově trati se, na rozdíl od té Vlastíkovy, nechá jezdit . Na screenech vypadá Vlastíkova trať skvěle, jenže to jsou pořád jenom screeny a screeny. Hotovou trať kromě něho asi ještě nikdo neviděl. Jak jsem psal minule, kdyby se tyhle dva projekty podařilo spojit a a osadit Zbyňkovu trať okolím z té Vlastíkovy, to by teprve byla díra do světa....

Stav prací:

Koleje jsou položeny dále Libeň - Hrabovka - odbočka Stromovka (nádraží Bubny ještě není), dále mé depo Praha Masarykovo. Tápal jsem hodně v paměti, ale snad je to dobře. Jen ty šibiny, kdyby někdo vymodeloval. Haly jsem postavil z Taxových objektů a dál co se mi zdálo nejpodobnější. Do nádraží Praha Masarykovo mám zatím zhlaví a koleje na 3. a 4. kolej.
Zítra bych chtěl dokončit nádraží a začít konečně osazovat návěstidla ať se dá i jezdit.

to Šemora: Kdybyste potřeboval vymodelovat nějaký jednodušší objekt ( jsem začátečník ) pro vaši trať, tak mi na e-mail pošlete fotografie na textury a můžete i přibližnhé rozměry. E-mail je: brucknert@centrum.cz

Samozřejmě se bude hodit každá drobnost, ale jelikož stavím asi 300km od domova va Praze, tak nemám možnost cokoli nafotit.

Už mám depo Masarykovo jak vymalované i všechny tři přesuvny jsem nakonec kompromisně vyřešil. Ještě pár drobných objektů (boudy, kde se sušil písek, atd..ale to už nikdo nenafotí) Nevíte někdo kolik promile je z Hrabovky na Hlavní? Když jsem tam udělal 20promile, tak mi přemostění nad Koněvovou ulicí vyšlo tak tak. Ale sešup tam byl pěknej, to si pamatuji.
To pak budou aktivity. Nástup do služby v depu, mašinka po provozní, kterou před chvílí vytáhli z Nové haly, stojí na prostřední přesuvně, couvneme na zadní přesuvnu a pak na "strojovou" kolej. Potom posun do stanice Praha Masarykovo, přejdeme na druhé stanoviště a pojedeme směr Bubeneč, na odbočce Stromovka přejdema na přední stanoviště a přestavíme do Holešovic. Tam najedeme na soupravu EC a hurá do Břeclavi.

Jinak si už nejsem jistý, jak byly pojmenovány všechny koleje v depu, jestli to má někdo ještě v malíčku, dejte vědět.

mararycka.jpg

Pane Semora,navsivuji Zabreh/Mor...A usek Olomouc-Zabreh!!!!Kdybyste tam potreboval neco vyfotit,pokusil bych se.....:)S pozdravem Novak

Zbyňku

Ten sešup z Hlavního je skoro 20 promile. Podle poválečných plánů Masaryčky, co mám k dispozici, se to pohybuje mezi 19-20. Takže ses trefil.
Jinak sem na to koukal ale označení kolejí v depu na tom plánu není. Ale vykreslený to je jinak komplet. Je tam i místo autobusového nádraží Florenc ještě uhelný sklad s kolejemi. :lol: Je tam i celý trojůhelník na mostech a kolejiště pod Vítkovem.
Pokud by byl zájem tak ti ty okopírované plány zašlu. Jediné změny v kolejišti byly při stavění magistrály. A toho zase tolik nebylo. Takže ty plány Masaryčky i depa odpovídaly až do začátku stavby nového spojení. Porovnával sem to i s leteckou mapou z 1995. Proti tomu tvému obrázku je tam pár drobných odlišností. Vesměs ale jde o koleje po kterých nelze jezdit neboť by musel fungovat posun lokomotiv do strany na těch přesuvnách.

