Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Ta trať se mi velice líbí. Jsem moc rád, že zrovna 183 někdo udělal. Jen se chci zeptat autora, jestli někdy neuvažoval o propojení Janovic a Domažlic. Hezky by se tím spojily ty dvě větve.

Ale jo i video jsem měl natočené, ale při mém stavění byly odchylky trati přece jen ještě tak veliké, že by to byla absolutní fikce.

Díky za odpověď:) Ještě bych se rád zeptal na jednu věc. V Hojsově stráži mi na sebe nenavazuje jedna kolej (je tam pár cm díra) a vagony tam vždy od sebe odskakují. Je to chyba na trati nebo vznikla někde u mě instalací(popř tím, že mám uniglobal?) a jestli bych ji nedokázal odstranit v editoru trati, když jsem ho ještě nikdy neviděl.

Neonym napsal:
Díky za odpověď:) Ještě bych se rád zeptal na jednu věc. V Hojsově stráži mi na sebe nenavazuje jedna kolej (je tam pár cm díra) a vagony tam vždy od sebe odskakují. Je to chyba na trati nebo vznikla někde u mě instalací(popř tím, že mám uniglobal?) a jestli bych ji nedokázal odstranit v editoru trati, když jsem ho ještě nikdy neviděl.

Dovolím si odpovědět, ano je to UnoGlobalem a nějakou kolejí, nebo promícháním nějakých kolejí z Global z 321. Stejný jev se mi stal na Ztracené Old, řešil jsem to tehdy s Jiříkem TK, ale už nevím o co tam přesně šlo, ale jev byl zcela stejný a pamatuji si, že jsem doplnil nějakou kolej z 321čky, když mi trať "řvala" chybu.
Dan

Omlouvám se za oftopic,ale Danovu odpověď nemohu jen tak přejít.Ztracená_old byla od začátku testovaná na Uniglobalu a nikdy nevyhazovala nějaké hlášení o chybějící koleji.To jsme si s JiříkemTK pořádně ohlídali.Spíš bych řekl,že máš bordel v msts,protože Uniglobal jako takový je univerzální pod Xtrack,zatímco koleje z 321 nejsou vždy kompatibilní.Úpravu Uniglobalu pro 321 jsme vzdali po 18.aktualizaci.Tak bych prosil nešířit bludy.

Pokud jsou problémy s tratěmi pod Uniglobalem,tak tady je jedna rada.Projet předmětnou trať Route Riterem,který chybějící věci vezme z jiných nainstalovaných tratí.Takto jsem upravoval kromě 183 řadu jiných tratí a nejen českých,ale i německých.Poté nebyly problémy,že by při jízdě vyskakovaly hlášky,že chybí to či ono.

Petr Novák napsal:
Omlouvám se za oftopic,ale Danovu odpověď nemohu jen tak přejít.Ztracená_old byla od začátku testovaná na Uniglobalu a nikdy nevyhazovala nějaké hlášení o chybějící koleji.To jsme si s JiříkemTK pořádně ohlídali.Spíš bych řekl,že máš bordel v msts,protože Uniglobal jako takový je univerzální pod Xtrack,zatímco koleje z 321 nejsou vždy kompatibilní.Úpravu Uniglobalu pro 321 jsme vzdali po 18.aktualizaci.Tak bych prosil nešířit bludy.

Ahoj Petře.
Ano, je jisté, že Ztracená Old jede pod UniGlobal, ale.... Je to pro pasivní "jezdiče" MSTS, nikoliv tvůrce aktivit.:D Nějak jsem to tehdy s Jiříkem vyřešil, právě proto, že pod Global 321 to řvalo. Ale pozor, například trať Zvolen - NZ mi pod uniglobal padala a musel jsem vypnout trolejové vedení, když jsem tam hodil originální k trati, tak to jelo bez jediného pádu.
Dan

Dan J.: tak to bohužel nepomohlo. Díra v trati už není viditelná, ale vlak tentokrát poskočí ještě mnohem vícekrát:(

Nemůžu tuhle trať rozjet po aktualizaci, píše mi to "Inicializace terénu selhala". Základní verze funguje, ale když zaktualizuji, tak to dělá tohle:( Před třemi lety jsem na této trati už jezdil i s aktualizací, ale nějak si nemůžu vzpomenout, jestli se něco muselo udělat jinak. Díky za radu! :)

Ahoj, tuhle trať jezdím hodně rád. Ale dnes jsem koukal na tyhle obrázky: http://kryton-msts.webnode.cz/news/spesny-vlak-1963/ a zdá se mi to takové lepší - krajina je barevně pestřejší, modré nebe.. Celkově je v okolí víc světla. Neví někdo čím to je?

