Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj,mám dotaz.jakej vlib má AE na hru.Jedná se mi o to,že vytvářím aktivitu z košic někam na západ a v popradu,mám problém.V popradu mě má předjet náklad a ze svitu má přijet osobák.Jenomže když pustím osobák ze svitu o 10 min déle než má vstup do oblasti náklad,tak náklad mi čeká na vjezdu do popradu než dojede osobák od svitu,přitom v AE tam je první náklad ve svitu a pak jede teprve osobák.dolů na poprad.Nechápu to.jakej má vliv AE na hru.asi žídnej jak to vypadá,zasejc když osobák nedám,tak náklad zůstane vyset na vjezdu do svitu a čeká na mě až projedu.přitom v AE to jede.Tak co stím.Předem díky Lukáš

V AE se to může chovat jinak než ve hře. Situace mohou být všelijaké, ale s 90% úspěšností se dají kompromisem rozběhnout.

V staničárovi to vždy tak robím že pustim pred Os naklad, zober si že vlaky Nex maju prednosť aj pred vlakmi kategorie Os,Zr,Rex a R. Ec o tom ešte neviem.

Delay napsal:
V staničárovi to vždy tak robím že pustim pred Os naklad, zober si že vlaky Nex maju prednosť aj pred vlakmi kategorie Os,Zr,Rex a R. Ec o tom ešte neviem.
To by Ti dispečer dal, kdyby si dal rychlíku 5 minut na úkor Nex. :)

Nex = 100Km/h niekotré 120 km/h
R= 120km/h v CZ 140km/h

Pokial by bola traťová rýchlosť 100km/h poprípade 120km/h nevidím dôvod prečo ten náklad nepustiť pred R. Pokial by som mal NEX z Bratislavy do Žiliny a vedel by som že nikde nestojí. Zato R z Bratislavy stojí na staniciach tak ten NEX si vie urobiť náskok. Ale bavíme sa iba o vlakoch Nex, Rn.

O rychlostech to vůbec není. Je to o stanovení pořadí důležitostí vlaků dané předpisem. Nevím jak na Slovensku, ale na tratích SŽDC v současné době má přednost mezinárodní Nex před vlaky kategorie Sp a Os, jinak samozřejmě mají přednost všechny vlaky osobní přepravy, včetně souprav.

Delay napsal:
Nex = 100Km/h niekotré 120 km/h
R= 120km/h v CZ 140km/h

Pokial by bola traťová rýchlosť 100km/h poprípade 120km/h nevidím dôvod prečo ten náklad nepustiť pred R. Pokial by som mal NEX z Bratislavy do Žiliny a vedel by som že nikde nestojí. Zato R z Bratislavy stojí na staniciach tak ten NEX si vie urobiť náskok. Ale bavíme sa iba o vlakoch Nex, Rn.
Jestli to vyjde a rychlík nedostane ani minutu, tak v tom není žádný problém, ale každá minuta všech osobních vlaků se musí dnes zdůvodňovat.
Jinak já to chápu, dřív jsem takhle jezdil každou chvíli, ale dnes bych si to hodně rozmýšlel a věděl, že na dotyčném rychlíku bude dobrej fíra, který to do další stanice stahne.

Delay napsal:
Výhoda staničáře je ta, že když něco zadrbeš, tak Ti nepřijde dispečerák! :cool:

U nás je taktiež Nex vyššia kategoria vlaku ako Os, Sp. Neviem či k Nex sa nezaraduje aj Rn= rýchlí nákladny vlak alebo tak nejak.
A keď už sme tak pri téme náklad vs osobný vlak, zoberme si do uváhy že som fíra na nákladnom vlaku a predomnou je osobný vlak a ja kým sa so 600 tonami rozbehnem lebo mi stoj preplo na výstrahu a opačne tak ma tam asi je*ne :D

Delay napsal:
U nás je taktiež Nex vyššia kategoria vlaku ako Os, Sp. Neviem či k Nex sa nezaraduje aj Rn= rýchlí nákladny vlak alebo tak nejak.
A keď už sme tak pri téme náklad vs osobný vlak, zoberme si do uváhy že som fíra na nákladnom vlaku a predomnou je osobný vlak a ja kým sa so 600 tonami rozbehnem lebo mi stoj preplo na výstrahu a opačne tak ma tam asi je*ne :D
Ale jasně, to je špatně.
Berme to tak, že je na dvojkolejce výluka jedné traťové koleje. Z jedné strany stojí osobák, z druhé Nex. Pustím Nex a osobák dostane 15 minut.
V dalších nácestných stanicích dostanou přípoje cca taky 15 minut, anebo ujedou. Pustím Os, jede vše podle GVD a Nex přijede do cílové stanice o 15 minut později. Teď co je lepší?

KimiR: Skús skontrolovať, či ten osobák, ktorý má prísť od Svitu a ten náklad čo ťa má predbehnúť v Poprade, nemajú na niektorom z popradských zhlaví spoločnú trasu. To by mohla byť príčina.

Naposled editoval moderátor:
Šnek tak to je úplne niečo ine ak sa jedna o výluku vteda mam nakladou plnu stanicu :-) a vtedy maj u prednosť osobné. No pokial mi nič neblokuje a osobak ma odchod o 5 či 10 minút a mam tam naklad tak nevidím dovod zdržaniaa nepustenia ho pred osobak.

Delay napsal:
Šnek tak to je úplne niečo ine ....

To není něco úplně jiné! Právě pro tyto mimořádnosti platí čl. 187 předpisu D2, kdy mají mezistátní Nex přednost před vlaky kategorie Sp a Os! (V případě běžného provozu platí pak čl. 185, kdy mají přednost všechny vlaky osobní přepravy před všemi vlaky nákladními). To je teorie.

V praxi ale nechám Nexák stát a pojede osobák. Jen jednou jsem pustil Nex před rychlíkem do Děčína. Do odjezdu zbývalo 6 min., následné mezidobí je 7 min. Nebylo to nijak moc těžké (asi 250 tun), tak jsem spoléhal na to, že fíra pojede. Jenže pan stojvedoucí jel jako z hnojem a v čase, kdy už měl být v Holešovicích, opouštěl teprve odbočku Balabenka. Rychlík měl v Holešovicích na příjezdu +7 min a já o výplatě -300,- Kč! :cool:

Celé je to stejně blbost. Kategorie Nex byla původně stanovena pro přepravu rychlozkazitelného zboží, nebo zboží, které je potřeba rychle přepravit. Dneska jako Nex jezdí ucelené vlaky s auty, nebo kontejnery a není sebemenší důvod, aby kvůli vietnamským hadrům měl stát osobní vlak. Navíc, když jízdní řád pro nákladní vlak je v podstatě jen o čísle, rychlosti a brzdících procentech.

Já jen souhlasím, k tomu není co dodat. Do Plzně na ranžír přijel Nex a vagóny od Nex tam stály dalších 12 hodin, protože ranžír nedělal. Obvyklá praxe.

Back
Nahoře