dnes odpoledne nebylo horko jen venku, ale i u mě v počítači. Zjistil jsem, že v Libni mám nadjezd z Vítkova moc nízko a je potřeba trochu zvednout koleje do Rokytky. V pohodě, ale od Vítkova k Rokytce je to kus a já neukládal práci. Po pokusu o uložení u Rokytky mi to vyhodilo chybu při ukládání a pád. Po té při každém pokusu o přístup do čtverce Libně v editoru mi MSTS padl. Zálohu jsem měl ze včerejška, tedy asi 6 hodin práce pryč. Bk soubory tentokrát nepomohly. Nakonec se mi podařilo dostat v editoru alespoň na Masaryčku. Musel jsem se přešoupnout do Běchovic, nastavit minimální viditelnost a co největším obloukem se Libni vyhnout, jinak by následoval Bill. Já musel postavit znovu celé Masarykovo nádraží. Tak jsem si na jednom počítači načetl hotové nádraží z poškozené databáze a na druhém jsem stavěl dle tohoto návodu znovu. A díky že šel návod načíst, protože vymýšlet zhlaví znovu, to bych měl do rána co dělat. Vytvarování terénu jsem zkopíroval z poškozené tratě (Tiles) a nakonec jsem zachránil i všechny osazené alespoň statické objekty, které jsem opatrně překopíroval z adresáře World. Mávnutím proutku se mi znovu osadily zdi, perony a celé depo. (Ty zdi a perony totiž byla pěkná piplačka) Ještě jsem zkontroloval editor, něco zapomenutého doplnil a práci uložil. Už mohu jít spát s pocitem, že práce mám uloženy ve stádiu, jak jsou na zveřejněném obrázku. Ještě je ale nutné osadit silnice a kolejničky přesuvny. Ale to až někdy příště.

Už dlouho mi editor takto škaredě nepadl. Právě nejdrastičtější pády nastávají, když se opravují koleje nebo silnice.

Ppoollll: jestli máš nějaké plány, jasně že mám zájem. Díky

Zbyněk Šemora napsal:
dnes odpoledne nebylo horko jen venku, ale i u mě v počítači. Zjistil jsem, že v Libni mám nadjezd z Vítkova moc nízko a je potřeba trochu zvednout koleje do Rokytky. V pohodě, ale od Vítkova k Rokytce je to kus a já neukládal práci. Po pokusu o uložení u Rokytky mi to vyhodilo chybu při ukládání a pád. Po té při každém pokusu o přístup do čtverce Libně v editoru mi MSTS padl. Zálohu jsem měl ze včerejška, tedy asi 6 hodin práce pryč. Bk soubory tentokrát nepomohly. Nakonec se mi podařilo dostat v editoru alespoň na Masaryčku. Musel jsem se přešoupnout do Běchovic, nastavit minimální viditelnost a co největším obloukem se Libni vyhnout, jinak by následoval Bill. Já musel postavit znovu celé Masarykovo nádraží. Tak jsem si na jednom počítači načetl hotové nádraží z poškozené databáze a na druhém jsem stavěl dle tohoto návodu znovu. A díky že šel návod načíst, protože vymýšlet zhlaví znovu, to bych měl do rána co dělat. Vytvarování terénu jsem zkopíroval z poškozené tratě (Tiles) a nakonec jsem zachránil i všechny osazené alespoň statické objekty, které jsem opatrně překopíroval z adresáře World. Mávnutím proutku se mi znovu osadily zdi, perony a celé depo. (Ty zdi a perony totiž byla pěkná piplačka) Ještě jsem zkontroloval editor, něco zapomenutého doplnil a práci uložil. Už mohu jít spát s pocitem, že práce mám uloženy ve stádiu, jak jsou na zveřejněném obrázku. Ještě je ale nutné osadit silnice a kolejničky přesuvny. Ale to až někdy příště.

Už dlouho mi editor takto škaredě nepadl. Právě nejdrastičtější pády nastávají, když se opravují koleje nebo silnice.