Honza napsal:
Ano, je u downloadu tratě zde.
Honzo,stáhl jsem si to,dal tam kam patří,nic se nezměnilo a po projetí TrackReport mě vše to,co tam je nové vyhodilo jako nadbytečné.Zdá se mě,že soubor editor.env je zhodný s původním.Zkoušeno trati 340!,ale mělo by to fungovat stejně? Navíc v 180-183 mám jinak pojmenované soubory a tam to funguje.

Miky, nějak nerozumím, co jsi svým příspěvkem myslel? Možná, že už máš update počasí pro trať 180-183 nainstalované, ale třeba David K. ne. Ať on posoudí, zda se mu to teď již zdá OK nebo ne.

Navíc porovnávat něco podle scrennů, to je taky otázka, zda jejich autor neprovedl korekci v editoru apod.

Honza napsal:
Miky, nějak nerozumím, co jsi svým příspěvkem myslel? Možná, že už máš update počasí pro trať 180-183 nainstalované, ale třeba David K. ne. Ať on posoudí, zda se mu to teď již zdá OK nebo ne.

Honzo,možná,že jsem to napsal pro Tebe trochu nesrozumitelně,tak znovu.
Stáhl jsem si update počasí tratě 183,složku ENVFILES jsem si přetáhl do tratě 340 protože jsem chtěl upravit počasí v 340,ale dokud jsem neudělal změnu v souboru .trk,což jsem zjistil až po projetí TrackReportem,tak mě to nefungovalo,protože samozřejmě neseděly načítací soubory a navíc mě to psalo ono "Inicializace terénu selhala".
To múže být podobný problém jak popisoval "Flying Mike"
Samozřejmě,že trať 183 mě funguje normálně.

Jenže Miky, to je právě to, že jeden mluvíme o hruštičkách, druhý o jablíčkách a ještě sis špatně přečetl text u downloadu počasí trati 180+183. Proto mi Tvoje reakce nebyla jasná.
Takže znovu:
1) Reagoval jsem na příspěvek Davida Kodeta, který se ptal na jiný vzhled počasí u trati 180+183, nikoliv na Flying Mikovo problémy se selháním načítání.
2) Pokud jde o Tvůj pokus o instalaci počasí do jiné trati, přečti si, co je napsáno u downloadů "update 1.1" a "update 1.1 počasí" na stránkách trati 180+183: "Nutno nainstalovat oba dva!"!!!!! ... Pro trať 180+183 je zde upraveno vše potřebné a na dotaz D.K. byla moje odpověď naprosto adekvátní a doufám, že mu pomohla. Tvoje nestandardní instalace do jiné tratě a komentáře "nic se nezměnilo" atd. jen zmatou ostatní uživatele.

Honza napsal:
Jenže Miky, to je právě to, že jeden mluvíme o hruštičkách, druhý o jablíčkách a ještě sis špatně přečetl text u downloadu počasí trati 180+183. Proto mi Tvoje reakce nebyla jasná.
Takže znovu:
1) Reagoval jsem na příspěvek Davida Kodeta, který se ptal na jiný vzhled počasí u trati 180+183, nikoliv na Flying Mikovo problémy se selháním načítání.
2) Pokud jde o Tvůj pokus o instalaci počasí do jiné trati, přečti si, co je napsáno u downloadů "update 1.1" a "update 1.1 počasí" na stránkách trati 180+183: "Nutno nainstalovat oba dva!"!!!!! ... Pro trať 180+183 je zde upraveno vše potřebné a na dotaz D.K. byla moje odpověď naprosto adekvátní a doufám, že mu pomohla. Tvoje nestandardní instalace do jiné tratě a komentáře "nic se nezměnilo" atd. jen zmatou ostatní uživatele.
Honzo,omlouvám se za matení,psal jsem to Tobě a právě proto,že jsem tomu nerozuměl,chtěl jsem aby jsi mě poradil.
PS: Opravdu jsem nečetl texťáky,což byla chyba. :D:

Ahoj, nevíte náhodou někdo jak se ve skutečnosti zastavuje v zastávce "LUŽANY"?
Když je přes skoro celou délku zastávky stahovačka.

Back
Nahoře