Ppoollll: jestli máš nějaké plány, jasně že mám zájem. Díky

Zaplať Bill (spíše PánBůh), že to takhle dopadlo... Fuj. to jsem si oddych.. Zbyňku ať se daří. Už se mlsně olizuju.. :lol:

Tedy pánové, dnes jsem jel tratě 010 a 270 in natura s notebookem a MSTS. Jel jsem souběžně a je to fakt docela dobrej pocit si říct hele teď bude most a on tam fakt je -:), nebo teď bude blok a blik on tam skutečně je. Akorát jsem zjistil, že 151 004 má sakra malý záběr v MSTS (apropo ta mašina mě skutečně v reálu na IC Odra táhla). Pak jsem taky zjistil, že MSTS jezdí trochu rychleji, resp. musel jsem jet pomaleji než reálné rychlosti na trati dovolují. Např. jsme jeli 140 km/h a v MSTS jsem musel jet cca 120 km/h, abych zvládnul jet souběžně. Byl to fakt hustej zážitek.

Že msts jede rychleji, to už tady někdo spočítal a skutečně 120 v MSTS odpovídá 140 v reálu (ale také to závisí na fps počítače).
Jinak jste měl říct cestujícím, že jste strojvedoucí tohoto vlaku a pokusně je vlak řízen z notebooku.
Ale už brzy tohle "ovládání reálného vlaku" půjde i z Masaryčky, Holešovic, možná i Hlavního nádraží.

Je fakt ze na me ty lidi hodne blbe cumeli :-) Vlakvedouci se na to chvili koukal a neveril. (prave jsme projizdeli Moravanama).

Teda Zbyňku to depo se Ti povedlo. Všechna čest. Jedu dneska služebně do Mostárny, takže jestli zbyde čas, přijdu Ti vyseknout pokolonu osobně.

Sponka napsal:
Teda Zbyňku to depo se Ti povedlo. Všechna čest. Jedu dneska služebně do Mostárny, takže jestli zbyde čas, přijdu Ti vyseknout pokolonu osobně.
Na kafe se klidně stav. Depo...je to jen náčrtek, ale kdyby ty trosky někdo kolmo nafotil a vyrobil by se originál objekt.... Administrativní budova, šatny, stará hala i velká šibina. Mám strach, že to dopadne jako s Těšnovem. Nejprve historická budova a pak pozemek někdo přeplatí a na místě bývalého depa vyroste nějaký suprmoderní hypermarket. Ať alespoň v MSTS máme vzpomínky, že zde kdysi stálo rychlíkové lokomotivní depo. Nové spojení mne sice nadchlo, ale už to nebude ono. Desítka rychlost do hlavního nádraží, kde se za jízdy vyskakovalo u "Brázdových schodů" z posledního vozu rychlíků, když se jelo režíí od Pardubic a díky zkratce do depa se ušetřila minimálně půlhodina času....to mělo svou romantiku. Skřípání brzd vlaků jedoucích z hlavního do Hrabovky, které patřilo do koncertu zvuků slyšících při směnách v prostorách už dnes zrušeného depa. Kdo máte slušnější digitál, prosím foťte. Zítra už může být pozdě.

Zbyněk Šemora napsal:
...kdyby ty trosky někdo kolmo nafotil a vyrobil by se originál objekt.... Administrativní budova, šatny, stará hala i velká šibina. Mám strach, že to dopadne jako s Těšnovem. Nejprve historická budova a pak pozemek někdo přeplatí a na místě bývalého depa vyroste nějaký suprmoderní hypermarket. Ať alespoň v MSTS máme vzpomínky, že zde kdysi stálo rychlíkové lokomotivní depo. Nové spojení mne sice nadchlo, ale už to nebude ono. Desítka rychlost do hlavního nádraží, kde se za jízdy vyskakovalo u "Brázdových schodů" z posledního vozu rychlíků, když se jelo režíí od Pardubic a díky zkratce do depa se ušetřila minimálně půlhodina času....to mělo svou romantiku. Skřípání brzd vlaků jedoucích z hlavního do Hrabovky, které patřilo do koncertu zvuků slyšících při směnách v prostorách už dnes zrušeného depa. Kdo máte slušnější digitál, prosím foťte. Zítra už může být pozdě.

Mám ten pocit, že už tam ty trosky nejsou. Jen zplanýrovaný terén, nad kterým se začínají tyčit pilíře pro Nové spojení...

Na strankach
http://www.novespojeni.cz je v lonskem roce ve fotogalerii 8.,9. a 10. mesic vicero fotek.

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...kdyby ty trosky někdo kolmo nafotil a vyrobil by se originál objekt.... Administrativní budova, šatny, stará hala i velká šibina. Mám strach, že to dopadne jako s Těšnovem. Nejprve historická budova a pak pozemek někdo přeplatí a na místě bývalého depa vyroste nějaký suprmoderní hypermarket. Ať alespoň v MSTS máme vzpomínky, že zde kdysi stálo rychlíkové lokomotivní depo. Nové spojení mne sice nadchlo, ale už to nebude ono. Desítka rychlost do hlavního nádraží, kde se za jízdy vyskakovalo u "Brázdových schodů" z posledního vozu rychlíků, když se jelo režíí od Pardubic a díky zkratce do depa se ušetřila minimálně půlhodina času....to mělo svou romantiku. Skřípání brzd vlaků jedoucích z hlavního do Hrabovky, které patřilo do koncertu zvuků slyšících při směnách v prostorách už dnes zrušeného depa. Kdo máte slušnější digitál, prosím foťte. Zítra už může být pozdě.

Mám ten pocit, že už tam ty trosky nejsou. Jen zplanýrovaný terén, nad kterým se začínají tyčit pilíře pro Nové spojení...

Já to onehdá zkoušel taky ve Slovenském Dvořákovi, kde jsou ve slovenské jedničce zásuvky. Napadlo mě to ve Svitavách, takže jsem to pustil z Brna, urychleně dojel na úroveň našeho vlaku a následně držel krok. Vlakvedoucí procházel skrz vagón a nenápadně se ptal, co to tam mám. A já mu skutečně říkal, že to řídím dálkově přes internet, ukazoval jsem mu pohledy, právě jsme projížděli nějakou stanici a on mi to docela žral. Akorát nevím, co pak říkal fírovi :roll:
Petr Šimral

Přejezdy

Dobrý den, pane Šemora, protože mě rozčilovaly kolony aut u neprůjezdných přejezdů, osadil jsem celou trať pouze šraňkovými, které jsou funkční. Neplánujete tuto úpravu v oficiální aktualizaci a nebo přejezdy necháte různorodé i na úkor provozu aut (myslím, že opravu/úpravu přejezdů zatím nikdo, ani autor, nedělal)?

Šraňky by chtělo spíše opravit, aby fungovaly a ne je vyměňovat. Nebo postavit úplně nový model.
Na druhý pokus jsem položil koleje Libeň - Vítkov - tunel a zpět směr Rokytka, kde jsem musel koleje trochu zvednout. Tentokrát už bez pádu.

Zbyněk Šemora napsal:
Šraňky by chtělo spíše opravit, aby fungovaly a ne je vyměňovat. Nebo postavit úplně nový model.
Na druhý pokus jsem položil koleje Libeň - Vítkov - tunel a zpět směr Rokytka, kde jsem musel koleje trochu zvednout. Tentokrát už bez pádu.
Zbyňku, dúfam, že nevynecháš Karlínsky viadukt s Hrabovkou, v hospode Pod Hrabovkou som prelial nejakých pár hektolitrov piva dole gágorom ... aha, a aby som nezabudol, daj tam pls aj Žižkovy kasárny na rohu Prvního pluku a Křižíkovej ulice ... :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře